MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 5 March 2010

" Check Surau Hotel..."

Bagi memastikan surau Hotel alsafwah kelihatan bersih dan teratur..Cl harus memeriksa nyer tiap hari..lebih lebih lagi pada Hari Jumaat....
Menyediakan naskah naskah Quran untuk tetamu yang ingin membacaNyer..Alhamdulilah
Seluruh carpet ini haruslah di sembur dengan minyak pewangi haruman dan di vaccum jugak..
Harus Memastikan semuanyer dalam keadaan baik dan teratur untuk di gunakan...syukur dan Cl hepi dapat melaksana kan tugas ini setiap hari....alhamdulilah..
Posted by Picasa

55 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum CL

bertaraf lima bintang kut
Wassalam

rosli said...

Salam CL,

Best, cantik

Rozali said...

Salam CL

tugas di rumah Allah
mukin dapat 10 dlm 1

pahala
kedamaian
gaji
dll

Wassalam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali....saya dapat perak dan gangsa kot

rosli said...

Salam CL,

Dapat perak jer....laju Rozali ni.....Suka tgk surau yang carpet dia ada cam design sejadah....budget pun tinggi ni

Abg Mgt said...

Salam CL,

Cantik carpet ya!

manzlie said...

salam roZali...

wahhh menunngu sakan dia yer...

taniah..Raja pecut amenguasai skg di carta...Pingat Emas..no1

waslam

manzlie said...

salam rosli..

memang cantik dan bersih kan...islam kan menuntut kebersihan dalam diri dan s=di sekliling...


taniah..Perak..no 2

waslam

rosli said...

Salam CL,

Boleh tak share perfume apa yang surau ni guna....nak cadang pada surau kat office, kekadang bau hapak skit....AJK surau jangan marah saya ok....sekadar nak membantu

manzlie said...

salam rozali..

wahhh sapu bersih..tak kasi can langsung yer..hehheeh


taniah..gangsa..


alhamdulilah dapat berhidmat disini..

waslam

Mama Miraki said...

salam CL
surau hotel pun dah cam kat masjid yea...cantik...cantik...

manzlie said...

salam abang megat...


alhamdulilah..cantik jguakkan..

waslam

manzlie said...

slam rosli..

cl beli jenis Mukhallat..500ml...mahal gak nih..selalu cl order berkotak kotak..nanti cl bagi satu yahhh

wslam

manzlie said...

salam mama miraki...


alhamdulilah...cantik dan bersih...


waslam

haticantik said...

wahh..cantik dan bersih.Mesti hotel ni paling mahal kat mekah kan..

manzlie said...

salam hati cantikk..

alhamdulilah..sedap mata memandang dan bersih...taklah mahal sangat..


wasalam

rosli said...

Salam CL,

TQVM kerana sudi nak bagi satu.

shaisham said...

salam tuan, surau ni kat tkt berp?

manzlie said...

salam shaisham..

tingakt MP..dalam hotel...

just call saya cl yer.dah memadai...


waslam

manzlie said...

salam rosli...


mafi muskillah....hehheh

waslam

Atikah said...

Salam CL..

Kemas, bersih dan canti surau....

Tahnian En Rozali n En Rosli...
Nama yang buat saya tertukar... hehehe

Noor said...

Salam CL..

cantik surau kat hotel cl.. kemas tersusun.. sejadah pun cantik.. emmm, tapi rugi kan.. kalu dah p mekah.. solat dalam hotel.. heh heh

manzlie said...

salam dik tikah...

alahmdulilah ..cantikkk dan bersih

waslam

Rozali said...

Salam CL

Terima kasih CL

terima kasih juga
Rosli, Atikah

Wassalam

Noor said...

Salam..

tahniah rozali.. laju arr tn hj berlari.. nie misti dok tggu depan pc @ lappy.. kalah lah kak ngah.. asik dapat no corot je.. hu hu

manzlie said...

salam kak noor..


alahmdulilah...bersih dan sedap mata memandang nyer..


waslam

manzlie said...

salam rozali...


alahmdulilah...wasalam

Rozali said...

Salam CL

Salam Kak Ngah
lama tak dengar bersiar

saya nak masuk ke blog Kak Ngah
tapi tak boleh
ngapee ekkk

Wassalam

ainhany said...

salam CL

tahniah buat en razali n hj rozali...berjanji ke ??

amboi surau pun kena bubuh pewangi ye?? apakata pasni CL bawa balik dan sembur kt masjid muaz pulak...biar harumnya seharum syurga mekah juga..hihi

lagi satu..bst la tugas CL...keja ibaadah je..pas surau ke MH pulak..masyaALLAH.....semuga kebajikan itu berterusan...amin

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Salam AZ
mana menghilang

penat, pecut pagi tadi kut

Wassalam

manzlie said...

salam ainhanny..

insyalah nanti cl cuba buat yer..

waslam

Noor said...

