MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 8 March 2010

" Dataran Kaabah.."

Keadaan agak ramai jugak pada masa ni..

Damai, ketenangan dan nyaman terasa bila di sini
Allahuakbar...Subhanaallah..
Posted by Picasa

51 comments:

abangsulung said...

Salam..

abangsulung said...

Salam,

Apa khabar CL. Indahnya di MH.

CM said...

salan

alaaa abg long lagi!!!tp sama time arr

Azima said...

Salam Cl

My Life said...

salam
alahai

cm dgn abg sulung lagi.. aduhhh

abangsulung said...

Salam,

CM jangan merajuk.. Saya cuba-cua je tadi..

My Life said...

cm masih kuat berlari.. tahniah cikgu

Ayah Zain said...

Salam CL,

alhamdulillah

Azima said...

Salam,

Tahniah Kak Mas n abangsulung...masing2 dok pecut yer..

saya tadi bila tgk 0 dpn tu..trus nak pecut..tapi terketag plak..kalau mcm abangsulung gigil tapi trus pecut..

manzlie said...

salam Cikgu Mas dan Abanag Sulung..

taniah..Juara BERSAMA
RAJA PECUT dan RATU TREKK BERSAMA buat kali PERTAMA...

masa time yang sama..PINGAT EMAS BERSAMA...so rekod 2 orang arinih sang Juara..

waslam

abangsulung said...

Salam,

OK..OK.. kita bagi can ngan orang pompuan.. ladys first.. saya mengundur satu langkah kebelakang. hehehe

Mohd Saad Hamid said...

Salam Cl,

Pukul berapa ambil gambar ni? Dah ramai jemaah ye.

manzlie said...

salam abagn long..

wahhh abang long sapu PERAK dan Gangsa jugak yer..taniah..

waslam

CM said...

salam


hehehe tak majuk arr,,tapi kita juara bersama...

manzlie said...

salam abang long...

scl alhamdulilah..sihat walafiat..

waslam

Azima said...

Salam Cl,

Alhamdulillah..senantiasa penuh dengan jemaah.

Tadi sempatlah Cl baca Yaasin kat situ yer...?

manzlie said...

salam azima..

alahmdulilah..wahhh ramai jugak yang tunggu yer malam nih..heheheh

waslam

CM said...

salam

vavava,,,gentleman abg sulung tu...dia bg can kt org pompuan...cm amik ajer dgn ucapan timakasih..

manzlie said...

salam cikgu mas..

Juara bersama lah..hehehehbaut pertama kali kan

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..


alahmdulilah...ramai niiih


waslam

manzlie said...

salam tn haji saad


masa kul 1 tenghari tadi...selesai solat zuhur..

waslam

manzlie said...

salam azima...

malam karang lah lepas solat isyak insyalah

waslam

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Juara bedua nampaknya malam ni, bertambah hebat blog cl, Akak pun ada cl, tapi biasa lah selalu je ketinggalan, tak leh pecut

rosli said...

Salam CL,

Syukur, best dpt tgk dataran waktu ni, damai dan spt biasa saya tak terkata lagi....

Tahniah CM dan abg sulung

Azima said...

Salam Cl,

lupa laaaa plak..kan kat sana baru kol 7.30mlm..

Cl bertuah krn dpt baca Yaasin dpn Multazam tu..doa x payah ckp lah..

Tp sy bersyukur gak Cl..krn lepas solat Maghrib..sejak arwah mak meninggal,Allah masih memberi saya ruang utk baca Yaasin buat arwah mak...semoga waktu ini senantiasa menjadi milikku..
Moga suatu masa nanti..saya jugak b'kesempatan berdoa dan membaca Yaasin buah arwah mak dpn Multazam tu...Amin.

Wassalam

manzlie said...

salam kak shidah...

takpa...saya tetap bagi akak trofi...JUARA SPORTING....sebab kemana sajae akak selalu jer ada bersama kami dulu di kl..setuju tak...? cm setuju tak..?

waslam

manzlie said...

salam azima...

alhamdulilah..ingat membaca lah surah yassin tuh selagi mampu memapunyai masa..insyalah moga allah memebrkati mu jua

waslm

CM said...

salam CL


cm setuju sangat,kak shidah sangat penyayang,bukan saja sportingg cm bagi satu title `hot mama` sentiasa bersemangat dan hepi dgn kami semua...

rosli said...

