MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 24 March 2010

" Quzhi Beriani Lamb.."

Bismillah....Jom lunch dengan CL arinih...kita makan NASI QUZHI Beriani Kambing...sedapp..tak terkira...ramuannyer memang enak sekali...yang takpernah makan for sure kalau makan akan puashati sebab MEMANG SEDAP BANGAT...
Oleh kerana nak post kat Pak Itam tak sempat takut basi... jadi CL makan kan sikit portion untuk Pak ITam yer...alhamdulilah....
Posted by Picasa

87 comments:

Zie said...

Salam

Zie said...

Salam CL,
Sedapnyer...

Azima said...

Salam

Rozali said...

Assalamualaikum CL
beselera nampak
Wassalam

Zie said...

Salam CL,
Tapau 5 bungkus, nak bagi kak ngah, kak chik, azima, AZ, CM

ina said...

Salam...

Yg ke brapa yek?

Azima said...

Salam Cl..

Bestnyer..pagi2 tengok menu nih..tak keruan dibuatnya nih..

Cl..nanti tapau kat sini la yer..lunch nanti bleh pekena Quzhi Beriani lamb nih..

Adoh Cl..lapar la plak!!!

Azima said...

Salam Zie..

Tahniah yer..nampak menu Cl tu..makin cepat pecutnya yer..heheh

Penangan Quzhi beriani la tuh..

safiudin said...

salam sdr,

tahniah zie

dan azima...

... cepatnya...

sedapnya...

teringin pulak...

rezeki said...

salam cl


adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Azima said...

Salam En.Rozali..

Kita sbenarnya naik tikar terbang skali dgn Zie la..tgk time tu.. 10:10 (samakan..)

Cuma Zie dok dpn...tu pasal dia bleh dulu..betulkan Zie??

rezeki said...

salam cl

ambik napas panjang2 dulu,

sedut napas
lepsssssssssssssssssssss
sedut napas
lepasssssssssssssssssssss

hehehe

مسافر_اسلام said...

Salam...wah..manu baru ini..mesti sedapkan...Lapo la pulak..

hjh mai said...

salam...,

sedap bangat....tahniah zie, tahniah azima, tahniah hj rozali....

Rozali said...

Salam CL

Salam Zie n Azima
ya la
kita satu tikar terbang
Zie jadi pemandu
saya tidur kat belakang
toing toing

Wassalam

hjh mai said...

salam...,

ingat nak jadi wahid ari ni tapi x de rezeki, sibuk nyiapkan minit mesy trlepas peluang, buka pdkm dah ada n3 baru...

Azima said...

Salam..

Mai kawan2 semua..kita naik tikar terbang pi rumah CL..pekena Quzhi Beriani Lamb tu,tengok saje x jadi nih...

Cepat Zie,Atuk Rozali,Pak Itam,Safiudin..naik tikar terbang nih..

Zam Zam Ala Kazam..bawalah kami semua ke tempat Cl..Zooooommmmm

hjh mai said...

salam azima...,

baik2 tikar terbang tu jgn bocor.., kalau tak nyaye...

hjh mai said...

salam...,

Cl ni buat org kecur lah.....kalau ada yg ngidam cam ne ek...

hjh mai said...

salam....,

mmg sedap hingga menjilat jari.....nyum...nyum...

Noor said...

salam CL..

mak aih! terbongkang kambing.. nasik tu nampak cam sedap je cl.. kak ngah tak bekfas lagi nie.. hu hu.. meleleh ayaq liuq..

Azima said...

Salam...

Aikkkk..tikar ni xleh terbang la plak..toing toing

ooooo Kak Ngah,Kak Chik n abangsulung xder..

Xper lah.. kita tunggu depa n yg lain2 dulu..baru ble terbang..meanwhile..kita pi taruk minyak dulu..hehehe

Zie said...

Salam,
Azima, En. Rozali kita satu tikar terbang, sebab quzhi beriani lamb punya pasal....

Tikar terbang pun ada business class maa..

Noor said...

salam..

tahniah zie, azima & atuk rozali.. oooo, naik tikar terbang arr.. emmm.. kak ngah tumpang skit.. rasa2 sengit tak??.. la la la

alahai zie.. teng kieu arr.. siap suruh cl tapau utk kak ngah.. emmm, zie nak antaq kat mana?? kak ngah tunggu kat pencala link! he he

Noor said...

Salam..

hu hu.. azima, tikaq tu tak bley terbang sebab ada kak ngah kot.. berat sehhh.. uwaaaaa

SUHAIMI said...

salam.....

sedap tu......

haticantik said...

salam cl..

wah sedapnya..habis ke makan tuh..

rezeki said...

salam

kak ngah , tulun,tulun

cl kasi bakar pak itam ni hehehe


ni pantun cl utk pak itam

ada ubi ada batas
ada entry CL cantas...

heheheheh

ni bukan cantas lagi, pak itam dah terduduk sakan heheeh

sib baik tak pregnant, kalau pregnant mau pecah air mentuban hehehe

manzlie said...

salam zie..