Salam..

mintak laluan cl..

tn hj rozali.. kak ngah lum ada N3 lagi lah.. tak reti nak menulis.. masa SPM dulu BM dapat 9.. pak menakan suruh repeat amik paper july.. tapi sampai la nie lum p daftar.. heh heh

manzlie said...

salam rozali..


ayah zain mungkin berehat simpan tenaga nak pecut malam karang...hehehheheeh


waslam

Che' Pit said...

salam CL

besar gak yer surau hotel nyer..
tersusun kemas dan cantik serta bersih

manzlie said...

salam kak noor..

ye lah..cl asyik masuk tapi tengok akd cerita lagi..fuhh peminat dan ramai fan club tuh dah berdaftar tapi kak noor membisu tanpa berita...hehheheh

waslam

manzlie said...

salam afis...

alhamdulilah..besar dan panajg...sampai ke Tower 5 tau..yakni sampai belakang...


waslam

Noor said...

Salam..

dear aihany.. sian kat en rosli dik.. semua orang dok tukar nama dia.. sekarang sudah tukar jadik razali lak.. he he..

tabik tn razali @ rosli..

Ayah Zain said...

Salam,

bersihnya. Hingga terasa kebersihannya. Gunalah breezeeee


wow Rozali. Tahniah kat hampa nooh, AZ bari klik dr meeting nih.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Rasa puas bila semua kita siapkan dan ready...kan..namun bila tetiba ada komplain...aduhhhhhhh dugaan tuh...hehehhe

umiazuddin said...

Salaam CL,

Cantiknya surau hotel CL...bersih, tersusun rapi dan berbau harum pulak tu... demi keselesaan para tetamu... alhamdulillah. CL, surau bahagian muslimah luas tak?

Tahniah kepada duo raja pecut kita, En. ROZ & ROS... :)
eh, memandai jer cheq pendekkan nama...ermm maaf ye, En. Rozali & En. Rosli...heh

Kak Ngah, tak rasa tertekan ker...semua peminat dok tertunggu2 kemunculan entri pertama tu... hehe... kami nak kena beratoq di luar pagar estet kak ngah dulu ker??...ala2 macam peminat JK Rowling beratoq luaq kedai nak beli buku terbaru Harry Porter...hehe...
Pak Itam dah dok standby jer nak sita estet kak ngah...hik ;)

VpeaceV

Ayah Zain said...

Salam ,

ooo rozali n manzli ada mengata az yer,........... az g lawat kawasan sat ni tadi.

rezeki said...

salam cl

cl , kak chik

bukan lagi sita, siap sembur air tolak bala keliling estet he he he
lps tu mandikan bunga maneger estet tu he he he

steady kak ngah, lps ni pak itam jadi guru tuisyen bm kak ngah , bley

tapi pengerasnya triple he he he

rezeki said...

salam cl

apa2 pun pak itam tahu keja CL memang tip top , psl cl ingat tak dulu, yang cl pernah letak bunga kat dalm bilik sorang guest tu psl dia selalu ambik bunga kat lobby krn dia suka bunga tu

lps cl buat mcm tu, tersgt gembira hati guest tu

pak itam tahu, mcm mana thp keje CL dan CL selalu buat yg terbaik

teruskan CL dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik dan Allah akan membalas segalanya

mama ju, said...

Salam CL

Terasa nyaman tgk carpet2 tu...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, sesekali kena singgah dan bersolat di sana.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam Rezeki..

wahhh tn ismet masih ingat yah...cl dah lupa lahhh heheh

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

alhamdulilah..nyaman...

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

alahmdulilah...lain kali harus singgah gak akt sini tau...

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...

ishh mana ada mengata...jgn lah camtuh..kami syang az..heheh

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

aikk nak mandikan bunga..? boleh kah..?heheheheh

waslam

manzlie said...

salam shami..

betul tuh..tapi sabar jer lah kan..dah biasa dah ..heheh

waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin

alahmdulilah..cantikkan..

waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Bersih surau tu,cantek,Cl jaga dgn ikhlas, allah berkati hidup, ada surau dalam alsafwah rupanya

kat pej dah tak boleh masuk komen tak tau la kenapa dan sampai bila, pagi2 boleh baca je, nak anta dah tak boleh, rasa nak bawak laptop sendiri, geram jugak..tu yang dok menyepi sampai ptg.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Alhamdulillah...tugas CL sangat mulia. Moga dirimu dalam rahmat & kasih sayangNya.

safiudin said...

salam sdr,

Tahniah rozali dan rosli.

Cantik, bersih dan nampak hebat dengan taraf kedudukannya...

Tentu baget nya pun hebat...

ps: sedang menonton bola Melaka lwn ATM di Stadium Hang Tuah, Melaka