MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 18 March 2010

" Masjidil Haram sewaktu Senja..."

Keadaan di Luar Masjdil Haram...alhamdulilah
Subhanaallahhh...tenangnyer suasana tu....
Jemaah sudah bersedia menunngu masuk waktu solat mahgrib...
Posted by Picasa

62 comments:

SUHAIMI said...

salam..........

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, indah sungguh suasana di sana

Ayah Zain said...

salam Lie

cantiknya

SUHAIMI said...

memang cantik...dan tenang suasana malam di MH.....

CM said...

salam


alaaaaa,dua org tuuu dah pecut,,,wahh senang hati cikgu2 ni...cuti arr...cikgu suhaimi tu...n cikgu shaari..

rezeki said...

salam

cm, cuti kemenda heheeh ni tgk mengadap pc , ppd tempah poket fail yg siap ada logo dan alamat sekali
ni yang tgh siapkan logo outline depa
hehehe

rezeki jgn ditolak

manzlie said...

salam suhaimi..

taniah...Raja Pecut menaiki tahta...Pingat emas untuk cikgu..no1


waslam

SUHAIMI said...

sekali ke sana.....pasti hati teringat2 dan meronta2 untuk ke sana lagi.......begitulah hebatnya lambaian Kaabah

manzlie said...

salam rezeki,


laaa cikgu shaari pun ada gak...Hmmm taniah cikgu..Perakkkkkkkk



waslam

rezeki said...

salam cl

now, shift keja dr 9 am - 9 pm ke ?

SUHAIMI said...

time cuti sek...boleh le berlumba rebut raja pecut.....time sekolah idok merasa le......

manzlie said...

salam cikgu mas..


wahhhh..semua cikgu cikgi sapu nohhhh...pecut semua berlari..tapi cikgu takda pingat lah...heheheh

wslam

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
manzlie said...

salam suhaimi..


alhamdulilah...meamng tenang sausananyer..

waslam

AMZ said...

SALAM CL..

SAYU DAN TENANG JER HATI TGK SUASANA DI HARAM...

CM NIE MESTI TGH BERSUKA RIA COZ DH CUTI SEKOLAH....HEHEHE

manzlie said...

salam cikgu Shaari cum Rezeki...


alhamdulilah..indah permandangan di waktu senja..

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

cantik suasana nyer..

waslam

manzlie said...

salam suhaimi..

meamg hebat pukulan Kaabha nih..mengamit perasaan kita kan..

waslam

CM said...

salam


aiiiik nape cikgu shaari menafikan cuti yer tu....wahhh cikgu shaari ada projekk tu,patut arr boleh refreshh selalu...

boleh tak cm tempah buku catatan ala diary untuk semua foollower PDKM ni...nk dekat 900 tu,PPD mekah bayar...hehehe,ula nalek,ula nalek cuba pak rejeki kira..

manzlie said...

salam rezeki...

skerang dah 24 jam..On standby...Penuh..full house! hehehheh

waslam

manzlie said...

salam AMZ


alhamdulilah...sayu melihatnyer..


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

wat pa nak bayar..suruh jer pak rezeki kita sponsor lah...hehehheh


waslam

AMZ said...

CL skrg nie kat mekah tgh cuti sekolah ker......ramai saye tgk jemaah yg dtg......

PAK NGAH MAN said...

salam. sejuk mata memandang waktu wakut begitu, apa tah lagi kalau berada di sana

manzlie said...

salam amz..

takdalah

skg ramai jemaah dah tiba..


waslam

rezeki said...

salam

una nalek putu tambi hehehehe
(sambil tapuk dahi) hehehe

m.q said...

salam
indahnya suasana time ni

rezeki said...

salam cl

mana tak semua cikgu sapu bersih, kan tuan punya blog PDKM ni tuan PPD Makkah hehehe

bak kata CM, PPD yang ganteng hehehe

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Asyik ketinggalan saja kura-kura nih. Tak pe tak pe. InsyaAllah.

manzlie said...

salam tn haji saad.

takpa ..cuba lagi..heheheh

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

apt tuh ppd mekah.?

walam

manzlie said...

salam m.q

alhamdulilah..tenang rasanyer


waslam

manzlie said...

salam pak ngah man..

alhamdulilah...sejukkkk lagi hati kita kan...

waslam

rezeki said...

salam cl

hehehe PEGAWAI PELAJARAN DAERAH MAKKAH hehehe

tu cl, jin pak itam dah keluar kat n3 hehehe

ni asyik berblog, bila keja ku nak siap hehehe
nanti aku jadi batu blok juga hehehe

YB said...

