MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 17 March 2010

" Bilik Penuh sekarang 98% Occupancy.."

Salah satu bilik yang Cl kena check before guest 'check in"
Vip nak check in di sini...
Bilik harga Kaabah View nih cuma sr850 semalam...
Bismillah...salam from Makkah...dengan ramai nyer jemaah sekarang di MH maka semua hotel di sekeliling nyer " Full House" yakni 'room all sold out'..Hotel Al safwah nih pun tidak di kecualikan penuh jugak..858 bilik hampir penuh di duduki oleh Jemaah jemaah..so Housekeeping Department busy tak terkira...letih di buatnyer tapi kami semua gembira kerana dapat melayan 'semua Tetamu Allah' dengan senang hati ..syukur alhamdulilah...
Posted by Picasa

103 comments:

Zie said...

Salam CL

Zie said...

Salam CL
ye... dapat, syukur

Che' Pit said...

salam CL

lawa angsa2 tu

Zie said...

Salam CL,
Seronoknya... duduk hotel mewah dan buat umrah

iBu...gUru said...

salam cl
cantik.............. selesanya

haticantik said...

salam..

baru refresh..dah ada yang cop dulu..cepat betul kak zie erhh
seronok erh dapat duduk hotel mewah cl alhamdulillah ..

manzlie said...

salam zie..

taniah ratu trekk top 2 lagi...

eams dan perak..

waslam

manzlie said...

salam afis..


taniah...gangsa...


cantik..mekacih...


waslam

manzlie said...

salam zie...


alhamdulilah....itulah yang terbaik bagi jemaah kasi sediakan ..insyalah

wslam

manzlie said...

salam ibu-gur


alhamdulilah..memamg selesa lah duduk di safwah...


waslam

manzlie said...

salam hati cantik...


jomlah datang kesini kalau ada rezeki nanti..


waslam

My Life said...

salam
dear cl

masyaallah.. kemas nya bilik

My Life said...

salam
dear cl

tahniah kak zie... pecut kakzie yer pagi2 ni

U said...

Salaam CL,

Seronok VIP yang duk bilik tu... celik mata, jenguk kut tingkap, teruih nampak Ka'abah... masyaAllah, nikmatnya hidup. Alhamdulillah.

CL balik nanti, buatla demo lipat tola jadi angsa tu naa? hehe

VpeaceV

Rozali said...

Salam CL

bila agaknya saya nak dapat menginap kat sini, harga satu mlm sama dgn 1/2 bln gaji saya
toing toing

Wassalam

fairy/farah said...

Salam Cl,

cantiknya hotel tempat Cl bekerja, lawa angsa2 tu, creative sangat, dua kali tengok nampak macam ulat tedung melingkar, appreciate ajelah nak dok jauh sekali ,,, tak mampu.

haticantik said...

insyallah cl..
doa doakan la dilimpah ruahkan rezeki yer..tak dapat duduk situ..dapat bergambar dari bilik cl pun ok gak..hehehehe
angsa tu apa cl? tuala yer..cantik betul..

manzlie said...

salam my life...

mekasih...

waslam

manzlie said...

salam U..


boleh ajer..takda masalah


waslam

manzlie said...

salam rozali...


alhamdulilah...boleh tuh...nanti adalah rezeki tuh


waslam

manzlie said...

salam farah..

mekacih atas ucapan mu...

waslam

manzlie said...

salam hati cantik...


alhamdulilah...insyalah nanti adalah tuhhh rezekinyer


waslam

sonata anak kancil said...

salam CL....wow teruja tengok angsa2 ka tu ? nak menyudu kepada tetamu VIP? bestnya....sambil mengurut dada...bila la nak ke sana lagi!

hjh mai said...

salam....,

Alhamdulillah cantiknya bilik....besar dan kemas...

U said...

Salaam,

Tahniah Zie, ratu pecut kali ni! :)

(kena baik2 dgn Zie & ratu2 pecut yang lain untuk dapatkan tip jadik juara....abaya punya pasal..hehe)

psstt Zie, kalau abaya yang bagi kat kak ngah tu tak padan saiz, boleh ler pass kat kak chiq pulak..hik ;)

VpeaceV

hjh mai said...

salam...,

Kalau dpt bilik Kaabah View tu bestnya, tapi harga semalamnya mak oooi.......tak larat rasanya...tapi mgkin berbaloi juga sebab boleh tengok kaabah dari dlm bilik je...

hjh mai said...

salam...,

kalau dah kat sana semuanya indah2 belaka..., termasuk angsa tu....very creative la cl...bole ajr tu cam ne nak buat...nak buat hantaran ke...

hjh mai said...

salam,

tu angsa ke ular tedung cl....???

