MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 7 March 2010

" Malam Minggu Di Depan KAABAH.."

Alhamdulilah..agak ramai jemaah berada di sekeliling Dataran Kaabah
agak tenang dan aman menyaksikan suasana sebegini...syukur..
Sempat jugak Cl titipkan doa kiriman Hajjah Zainab sekeluarga dan yang lain lain..amin...
Posted by Picasa

62 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Syahdu nyeeee

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Semacam saya nak terbang
untuk kedamaian dan ketenangan itu

Wassalam

My Life said...

alahai

My Life said...

salam
dear cl

alhamdulillah

tahniah cik rozali

n a d a said...

Assalamualaikum,
pakcik manzlie,
nada nk mintk pakcik tlg doakan nada dan keluarga supaya dpt pergi sne lgi : )
nama nada nada binti badru hisham,
mintk pak cik mznlie tlg doakan ye : )
amiiiinnn

Rozali said...

Salam CL

Mukin amalan orang sana
membawa keluarga bersantai
malam minggu di Dataran Kaabah

Wassalam

My Life said...

salam

dear cl

doakan yg terbaik untuk semua yer..

manzlie said...

salam rozali...

taniah...still raja pecut yang unggul bulan nih...


waslam

manzlie said...

salam rozali..


alahmdulilah..memag kedaiaman yang semua org carikan..

waslam

manzlie said...

salam Nada..

alahmdulilah..insyalah akan pak cik doakan yer..

waslam

manzlie said...

salam rozali..

ye lah..mungkin jugakkan..

wslam

manzlie said...

salam my life..


insyalah


waslam

Azima said...

Salam Cl..

Ya Allah Cl...sungguh indah dan damainya pemandangan dpn Kaabah..Rasa ingin terus ku ke sana..

Semoga aku juga menjadi tamuNya nanti.Cl doakan untuk saya yer..

Wassalam

sonata anak kancil said...

salam ....ikut turutan no 14...nombor kereta..hrp bertuah!

sonata anak kancil said...

baru nak letak komen....harapan saya dapat ke sana secepat mungkin!

cantiknya kaabah di waktu malam! masyaAllah...teringat saya bertawaf seblah malam2 pada satu masa dulu....
sejuknya pijak atas lantai itu! alhamdullilah

Azima said...

Salam,

Amboi2 En.Rozali...bukan main yer..ni msti dok tidoq dpn rumah Cl ni..bunyi jer Cl bukak pin2 trus masuk..nampak gaye kempunan la yg lain2 nak dpt pingat dr Cl ni..

Tahniah juga buat My Life..dpt gangsa pun ok la..

manzlie said...

salam azima

alahmdulilah..sungguh indah kan permandangan nyer...


waslam

manzlie said...

salam cikgu sonata...


alahmdulilah..terasa kedaiaman yang kita cari ada disini


waslam

manzlie said...

salam azima..


insyalaah akan sya titipkan doa lagi yah...

waslam

Azima said...

Salam,

Cl..pi rumah Pak Itam tu..dia masak asam pedas lagi la tadiii..kesian kat Cl yer..dpt tengok gambar je laa..Nak hidu baupun x sampai..

Sabar yer Cl...

En.Rozalipun ada gak pi rumah pak itam tadi..msti diapn dok telan air lioq skrg..

Rozali said...

Salam CL

terima kasih CL

terima kasih My life tahniah,
n Azima

Wassalam

Rozali said...

Salam CL

Salam Azima
rumah CL kan kat dataran tu
jadi sambil lepak
saya tenguk jugak pintunya
buka jeee, beri salam n masuk

toing toing

Wassalam

مسافر_اسلام said...

Salam semua, apa kbr CL...ramai juga org ya..mesti syahdu kan..

Azima said...

Salam En.Rozali..

Ohhh gitu...toing toing!!!!!
Cl..ni xleh bagi pingat utk kategori raja pecut kat En Rozali nih..dia raja lompat...Toing toing..

En rOzali yg kurus murus tu bleh la lompat..tp bila org gemuk melompot lain pulak bnyinya..heheheh

Pong..pong

manzlie said...

salam azima...

leave me a alone...sob sob sob..duk nangis tengok asam pedas pak itam tuh..

w
aslam

manzlie said...

salam musafir islam..


alahmdulilah...ramai orag di sana..syukur


waslam

manzlie said...

salam rozali...


mai lah jenguk cl nih selalu yer...hehehhe

waslam

Azima said...

Salam Cl,

Dah la Cl..brenti la nangis tu.. Saya dah ckp kat pak itam..jangan..jangan..tp dia buat jgk..kang dah jadi macam ni...sapa nak jawab???

Pak itam..Cl dah nangis ni..mai la pujuk..nanti merajuk lak Cl ni..merajuk dek krn xleh makan asam pedas mak itam tu..sapa nak pujuk??Pak Itam ngan Mak Itam gak kna pujuk..

Jangan merajuk mcm citer Batu Belah Batu Bertangkop tu dah la yer Cl :-) susah kita semua..hehehe

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, terima kasih atas doa tersebut.

Amin.
tq.

Ummi Humaira said...

assalamualaikum CL..

terkenang semasa dulu
masa daku berada di situ
rasa hati nk pergi selalu
melihat kaabah yg damai dan syahdu
kini hati ku semakin rindu
tiap saat setiap waktu
Ya Allah Ya Tuhanku.

Wahai CL tolong doakan buat kakak mu.

rosli said...

Salam CL,

Masyaallah, indahnya , terasa damai hati kat sini,,,,

rosli said...

Salam CL,

Tahniah Rozali dan My Life.

CL saya rindu suasana Dataran masa ini...

abh said...

