MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 26 March 2010

" Kunjungan Silent reader/Kawan LAMA.."

Menerima kunjungan silent reader Pn Aida (tengah) dan suaminyer Abdul Aziz yakni rupa rupanyer teman Cl semasa kami zaman kanak kanak dulu tinggal di Kg.Pandan rumah setinggan...masyallah...akhir nyer kami bertemu disini rupanyer...betapa gembira nyer hati dapt bertemu kawan lama yang sudah hampir 30thn terpisah...subhanallah..
Pn Aida nak bergambar dengan 'Swan" nih..
Sempat mereka melihat permandangan MH dari atas..alhamdulila
Posted by Picasa

38 comments:

Atikah said...

Salam cop dulu

rosli said...

Salam Cl,

Cop

rosli said...

Salam CL,

Alamak tak ada rezeki

Atikah said...

Salam Cl..
Alhamdulillah... semakin ramai datang berkunjung...

rosli said...

Salam,


Perak pun peraklah...rezki

CM said...

Salam CL

seonok jumpa kawamn lama tu,kawan masa budak-budak kan...

Atikah said...

Salam En rosli...
Sama masa en rosli...

manzlie said...

salam dik tikah..

taniah...RAtu trekk yang baru..

Pingat Emas...


waslam

manzlie said...

salam rosli..

taniah..Perakk dan gangsa...

takda rezeki loorr

waslam

manzlie said...

salam dik tikah..


alhamdulilah

dah semakin ramai tau...seronok


waslam

manzlie said...

salam rosli..


rezeki jugak tuh kan..hehehhe


waslam

Atikah said...

Salam CL,

Tentu lebih bermakna kan.. setelah 30 tahun berpisah... Akhirnya bertemu di TH... Indahnya...

manzlie said...

salam cikgu mas..

memag seronok...kami banyak berbual kenangan lalu...


waslam

CM said...

Salam CL

di mekah swan pun glamour...nanti ajar yer camner nk buat swan..

manzlie said...

salam dik tikah...

betul tuhh
lebih bermakna..

sungguh tak sangka Pn aida suaminyer kawan ku..masa jumpa dia di klcc , dia tak abwak suaminyer..tu sal tak tau..


waslam

rosli said...

Salam CL,

Mesti best jumpa kawan lama, saya boleh bayang perasaan CL, area setinggan kg pandan tu pun saya tahu sangat, dulu sepupu saya dk kat area tu...

Yg pntg sekarang masing2 dah berjaya dengan dunia masing. Syukurlah CL

manzlie said...

salam cikgu mas..


syukur dapt jumpa disini...alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam rosli..

benar tuh...
part yang paling hepi bila kami berbincang tentang zaman nakal kami..hehhe
part yang sedih bercerita tentang org tua yang sudah tiada..


wlsam

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, siapa sangkakan, boleh bertemu di Makkah

cerita bas mini no 25 kg pandan ada tak hehehe

PINATBATE said...

seronoknya dapat jumpa kawan lama ..ditempat yg mulia pulak tu..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

betapa gembiranya cl dapat jumpa sahabat yg terpisah sekian lama. alhamdulillah.

MohdArshad said...

Salam...pic bawah hj arshad pun ada...kami sama2 di kg pandan.bas mini 25..bas tong foong 125.

Azima said...

Salam Cl,

Bestnyer dapat jmpa kawan lama..Bayangkanlah yer... 30thn tak jumpa..

tup tup jumpa balik kat Mekah..Alhamdulillah Cl..Allah Maha Berkuasa di atas segala2nya..

Wassalam

Azima said...

Salam,

Atikah n En.Rosli..satu tikor treghobang ke tu.. time cop tu sama jer..Tahniah

En.Rosli,tau tak nape adik Tikah kita tu dpt dulu..sbb Tikah punya ayat tu xder koma (,)..so pecut nyer terus aje..

En.Rosli pi taruk koma tu..yg tu buat tersedak kjap tu..lain kali jalan terus yer..

Wassalam

Zie said...

Salam CL,
Seronoknyer jumpa kawan lama kat Tanah Suci. Zaman kanak2 riang dulu main apa ye.. dulu takde video games, takde sms. CL main polis sentri, main getah, batu seremban, pondok2, masak2 tak... hehehe

manzlie said...

salam rezeki...

ada cerita bas mini no n25..teror driver tuh drive sampai masuk dalam rumah...heheheh

waslam

U said...

Salaam CL,

Alhamdulillah, seronoknya reunion dengan kawan lama, di Tanah Suci pulak tu...subhanallah.
Boleh kenai lagi ek, walaupun dah hampir 30 tahun terpisah...
Mesti CL nostalgia punya teringatkan zaman kecik2 dulu kan...

Zie, tambah satu lagi permainan untuk CL... main 'combat'! ...hehe... CL selalu jadik Jerman ka Amerika? ;)

VpeaceV

manzlie said...

salam hji arsad..

tak snagka jugak kita sekg kan..heheheh

wat a small world..!!!
not big big world..

waslam

manzlie said...

salam zie..

main polis entry...want to gooo..polis mati pencuri jaga...hehehehh


waslm

manzlie said...

salam kak pinat..

meamg best dan seronok dapat jumpa..

wslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


memag seronok masa muda muda tuhh hehheeh


waslam

PAK NGAH MAN said...

salam,
tentu seronok bercerita kisah budak-budak dulu kan..

rosli said...

salam CL,

Mintak laluan pada Azima, betul tu pasal koma, tak pe saya akan cuba lagi....

CL,

saya pun selalu naik bas mini 25 ke rumah maklong saya di kg pandan dalam jln b3 ke b5, tp sblum tu mesti singgah kg pandan luar dulu rumah sepupu. bas tong fong 125 sptmana hj arshad cakap tu pun selalu naik,

saya pulak guna bas tong fong no 130 ke sekolah TIKL, sama sekolah dengan kamato, tp kamato dok hostel, saya pulak berulang dari PJ ke sekolah. Naik bas kat Jalan Silang....nostalgia semua tu

che'na said...

Salam CL,

Tahniah Atikah dan Rosli.
Seronok berjumpa dgn kawan2 lama tuh, kenangan demi kenangan terimbau kembali.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah atikah... (dah laju sekarang ni ya... hihihihi)

dan rosli..

Alhamdulillah, syukur padaNya. Di Malaysia tak dapat jumpa tapi di bumi Makkah sdr dapat ketemu semula kawan lama....

kebesaranNya..

ps: selalunya kalau jika teringatkan seseorang.... orang tu pun akan ingat kita juga..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, kunjungan Tetamu Allah utk CL semakin meriah.

Amin.

tq.

Imran Paris said...

En Li, mcm kenallah kawan En Li tu, kita pun sekampung - Kg Pandan gak, insyaAllah esok2 sekampung di Makkah pulak, dgn keizinanNya insyaAllah di syurga juga nanti ye.

emma said...

aziz dolmat mee bandung...