Salam CL,

Ahad petang masih ramai orang Arab saudi di sini kan....orang luar yg buat umrah mesti makin bertsmbah skrg ni kan...

abangsulung said...

Salam,

Kak Sidah..pasal nak berlumba, ramai bebudak kat rumah dipujuk suruh tido awal.. hehehe

manzlie said...

salam rosli..

ye lah..minggu depan makin bertamabah lagi ramailah..hotel penuh lagi...

waslam

manzlie said...

salam abang sulung


ohh ye ker ...kena suruh mereka semua tido...

waslam

Azima said...

Salam Cl,

InsyaAllah...semoga Allah mempermudahkan.
Juga memberkati kita semua...
AMIN.

Wassalam.

abangsulung said...

Salam,

Cam tulah CL, pasal pelumba-pelumba sekarang ni laju-laju belaka..

Satu saat je boleh masuk 3-4 orang.. hehehe

CM tido tersenyum malam ni, pasal dia dah dapat no.1 N3 ni.. keh..keh..keh

manzlie said...

salam azima..


aminnn


waslam

manzlie said...

salam abang sulung....


ohhh ye ker...

alahmdulilah..abang sulung juara bersma lah dng cikgu mas

waslam

Atikah said...

Salam cl...

Tak puas mengadap kaabah...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam CL,

Kaabah! Rindu...

Ummi Humaira said...

salam CL..

KAABAH QIBLAT KITA SEMUA

Kak Sidah said...

Salam cl,

Wah cm dah begi title kat akak, akak kene lah sentiasa hot lepas ni kan..

abg sulong ada taktik yer , jadi boleh guna sorang2 tak yah rebut2 ,
akak tak larat nak tgu lama2 setakat tu je yg mampu pas tu kene tido..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, rasa terhibur bilamana Kaabah depan mata, tak hirau apa yg berlaku diluar memang indah + aman + tenang sentiasa. Mengamit kesana rupanya.

Amin.

tq.

haticantik said...

salam nice picture

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah hari ni baru keja..smpai KLIA Ahad 6.10pg.

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, tenang, aman, damai

safiudin said...

salam sdr,

tahniah CM dan abangsulung..

syukur, alhamdulillah diberi ruang dan peluang menatap Dataran Kaabah.

wah! semakin laju CM pecut....hihihi

tenang, damai dan indah....

satu pemandangan yang benar-benar mengasyikkan...

hjh mai said...

salam.......

selamat pagi semua...tahniah CM n abangsulung...time mecut tu sama....

hjh mai said...

salam....

Dah beberapa hari x online, bukak je pdkm ni gmbr kaabah terpampang...alhamdulillah......dapatku menatapnya lagi....tq cl...

hjh mai said...

salam...

musim umrah dah bermula....tentu dataran kaabah makin ramai pengunjungnya ya cl...

JiMiE said...

Salam abg CL..Alhamdulillah..dapat lagi menatap wajah kaabah..walaupun hanya sekadar gambar tapi dapat mengubat kerinduan ini pada Kaabah. Alhamdulillah

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Bila ku terpandang mu MH
Hatiku kini berlagu-lagu
Lagu rindu untuk menyahut seruanMU
Pagi, nyaman udara alam kusedut laju...
Segar, buat mengubat jiwaku..
Majlis ilmu mendekatkanku padaMU
Ya Allah, kurinduiMU...
Tunggu kehadiranku...
Cepatlah bantu...
Hambamu yang lemah dan sedang merinduiMU ...
Bukakanlah pintu rezeki..seluas2nya untuku, berkatilah usahaku..
KurinduiMU..saban waktu...
Untuk menyahut seruaMU...

shami2 said...

Salam CL...

CM tahniah aarr....shhhh apa rahsia terkini pecut laju dekkk..hehhehe