MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 10 March 2010

" Jom makan ...Chicken Mandey..."

Aduhai...hari ni Cl belanja staff Cl makan "Chicken Mandey/Quzhi" tanda amik hati depa sebab busy la nihh..98% Occupancy skgggg....
Sebagai tanda penghargaan kat Rezeki, Cl pelawa dia jugak makan bersama. Jom Rezeki dan warga PDKM makan bersama Cl nih..banyak niii...alahmdulilah
Tuh dia ayam panggang 2 ekor, mee, beriani rice with Mandey herbs..Fuhhh...kawan2 PDKM lalu belakang tak nampak nihh..kami makan berlima jer nihh.alahmdulilah...hehehehhe
Dah abih tuh kami makan'desert' nih lak..sedap..Nofaq...perghh...sedap sehh...
Posted by Picasa

119 comments:

Noor said...

Salam CL

taraaaaa

Noor said...

salam Cl..

123.. 4
no 1 sapa dapat..

Noor said...

Salam CL..

yes yes.. kak ngah yang dapat..

Noor said...

salam CL..

pat pat siku lipat..
123 kak ngah sebat..

Noor said...

Salam CL..

mana p semua nie.. cm misti tgh mengajar.. en rozali tgh jenjalan.. az??.. misti tgh minum pagi.. la la la

psstt.. kak ngah tgh asah pisau toreh.. sib baik sempat..

hjh mai said...

salam...

tahniah noor, sapu habis...

Noor said...

Salam CL..

perghh! ngancam lah ciken mandi tu.. penuh membukit.. dah tu, ayam siap berterabur dalam talam.. meleleh ayaq liuq sehhh!!

Noor said...

salam

dear hjh mai.. kak ngah sapuh abis arr.. balas dendam.. sib baik hjh mai masuk.. kalu idak.. kak ngah sapuh sampai no 10.. heh heh

hjh mai said...

salam cl....

amboi sedapnya makan.....x ingat org kat sini....

rezeki said...

salam cl

aduh aduh aduh duh duh duh

heheheheh

rezeki said...

salam

wah wah kak ngah, main sembunyi2 , sekali keluar sapu bersih noo

hjh mai said...

salam kak ngah...

tu la pasal...hari ni lmbt sikit reload pdkm, kalau tak msti saya dah bolot semua...x pe lah...kasi can kat kak ngah..

hjh mai said...

salam...,

teringat keenakan makan nasi beriani kat sana, berasnya panjang2.....

rezeki said...

salam cl

tu yang makan sampai tali leher tu pun masuk sama dalam dulang tu heheheh

Noor said...

Salam..

dear hjh mai.. teng kieu arr.. bagi laluan.. dapat gak kak ngah merasa.. 'apa yang penting kerjasama.. la la la'..

hjh mai said...

salam cl...,

ni satu dulang makan ramai2 kan....peerrggh.....sedapnya...hinggamenjilat jari...

rezeki said...

salam cl

laaa ni bp pak itam pulak naik tgk gambar ni hehehe

mana nak cari nasi mandi , adussss

tak dapat nasi mandi, balik umah nanti dapat mandi juga, mandi kat bilik air je hehehehe

Noor said...

Salam..

aik?? my pak menakan pun ada.. oooo.. 'waktu rehat' arr.. opsss! kat dalam hutan pun ada waktu rehat ek??.. emmmm, kantin ada tak??.. ngeh ngeh ngeh

ainhany said...

salam CL

tahniah kak ngh
YESSSS!! sempena hari wanita nooo...bolot2 hihi

alhamdulillah..terimakaih ats pelawaan hdangan istimewa nie..
ain choop udang tuu...

semuga bertambah barakah ats kebajikan yg dibuat..berbahagialah aruah ibu ayah CL ade ank yg sering buat kebajikan..amin

hjh mai said...

salam...,

tengok timun tu teringat yg timun kat sana comel2 kan....selalu buat ulam, potong2 dgn bawang, lada, masuk kicap....ubat selera tekak....eeerrrkkkk....alhmdulillah.

