MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 6 March 2010

" Ada Kala Ku Rasa Teringin...."

Bismillah....Salam from Makkah...semenjak seminggu lalu cl dah tak lalu makan dah..asyik teringat jer kat Blog rezeki.."asam pedas ikan keli"..abang sulung asyik masak "asam pedas ikan karapu"..fuhh "terliuq" cl di buat nyer..asyik terbayang bayang jer..malam dah tak sentuh nasi dah..cuma roti sekeping dua je..siang dah tak lalu dengan' nasi segala bagai' di sini duk teringat kat asam pedas ikan keli/karapu tuh...nak masak kat sini "belacan melaka" dan abih lupa nak beli arituh..so skg cl duk 'gigit' jari lah....duk bukak gambar asam pedas tuh..(makan dengan Datin Sophie kat Kg Baru last jun 2008)...hanya gambar sahaja pengubat rindu ku pada Asam Pedas....syukran..waslam
Posted by Picasa

54 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Sodap nyaaa

Wassalam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, apa salah sesekali tukar menu tentu menyelerakan.

Amin.

tq.

Ayah Zain said...

Salam,

ermm, minta sikit boleh

Rozali said...

Salam CL

Salam Kak Ngah (Noor)
mana mangkuk tingkat tu hari

suruh Mak Itam Masak

kita pakat isi penuh
pas tu kita kirimkan kat CL

Wassalam

Ayah Zain said...

Salam rozali,

tahniah still champion

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Marilah datang Melaka pekena asam pedas.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

tu lah...kesian adik akak. meh balik mesia, datang umah akak..kita main masak2...heh3

Hajah Zainab bt Abdullah said...

CL...sabar jer lah. Allah sayang orang2 yang sabar.

Rozali said...

Salam CL

N3 Hanis tu hari, pasal ABC
tak apa lee
CL boleh makan ais krim
CL tak teliuq

Rozali said...

Salam

n3 En Rosli, asam pedas
n3 Pak Itam, asam pedas
n3 abangsulung pun asam penas

mana CL boleh tahan
kalau dia merajuk
susah kita dibuatnya

safiudin said...

salam sdr,

tahniah rozali,

tahniah hilmiskandar dan

tahniah ayah zain.

eemmmmm..... baru sebulan lebih balik kampong dah rindu masakan ..... hihihihi.

semua masakan yang CL nyatakan benar-benar menyelerakan....

tak pa lah CL... kalau ada blogger yang nak pergi umrah bagi tahu saya ya... saya nak kirim belacan melaka yang CL maksudkan tu...

ps: nak yang bulat(macam bom) ke atas leper?

manzlie said...

salam Rozali..

Taniah..Raja Pecut lagi dia..
Pingat Emas.


waslam

manzlie said...

salam hIlmy...

betul gak tuh...hehheeh

Taniah...Perak....2


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..


camneer lah cl nak bagi sikit kat az..cl dah terliuq dah tuh.hanya tengok gambar jer.....hehehhe


wslam

manzlie said...

slam Hajjah Zainab...


tu lah kak nab...cl dah kemaruk asam pedas dah nih..hheheheh


waslam

manzlie said...

salam tuan Haji saad..


mai melaka...Jeddah pun tak lepas nih...heheheh

waslam

manzlie said...

salam Rozali..

nak hantar mai kat cl..betui ka..?

waslam

manzlie said...

salam safiuddin...


" Takk kan Melayu hilang di dunia.." proud to be malayssssssss..

tak minat yang bom...suka yang leper..heheheh



waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


ye lah..betui cakap akak..saborrr je lahh...



waslam

safiudin said...

salam sdr,

siapa-siapa yang nak pergi umrah minggu depan ke beritahu saya segera... (kawasan Melaka, Seremban, KL aje)

cepat-cepat esok saya berada di KL (Plaza Warisan)dari jam 9 hingga 5 petang, jadi boleh saya bawa sekali.....untuk dikirimkan ke CL

untuk mudahkan kiriman ini telefon saya di +6012-2669284

manzlie said...

salam saffiudin..



ishh takyah susah susah jer..cl cuma bergurau je..maaf yer..

waslam

Rozali said...

Salam CL

Salam En Safiudin
ini lah contoh kawan masa senang dan masa susah
sangup berkorban
permudahkan segala urusan En Safiudin

Wassalam

My Life said...

salam...

deae cl

sabar cl yer.. bak kata mama zainab
allah sayang org2 yang sabar.. (-_-)

p/s : teringin sgt2 nak rasa ikan pedas cm...

KAMATO said...

salam cl, simpan hajat tu, balik sekali lagi makan asam pedas cukup2, dekat uniten asam pedas melaka pun boleh tahan, semua jenis ikan ada

S said...

salam,

CL,
nnt taj nak p bolehlah saifudin kirim belacan tu.kalau nak belacan kedah pun boleh, tapi cl minat belacan Melaka. hehhehheh..

kalau dah tekak Melayu memang tak boleh lama berpisah ngn belacan, paling lama 1 bulan, pas tu mengidamlah nak makan belacan.

