MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 10 March 2010

"dinner Bubur Kacang..."

Salam from Makkah...alhamdulilah..sesudah Cl 'heavy lunch 'dengan Chicken Mandey pada malamnyer pulak Cl cuma makan bubur kacang jer..sekadar mengalas perut sebelum tido..so cl cuma perlu panas kan saje dalam microwave dan makan...alhamdulilah..syukur terubat jugak rindu makan bubur kacang...syukran..waslam
Sudah tersedia untuak dimakan..Bismillah.....
Posted by Picasa

51 comments:

benludin said...

sodap...:)

rosli said...

Salam CI,

Sedap tu

rosli said...

Salam CL,

Tahniah benludin.

rosli said...

Salam CL,

Tu produk mana, nama cam produk Msia jer..tak payah nak susah2, masuk microvawe ajer

manzlie said...

salam Benludin

memag sodap...

taniah..RAja Pecut yang baru..no1

waslam

Ummi Humaira said...

salam CL...

waw bubur kacang pun dah ada instant

manzlie said...

salam rosli..

taniah..Perak.....

memang sedappp



waslam

manzlie said...

salam rosli..

dari Jenama Alif....
boleh lah..lepaskan nafsu makan..hehheh

waslam

manzlie said...

salam ummihumaira..

dah ada dah....boleh lah tahan...kalau kat saudi ni kira THE BEST la..heheheh


wsalm

silversarina said...

salam,

senang ada yang instant bubur kacang macam tu, nanti nak cari jugaklah ,senang nak bawak travel .

Atikah said...

Salam Cl,

mesti best tu...

manzlie said...

salam kak sarina..

betul tuh..senang jer ...

waslam

manzlie said...

salam dik tikah,,,

boleh lah..alhamdulilah


wasalm

Kak Sidah said...

Salam CL,

macam msia punya jer, bawak balik ari tu ke cl,

Sedap nampaknya pekat..senang kan semua ada.

Kak Sidah said...

Salam CL,

Nak carilah, nak bawak g colombo esok..

Benludin tahniah rosli pun...

abangsulung said...

Salam,

Ada pulak bubur kacang dalam pack. Tak tahu pun selama ni.. Boleh cari ni..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Camne ni cl, tak dapat2 no 1, malas lah nak cuba lagi, bukak2 dah ada pemenang hehehe...

Cl cukup ke ngan dinner bubur kacang jer, malam kang kelaparan.

Kak Sidah said...

Salam,

Abg sulung, kat sarawak tak tau le ada ke tidak, kat kl ada..meh sini beli banyak2 bawak balik ke sarawak

Noor said...

Salam CL..

aik?? bubur kacang.. alahai cl.. menu kita sama arr.. tapi kak ngah wat minum petang.. celup ngan roti pun sodap..

Noor said...

Salam Kak Sidah..

Selamat bercuti.. pergh! p jenjalan 'obersea' arr.. balik nanti jangan lupa bawak jajan.. tey colombo 2/3 puluh kotak.. ahikss..

psstt.. bleh wat jualan masa next gathering.. la la la

shami2 said...

salam CL...

Alhamdulillah..

sedap nampak bubur tu

Tahniah pada benludin..hehehhe juga pada cik rosli kita...wah2 giliran peserta lelaki plak...hehehhe

Kak sidah jangan duk putus asa cuba lagik...hehheh

Kak Noor aikkkk nak meniaga ka...best aar pakat2 bawa jualan masing2 jadi pasar ...sambil ber gathering ..hehhehe

Pssst ada cerita best aar kat n3 sahabat kita pasal kenikmatan syurga...dan juga pasar disyurga...

Kak Sidah said...

Salam,

Insyaallah Noor, nak ke..insyaallah yer..teh jer ke yg lain ...

مسافر_اسلام said...

Salam...apa kbr semua...bubur kacang segera ye...sedap tu..tp kurang santan kan...

Kak Sidah said...

Salam,

MI, ok la tu jgn makan santan banyak sgt..

Shami tak de la akak putus asa, tapi geram asyik ketinggalan je, sebenar nya tak kisah, cuma seronok jer

Hajah Zainab bt Abdullah said...

senangnya bawa gi mana2...panaskan jer.

Noor said...