Taniah Ratu trekkk..emas dan Perak


waslam

manzlie said...

salam zie..

Sedap.....



waslam

manzlie said...

salam Azima..



Taniah...Gangsa..


wslam

manzlie said...

salam Rozali..


memamg berselera tapi....bahaya...heheheh


waslam

Zie said...

Salam,
Mana bidan senah, pak itam nak bersalin tu... hahaha

Kak ngah, bila nak g makan2... lapar sehh tengok beriani

manzlie said...

salam saffiudin..


dah teringin..jom mai sini cl belanja...hehehe


wslam

manzlie said...

salam zie...


bungkus takleh..takpa cl makan kan kat sini nohhh



wslam

manzlie said...

salam rezeki....


jgnlah adoiii...takpa..cl makan kan...heheheh


waslam

Zie said...

Salam CL,
Ampunnnn CL, kecoh rumah CL!

manzlie said...

salam musafir islam...


alhamdulila...apa apa makanan di makkah nih semua sedap2 belaka...heheh


waslam

manzlie said...

salam hati ccantik...


sedap sungguh nih...kambing sekor tuh...anak kambing


waslam

manzlie said...

salam suhaimi..


yummy...sedap bangat nihh


waslam

manzlie said...

salam kak noor..


kak noor teringin ka..takpa cl makan kan sekali dng pak itam punya yer...heheheheh


waslam

manzlie said...

salam rezeki...


hehheheheh..jgn lah camtuh...

ada lori ada bas...

budi rezeki cl dah balas..

hehehheheh



waslam

manzlie said...

salam ina...


yang ke berapa? tak faham...heheheh



waslam

Kak Sidah said...

Salam CL,

Bestnyer cl...tunjuk makan lagi

Zie , azima waktu ni jari tu standby jer kat laptop masuk jer n3 terus tekan, tau jer bila n3 cl nak keluar..hehehe..rozali pun ada..tahniah lah sekali lagi, zie dapat abaya share gnan akak yer..

rezeki said...

salam

kak ngah kena sindrom gigil ka tgk nasi tu heheh

tu tikar tu "sengit" ke "senget" hehehe

PAK NGAH MAN said...

salam, ubat dah habis tu makan ingat ingat sikit tu

Kak Sidah said...

Salam CL,

Nanti balik bawak sekali briyani lamb ni tau, akak tunggu kat airport.

Zie suruh tapau tapi tak de akak punyer, dia dah lupa kat akak la tu..

rezeki said...

salam

zie, dukun senah pi bayo cukai geran tanah kat pejabat tanah hehehe

manzlie said...

salam zie...

pak itam tak main lah bidan senah....
dia ada dukun senah lagi...heheheh



waslam

manzlie said...

salam kak shidah...


nanti akak shidah dtang sini cl belanja nohhh



waslam

Kak Sidah said...

Salam,

Tak boleh jadi ni , jom kawan2 pompuan jer kita g kat al raushah makan...

manzlie said...

salam rezeki..


oh ye ker...p pejabat tanah...beli tanah lagi kah...hehheheh



waslam

Kak Sidah said...

Salan CL,

Kalau nak tunggu akak g sana tah bila cl, lambat sangat, minta tolong cl doakan banyak22!!!!!!!!!!!boleh tak

Kak Sidah said...

Salam CL,

Pak Ngah Man dah warning tu,,,ingat....

Kak Sidah said...

Salam,

Akak geli hati la dgn statement pak itam yang pecah air ketuban tu...kalaulah ...ni nak gelak lagi ni.hahaha...

Kak Sidah said...

Salam,

Eh..eh. baru perasan org dah tak de, akak sorang2 ke.

Noor said...

Salam..

alahai cikgu shaari nie.. terang bonar mata tu.. nampak je kesilapan ejaan kak ngah.. hu hu.. kena repeat paper july lagi skali lah ek.. heh heh

ha ha.. bagus2 cl.. kasik bakar je pak itam tu.. meh sini kak ngah tulun siramkan minyak tanah.. la la
la

Atikah said...

Salam cl,

bestnya nampak... nk rasa cikit.... hehehe

Noor said...

Salam..

releks kak sidah.. biaq cheq temankan.. emmmm, tapi kena blanja tau.. he he.. amacam?? bley??

shami2 said...

Salam...CL...

Alhamdulillah...

Aikk nasik lauk kambin...ermmm camner nak kurus nih....wah sedaplah..tengok...kalau makan lagik sedap...

kak ngah, kak sidah wel kam bek...hikkkss bergurau aar kasi meriah sikit alam maya..

Zie tahniah...aaar pecut nampak...
kita jalan2 makan angin jer last dapat no 60..si dia kata tak jadik ratu pecut pun tak pa dia belikan 2 3 dozen abaya...bole meniaga...hahahhah

Kak Sidah said...

