MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 17 March 2010

" S E S A K.....dataran Kaabah.."

Bismillah....salam from Makkah..begini lah ia Keadaan di Dataran Kaabah yang agak SESAK tadi dengan para Jemaah jemaah pada waktu solat Mahgrib...alhamdulilah...sungguh teruja dan hiba bila melihat lautan manusia mengHAMBAkan dri pada yang Esa..allah swt...insyalah..moga kami semua mendapat keREDHAAN dan keBERKATAN dari MU YA ALLAH...ameenn..syukran..wasalm
Posted by Picasa

74 comments:

abangsulung said...

Salam.

Minta izin CL, masuk dulu.. taraaa

abangsulung said...

Salam,

Ala la la

abangsulung said...

Salam,

Silakan mengiringi saya..

abangsulung said...

Hehehe,

Takde oral gai, mana semua orang ni

Hanis said...

Salam Cl...

Rindunya kat ka'bah....

abangsulung said...

Aik..masih takde orang.. saya mabil sampai berpuluh-puluh..

Hanis said...

Salam,

Wah.. abag sulung dok kejar pingat malam nie... nampak nya this month jubah dapat kat abg sulung lah... hehehe

abangsulung said...

Salam,

Heh..heh..heh..
Tahnia Hanis, kerana dapat memintas tadi, kalau tidak abgsulong nak ambik sampai 40 kali..

Hanis said...

Salam,

Mesti abg sulung menggigil tadi... tu dpt bolot 5 tangga teratas...

TAHNIAHHHH!!!! ;-)

Hanis said...

Wahhhhh!!! nak ambik sampai 40 kali..... selamat mencuba...

abangsulung said...

Salam,

Jubah siap ada labuci heh..heh..heh

Banyaknya jemaah tu, alangkah best nyer kalau kita ada kat sana.

Kita tengok Sheikh Sudais bila bulan puasa je, tapi tuan tanah kita ni tengok dia hari hari..

manzlie said...

salam abang sulung

taniah...raja Pecut..No 1..Emas


waslam

manzlie said...

salam abag sulung..

wahhh top 4 lagi..
sapu bersih dia ..Perak dan gangsa jugak..taniah


waslam

manzlie said...

salam dik hanis..

rindu ka..? mai lah sini..bila nak mai heheheh

waslam

manzlie said...

salam abang sulung ...

tak gigil ker...heheheh

waslam

manzlie said...

salam hanis...


mintak jer jubah kat abg sulung nanti...heheheh

waslam

manzlie said...

salam abanag sulung..

arituh sheikh sudaish duduk disini..3 hari..kaabah view lagi...


waslam

manzlie said...

salam abag sulung..

nak labuci..ishh mana leh..tuh cm dah booking...hehehe

wslam

abangsulung said...

Salam,

Astagfirllah al azim, dek mengejar pingat lah ni.. banyak ejaaan salah lah..

Minta maaf..minta ampun..komen ke empat bunyi dia camni "Takde orang lagi" bukannya cam tu..ih..malu nya akuuu..

Azima said...

Salam,

Subhanallah..Alhamdulillah syukur kpd Allah krn MH senantiasa penuh dengan jemaah..

Semoga mereka semua mendapat keredhaan dr yang Maha Pencipta.

Wassalam

manzlie said...

salam abang sulung

bak cakap pak itam..itulah sindrom mengigil..heheheh


waslam

manzlie said...

salam azima


ameeennn...



waslam

Ayah Zain said...

salam CL,

alhamdulillah, berkesempatan juga melihat MH lagi.

Baru abis mengemas ni.

Ayah Zain said...

salam abangsulong,

az nampak tadi abangsulong sedang gigil mengejar pingat.

Azima said...

Salam Cl,

Ingat nak nak jadi lady guard kat rumah Cl tadi..tapi kna layan si buah hati ni nak tengok upin n ipin..layan je laaaa.

Bila g rumah Cl,abangsulung dah ada..melepaslah nak dpt dapat hadiah dr Cl tu...

