MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 22 March 2010

" Jom Pi Masjid Taneem..."

Papan Tanda Masjid TAneem....
Pintu masuk utama untuk Jemaah solat dan berniat Umrah disini..alhamdulilah
Selepas Zuhur agak berkurangan Jemaah yang datang kesini...
Agak luas dan cantik kawasan didalamnyer...syukur ...
Posted by Picasa

62 comments:

CM said...

salam cl

Zie said...

Salam

CM said...

Salam Cl

walau pun dah pernah ke mekah,cikgu tak pernah lg ke masjid tanaeem...bermiqat di tempat lain dulu..

Zie said...

Salam CL,
Nak pi miqat... selamat mengerjakan umrah.

CM lagi laju arr... tak ngajar ke

CASA QASEH said...

salam CL,CM n zie wah dah merangkul pingat yer.

CM said...

Salam

free time zie...sambil2 menanda kertas ujian..pas kul 11.30 nanti br ada kelas..

CASA QASEH said...

suasana agak lengang kat dlm masjid taneem tu yer.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah CM dan

zie...

woi!.... cepatnya wanita-wanita ni......

tahu aje....n3 terbaru sdr...


jom, kita pergi ramai-ramai.....

SUHAIMI said...

A'kum semua....

tahniah cm.....time sekolah pun dpt jadi ratu trek juga ye

SUHAIMI said...

tempat miqat yang paling dekat le ni......

hjh mai said...

salam....,

tahniah cm...laju pecutan anda...

hjh mai said...
This comment has been removed by the author.
manzlie said...

salam cikgu mas..

taniah RATU TREK...PIngat Emas dan Gangsa..


waslam

manzlie said...

salam zie..

taniah..perakkk..di apit oleh cikgu mas


wslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

nih tempat miqat yang paling dekat sekali


wslam

manzlie said...

salam casa qaseh..

alhamdulilah..apa kabar..?

wslam

manzlie said...

salam saffiudin

alhamdulilah..kalau waktu pas zuhur memag lengang sikit sebab ramai yang duk tido dan makan skg..
selalulnyer lepas asar akan ramai balik

wslam

manzlie said...

salam suhaimi..

benar tuh..yang paling dekat sekali..

syukran

wslam

manzlie said...

salam hjh mai..

apa kabar. kak mai..
tak memecut ka..?

waslam

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah ..

Best n3 nih..blum dapat sampai ada siri membuat umrah khusus dr cl ni mengubat jugak kerinduan kami untuk kesana...sob..sob..sob..

YB said...

Salam CL

Tercabar bila kalah dgn cikgu ni. Waktu rehat pun dia boleh jadi ratu trek. Hebat betul CM ni.

manzlie said...

salam kak shami..

alhamdulilah..syukur akak sukakan nyer...moga boleh menguibat kerinduan akak


waslam

Azima said...

Salam Cl,

Selamat Mengerjakan Umrah..

Wassalam

Azima said...

Salam,

Tahniah Kak Mas n Zie..

manzlie said...

salam yb..

cikgu mas dan makan mee rebus tulang pak itam tuh..,tu sal laju kuat memecut
heheheh


waslam

Atikah said...

Salam CL,

Selamat mengerjakan umrah...

hjh mai said...

salam cl...,

alhamdulillah sihat,,,guna desktop ni x leh memecut la cl... 1km sejam...semput.., guna laptop baru leh mecut...

hjh mai said...

salam...,

besar dan indah masjid tanaeem ni....

U said...

Salaam CL,

Masjid Tanaeem menggamit memori buat umrah...
Masa abg ipar masih student kat sana dulu, kami pegi umrah menumpang di rumahnya... senang naik bas pegi Tanaeem sebab rumahnya terletak di laluan bas ke sana .... nostalgia... hai bilalah dapat menjadi tetamu NYA lagi...

Terima kasih CL atas paparan ini.

VpeaceV

manzlie said...

salam dik tikah..

alhamdulilah..semuanyer sudah selamat..syukur

wsalam

manzlie said...

salam hjh mai..

haaa tuh kena tukar lah pecutan ram nyer..heheheh


wasalm

manzlie said...

salam U..

ohh ye ker..baguslah tuh...kenangan dan nostalgiakan..alahamdulilah

wslam

rezeki said...

salam cl

masjid yg terdekat utk berniat umrah , dari makkah hanya SR5naik van,
tapi ingat bagi sesiapa yg nak duduk depan , jangan terduduk tempat driver psl left hand drive, bila dikenang2 peristiwa lucu tu, tersenyum je

liyana said...