Noor said...

salam CL..

kak ngah rasakan.. tengahari sat lagi kak ngah nak p pekena nasi beriani ngan ayam goreng lah.. tak dapat ciken mandi.. dapat ciken beriani pun jadilah.. hu hu

yeahhh.. mamak restoren ismail.. here i come.. nasik beriani sepinggan & ayam 5 ketui.. perghhh! pak itam jangan jeles arrr..

rezeki said...

salam

kak ngah, pak itam pagi ni tak sarap lagi, hanya segelas air je, quaker yg mak itam buatkan pagi td termasuk pulak kumbang yg besar tu hehehe

dalam hutan takde kantin lah kak ngah

ni duk telan air liur je tgk gambar

umiazuddin said...

Salaam CL,

Amboi sedapnya Chicken Mandey/Quzhi tu... bertuah depa dapat bos macam CL ni..suka belanja staff..tapi kerja pun mesti kuat la kan..heh

Nofaq tu nampak macam pie jer? itu dalam taruk inti kaa? Inti daging unta ada dak? hehe

Tahniah Kak ngah & Hjh Mai... amboih kak ngah, pulun sakan noo ;)

VpeaceV

Noor said...

Salam Hjh Mai,

kak ngah pun suka bangat kat timun tu.. selalu gak beli bila lalu2 kat kedai buah pak arab.. ratah macam tu je.. 'krup krup'..

dear ainhany, teng kieu.. teng kieu.. yes yes.. wanita boleh.. heh heh

rezeki said...

kak ngah tak noreh pagi ni ya psl hujan lebat hehehe

kan pokok gotah kak ngah tanam bawah bangsal heheeh

Noor said...

Salam..

dear kak chik.. huiyoo, lama tak sembang arr.. ada sehat ka??.. ayahda ada baik??..

kalu tak salah kak ngah, nofak tu rasa dia maness.. tak ada inti.. heh heh.. pandai2 je kak ngah nie.. ntah betul ke idak.. la la la

safiudin said...

salam sdr,

tahniah Noor... laju betul ya...

Alhamdulillah, murah rezeki..

baguslah.. begitu... ingat pada staf....

mereka kerja dengan baik, apa salahnya kita 'korban' kan sikit untuk menggembirakan mereka..

Noor said...

salam Pak itam..

mana ada tanam bawah bangsal.. kak ngah tanam dalam pasu.. siap bawak masuk dalam rumah seh.. la la la

psstt.. misti kumbang tu banyak kolestrol.. tu yang dia sudah blasah quaker pak itam.. heh heh

seri said...

Salam,

Lapo perut teman menarik betul gambo turr...

Noor said...

salam..

ok lah CL, Hjh Mai, Ainhany, kak chik & pak itam.. kak ngah mintak diri dulu.. mandur estet dah panggil.. masa sudah time.. heh heh

en safiudin, tima kasih.. skali skala memecut..

safiudin said...

salam sdr,

banyaknya..

jom kita makan sama2...semua

serbu!.... (maaf, gelojok.. lapar lah pulak....)

mnasir said...

Salam.

Sedap dan enak, itu belum makan lagi, kalau dah makan mungkin perkataan poooh akan keluar

mnasir said...

Salam,

Hekab Kak Noor kita ni

manzlie said...

salam kak Noor..


Taniah..Ratu trekk Estet dah mai..
Bolot abih dia..top 5 lagi...

bravooo..


waslam

manzlie said...

salam kak noor..


Emas, Perak , gangsa, aluminium, tembaga, plastil semua pingat dia sapu...Wahhh..lepas geram ka..hehhe


waslam

mnasir said...

Salam.

Typing error

Hebat bukannya hekab

manzlie said...

salam kak noor...


nak makan ke chicken mandi tu dgn cl...hehehheheh

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, ni kena pegi jalan ke Tanaim (sebelah Juara TomYam)utk pekena Chicken Mandey. Tungulah nanti bila kesana nanti - menyelerakan.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam kak noor..

baru balik menoreh ka...


wslam

rezeki said...

salam cl

kalau selalu masuk buku 3 5 cl, ni kali cl pulak kena masuk buku 3-4 pak itam tau , hanya pak itam je pakai buku 3 4 hehehe

laaa kak ngah, tokey estet pun kena perintah dgn mandur, hehehe

manzlie said...

salam hajjah mai..

kan cl ingat tuh ajak semua wrga PDKm..heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

memang sedap..kami makan berlima habisss...hehehehheehh


waslam

manzlie said...

salam rezeki...


jangan jeles...hehehheeh


waslam

manzlie said...

salam hjh mai..


memang jilat jari kami semua...alhamdulilah...rezeki..hehheeh

waslam

mnasir said...