Tahniah yer abangsulung..

manzlie said...

salam azima..

skg cl dah ada bodyguard tau..hehheehh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

mana menghilang..lewat masukk..intenet problem lagika..lampu hijau...heheheh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain...


bila balik pontian..?



waslam

Azima said...

Salam Dik Hanis,

Abangsulung xnak jubah..dia nak abaya yang ada manik2 tu..

abangsulung..nanti pakai abaya dgn topi tu yer..messssti cantik!!!
heheheh

Aduh..xdpt cheq nak bayangkan :-9
Jgn marah yer abangsulung..

Azima said...

Salam Cl,

Sapa bodyguard Cl..? Abangsulung?

Abangsulung xleh jadi bodyguard la Cl..dia ada penyakit..penyakit gigil dia tu susah nak ilang..

abangsulung said...

Salam,

Azima, tu lah pak itam kata sindrom gigil. hehehe

Body guard CL yang paling hensem, nak tahu sapa.. Ala..yang janggut banyak tu.. mad..mad..cam tu orang selalu panggil dia.

manzlie said...

salam abang sulung

yang tuh si samad...my PA cum everythingg..

pssttt...tuh boifren org kl tau..hehehe



waslam

rezeki said...

salam cl

alhamdulillah, seronok tgk kat MH , lagi sesak lagi seronok suasananya terutama ketika solat dgn saf yg rapat sekali .

kalau kat malaysia, saf jauh sekali

rezeki said...

salam cl

abg sulong yg selalu jadi juara trek pun masih gigil lagi heheeh

tapi gigil abg sulong kata dukun senah dh turun tahap 2 dari tahap 4 heheeh

Ayah Zain said...

Salam ceria,

alhamdulillah dipertemukan lagi kita di maya Allah ini. Sama-samalah kita mncari keredaanNya. Janji Allah itu tetap benar

Ayah Zain said...

Salam abangsulong,

baru pagi ini dapat baca semua ulasan, tergolak bosar den pagi ni abangsulong tersalah type haa, lain beto makna dia tu. Bila dah excited kelam kabut jadinya, di tambah dengan sindrom gigil.
no hal abangsulong yang penting mesti pecahkan rekod az 15 kali tuh.

Ayah Zain said...

Salam CL,

az nak berangkat balik ke pontian pagi ni. Doakan az selamat sampai rumah yer.

Ayah Zain said...

Salam Rezeki,

Anita Sarawak kata kalau tak ada gigil, maka tak payah naik pentas menyanyi lagi. hhhehhhe

Ayah Zain said...

Salam Azima,

tak apa melepas peluang ngan CL tu, yang penting dapat masuk n3 ni meraikan CL dan pelari pecut mecut yang excited nak jadi raja pecut. Seronokkan? Tapi kalau ada peluang ......... apa lagi ligan jangan tak ligan

nurniliatie said...

Subhanallah.. begitu indah..

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Seronok tengok bila ramai camni.

Tahniah Abangsulung...peluang disambar dgn pantas..top 4 tu!!

cahaya lavender said...

salam, cl

subhanallah, seronoknya tengok Kaabah sesak, rindunya nak pi sana........doakan saya sekeluarga dpt pi sana lagi...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, menuju satu impian + satu keberkatan + satu tauladan + satu tugasan utk Allah. Lautan jemaah satu perpaduan. Itulah Kebesaran Mu.

Amin.

tq.

YB said...

Salam CL

Allahuakbar, ramainya umat islam..

Kak Sidah said...

Salam CL,

Ramainya jemaah macam musim haji..dah mula ramai ni kat msia cuti sekolah.

Kak Sidah said...

salam,

tahniah abg sulung, nak ambik sampai 40...pecah rekod, saba abg sulung, pelahan2, apa maknanya tu abg sulung..hehehe..jgn marah akak tergelak sikit..

Kak Sidah said...

Salam,

Nasib ada hanis potong jalan, kalau tidak....tk hanis menyelamatkan keadaan.

sonata anak kancil said...

salam...agaknya ramai rakyat Malaysia sedang buat umrah kat sana..kan ni cuti sekolah kat sini

shami2 said...