Salam

dear kak sidah.. aik! 'yang lain'.. jangan kak.. jangan ditanya.. kang noor lupa diri ngirim2 nie.. emmm, tv, peti esbok, cadar, langsir, selimut, pinggan mangkuk, cawan.. amacam cukup tak??.. opss! lupa lak.. akak bungkuskan pilot kapai terbang yang hensem2 sorang dua.. la la la

Ayah Zain said...

Salam,

bubur kacang? best nya

manzlie said...

salam kak shidah..

arituh cl balik bawak sekali..beli 2 jer..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam hajajah zainab..

memag senang..

just panaskan jer..heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

dah terlanjur kat colombo tuh..mai lah singgah makkah..hehheeh

wasalam

manzlie said...

salam kak noor..


aikkk semua dia nak kirim..dgn pilot2 sekali..heheheh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

alhamdulilah...tinggal lagi sepeket jer..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam musafir islam..


alahamdulilah..sedap jugak..syukur rezeki allah bagi


walam

manzlie said...

salam shami..

alhamdulilah..nasib baik ada ayng segera punya..


waslam

rosli said...

Salam CL,

Selain bubur kacang , apa lagi yang ada dijual packing camtu, bubr pulut hitam, kcang merah , bubr jagung ada tak ?

manzlie said...

salam abang sulung..

ada skg nih bang longg...senang jer..panaskan then makan..heheheh

waslam

manzlie said...

salam rosli..


yup semua bubur ada...


waslam

مسافر_اسلام said...

ye tu kak sidah..tak bagus utk kesihatan bila santan berlebihan kan.

Ya benar tu CL, alhamdullah..rezeki Allah bagi. Hebat Allah.

Nanti MI post gambar bubur hitam dan bubur kacang pack 'ransum army'.

Salam

Che'gu Mimah said...

salam...

teringat pulak masa gi camping time blajo kat u dulu...bwa bubur pulut hitam instant dlm paket camtu..dpt bekalan dr pihak tentera..bkn bubur je...lauk pauk pun ada...cuma panaskan je dlm air panas...sodap...

umiazuddin said...

Salam CL,

wah! bubur kacang segera? ni bila ada kes tetamu terjah-menerjah amat berguna nih..heh ;)

kalau kepak-kepak biskut crackers buh dalam bubuq tu pun sedap tau, CL :)

VpeaceV

manzlie said...

salam musafir islam..

oh ye ekr...ok cl tunggu gamabr tuh.heheh


waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin

alhamdulilah...syukur ..sedpa gak..heheh..biskut lemak kepak kan masuk dlam..sedap ka?


wslam

manzlie said...

salam che gu mimah..

yup benar tuh..cuma panskan jer..

waslam

Azima said...

Salam Cl,

Dinner bubur kacang jer Cl???
Boleh tahan ker??

Nanti karang perut tu nyanyi lagu keroncong..xpun nyanyi lagu Ramlah Ram tu..heheh

Senangkan Cl..ada yg segera ni..nak pi jalan2pun xyah runsing..

Wassalam

Ayah Zain said...

salam,

az kalau dinerngan bubur kacang? hehehe

Cikgu Lin said...

Bubur kacang kalau yang masak ori lebih sedap diletakkan halia...utk mengelakkan angin. Kak Shidah...pergi Colombo jangan lupa beli noritake...

Kak Sidah said...

salam CL

Noor kelakar lah..kang akak bawak kot tak leh terima..noritake beratlah cikgu..dah ada dah..

Cl, mekah tu kena ada visa , nantilah insyaallah..akan sampai..

Azima said...

Salam,

Tkasih Kak Sidah..kna pi exercise lagi ni..Usaha tangga kejayaan tu..

Kak Sidah x tido lagi ker???besok kan nak pi colombo...Selamat berangkat yer..Semoga semuanya selamat.Amin.

rezeki said...

salam cl

sedap ke ??? hehehe

safiudin said...

salam sdr,

tahniah benludin... juara baru kali ni..

tahniah en rosli...

syukur masih diberi ruang dan peluang menatapnya..

eeemmmmm, sodap tu...

syukurlah nikmat rezeki dariNya..

alhamdulillah..

sekarang ni sdr dah senang, macam-macam ada yang telah siap dibungkus...

yang penting nak rajin aje ..

buka bungkusan, masuk dalam mangkuk, tuang air, masuk dalam microwave da....h siap...

yum...yum...yum

Aki44 said...

Salam CL...
Bubur kacang segera buatan Msia. Cari kat sini x jumper pun. Anybody, pl help.