Imran Paris said...

En Li...cantiknya swan (towel) tu, nanti ajar kami buat ye....kelas betul.

Jeles pulak dgn semua warga housekeeping department tu....iyelah dpt berbakti dgn tetamu Allah, tak ramai yg dapat tu, bersyukurlah.

Syukran, wassalam :))

Zie said...

Salam CL,
Walaupun penat, lega dapat melayan tetamu Allah. Camne ye buat angsa tu CL, kak ngah dan pak itam tentu pandai buat..

Kak chik, abaya tu kalau dapat bole bagi kak chik, cuma nak pinjam balik masa g makkah je.. hehehe

Terima kasih arr.. ucapan tahniah, semangat abaya.

manzlie said...

salam dato imran Parisss..



boleh ajee...apa salahnyer..nanti dato check in kami buat lagi special nohh


waslam

manzlie said...

salam hjh mai..

alhamdulilah.....kenalah creative sikit ...extra thoughful care for guest..hehheheh


wasalm

manzlie said...

salam U..

boleh...apa salahnyer...


waslam

manzlie said...

salam cikgu sonata.


insyalah nanti adalah rezeki tuh...


waslam

manzlie said...

salam hjh mai...


angsa....



waslam

manzlie said...

salam zie...


seanng jer...mai sini nanti cl ajar ...untuk semua gpk group ..nak tak?


waslam

Pak Man laksam said...

Assalamualaikum CL,
Best sungguh kalau dapat duduk bilik tu, setiap masa mengadap kaabah.
Selamat bertugas.

Mama Tanjong said...

salam CL
Mama ni org kampung, nak tanya CL. Yg macam angsa tu apa ye. towel ke selimut ke.Bahagianya kalau dpt duduk bilik ni, mesti mama tk beralih dari kerusi tu...menatap Kaabah.
Allahu akbar..

ibu,mommy,mom... said...

Salam Cik Li...Wow bilik menatap kaabah seronoknya.

Dulu Mommy dok di Al Safwah bilik ada tingkap tapi tak ada view...ada dinding aje:)

Rindu kat Al Safwah turun naik ke masjidil Haram dekat ya amat and senang hati dengan servis yang diberi...

Noor said...

Salam CL..

perghh! mewah sungguh bilik kat hotel cl nie.. kalu dapat kat kak ngah.. alamat tak bangkit2 tido lah.. he he

uikss! comey arr angsa tu.. tapau sekoq utk kak ngah bley??

hjh mai said...

salam cl....,

Hotel Firdaus yg kat tepi jln tu ada lagi tak cl..??

Noor said...

salam

tahniah zie.. aik?? semalam kata nak bagi semua abaya tu kat kak ngah.. tup tup ari nie nak bagi kat kak chik lak.. hu hu.. mana aci.. (nak majuk lah cam nie..)

uiks?? kak chik dah tukaq nama arrr.. 'U'.. amboih! glamour sehhh

ainhany said...

salam cl

amboi bertuahnya bilik2 ni nantikan tetamu ALLAH..yag terpegun tu ade angsa putih menunggu ataupun alias ulaq yg kena tiup serunai nie???
kreatif....

semuga satu hari nanti dapat juga singgah sana...ataupun ke studio cl..apa yg penting HM tetep disanubari..

lambaikallah...

hjh mai said...

salam...,

Bila agaknya dpt nginap kat hotel ni ya...dulu nginap kat Sevilla Barakah je...

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Kalau warga PDKM, boleh dapat diskaun tak?

Mohd Saad Hamid said...

Salam CL,

Salam Hjh mai,

Sevilla Barakah tu kalau tak silap kena lalu masjid Khalid al-Walid dulu. Kena naik escalator dulu baru sampai ke tingkat satu -- kalau tak silap ler.

Imran Paris said...