Salam CL

Seronok kalau dapat solat atas bumbong tu.

Yem0805 said...

Salam CL,

Tenang sekali..

qaseh masyitah said...

Salam Tn Hj CL
bestnya tenang je kan kat sana.
Moga saya kat sini pun dapat mersai kemanisannya

MUHAMMAD SAIFUL ZAMAN said...

Salam C? & semua ... tadi l/kurang jam 1 tghari nak try jadi jaguh pecut silent reader PDKM buat pertama kali tapi line pulak slow... tak dapat2 nak hantar... nie pun belum tahu lagi ... amacam CL takde menu baru ke... angsa tuala kat atas katil buat camno...

manzlie said...

salam muhammad saiful..

senang jer nak buek angso tuh...poi beli tuala kek kodai dulu..

waslam

manzlie said...

salam yb

alhamdulilah..tenang suasananyer.

waslam

manzlie said...

salam umm..masyitah


tenang..sunnguh ..alhamdulilah


wslam

manzlie said...

salam yem..

alhamdulilah..tenang sungguh suasana..

wslam

ainhany said...

salam CL

dri shari ke sehari dok tenguk siaran nie..rasa jemu tak sekali.Bahkan mnggamit rindu. Kedamaian dlm rahmat ALLAH.

Muga semprnalah ibadat mereka dan jgn lupa terus doakan kami jua

manzlie said...

salam rezeki..


ishh mana boleh..cl nih kuli jer..mana leh jadi pegawai cam cikgu shaari..


waslam

rezeki said...

salam cl

samalah kita , kuli

tapi kuli cl bukan sebarang kuli tau
krn dapat berkhidmat di tanah suci makkah , jom kita tukar tempat hehehe

sonata anak kancil said...

salam....seronok nya tengok MH setiap hari ni...cantik & tenang - pernah naik sampai tingkat atas MH tengok suasana sekeliling ...bestnya!

Zie said...

Salam CL,

Cantik sangat suasana senja Masjidil Haram. Moga kita semua ada kesempatan berada disana lagi. Beruntungnyer CL...

manzlie said...

salam zie..

mekasih dan alhamdulilah..semua ini adalah dari Izinnyer..

wslam

manzlie said...

salam cikgu soanta

alhamdulilah..syukur..tenang dan cantikkan


wslam

manzlie said...

salam rezeki..

nak tukar..boleh takda maslah..jom panggil jin pak itam tuh...

zam zam ala kazam...alhai tak jadilah...nape?


wslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, keheningan begitu sayu dan aman sekali.

Amin.

tq.

che'na said...

Salam...

Orang dah ramai di MH time ct sekolah ni. Indah sungguh suasana. Hotel CL dah fully book ke! Ntah2 tmasuk sekali bilik CL, jgn tidoq kat ofis sudah, hi.hi..

manzlie said...

salam che na..

dah busy skg..fully book..

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

alhamdulilah...ketenangan yang dicari


wsalam

nad said...

salam, tiap-tiap hari nak baca jer entri ni, rindu kat masjid mekah.

haticantik said...

salam cl

alhamdulillah tenang rasanya bila tengok gambar kaabah ni..walaupun hati tengah kacau bilau..

rosli said...

Salam CL,

Saya jugak rindu pada suasana ketika ini. Tahniah Suhaimi, Rezeki dan AZ

rosli said...

Salam CL,

TQVM, saya pun masih lagi ulangkaji ni, tp mesti nak tgk Kaabah tu..tenang sikit hati.

manzlie said...

salam nad..

alhamdulilah...seronok rasa dihati dan jiwa bila melihatnyer kan..

waslam

manzlie said...

salam rosli..

alhamdulila ,,tenang juga melihat nyer


wslam

manzlie said...

salam haticantik..

setenang rasa dihati bila melihatnyer..syukur


wslam

safiudin said...

salam sdr,

tahniah suhaimi, rezeki dan ayah zain...

tenang hati melihatnya..

indah.