Salam sdra CL,

Amat beruntung dpt terus bersolat di depan Baitullah yg penuh dgn fadhilat. Kalau boleh mahu berada di sana setiap waktu.....

Ayah Zain said...

Salam CL

alhamdulillah. Syahdunya hati ini melihat gambar2 ini.

rezeki said...

salam cl

mmg tidak dpt digambarkan perasaan kita bila berada depan rumah allah, lagi2 dalam suasana malam sebegini

sukar utk digambarkan
tenang lagi setenangnya
damai lagi sedamainya
jiwa terasa kosong
hanya mengingati kebesaran Allah saja
hilang , lupa segala permasalahan

pak itam pernah berada di situ dan tahu bagaimana hati, perasaan kita ketika itu

boleh duk leka berjam2 lamanya
sedar2 4-5 jam
memuji2 keesaan Allah sambil bermunajat dan berdoa

pssss kalau aku diberi pilihan berada disitu atau asam pedas
aku ttp memilih utk berada disitu
lps balik baru pikir asam pedas hehehe
pasal akhirat kena kejar , dunia juga perlu seiring

sabar ya cl, nanti balik cuti pak itam suruh mak itam masakkan spesial utk cl , kita makan bertiga hehehe

Ayah Zain said...

Salam rozali,

waduh, bapak zali pecut ya.
pecut jangan tak pecut. az CCM kat melaka ni.

Siti Hendon said...

assalamualaikum CL subhanallah,benar2 menenangkan. terima kasih CL. hanya ALLAH sahaja yg membalas jasa baik CL. teruskan menghantar gmbr2 MH utk tatapan semua. doakan juga mak siti n family k. syukron jazilan. jazakallahukhairon kasira.

UmmuAdam said...

Salam pagi minggu CL,

nak sarapan apa pg nie? saya dan keluaraga makan meehoon goreng....sedap. Tgk gambar2 yg CL postkan rasa nak terbang kesana...tapi apakan daya...

safiudin said...

salam sdr,

Alhamdulillah, syukur masih diberi peluang menatap Kaabah..

Tahniah Rozali...No 1 dan 2... (semakin laju pecut nampaknya.... kerap jadi juara)

Tahniah My Life, No 3.

Lebih tenang menatap Kaabah...

Lebih insaf...

Lebih teruja

nak ke sana... Makkah.

SUHAIMI said...

salam....

Syahdu sungguh...............

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam CL,

maaf akak lambat sampai...bizi hari ini.
syukran kerana sentiasa titipkan doa buat akak! insya Allah akan dimakbulkan doa kita tu..
sayu...syahdu...pilu....rindu

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Untung sungguh CL...pandang jer kaabah dah dapat pahala!

Kak Sidah said...

Salam CL,

Itu la kelebihan org yg menetap di Mekah, Allah beri kelebihan tu, dulu kalau tanah mekah gersang sapa pun tak nak dok kat situ, bila Allah letakkan kaabah kat situ, haa sekarang dah jadi terkenal, berlumba2 org dtg untuk beramal, allah maha kuasa.

Cl salah seorang yg terpilih, kena tgk apa yg Cl amalkan selama ni kan..

Rokiah said...

Salam CL

Jantung hati bagai di tarik-tarik melihat ketenangan di sekitar Baitullah tu... rindunya!

Wasalam

Rokiah said...

Salam CL,
Seronok kan kat sana segala tumpuan hanya Ibadah kepada Allah SWT...
Tak yah fikir benda2 lain

Damai..

Rokiah said...

Salam CL,
Seronok kan kat sana segala tumpuan hanya Ibadah kepada Allah SWT...
Tak yah fikir benda2 lain

Damai..

Rokiah said...

CL,
Baru tadi sembang ngan suami fasal pengalaman waktu Tawaf and Sa'ie, tambah terharu bila tengok gambar yang CL pos tu...

Rokiah said...

CL,
Baru tadi sembang ngan suami fasal pengalaman waktu Tawaf and Sa'ie, tambah terharu bila tengok gambar yang CL pos tu...

abangsulung said...

Salam,

Alhamdulillah, melepak dalam MH ni tak sama ngan melepak rekreasi. Melepak mendapat rahmat, katakan..

Tahniah, Rozali, Rozali, My Life.

Ai..CL, Ada lagi ke cite asam pedas ni.. nanti nak masak asam pedas ikan jaws..hehehe

Imran Paris said...

Tenangnya En Li....makin jeles ni. Thanks for this updates :-)

manzlie said...

salam ummuadamm

alahmdulilah..sedap tuh mee goreng..heheh..mai lah terbang kesini..

waslam

manzlie said...

salam siti hendon


alhamdulilah,,syukur


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab...


amin...

waslam

manzlie said...

salam safiuddin..

alahmdulilah syukur..

waslam

manzlie said...

salam Rezeki.

alhamdulilah...boleh gak..heheheh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

memag syahdu rasa hati ...bila berada di depannyer

waslam

manzlie said...

salam abh..

alhamdulilah...semua nih dng IzinNyer..

waslam

manzlie said...

salam kak rokiah...

alhamdulilah...pasti teringat kenagan dan nostalgia disni kan

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..


alahai..cl nih biasa jer..takda apa pun yang istimewa..

wslam

averroes2 said...

subhanallah..

syahdu mengenang kenangan mengerjakan umrah disana.
ni 1st time jumpa blog melayu khusus psl makkah, biasa saya jenguk kat almiskeenah.com yg byk info psl tanah haram. dah jumpa blog ni mmg lekat kat cni la..haha

teruskan usaha baik ini!

manzlie said...

salam averoes2

alahmdulilah.,,mekasih atas sokongan anda


waslam

Aki44 said...

Salam CL...
Sronoknya beribadah di MH. Semenyer ganjaran yg berlipat ganda. Bertuah badan berada disana.