Salam CL

Alhamdullilah saya berkesempatan ambil miqat di tanaaem ni 2 kali masa umrah tahun lalu.harap2 di murahkan rezeki untuk buat umrah ditahun ini lagi.Amin

Liyana

haticantik said...

salam cl...

alhamdulillah syukur

hjh mai said...

salam....,

pernah juga gi ke masjid tanaeem ni utk buat umrah..., gi naik teksi..., org ckp kalau naik teksi kat sana baik2, kalau dah samapi isteri kena keluar dulu sbb kalau suami keluar dulu nnti pak arab bawak lari si isteri tu...........wallahuaklam...

hjh mai said...

salam cl...,

kakak saya sepatutnya hari ni bertolak untuk mengerjakan umrah tapi di saat2 akhir penerbangan ditangguhkan...kesian dia...doakanlah semoga segala urusannya di sini berjalan lancar dan semoga beliau dpt mengerjakan umrah tanpa halangan...

manzlie said...

salam rezeki..

heheheh dulu pun ada yang terkena..hhehhe tergelak cl masa tuh duk depan jugak


waslam

manzlie said...

salam hjh mai...


insyalah akan saya doakan yer..ada lah tuh nanti rezeki tuh


waslam

manzlie said...

salam liyana


alhamdulilah..moga liya akan dtg lagi kesini..insyalah


waslam

hjh mai said...

salam...,

kalau time musim haji rasanya masjid ni tak selengang cam ni, sentiasa ramai jemaah kan...

che'na said...

Salam CL

Tahniah CM dan Zie.
Biasanya kami muslimat solat di dewan lain. Wah besar betul keluasan dalam ruang solat lelaki.

Kak Sidah said...

Salam Cl,

Tanaeem, tempat jemaah bermiqat untuk umrah, selamat mengerjakan umrah,

haji tompang said...

Salam sdr Manzlie,

Satu usaha yang sangat baik. InsyaAllah kita cantumkan gambar2 ini menjadi Praktikal Umrah bergambar. Tahniah atas usaha yang murni ini, moga Allah jua memberikan ganjarannya, amin.

Haji Omar

Ayah Zain said...

Salam CL,

tempat mikat paling dekat ngan MH kan? Terimgat tahun lepas naik teksi mahal - naik zamri maa. whpos Camry warna putih, cuma RM40.00. jadi 4 orang sorang SR10jer

Ummi Humaira said...

salam CL...

selamat ber umrah CL

kalu dr gambar CL tu , masjid tanaeem tak berapa banyak perubahan nya dr yg akak pergi dulu.

hai semakin sangat ler tak sabo nya nk kesana.

PAK NGAH MAN said...

salam, wahh.. cm laju. memang kalau musim umrah masjid taneem tak pernah sunyi dengan jemaah untuk membuat niat umrah

haji tompang said...

Sdr Manzlie,

Kita tak boleh naik bukit Safa ke? Nampak macam ditutup dengan divider. Tolong maklumkan perkara sebenarnya.

Haji Omar

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, bila sebut Masjid Taneem hati ni melambai2 kesana, naik bas SR2 paling menyeronokan.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam hilmy..

hati berkobar kobar nak ke situ kan..heheh


wslam

manzlie said...

salam hji omar..

skg bukit safa sudh di pagari dng dinding kaca...


wslam

manzlie said...

salam pakngah man..


memang disitu tempat bermulanyer bimiqat umrah yang paling dekat


wslam

manzlie said...

salam hajh mai


memag tak lengang cuma pas zuhur agak lengang sikit...tamai jemaah beristirehat..

wasalam

manzlie said...

salam haji omar..

alhamdulilah..gunakan lah sebaik mungkin untuk mereka yang memerlukan...moga tn haji akn mendapt keberkatannyer..

waslam

m.q said...

bestnya....
terigt lak masa p umrah dulu
miqat kt sini dgn bapa
pegi naik van (^_^)

qaseh masyitah said...

salam CL
subhanallah..damainya terasa
menusuk jiwa
rindu mencengkam sukma
bilakah kan ke sana...

qaseh masyitah said...

Tahniah wat CM dan Zie...:)

PINATBATE said...

kakpinat teringat pernah bermiqat di sini waktu zuhur juga..memang tak ramai org sebab panas kot masa tu..

J_Kerabat said...

Assallammualaikum wbrkth, baru pertama kali singgah ke Blog sdr. Alhamdulillah...saya masih mengintai-intai peluang untuk ke sana,Insyaallah

Imran Paris said...

En Li...menggamit memorilah n3 ni. InsyaAllah esok2 berjumpa kita di sana ye. Kami dah book tiket, tp blm dpt confirmation. Tarikhnya, insyaAllah 29 April - 15 Mei....tak dpt tiket mid-April. Nanti kalau dah confirm betul2, will let u know ye En Li. Err...nak tanya, agak2 kalau di sana En Li boleh tlg carikan kenderaan tak utk kami sekeluarga dr airport Jeddah ke Makkah than Madinah. Or shud i just take a flight to Madinah. Pls advice ye Tuan Hj :-)....tak sabar ni

rosli said...

Salam CL,

Masjid Tanaim memang byk kenangan pada saya, buat umrah 3 kali dari sana.

najiha said...

salam cl..
nak tny de kerje kosong tak kat tempat awk@kat mekah..hati ni rs nak duk sane la