En Li, insyaAllah, pagi nanti isteri sy akan cuba lagi dptkan flight ticket utk kami ber6, agak susah sikit, mungkin sbb cuti sekolah kat Perancis time tu. Nway, kami cuba gak, dah rindu sgt ni :)) Thanks En Li

PAK NGAH MAN said...

salam, cantik bilik, angsa jantan ka betina tu

safiudin said...

salam sdr,

tahniah zie dan che'pit..

penuh...., aik.... bilik yang saya booking tu masih ada lagi tak?

hah! cengkeram dah bayar...jangan lupa pulak ya.... hihihi.

ps: selamat menjalankan tugas...
keletihan yang sdr rasakan sebenarnya memberi 'nilai tambah' keselesaan kepada semua jemaah...
ianya jua adalah sebahagian dari ibadat....

tentu semua jemaah seronok..

safiudin said...

salam sdr,

teringin juga nak menginap....

bila lah agaknya boleh merasakan 'mewewahkannya'...

PAK NGAH MAN said...

salam, kalau dapat duduk bilik mengadap kaabah tiap waktu mesti tengok kaabah

CM said...

Salam

pak ngahh ,cm tauu angsa tu apa jantina..sebab CL buat angsa tu angsa betina arr...cam teka teki dalam cerita nujum pak belalang..itik tu betina kah jantan??..ingat tak pak ngah...


kira punya kira..bolehlah kalaulah cm nk merasa sehari dok kt bilik tu,,lebihh tak boleh..kalau cm ada rezeki dok situ cm tak tidoo loor,berjaga semalaman sambil menatap kaabah,,,

Azima said...

Salam Cl,

Cantikkknyer bilik..kemas n selesa.
Bleh tgk kaabah slalu..Bestnyer kalau bleh stay kat hotel Cl tu yer...

Tapiii..kalau Cl bagi diskaun 99% per nite ok la. :-* bleh la rasa kot..

Wassalam

Azima said...

Salam,

Tahniah Zie..dapat pingat lagi..
bila dapat abaya tu..kita kongsi yer..

Tahniah gak wat CP,dapat gangsa..

nad said...

salam, bilik penginapan buat yang berduit lumayan. Rasanya tidak akan termampu saya dapat menginap di bilik sebegitu mewah..

hjh mai said...

Salam Hj Saad,

Hotel Sevilla Barakah mmg lalu dpn masjid Khalid Al-Walid, lalu depan Hotel Madinah, tapi tak perlu naik escalator...

Ma Yusof said...

Salam CL,

Bilik di Safwah ni takder la mahal sangat.... kalau kongsi 10 org sebilik..hehehhe

Takpa la tak dpt dok safwah pon, dpt ziarah 'studio PDKM' pon dah syukur dah... insyaallah...

Kak Sidah said...

salam Cl,

boleh ke duduk 10 org dalam satu bilik..saja nak tau

En. saad, yg naik escalator tu hotel Qurdoba, tempat akak nginap masa haji.

abangsulung said...

Salam,

Kalau saya duduk bilik tu, siap katil saya alihkan kat tingkap. Masa bangun dapat tengok Masjidil Haram, haha bila kita tido lak Masjidil Haram tengok kita..hehehe

Angsa putih macam nakal je, macam nak mematuk kaki orang tido je..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Sebenarnya berapa org yg dibenarkan do dlm satu bilik tu, bukan apa kalau ada rezeki...boleh share2

Ma Yusof said...

Betul tu abangsulung, kalau tersedar dr tido malam2, boleh 'terkejut beruk' Che' Pit, ingatkan ulau king cobra.... boleh sawan satu badan tuh...hehhehe

Noor said...

Salam

kak sidah.. kalu kita muat dalam 15 orang pun tak kan cl nak marah kot.. he he.. semalam 850, bahagi 15 orang.. baru 56.66 semalam.. jom kak sidah.. cheq nak join skali.. kita carik lagi 13 orang.. sapa nak join.. sila angkat tangan.. heh heh

opsss! abg zack kena dok ngan cl lah ek.. heh heh

hjh mai said...

salam...,

betul tu noor, saya angkat tangan...

hjh mai said...

salam...,

Harga bilik paling murah kat situ brp cl??

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, moga tahun ni dapat bonus lebih sikit psl keja berat dan bertungkuslumus sepanjang masa melayan tetamu allah hehhehe

98 % penuh lagi 2 % pak itam punya, pak itam dh booking bilik air hehehe

U said...

Salaam CL,

Tumpang lalu naa...

Kak Sidah, Kak Ngah... kak chiq nak join 15 orang sebilik tu... kak chiq chop port dekat ngan tingkap tu naa... bentang tola angsa, tidoq ngadap Ka'abah...fuh kellasss!!

psstt kak ngah, sajjaa nak jimat urup heh... nama panjang2 semput sepenuhnya pulak nak menaip nanti... kena simpan tenaga untuk jadi ratu pecut PDKM...hik (lagipun kalau tersilap taip nanti, cikgu beso HC marah...hehe)

VpeaceV

Zie said...

