MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 13 March 2010

" Lunch bersama Tok, Ustaz Rafidi dan cikgu Zalina.."

alhamdulilah...Ustaz Rafidi membaca doa untuk kami semua sebelum makan tenghari..ameen
Menu lunch kami, Lamb Kabsah, chicken mandey ,sambal tempe dan roti serta buah buahan..syukur..
Jutaan terima kasih pada mereka kerana sudi datang makan bersama Cl...
Posted by Picasa

64 comments:

rezeki said...

salam cl

pak itam tadi lunch dgn mamak je hehe

Rozali said...

Assalamualaikum CL

Waaaa
Sedapnyeeee

Wassalamgicardam

Mama Miraki said...

salam......seronoknya dapat peluang macam tu yea...

rezeki said...

salam cl

mamak pelita nasi kandar

rezeki said...

salam cl

lauknya kurma kambing, sotong besar, sayur kobis dan telur asin 1/2 hehehe

rezeki said...

salam cl

lps tu air limau nipis ais hehheh

mamak kira, una,nalek ,una.nalek rm43.50 utk 3 org heheheh

rezeki said...

salam

atuk, udah balik ke belum ke kolumpur hehehe

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda CL,

Aduuh....mengancam perut ayahnda.
Sodap.

Apakah lagi kita nak mengadu,semua Allah berikan...alhamdulillah.

Wassalam.

Rozali said...

Salam CL

Salam Pak Itam
Taniah
mamak punya pukulan,laju memencut

Rozali said...

Salam CL

Salam Pak Itam
Insyallah hari senin
ni baru balik dari
Taman Mini Indonesia
penat n letihngedl

manzlie said...

salam Rzeki..

taniah..Raja Pecut dari KT mai..

Pingat Emas..


waslam

manzlie said...

salam rozeli...


alhamdulilah..rezeki tuh..

taniah Perakkkk


waslam

manzlie said...

salam mama miraki...

taniah..gangsa...


memang serono dapat makan beramai ramai..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

wahhh bestnyer kat pelita..cl makan aarituh dng ijoi kat sp...

waslam

manzlie said...

salam rezki..

mahal lah kalau makan 3 orang tuh..dah macam ahrga chicken mandey lak..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam ayahanda..

alhamdulilah..rezeki di sini...allah kurniakan...kita bersyukur dng nikmatnyer..ameeenn


waslam

manzlie said...

salam rezeki...

minggu depan Tok p madinah lak..pastu baru balik kulim nohhh


waslam

rezeki said...

salam cl

dlm gambar tu pak itam terliur tgk sofa empuk dibelakang tu, tentu kalau penat2 sangat ,cl terus berdentum kat atas sofa tu hehehe

rezeki said...

salam cl

biasalah kalau suruh mamak kira

una nalek,una nalek.una nalek heheh

mamak kira sekali lagi hehehe

terus turun hehehe

manzlie said...

salam rezeki..

tau takpa..hehehheeh mai lah sini lepak akt sofa tuhh..heheheh



waslam

CM said...

salam

aduuuh terkekek-kekek cikgu gelak tau dengar una nalek,una nalek pak itam tu,ada-ada ajerr dia...

kita pulakk lunch dgn nasi bungkus jer,,bersama pelajar ikuti kem kecemerlangan tadi...una nalek,una nalek..free ajer PIBG belanjaa..

CM said...

salam..

pak itam nk tahu kalau CM kuar dgn kak ngah dia suka makan kt mamak..katanya sepupu sepapat..mamak kamcingg betulll dgn kak ngah..ula,nalek,ula nalek...amaaa free ajerr..cam tu sekali ..tak caya tanya hanisss..

manzlie said...

slam cikgu mas.

amboi dia dapat nasi bungkus free lagi ...seronok nyer...


waslam

rezeki said...

salam cl

oreittt , jap lagi pak itam sampai, jgn pulak cl terperanjat heheh

bukak2 pintu bilik je, alamak pak itam tgh landing baik je ats sofa tu hehehe

alangkah indahnya jika cite dongeng ni benar2 terjadi, dapat menatap baitullah dgn biji mata sendiri seperti masa yg lalu lalu sob sob sob

