MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 11 March 2010

" Rakan senegara..."

Bismillah..alhamdulilah hari nih Cl bertemu dengan blogger Kay marlina serta suami nyer En sharizal dari Yanbu dan Jeddah..mereka bekerja di sana datang ke sini menunaikan Umrah sekeluarga..alhamdulilah mereka tinggal serta menginap di Hotel al safwah selama 2 hari..syukur dapat bertemu dengan mereka sini dan jutaan terimakasih kerana sudi datang di sini....syukran..waslam
Posted by Picasa

41 comments:

UmmuAdam said...

Salam CL,

Lama tak kesini, semuga ceria selalu.

Mrs Sophy said...

Salam CL, nak ucap timakasih sebab byk gambor yg CL amik kat masjidil haram tu, nampak hotel Nabras kat atas tu..melepas kan rindu saya

UmmuAdam said...

Eh eh!! saya no 1 lah...macam tak percaya!

insan said...

Salam CL, nak ucap timakasih sebab byk gambor yg CL amik kat masjidil haram tu, nampak hotel Nabras kat atas tu..melepas kan rindu saya

UmmuAdam said...

Minggu depan di Malaysia dah mula cuti sekolah...mesti ramai org malaysia di masjidil haram nanti...seronoknya...

manzlie said...

salam ummu adam...

taniah..RAtu Trekkkk....Pingat emas..no wahid..


waslam

manzlie said...

salam mrs sophy..

alhamdulilah ..terubat jugak rindu yer..syukur


waslam

UmmuAdam said...

Eh eh..Mrs sophy and Insan comment yg samalah...ke org yg sama..

manzlie said...

salam ummuadam..

KENAPA..? TAK PERCAYA KA..? heheheheh
anda adalah JUARA....


waslam

manzlie said...

salam ummuAdam..

memag minggu depan ramai..tapi cl dah busy lama dah...

waslam

UmmuAdam said...

Timakasih CL...sampai jugak hajatku nak rangkul pingat emas disini, sungguh tak ku sangka sebab semua disini terror2 belaka!

manzlie said...

salam ummu Adam..


dah rezeki namanyer..hehehehe


wslam

UmmuAdam said...

OK CL, nak balik rumah dah...dah pukul 7.15 mlm nak balik dinner...CL mesti baru lepas lunch...makan apa hari ni?

Atikah said...

Salam Cl,

Wah... seronoknya... dpt menginap kat As-Safwah dua hari....

UmmuAdam said...

By the way, untungnya pasangan yg duduk kat Yanbu tu kan...mesti selalu dapat dtg ke MH buat umrah, dok kat hotel safwah lak tu, hotel CL tu skrg ni brapa satu mlm?

manzlie said...

salam uumuadam..

sekrang semalam paling murah..570riyal..bilik belakang..


waslam

UmmuAdam said...

Hu hu...mahal tu bilik belakang pulak tu, kalau nak merasa dok kat safwah kena tunggu CL sponsorlah! Ok bye2...nak switch off note book dah...semuga CL terus ceria.

manzlie said...

salam ummu adam..


apalah sangat kalau nak di bandingkan dgn amal ibadah dan pahalanyer di sini..tiada tandingannyer kan...


waslam

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Ummu Adam dan Mrs Sophy,

Wah CL dapat tetamu lagi....dalam minggu depan mesti ramai lagi

hjh mai said...

salam...,

seronok tengok pasangan suami isteri ni tinggal dekat dgn mekah (jika nak dibandingkan m'sia....)

hjh mai said...

salam.....,

mudah2an allah memberikan ku peluang lagi utk ke sana.......

hjh mai said...

salam....,

tengok bilik hotel tu mmg besar, tu yg harganya pun 'besar'...

manzlie said...

salam rosli..

alhamdulilah....ramai gak tetamu skg nih..syukur


wsalm

manzlie said...

salam hajh mai..

memag besar pun bilik nih..


waslam

Ummi Humaira said...

salam CL...

wah berdesup2 berita dr CL harini , akak plak bz sikit , dah banyak keretapi terlepas , hui hui hui

CM said...

Salam CL

hujung bulan ni kalau ada tetamu datang bawak belacan,cili padi,daun kunyit CL terima yerr..melanjaa roti canai sekali hehehe..


psst CL..petang tadi CM pi hightea kt Ali`son Klana Nilai,hotel baru lah CL anak pak Ali punya...hahaha..betul arr Allson klana..aduhh malu sehh main sebut jer....so moral yer jgn kelentong CL bab hotel..dr hotel bajet sampai tak terbajet semua dalam poket dia tu..

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah ...kenyang aar bang samad belanja tadi...hehehe

Pssssst CM bang samad kirim roti canai ngan teh ais akak bawa balik dalam sia..hikkss

Tahniah aar ummu adam..ratu trekk yg baru...hehehhe

Ayah Zain said...

salam CL,

alhamdulillah, bertambah ramai kenalan yang mampir dan berandang ke Safwah yer.

shami2 said...

Salam CL...

malam ni malam jumaat
Pasti ramai bertamu datang beribadat
Mekah kota tumpuan umat
MH khususnya tempat
kaabah adalah kiblat
Membawa harapan dalam munajat
Agar bahagia dunia akhirat
Wahai CL...andalah sahabat
Buat kami dari seluruh tempat...

Azima said...

Salam Cl...

Semoga semuanya baik2 belaka..

Beruntungnyer mereka ber2 tu Cl..mcm Cl gak..dapat slalu gi MH buat Umrah..

Syukur kepada Allah yer Cl,di atas peluang yg diberikan tuh..

Wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

sungguh beruntung pasangan yg keje kat saudi tu..dapat ke mekah menunaikan umrah. dapat pulak menginap di al-safwah. hu hu hu..tak mampu lak akak nak dok kat situ...:((

manzlie said...

salam hajjah zainab..


inssyaalah satu hari pasti akak pun mampu jua..

wslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmmm hotel allson klana tuh baru ka?hehehehheh

waslsam

manzlie said...

salam kak shami..

wahhh hepi yer bila bang smaad semawa makan roti canai...heheheh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..


alhamdulilah..bertamabh la malam nih..ramai sungguh hotel busy 100% dah


wslam

manzlie said...

salam ummihumaira..

ye lah ..hari nih sampai 5 entry tau...

wslsam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, kesudian menjengok CL satu rahmat silaturahim berpanjangan.

Amin.

tq.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, meraikan tetamu besar pahalanya

kalau agak2 malam ni pak itam datang menziarahi cl , boleh ka hehehe

abangsulung said...

Salam,

Frust betul line tak ok tadi..

Gambar kat bawah tu, bos-bos meeting dalam Restoran D.saji lah yer..

abangsulung said...

Salam,

Kalau lah saya ada rezeki ke Makkah nanti,,tak akan melepas peluang menjenguk ke hotel tu nanti..

safiudin said...

salam sdr,

Tahniah UmmuAdam

dan Mrs Sophy....

Syukur, alhamdulillah dapat juga jumpa rakan-rakan senegara ya...

hilanglah sikit rasa kerinduaan...

ps: wah! 2 malam duduk kat hotel tu berapa kosnya CL....?