CL tak teringin ka nak makan soto????
kalau nak makan silalah p ke Restoran PDKM kat Shah Alam,
menu soto dia spesial tau rini.
ngeh ngeh ngeh.....

ada aku kisah by AZ. ahak....

rezeki said...

salam cl


laaaaa, cian cl, sabor nooo hehe

esok nanti pak itam buat kan cl asam pedas ayam kampung , tapi kat n3 je lah yang pak itam leh buat utk cl buat masa ni , sebagai pengubat rindu

cl, pak itam dgr pengerusi pibg baru sekolah adik kawan kita tu manager estet he he he

la la la

rezeki said...

salam cl

tadi sempat call dato im kita dan berbual2 dgnnya , katanya nanti cuti bulan 6 insyallah dia balik mesia, sama dgn masa cl cuti nanti

tapi, pak itam pulak takde masa tu

S said...

salam,
CR,
kak S dengaq pun camtu gak.
toke estet duit banyak, sesuailah nak jadi pengerusi PIBG.

mesyorat PIBG esok, rini ada jamuan kat Restoran PDKM kat Shah Alam. tentu best kan ???

pari said...

Salam. Teringin ke belacan tu . Kalau nk sye blh bwk... he...he...

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali,Hilmy dan AZ...laju semuanya...

Kesian CL, tu yang malas nak post n3 pasal lauk pauk ni...baru nak post entri menu baru, tak jadilah.....nnti buat CL telan air liur ajer....Julai lambat lgi....tp klu nak masuk buku tiga lima ok lah...

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali,Hilmy dan AZ...laju semuanya...

Kesian CL, tu yang malas nak post n3 pasal lauk pauk ni...baru nak post entri menu baru, tak jadilah.....nnti buat CL telan air liur ajer....Julai lambat lgi....tp klu nak masuk buku tiga lima ok lah...

manzlie said...

salam kak as..

oh ye ker...ada meeting dan restoran PDKM...? Kat mana?

waslam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda CL,

Hari ni memang pun ayah makan asam pedas ikan pari.
Kalau dekat tu bolehlah hantar sepiring.

Eloklah tu kurangkan nasi.Kesihatam perlu sangat dijaga.

wassalam.

abangsulung said...

Salam,

Ih..jangan bersedih..nanti sampailah asam pedas tu..hehehe

manzlie said...

salam rezeki..

tulah..dah terliuq dah tengok entry pak itam tuh..hehehh

waslam

manzlie said...

salam rosli..


TAKK KAN MELAYU HILANG DI DUNIA KAN.." hehehehehh

wslam

manzlie said...

salam ayahanda..

meaksih ats nasihat ayah tuh./...



wslsam

manzlie said...

salam pari..

takpa..meaksih noohhhh

w
aslam

manzlie said...

salam abang sulung..

takapa....cuma tekak teringin jer.hehhehe

waslam

manzlie said...

salam kamato..


oh yee ker...nanti balik cl cari yah..

waslam

manzlie said...

salam rosli..


boleh ka masuk buku 3 lima...heheheh


waslam

rezeki said...

salam cl

kalau tak masuk buku 3-5, masuk buku rekod mengajar CM pun okey gak he he he lps tu terbeliak pengetua dia masa sign buku tu he he he

mesti ayat dia" cikgu mas suria, apa ni " lalu dijawab oleh CM
" abm baru boss, beli dgn pak itam " he he he

opss, pak itam dah jadi penulis skrip pulak ngeh ngeh ngeh

psss hari ni bi masak soto asam pedas kat restoran PDKM hehehe

Azima said...

Salam Cl,

Ksian yer kat Cl..rindu nak makan asam pedas tu..

Asam pedas memang menyelerakan....kalau rasa xde selera..asam pedas leh jadi pembuka selera...nyam nyam nyam

Sabar ye Cl..

S said...

salam,
CR,
ahaa.. CR pun tahu restoran PDKM tu. jom lah kita p trai makan kat situ. depa kata menu dia semua sedap.

esok kut, kak S nak p makan kat situ. jom !! insyaAllah.

Azima said...

Salam,

Tahniah En Rozali..hilmyiskandar n Ayah Zain..top 3 utk n3 asam pedas ni..

Cl..lupa nak ckp..smlm cheq masak asam pedas gak..kalau tau cl terlioq sgt dah..sure cheq kirim..kirim gambar je la yerrr kat umah cheq..heheheh

Wassalam

rezeki said...

salam

kak S

hehehe tak dpt pak itam nak pi, kalau dekat , laaa ni juga pegi

esok nak kena pi jenguk anak kat asrama

sonata anak kancil said...

salam CL : terima kasih sentiasa mendoakan kesihatan saya...sonata asyik lambat je datang ke sini...tak pe..lambat2...nanti dapat anugerah ratu corot...saya pun sangat suka asam pedas...

memang sape yang menunjuk2kan asam pedasnya memang terliur...tapi tu lah saya dah tak boleh nak berpedas2 sangat!!!

manzlie said...

salam cikgu soanta..

takpa cikgu..nanti cl balik kl ajak cikgu soanta lunch asam pedas nooh..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

mana leh masuk kat buku cikgu mas..hak lama dah penuh laaaa still lum claim lagi..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam kak as..

aduhai..ada soto pedas kat restoran PDKM tuh..kak as..makan kan untuk cl sekali nohhh...

waslam

manzlie said...

salam azima..

ada buat asam pedas jugakka...hehhheheh


waslam

Ma Yusof said...

sALAM CL,

Kesiannyer anak perantau sorg nih... so sapa2 geng PDKM yg nak pi umrah tu faham2 la... belacan jgn tinggal pack siap2 5-6 kg....hehehhe

safiudin said...

salam sdr,

salam En Rozali,

saya sekadar membantu......CL, (kena pulak CL orang Melaka.... dengar kata ada bau-bau bacang dengan Hang Tuah... hihihihihi

" Tak kan Melayu hilang di dunia.."

terima kasih mendoakan saya..

Wassalam

Aki44 said...

Salam CL....
Nak sedap ikan keli kena salai dulu bari ditumis lada. Sodap, klau jalan tunduk je misti langgar tembok punyer