Hajah Zainab bt Abdullah said...

tak terliur dah mandy2 tu semua...terliur kat sofa2 tu jer...hahaha...cam pak itam jugak!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

hai pak itam...jom kita pi terjah cl..heheheh

rezeki said...

salam

cm , pak itam lupa lah nak kenalkan diri pak itam td dgn mamak tu yg ni pak menakan kak ngah dari uttar pradesh hehehe

kalau tidak mesti una nalek, una nalek , apa ammma, apa amma
tripple pak itam kena bayar pasal ada 3 calit kat dahi pak itam hehehe

rezeki said...

salam

kak nab , agak2 nya kalau boleh terbang guna carpet mcm cite laksamana doremi, skrg juga pak itam terbang ke sana hehehe

mau bp cl terus naik 200/150 psl terperanjat hehehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

una nalek, una nalek...kelakar betui pak itam kita ni cm!!

Hajah Zainab bt Abdullah said...

hah...itu pasal kak nab takmo terjah cl...kot bp melambung2 kan syusyah kita.

rezeki said...

salam cl

insyallah, panjang umur, murah rezeki nanti tajuk n3 cl "lunch bersama Tok, Ustaz Rafidi dan cikgu Zalina " akan bertukar pulak dgn
"lunch bersama ... cikgu Saari " hehehe

doa2 kan ye

rezeki said...

salam kak nab

cite psl bp cl dok melambung, pak itam tak telan lagi enaperil tu utk HPT heheh

lupalah pulok , mentang2 HPT biasa je cuma 5 mg je sebagai langkah pencegahan

yg tak tahan mkn ubat tu, side effectnya batuk hu hu hu

cl, makan ubat takpe ya, jgn dok pakat suruh enjet jarum sudahlah hehhehe

Hajah Zainab bt Abdullah said...

pak itam,

makan ubat tu..jgn buat2 lupa lak!

manzlie said...

salam rezeki...

cl memang fobia akt jarum lah..heheheh

waslam

manzlie said...

salam kak nab..

wahhh akak pun dah terliuq tengok sofa tuh ka..?

ishhh jgn duk ikut pak itam tuh..ada ada sje dia


wslam

manzlie said...

salam pak itam..

lahh skg tak makan ubat bp ka...

waslam

manzlie said...

salam hjhj zainab..

nak terjah cl...mak datokk..takutttt cheqqq


waslam

manzlie said...

salam Rezeki..


takpa nohhh..makan dng cikgu shaari..bole pe...



waslam

Noor said...

Salam CL..

amboih seronok nyer makan2 ngan para tetamu.. tumpang bley cl??.. heh heh

abangsulung said...

Salam,

Besok kalau ke Makkah, nak terjah gak CL kat safwah..

Kita tak nak makan lain, cuma nak asam pedas daging unta cincang dan air zam-zam. boleh tak.. hehehe

lepas makan gigil..tak penah-penah makan daging unta asam pedas.

Noor said...

Salam..

pergh! my pak menakan p makan kat kedai mamak rupa nyer.. patutlah masa kak ngah p tadi lauk semua dah abis.. sakan sungguh pak itam makan..

psstt.. une randek nale anji lah.. ngeh ngeh ngeh

shami2 said...

Salam CL....

Alhamdulillah

Sedap menu aar ada lamb kabsah..heheh nanti bagi resepi aar CL,...hehehe

una nalek..una nalekk...padyapa...pssssssst kak noor tulun terjemah..sat..hehehh

manzlie said...

salam shami..

boleh apa salahnyer...

padiyaapaaa....taniii valeeehhh...


waslam

manzlie said...

salam kak noor..

boleh apa salahnyer nak tumpang makan heheheheh

w
aslam

manzlie said...

salam abang sulung...


daging unta cincan takda aar..heheheh


waslam

rezeki said...

salam

salah tu yg ni betul

sijing, lereng, templek , gepeng. riko , riki , pitu , walu , heheheh

cikgu lie , tolong explain hehehe

rezeki said...

salam cl

esok off day , mana projek

lama cl tak ke pasar hehehe

dapur dah berasap ke belum hehehe

rezeki said...

salam

tabik abg sulong, demam dan gigil dh kebah kah hehehe

kalau tak nak demam dan gigil, abg sulong jgn rebut jadi ratu trek tau hehehe

rosli said...