Salam,

Boleh jer noor ckp bila, nak jumpa pun susah sibuk memanjang..kan

Noor ganas nya takut akak nak curah minyak tanah tu..huh..naya pak itam

m.q said...

sedapnya...
rasa mcm nak makan gambar jer...
heheheh

boxhousestudio said...

Aduhai CL...macam tau tau aje BHS suka makan makanan Arab cam gini...nak kena tulis dalam buku nota ni..sampai sana bila lapang-lapang,..nak ajak CL tunjukan kat mana nak dapatkan hidangan enak ni ya?...

rezeki said...

salam cl

sob,sob,sob
psl kak ngah nak tulun siramkan minyak tanah , pak itam nak bawak dirilah cl


kajang pak itam kajang berlipat
kajang hamba mengkuang lalu
dagang pak itam dagang bertempat
dagang hamba musafir lalu

hahaha
pak itam sudah tukar jadi pak malau pulak

Zie said...

Salam,
Aduhai pak itam... sedih la pulak, macam teater sri mersing je...

Kak sidah, sorry maa... nak laju begitulah, tapi kak sidah tetap dalam ingatan.

shami2 said...

salam CL...

Tumpang lalu..aar

Pak itam...sedey nampak...jomlah kita cita meniaga..abaya..aar..untung2 ujung bulan ada income hahaha...aikkk jangan silap hari bulan dah..hermmm karang ada yg kena panggang...hahahah

kak ngah shhhhhhhhh dinda paham maaa hehe

YB said...

Salam CL

Ini makan kambing lauk nasi,

Hajah Zainab bt Abdullah said...

salam cl,

nape pulak pak itam kena tarik napas,lepas...tarik napas, lepas...jgn melepas sudah ler...:D

kak nab cool jer tgk mandy-mandy tu sume....huuuuaaaaaaaaaaa...oh tidak!!

mandy oh mandy...
be it lamb or chicken mandy
you just wait for me
the day I come to be the guest of ALLAH..
oh cl..please serve me
With the best of the mandy!!

pak itam oooooiiiii....help!!!

che'na said...

Salam CL,

Bestnya Quzhi kambing tu, dapat tengok rupa pun oklah

manzlie said...

salam pak ngah man..


oklah....mekasih atas ingatan mu ituh


sob sob sob...takleh makan banyaklah..sedih cheq..


waslam

manzlie said...

salam kak noor..

wahh best nyer anga geng' nih..heheheheh
sori yah pak itam..

wslam

U said...

Salaam CL,

alamaks terlambat masuk arinih... lewat check in terlepas naik tikor teghobang...alaa quzhi tu dah tinggai talam apa...huhu ... sib baik zie tapau sebungkuih...yay...tq zie ;)

CL, nak masuk quzhi ni dalam wishlist mintak CL belanja bila/kalau cheq pi sana nanti, boley? hehe

(penangan dek quzhi ni, pak itam sampai pecah ayaq ketuban n teruih jadik pak malau...ekeke)

VpeaceV

manzlie said...

salam u..

takda masalh leh belanja..heheh

waslam

manzlie said...

salam Rezeki..

jgnlah bersedih...meh cl pujuk noohh

kak ngah tu gurau jer..heheheh


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..


wahhh akak bermadah pujangga

jgn risau ..mai sini cl belanja mnohhh


waslam

manzlie said...

salam m.q


jgnlah makan gambar nanti hilang lak..heheheh


waslam

manzlie said...

salam adik tikah...


sedappp..mejilat jari..


waslam

manzlie said...

salam kak shidah...


tulah
kena dengar cakap [pakngah man tuh...heheheh


waslam

manzlie said...

salam yb..

sedap bangat seh..


waslam

Rokiah said...

Salam CL,

U tak lambat sgt la, saya lg terlambat ari nih!

Rokiah said...

Saya dan tengok gmbar jer mandy2 tu sume... mesti talam besar tu dh abis, tinggal sisa jer kat saya kn hu3!!!

Rokiah said...

CL,
ajar la Chef2 arab tu buat dalca, kasi join dengan khuzi n mandey2 tu sume, kalau nak best lg buat sambal belacan sekali.. baru power he3.

manzlie said...

salam rokiah...

skg cl yang nak belajar masak dengan depa lah..heheheh


waslasm

rosli said...

Salam Cl,

CL, bila you post entri pasal makan arab ni , mmg akan ramai yang bagi komen kekadang meelbehi 100 komen.

semua tak pernah jemu pasal makanan arab ni lebih2 lagi bagi yg pernak ke sana

manzlie said...

salam rosli...

alhamdulilah lah tuh....

nanti jumpa cl leh belanaj makanan arab...insyalah



waslam

J_Kerabat said...

Salam,
Ari tu,tak jumpa pulak Quzhi Beriani ni. Mulalah teringat masa dapat rasa Nasi Mendhi @ Mandi di Mina.Pehh,,Kambingnya klass.

manzlie said...

salam j_kerabt..

kambingnyer sedap sebab anak kambing...sini pas 3 bulan jer sembelih..taksimpan...


wslam