MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 2 March 2010

" Duk lepak jam 10.00 pagi lagii.."

Jam 10.00pagi mereka dah duduk amik tempat nak solat zuhur nih...alhamdulilah
semua dah duduk sebaris tuh..seronok tau masa Cl join depa..
Terasa aman dan damai bila duduk di situ...masyaallah..
Permandangan dari surau Hotel Cl ni bekerja nih...
Posted by Picasa

67 comments:

abangsulung said...

Asalamualaikum,

Ahlan wa sahlan.. hilang dah gigill

Zie said...

Salam CL

abangsulung said...

Salam,

khef halaq ya syeikh..

Zie said...

Salam CL
wah.. abg sulung lagi, tahniah

CM said...

salam

alaaa abg long niii

abangsulung said...

Salam,

Heh..heh..heh.. Samalah kita ni dok mengendap-gendap N3 bar.. fuh..persingan yang sengit..

Zie said...

Salam CL,
Kerinduan pada Tanah Suci....

CM said...

salam

waktu 10 pagi ,adalah waktu yg damai kalau kt KL dah tak jem dah..

ina said...

Tenang, aman & damai sungguh. Rindunya nak ke sana...

p/s Dapat top 10 kot?

abangsulung said...

Salam,

Kenapa CM.... cian yer,..tadi dah rasa gigil-gigil, rasa hati mesti ada N3 baru ni..

bukak-bukak eh..ada N3 barulah..keh..keh..

abangsulung said...

Salam,

Kalau duduk kat MH ni, bukannya setakat tenang. Kegembiraannya tak boleh nak dibayangkan.. Nikmat sungguh.

Tak tau lah orang lain, kalau saya air zam-zam kalau diminum di MH rasa air kelapa muda.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Abg Sulung lagi, mcm mana lajunya pecut, ajar bolehke..sampai dah hilang gigil..lagilah laju nanti, anyway tahniah, zie jugak..

My Life said...

salam
dear cl
alhamdulillah..

My Life said...

salam
dear cl

tumpang lalu jap

tahniah abg sulung..

malek said...

Salam CL

Memang nampak kool kat luar masjid tu. Tapi kalau dah sampai awal kat MH tu, bagi saya elok cari tempat kat dalam masjid, kalau boleh depan Kaabah. Dia orang ni kira nak balek cepat kut.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Lepak jam 10 pagi, cl cuti ke, senang nya hati dapat lepak kat depan MH, alangkah bahagianya kalau akak dan semua geng boleh lepak sama..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, amat mendamaikan sekali, mengamit kesana jua.

Amin.

tq.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Cantek dataran sekarang dah siap sepenuhnya, tahun dulu masa belum siap, habuk dan tak teratur sangat, sekarang dan bersih dataran tu, ada rezeki akak datang.Cl tolong doakan ye.

abangsulung said...

Salam,

Kak Sidah, sejak mengamalkan makan telur ayam hutan nilah boleh pecut laju. hehehe

abh said...

Salam CL,

Kami sekeluarga tiba klia jam 1530 hari sabtu, Alhamdulillah....cuaca di M'sia sangat panas dan humid skrg dibandingkan dengan Makkah yg sungguh selesa...

mama ju, said...

Salam CL

Damainya kat situ tu...
Dah advance berita skrg ni...macam3 sudut CL ambek..t.erimakasih.

Tahniah Abg sulung, zie dan CM.

مسافر_اسلام said...

Salam CL, MI baru balik latihan menembak dihutan, lihat ada N3 baru ye...wah..sekitar pagi sudah penuh ye..ramai yang iktikaf ke?

mama ju, said...

Tumpnag lalu

My life...hari nak balik kb tu mama anta email kat azie..sekonyng2 error pulak. Mama nak btau no tel..utk kita jumpa kat sana...nampaknya tk de rezeki lagi nak jumpa...sorry je..

mama ju, said...

tahniah juga kepada pelari2 negara!

Kak Sidah said...

Salam,

Bagusnya amal makan ayam hutan tu kan, kalau + madu lagi pecut, tinggal semua, beli ayam hutan kat Cr ke, atau gi tembak sendiri kat hutan sarawak tu, meh anta kat KL satu dua eko, nanti boleh pecut gak macam abg sulung

Kak Sidah said...

Salam,

Selamat kembali ke Msia Abh, semoga dapat umrah yang mabrur, g umrah kan..takut pulak salah ucap.
Msia panas masa ni,
Mamaju, tak terlawan kita kat org2 muda ni, tinggal belakang selalu

mama ju, said...

Salam MI

menembak di hutan betul ke...?