Salam.

Sapa2 yang ada di Johor Bahru, nak pekena nasi mandy boleh datang ke gerai JORDAN CAFE di dalam kawasan gerai2 makan dipasar kampong baru melayu majidee.

manzlie said...

salam rezeki..

tuh saje duk posing....kasi Rezekilah terliuq..heheheheheh


waslam

manzlie said...

salam ainhanny..

aminnn...alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam pak Itam..


hahahh p balik mandi noohh..duk masuk hutan tuh wat pa..?hehheheeh


waslam

manzlie said...

salam ummi azuddin...


memang sedap...nofaq tuh cuma macam pie jer..tapi sedap..manis tak berapa sangt lah...hmmmm


waslam

Noor said...

Salam CL..

cop cop cl, nak tanya skit.. nofak tu dia cam ner ek??..

manzlie said...

salam seri..


jom makan bersama sama...

waslam

manzlie said...

salam Mnasir...

sedap ..jom makan beramai ramai..heheheh

waslam

manzlie said...

salam saffiuddin

alhamdulilah...rezeki...sedap ..jom kita pulun ramai ramai..hehheeh



waslam

Noor said...

Salam..

alamak.. cl dah jawap lah.. heh heh.. ampun latukk.. manyak kali tanya.. heh heh..

kalu maness bagai dikata.. rasa2 nyer kak ngah pernah makan.. sedap arrr..

manzlie said...

salam hilmy..


ok..nanti mai kita p sana nohhh


waslam

manzlie said...

salam rezeki...



aikkk pak itam pun ada buku 3/4 ka..?

buku apa lak tuh../ cikgu ..tolong cl nih...terangkan buku apa tuh..?

waslam

rezeki said...

salam

kak ngah , nofak tu yg mcm gitu2 hehe

"norrrrrr ", jeritan suara mandur

pi cepat , ada 250 pokok lagi tu lalalala

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Aduuuuss...panaass!! panass...pi mandi sat.

manzlie said...

salam kak noor..

kalau nak nanti cl belikan yer...sedapppppp



waslam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

tahniah Noor! juara...

rezeki said...

salam cl

buku 3 4 ni lagi strict undang2nya kalau dah masuk tak boleh padam dan kensel selagi ada bulan dan bintang hehehe

kalau buku 3 5, boleh kensel2 hehe

rezeki said...

salam

aiks, kak nab pun dah terbakar heheeh


semlm terbakar asam pedas ikan pari, hari ni pulak cl pi bakar sumbu nasi mandi pulak hehe

manzlie said...

salam pak itam..


pandia jer dia tuh..duk menyakat jer ..no 1 nih...nofaq tuh sejenis kuih lah...hehheeh


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


panas, panas nak mandi..?

cl teringat lagu ramlah ram..KU TERBAKAR KEPANASAN CINTA MU..heheeh



waslam

rezeki said...

salam cl,

pak itam nak pi tanak nasi mandi jap
nasi mandi versi pak itam

hehehe

aduh du du du du du du

Kak Sidah said...

Salam CL,

lapo perut tgk n3 ni..nak cari jugak lah tgh ni..

Noor tahniah jom kita gi sama2, sesekali tglkan pokok gotah tu..siap2 ..biarkan mador tu menjerit.

manzlie said...

salam pa itam..

ok go ahead..cl nak makan balance chicken mandi nih..hahahahhahah


waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

pandai jugak yer lagu ramlah ram...apa nama lagu tu cl..ckp lagi sekali..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Dah jauh tgl belakang tak dapat keja dah..

Pak itam tanak nasi ..kami g mah pak itam je lah jamu selera..

manzlie said...

salam kak shidah...


mai lah makan dng cl nih...awat nak ajak kak noor lak...dia duk letih berehat tuh tadi duk memecut sakan..heheeh


waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

macam mana nak g, tgk dari jauh jer lah cl makan, jgn lupa baca doa sebelum makan tu, ingat2..