Salam Cl,

Tahniah Rezeki,Rozali dan Mama Miraki.

CL, murah rezki CL sebab makin ramai yang bertandang ke rumah/studio CL

Noor said...

Salam..

huiyooo.. tabik spring kat pak itamlah.. terer nyer.. kalah cikgu shari.. patutlah bley jadik tn ismet ulam raja.. terer ngira sehh!

psstt.. nak p al safwah naik karpet terbang??.. ha ha.. (sambil guling2 sejauh 3 km) jangan pak itam.. kak ngah sian kat karpet tu je.. karpet kak nab dah siap terbang sampai Mekah.. karpet pak itam je yang dok 'struggle'.. terlebih muatan maa.. ha ha (sambung guling2 sampai putrajaya..) la la la

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Noor ...rasa nak gelak baca komen noor...nih akak gelak ... hahahahaha

cl gelak ; kekekekekekek

Rozali said...

Salam CL

semua cakap macam pak nakan kak ngah ni, una,nalek ,una.nalek

cakap le bahasa harab
sudin atau aziz boleh ajar

rezeki said...

salam

hehehe anak menakan pak itam gelakkan ya,

utk pengetahuan , kalau cl dh masuk kategori lightweight, pak itam pula sekarang kategori bantamweight hehehehe

kak ngah, pak itam pakai kapet buluh sarawak yg order dr abg sulong, garenti tak bobos punye hahaha

cl, brp berat sekarang , cuba habaq kat pak itam

pak itam punya berat sekarang
... hehehe bantamweight

manzlie said...

salam kak noor..

betui ka pak itam berat dan kategori bantamweight..taksalah still heavyweight lah..heheheheh

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

kalau kapet akak sure dah sampai makkah tapi kalau kpet kak norr dng pak itam...anak cina makan pengat..sendiri mau ingat..hehehheeh


waslam

manzlie said...

salam rezeki..

berat cl dah menurun mendadak...
jgn terperanjattt...tungguuuu


waslam

manzlie said...

salam rozali..

sudin leh ajar ka..?
sapa sudin dan aziz?heheheheh

waslam

manzlie said...

salam rosli..

ameeennnnn


waslam

rezeki said...

salam cl

hehe betul , bantam weight heheh

tadi pakai seluar jeans asyik nak jatuh je, rupa2 tak pakai talipinggang heheh

itu maksudnya pak itam dh masuk bantaweight hehehe

the biggest lossers in HC hehehe

Noor said...

salam..

wohooo.. cl ngata kak ngah arr.. uwaaa.. tak baik tau.. tak de niat pun kak ngah nak seksa karpet tu.. sob sob.. (biarlah ku bawa diri ini.. )

psstt.. cl pujuklah kak ngah.. paling2 tiket p umrah ke.. ahikss

Rozali said...

Salam CL

sudin n aziz, dlm cerita pendekar bujang lapok (wal padang pasir,tumpuk tumpuk tahi unta)
he he

ps: saya pujuk kak ngah p umrah naik unta
he he

Noor said...

Salam..

alahai tn hj.. terharu sungguh kak ngah.. (meleleh-leleh ayaq mata 3 tempayan) tapi.. kalu naik unta, mau 3 tahun baru sampai.. mana tak nyer.. jalan 5 minit brenti rehat 5 jam.. heh heh

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, berselera bila Tetamu Allah lunch bersama CL. Mungkin lepas ni ramai lagi akan menjenguk dan singgah bertemu CL.

Amin.

tq.

safiudin said...

salam sdr,

tahniah rezeki, rozali dan mama miraki..

sedap menunya.. alhamdulillah, syukur..