Salam CL..

Alhamdulillah...

Damai hatiku ...
Bila ku toleh arah Kiblat itu
Kupandang jauh terasa sayu
Rindu bertamu dikolam mindaku
Airmataku mengalir laju
Bersatu bersama esak tangis
Sendu jauh dilubuk kalbu
Pabila daku sujud kepadaMU
Pabila daku memuji namaMU
Pabila rinduku padaMU terasa
keseluruh urat nadiku
Sungguh daku akur akan janjiMU Ya TUHANKU..
Namun lemahnya aku menunggu waktu ....itulah aku hambaMU yang sangat kerdil disisiMU....

haticantik said...

salam cl..

alhamdulillah syukur..ramainya orang...

hjh mai said...

salam....,

tahniah abg sulung...klu mlm2 cam ni saya mengalah la....

hjh mai said...

salam....,

tahniah abg sulung...klu mlm2 cam ni saya mengalah la....

hjh mai said...
This comment has been removed by the author.
hjh mai said...

salam cl....

Morning....

Alhamdulillah ramai jemaah yg bersolat, sememamgnya dataran kaabah tak pernah lengang dari jemaah seluruh dunia...

liyana said...

Salam


Ya ALLAH rindunya pada Madinah
Al- Munawarah dan Mekkah Al-Mukarramah.

Untung CL di pilih ALLAH untuk menetap di sana.

Liyana

safiudin said...

salam sdr,

tahniah abangsulung...

ya.., benar-benar sesak..

syukur, alhamdulillah..

hati meronta-ronta (bagai ditarik-tarik) ke sana...

biarpun sesak, tapi masih nampak tenang dan aman...

safiudin said...

salam sdr,

maaf.... tertinggal pulak....

ps: Khabarnya Mak Siti (kajang) akan JMB KLIA ke Jeddah pada 17 Mac 2010 jam 1500. Alhamdulillah, syukur dapat juga menjadi tetamu Allah dan penziarah Rasulullah swt..

Selamat menunaikan ibadat umrah..

sillytgrl said...

SUBHANALLAH, BETAPA BESAR NYA kurniaan YANG MAHA ESA ...

kuimpikan akan menjadi salah seorang tetamu NYA...amin....

rosli said...

Salam Cl,

Bestnya tgk gsmbar ni....syahdunya

Tahniah Abg sulung

manzlie said...

salam rrezeki..


alahmdulilah..abg sulung sulung tuh masaih lagi mengigil lah agaknyer..

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

alhamdulilah...agak tenang disni suasananyer walaupun bersesak..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah...

takpa ..akak cuba lagi nohhh


waslam

manzlie said...

salam kak shami...

sungguh sayhdu dan mendayu madah akak tuh...

mekacih


waslam

manzlie said...

salam ayah zain...


memecut lah sambil mengejar meraka az..

jgn mengalah...


waslam

manzlie said...

salam hati cantik..

alhamdulilah..ramai dan meriah tuhh


wslam

manzlie said...

salam liyana...


insyalah nanti adalah rezeki saudari kesini..


waslam

manzlie said...

salam saffiudin..


semoga asaudara akan dtg kesini..insyaalah..


waslam

manzlie said...

salam hjh mai..

come on ..dont give up...pecut jgn tak pecut tau...


waslam

manzlie said...

salam sillytgrl..

insyalah nanti sampai jua kesini algi...


waslam

manzlie said...

salam rosli..

alhamdulilah...menunngu kedatangan saudara jua...


waslam

manzlie said...

salam yb...


memang dah ramai skg..alhamdulilah


waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alhamdulilah..memag ramai skg..

waslam

manzlie said...

salam cahaya lavender..


alahmdulilah..semakin ramai jemaah dah masuk dini..syukur


waslam

manzlie said...

salam nurliatie


syukur..jemaah dah bertamabah ramai skg nih...memag meriah..

waslam