SiNoMoSa said...

Salam from Shah Alam CL hihi,

Wow memang lain la chicken mandey yg we all tgk kat Cyberjaya tuh huhu..
Banyaknya abang, boleh abis ke tuh?

MIL..DIL amat kagum dgn pencapaian MIL..bukan main hebat lagi MIL memecut mengalahkan CM, AZ dan lelain..bravo MIL..ahaks!

Noor said...

Salam..

teng kieu kak nab, kak sidah & m nasir..

eh! kak nab pernah dengar ke lagu ramlah ram tajuk "KU TERBAKAR KEPANASAN CINTA MU.." noor tak pernah dengar lah kak.. yang selalu dengar 'kau kunci cintamu dlm hatiku'.. biar betul cl nie.. heh heh

Noor said...

Salam..

dear DIL.. kau lah pembakar semangat ku.. trima kaseyyyyy..

kak sidah.. jom jom.. kita p pekena kat selayang mall.. tapiiii, ciken beriani je kak.. ciken mandy yelek.. heh heh

manzlie said...

salam kak shidah..


meamg tak lupa punya..heheheh

waslam

manzlie said...

salam shima..

memag jauh beza nyer..yang tuh rm16 yang dalam talam nih 80rm..heheheheh


waslam

manzlie said...

salam kak noor..


aduhhh syang lah dai tak tau lagu tuh..mesti masa tuh duk belajar tadika kot..hehheehehh
cubalah dengar kat you tube...sedapppppp bak chicken mandey gak..heheh



waslam

YB said...

Salam CL

Kalau 4 orang saja makannya, boleh senak buatnya.

Kak Sidah said...

Salam CL,

kat mekah memang ramai yg makan dalam talam ke..

Zie said...

Salam CL,

Kak ngah bab makan no. 1 ye... hehehe tahniah.

Ada lagi tak CL, nak sikit.

Zie said...

Salam Kak Sidah,
Jom pi makan chicken mandey kat al diafah...

babykhalifah said...

salam CL n all dear blogger...
nyum..nyum..mak aiii...kecurnyer lidah ku...nati jikalau sampai lah kt safwa hotel tu...sy pon nak mintak CL belanja ayam mandy dan desert tu....ermmmm...ayam2 golek kt Makkah sedap2...tak aci lah CL nie asyik kuar bab makan ...aduhhh kecur beb...

PAK NGAH MAN said...

salam. sedap tu nanti boleh bungkus tak bawa balik KL

rosli said...

Salam CL,

Sedapnya chicken mandy tu....saya kalau teringin sangat mmg akan ke restoran saba di Cyberjaya tu....apa nak buat nak ke Makkah bukannya dekat.

One day mesti nak makan dengan CL di studio CL.

rosli said...

Salam Noor,

Tahniah Noor....laju Ratu Trek ni... sapu habis lagi

Che'gu Mimah said...

salam..

mak aii...sedap nampak..dah la tgh lapor nie...hari nie dr pagi jaga class ujian...xsempat makan lg...

CM said...

salam..


alahaii k.ngah n geng.

CM sibuk dgn sukan tahunan sekolah..kalau tak sibuk mesti cm yg juara tu..

CL,cikgu menang no 1..acara berikut

Lari dalam guni
bawa bola dalam sudu
makan epal

dah menang cam tu leh tak melanjaaa ciken mandi..

manzlie said...

salam yb...

kami berlima nih makan....habiskan..alahmdulilah


waslam

manzlie said...

salam baby khalifah...


kan cl dah semawa tuh..jom makan bersma...heheh

w
aslam

manzlie said...

salam che gu mimah..

alhamdulilah...makan chekcne mandey nih...sedappp..


wasalm

manzlie said...

salam pak ngah man...


sedapp ...bawak balik mesia...? insyalah


waslam

manzlie said...

salam kak shidah...

memag sini semua makan dalam talam...menyelerekannn



waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..


aduhai...Juara di Trekkk cikgu mas juara jugak makan epal...woww pas nih mesti juara makan chicken mandey...hehheheheh

wasalam

manzlie said...

salam rosli..


alhamdulilah..boleh ..takda amsalah nak makan bersma cl di studio nih..dengan syarat....belacan melaka sepotong bawak noohh..heheheheh

w
aslam

manzlie said...

salam zie...


jgan kata kan sikit...setalam pun cl boleh bagi tau..hehehheeh


waslam

rosli said...