Salam CL,

Noor,saya pun nak gak, dah ada 4, carik lagi 11. Ni murah sikit bukan bulan Ramadhan dan haji ye CL?

abangsulung said...

Salam,

kah..kah..kah.. Ma Yusof itulah.. dalam bilik ada kepala ular cobra.. he..takut..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Tengok tu Cl ,kami dah bebincang nak sewa bilik tu tapi ramai2...boleh kan, cl chief kat situ..kalau tak menyusahkan lah cl.

Noor , abg zack dok kat luar jaga pintu pun tak pe, takut kat ular tu, akak tak nak lah towel mcm ular tu, tak leh tido..bayangkan kita 15 org dok dlm satu bilk tu hah gamat sampai pagi...jadi reality ke atau bayangan jer..

Kak Sidah said...

Salam,

Noor, kak chik, zie pun dah confirm ,cari lagi...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

cantiknya bilik tuh! alangkah bahagianya jika dapat menginap..sambil memandang kaabah :D

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, memang selesa sangat.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam hilmy..

alhamdulilah..memag selesa kan..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

bak duduk boleh ajer...takda masalah..

waslam

manzlie said...

salam azima..

mana leh abgi diskaun banyak tuh.,..


waslam

manzlie said...

salam kak noor...

jom lah booking...ajak GPK gorup..heheheh

waslam

manzlie said...

salam pak ngah man..

alahai..kan pakngah dah duduk 2 minggu disini...


waslam

manzlie said...

slam pak man laksam


memang seronok duk disni...mengadap tiap masa dan waktu kat kaabah..


waslam

manzlie said...

salam mama tanjong


towel tuh duk buat angsa..bukan ular...heheheh

waslam

manzlie said...

salam hajh mai...

entah lah ..takda lagi kot..heheh

waslam

manzlie said...

salam tn haji mohd saad..

diskaun...tuh kena bincang kemudian..booking dulu..heheheh


waslam

manzlie said...

salam ibo mommy..

tulah arituh harus call cl dulu..

waslam

manzlie said...

salam dato imran pariss..

cl doakan moga allah swt permudahkan urusan persiapan dato ke sini..insyalah

waslam

manzlie said...

salam pakngah man..

nak yang mana satu...?heheheh

waslam

manzlie said...

salam ainhanny...


insyalah nanti dataplah rezeki datg kesini


waslam

manzlie said...

salam nad..

adalah tuh nanti rezeki duduk disini..insyalah doa dari cl

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

salah tekaan mu...hehehehh

wasalam

manzlie said...

salam pakngah man..

oh ye ker...arituh duduk seronok tak
heheheheh


waslam

manzlie said...

salam ma yusuf...

laa jgn camtuh..ituh kan angsa..bukan ular..hehehe


waslam

manzlie said...

salam saffiuddin..

aaik bukan kah dah booking pada bulan jun nih..?heheheheh


waslam

manzlie said...

salam abang sulung...

mesti best kan tido mengadap kaabah(kiblat) didepan mata..


waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

boleh duduk 4 orang sahaja


waslam

manzlie said...

salam hajh mai..

paling murah cuma sr600 jer semalam..


waslam

manzlie said...

salam u..

insyalah nanti adalah tuh rezekinyer..

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


meh lah duk sini...ajak abg din sekali..semalam jer..


waslam

manzlie said...

salam rezeki...

bila nak booking for honeymooness dgn mak itam...? heheheh


waslam

ibu,mommy,mom... said...

Salam Cik Li masa mommy pergi tahun lepas bulan 4,belum jumpa blog Cik Li Lagi..Insya Allah kalau ada kesempatan pergi lagi,pasti dihubungi Cik Li dulu:)

manzlie said...

salam ibo mommy


insyalah...

waslam

rosli said...

Salam CL,

Csntik bilik ni, view cantik sgt

rosli said...

salam CL,

Tahniah Zie dan CP

manzlie said...

salam saudara rosli...

kaabah view ...memang lah cantikkan..heheheh


waslam

Che'gu Mimah said...

salam CL..
dah 2-3 hr tak jengah sini baru balik dr Tganu..
best gak bilk hotel nie...siap ada angsa putih lagi...

Aki44 said...

Salam CL..
Warga emas x pat diskaun ke.