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Dah penuh ke dalam MH?

manzlie said...

salam abang sulung...

aduhai ..Raja Pecut nih..mesti nak pecahkan rekod cm bulan lepas nis..

taniah..no 1

waslam

manzlie said...

salam zie..


salam from makkah...


waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

ana Bikhoirr..alahmdulilah


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...



nape tuh..tak terkejar abang longg.. ke..hehehheheh


waslam

manzlie said...

salam zie..

merindui MH..alahmdulilah


waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

wahhh duk mengendap PDKM yer...


waslam

manzlie said...

salam kak shidah...


abang sulung makan telur ayam hutan pak itam tuh..hehheeh tu sal kuat berlari...

waslam

manzlie said...

salam my life...


waslam

manzlie said...

salam mnasir...

memag coll dan aman jer depan MH nih..syukur..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah...


ye lah..kalaua da ramai geng kan best....lepak depan Harma kan

waslam

manzlie said...

salam abh...

alhamdulilah...dah selamat sampai di mesia..


waslam

manzlie said...

salam malek..

alhamdulilah..cool jer disini


waslam

manzlie said...

salam kak shidah...

insyalah akan sya doakan untuk akak yer...


waslam

manzlie said...

salam mamaju...

alahmdulilah..mekasih jua kerana menyokong PDKM..

waslam

manzlie said...

salam safir islam..

alahmdulilah...menembak ayam hutan ker..??hehehheh

waslam

manzlie said...

salam tn haji saad..

alhamdulilah ..dah ramai dah..banyak sekali jemaah turki skg nihh..

waslam

manzlie said...

salam hilmy...

alahmdulilah..amat mendamaikan perasaaan..

waslam

Mama Tanjong said...

Salam.
Terima kasih CL ,dapat juga tengok MH walaupun jauh. syahdu.Lepak tu ok gak, tapi sambil memuji2 Allah lagi best kan.

manzlie said...

salam mama tanjong..

alahmdulilah..sungguh syahdukan...

waslam

Atikah said...

Salam...

Suasana yang tenang... Dalam MH lagi ramai jemaah agaknya...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

bestnyer!

tahniah abangsulung..

My Life said...

salam
dear cl

tumpang lalu jap

azie tertunggu juga mama ju email azie..nak jumpa mama dan keluarga.. mama balik ikut mana? gua musang @ terennganu?

insyaallah ada rezeki kita nanti..

manzlie said...

salam adik tikah..

alhaMDULILAH....memang tenang bila berada disitu..

waslam

ijoismart said...

Salam CL

Dah baca emel ustaz Lokman

manzlie said...

salam ijoi...

alhamdulilah..dah bals pun kat dia tadi..syukur


waslam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah abangsulung dan Zie,

CL, kalau lepak kat MH mmg best, lepak dpt ketenangan, dapat kawan dan yang paling best dapat pahala besar

manzlie said...

salam rosli...

benar tuhh...alahmdulilah..kan dapt kawan yang paling best ...

waslam

Hj.Sabri said...

Ketenangan beginilah yg hamba cari. Doakan moga hamba dapat datang lagi ke Tanah Suci ini

Noor said...

salam CL.

seronok gak dok melepas kat luar MH nie.. sambil2 pekena kebab & ayaq manggo.. dah kenyang terus masuk lepak dalam MH.. lagi tenang wooo.. bila lah nak boleh p lagi kan kan.. doa kat kak ngah na cl..

Ayah Zain said...

Salam CL,

satu pemandnagan yang biasa ku lihat dahulu,,,,,,,,,,,,,,,

Noor said...

Salam..

tahniah abg sulong & zie.. ooo abg sulong makan teloq ayam pak itam arrr.. baguih2.. majulah bisnes pak menakan kak ngah..

psstt.. jangan lupa, untung bagi dua arr pak menakan.. heh heh

Ayah Zain said...

Salam

wah abang sulong, dah boleh challenge CM yer.

Ayah Zain said...

Salam Noor,

awat noor dok melepas kat luar MH tuh?

nerry nerry strawbery said...

Salam, hi im yr silent reader. Berksempatan menunaikan umrah sekeluarga 2 tahun sudah bersama rombongan office di TV3. Selalu rindu bila tengok pix di sini. satu yang di kesali x dapat mencium hajarul aswad ketika itu.. sesak sangat dan mungkin tanpa kesungguhan yang jitu. moga kami sampai lagi doakan ye...keep posting bertuahnya setiap hari dapat menghadap kiblat yang satu ini.

rezeki said...

salam cl

pepagi rasa tenang , tak ramai jemaah

kalau tawaf masa tu, insyallah sekejap je siap dgn izin Allah jua

safiudin said...

salam sdr,

tahniah abangsung, zie...

benar-benar tenang.. dan damai..

hjh mai said...

salam....

alahai cl....saya selalu trtinggal tengok n3 baru tapi x pe laa....sejuk mata memandang pemandangan kat situ...mmg mendamaikan....

Ma Yusof said...

Salam CL n All,

saja nak tanya CL, pasai apa depa dok tunggu kat luar, time semayang dalam masjid penuh ka?... atau saja2 nak semayang kat luar...

Aki44 said...

Salam CL...
Kenape yer, ruang didalam MH masi banyak, tapi jemaah mengambil tempat diluar MH tetap ramai. Kenape x masuk MH. Hairan bin ajaib.