Salam CL,

Ada lagi satu tempat belacan sedap, dari kg saya namanya belacan Kg Batu Laut atau Kg Kundang.

Yang buat ini sama orang Kg Batu Laut or Kg Kundang. Yang pasti kalau sedara mara saya yang buat mereka pasti ada darah Melaka. Dua jenis belacan samada belacan merah or belacan hitam.....perghhhh kalau dah kena belacan ni....mesti nak lagi....

Saya akan cuba dapatkan stok nanti. Masuk buku tiga lima CL ok.

Mintak laluan pada CM....nnti saya post entri resepi maggi dan sambal sardin

manzlie said...

salam rosli..


peerrgh ..cl suka belancan merah tuh...aduhai ..tumbuk denganserai masak asam pedas...mak datokkkkk sedappppp..heheheh

wasalam

SUHAIMI said...

salam...

makan ramai2....memang sedapaddaniel

abangsulung said...

Wow..wow..wow..apa ni..tak boleh tahan ni..mengetap bibir ni..

huk..huk..huk..sedihku melihat nasi tu..kat sini susah nak dapat..

Azima said...

Salam Cl..

Sungguh menyelerakan Cl..
kalaulah saya kat sini bleh sama2 rasa keenakkan nyer... :-(

Cl,bak mai la kat sini sikit..dah tak tahan ni..

Atikah said...

Salam..

Mak ooii... bestnya...

manzlie said...

salam adik tikah..

memag sedappp bangatt...heheh

wasalam

manzlie said...

salam azima...


boleh apa slahnyer..heheheh


waslam

manzlie said...

salam abang sulung


alhamdulilah..sedap..nanti cl makan kan untuk abang long yer..heheheh

wslam

CM said...

salam CL

aiik cl cam tau jerr mmemang cikgu berhajat nk jadi juara mkn ciken mandey tuu...

Azima said...

Salam,

Amboi Kak Noor..laju bangat tuh..
Sapu bersih lagi!!!

Tahniah yer Kak Noor..nanti suruh Cl blanje Chicken Mandey tu..bleh saya tmpng makan sikit...emmmmmmmmm best!

Alhamdulillah.

Yem0805 said...

Salam CL,

Wah sedapp..Alhamdulilah rezeki

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...happy dia..aar camtu aar..aikkk jagindas jer ader mana bang samad nih...

Kak Noor tahniah..arr..hehehhe
Training jugak ker kak ngah..hehheh

CL ma kasih aar makan untuk kita smua....jgan sedey2 aar

Noor said...

Salam..

teng kieu zie, rosli, cm, azima & shami.. kak ngah kekenyangan arrr.. makan ciken beriani.. jadilah.. pengganti ciken mandy.. heh heh

manzlie said...

salam azima


nanti cl belanja noohh


waslam

manzlie said...

salam kak shami..


alhamdulilaah..tapi cl teringin nak makan kambing panggang kat shah alam arituh lah..heheheheh


waslam

shami2 said...

salam CL...

Kambing panggang aar bleh....tak dak maslah..pak itam kata ambik jer kat kandang dia...hehehhe barang 5 6 ekor kambing untuk panggang..hehhe CP, hanis, syima, sudi nak lawan golek kambing2 tu..kan..kan..kan hehhehe

haticantik said...

salam cl

wahh rupa desert tu dah macam bingka ubi plak..heheheh apa rasanya tuh

MohdArshad said...

lam...bila le dpt Cl nk belanja makan nasi mandy kambing...

eha said...

Dah pernah amakan desert tu,,mmg sedap...

manzlie said...

salam ena...

betui tuh..meang sedapkan...


waslam

manzlie said...

salam shami..

alhamdulilah...merasa lah nanti cl yer..masakan suami kak shami yang hebat memabakar kambing tuh..orite pak itam jgn lupa sponsor nohhh


waslam

manzlie said...

salam hati cantik..



memag sedap desert tuh....

waslam

manzlie said...

salam th haji arsad..


boleh...apa slahnyer..heheheh

waslam