MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 27 March 2010

" Susu Unta...;


Bismillah...salam from Makkah...pagi ni Cl terasa tak sihat sangat..jadi untuk hilang kan kepenatan di badan Cl ni yang sibuk for last 2 week pagi tadi Cl pekena SUSU UNTA yang fresh yakni yang baru di perah dan dapat di Ladang Unta...alhamdulilah..selesai sahaja minum susu ni CL terasa bertenaga semula untuk memulakan tugas seharian...alhamdulilah..syukran..waslam

43 comments:

CM said...

salam

susu untuk minum pagi..

مسافر_اسلام said...

Salam CL...sakit ya...lepas minum susu, mesti ok balik kot.

مسافر_اسلام said...

oh ya...lajunya CM ye...gune enjin kuasa turbo ke?

مسافر_اسلام said...

oh lupe pulak...esok kan tak kerjakan....Selamat hujung minggu.

مسافر_اسلام said...

Mahal tak CL harga susu unta tu?

CM said...

salam cl

ooh susu ni boleh beri tenaga yerr

CM said...

salam

dik mi,salam subuh yerr..

rosli said...

Salam CL

Tahniah CM dan MI

Sedap susu tu, boleh panaskan badan CL. Makan ubat dan jaga kesihatan ok bro.

Ummi Humaira said...

salam CL...

semoga CL sembuh dan ceria seperti sedia kala...

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, semoga diberikan kesihatan yg baik buat cl. mungkin agak kepenatan krn kesibukan dlm menguruskan bilik2 yg penuh di hotel.

kalau cl minum susu unta, cheq baru je minum susu juga, tapi cuma susu lembu fresh hehehe
susu unta di sini yelekkkk
semua unta di sini sudah expired hehehe

apa2 pun, pastikan rehat secukupnya

rezeki said...

salam cl

cite pasal unta, teringat pak itam

"ku fandang kiri kanuri , wal saki baki, taik unta " hehehe

"apalah cl ni taik unta" hehehe

Kak Sidah said...

Salam CL,

Jaga makan minum cl, harap cl sehat semula, jgn keje teruk sangat, ambik masa untuk berehat, rehatkan diri ok....

Kak Sidah said...

Salam,

Cl minum susu unta , akak dan abg kat sini baru jer minum susu kambing, best jugak...

Kak Sidah said...

Salam,

Cm tak kira masa, tetap unggul , tahniah buat cm dan MI..

sonata anak kancil said...

Salam...semoga cepat sembuh...CL tak sihat ni...bimbang sunyi sepi PDKM ni....

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

jaga kesihatan. do not overwork!

ibu,mommy,mom... said...

Alhamdulillah Cik Li dah bertenaga semula.
Mommy pun ada minum susu unta bila pergi tengok ladang unta tu...Ok rasanya:)

J_Kerabat said...

Salam CL,..Nak share pengalaman lalu, masing-masing berbeza penerimaannya tentang susu unta . Saya boleh minum sikut aje..isteri pula,Alhamdulillah dekat sebotol..Ada rakan jamaah lain yang "demam & sakit kepanasan".. Wallahuallam..semua nya rezeki Allah.

Mohamad Fitri B Mohd Azlan said...

salam CL,

semoga sihat.......

PAK NGAH MAN said...

salam, boleh bagi sikit susu unta

PAK NGAH MAN said...

salam, susu kan baik untuk kesihatan CM

KAMATO said...

Moga dikurniakan kesihatan sewajarnya, susu tu sedap kalau buat the herba

Azima said...

Salam Cl,

Semoga cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa..

Do not stress urself..TCare

Wassalam

Kak N @ MakNi said...

Salam CL,

Jage kesihatan CL...jgn over work. Moga kekal sembuh dan ceria as usual kami doakan.

Che' Pit said...

salam CL

hmm mcm mana lah agaknya rasa susu unta yek..

Rokiah said...

Salam CL...
Salam sume org2 PDKM...

Rokiah said...

Baru balik keje nih!! terus masuk PDKM.. lewat sokmo.

Rokiah said...

CL,
Jg kesihatan tu, kalau CL x sihat... xde n3 baru PDKM kami sume yg susah menanggung rindu... hu3

Rokiah said...

CL,
Jg kesihatan tu, kalau CL x sihat... xde n3 baru kami sume yg susah menanggung rindu PDKM... hu3

Rokiah said...

2 x post la pulak, ada problem coverage kt sini...

safiudin said...

salam sdr,

tahniah CM dan musafir islam...

sakit? hah! letih lah tu....

banyak kerja....

apa-apa pun alhamdulillah sebab dah segar kembali.. setelah minum susu unta..

ps: jaga kesihatan tu...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, itulah khasiat susu unta, dekat M'sia sukar utk mendapatkannya. Jemaah menikmatinya bilamana utk ke Hudaibiyah singgah di ladang unta, baru dapat menikmatinya.

Amin.

tq.

SUHAIMI said...

salam.....

susu unta.....banyak khasiatnya

Atikah said...

Salam Cl,

Moga cepat sembuh... susu unta macam susu lembu juga ker?

PINATBATE said...

Rupa-rupanya susu unta banyak khasiatnya..sekali minum jer Cik lie dah segar sihat semula..Alhamdulillah..! :D

Imran Paris said...

En Li....gi ladang unta yg kat mana? Dlm kesibukan haria, sempat gak En Li ke ladang unta ye...ada share dgn saudagar unta ke...hehehe. Alhamdulillah, En Li terus bertenaga :-)

En Li...buat pengetahuan Musafir Islam, CM bukan guna enjon turbo, dia minum 1 liter susu unta setiap pagi tu...hehehe

che'na said...

Salam CL,

Harini lewat masuk studio PDKM. Siannya CL x sihat. Alhamdulillah berkat susu unta harap CL bertambah sihat. Take care urself, misi xde kat sana nak tlg tengok2. Misi ada Msia, hi...hi...

Tahniah CM dan MI

manzlie said...

salam cikgu ms..

taniah...Rau trekk..Pingat emas..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

mesti kena minum pepagi

baru ok

waslam

manzlie said...

salam musafir..


inysallah oklah ni..alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam musafir..

boleh tahan gak..sebotol tuh 5riyal..

waslam

boxhousestudio said...

assalamualaikum warohmatullah hiwabarokatuh Cl...sibuk macam mana pun tetap singgah ke rumah ni...tarikannya ...MASYAALLAH!!!...

semoga sudah beransur pulih berkat doa rakan-rakan di sini dan jangan lupa tidur yang mencukupi k...penting rasanya tu....kelmarin BHS baca dari blog seorang rakan tak ingat yg mana satu...katanya...orang arab boleh terus minum perahan susu unta ...tapi kita orang Malaysia kena di didihkan terlebih dahulu...bukan apa takut perut kita tak tahan minum susu mentah-mentah...mmm...

Aki44 said...

Salam CL..
Susu unta banyak khasiat, but klu perut buatan jepun, memulas beb.