MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 26 March 2010

" Solat Jumaat tadi....."

Subhanallah.....
Meruntun jiwa bila melihat Jemaah jemaah niii
Allahuakbar....
Depan Pintu King Abdul Aziz 1...
Posted by Picasa

49 comments:

CM said...

salam

CM said...

salam...

hari jumaat kemeriahan berganda di MH..

Azima said...

Salam Cl

Kak Sidah said...

Salam CL,

apa kabar...

Kak Sidah said...

Salam CL,

Laa cm dah dulu ..azimah juga, tapi sama masa kan....camne ni cl sapa nak dapat perak ni...

Azima said...

Salam Cl..

MasyaAllah Cl..ramainya jemaah menunaikan solat Jumaat tu..penuh sampai di luar tu..

panas2pun..tetap ramai jemaah kan Cl..
Berkat penghulu hari tu..

Wassalam

iBu...gUru said...

salam cl
ramainya ...........

Kak Sidah said...

Salam,

tahniah lagi pada cm dan azimah..

akak ni baru balik dari
meraikan tamatnya hubby akak berkhidmat sebagai kakitangan kerajaan setelah berkhidmat selama 35thn 7 bln...huhhuh sedih jugak bila dah bersara ni..penyampainya Dato seri Khalid Ibrahim.

Azima said...

Salam,

Tahniah Cm..
CM,dah byk dah dpt emas ni..bleh pi gadai la..bleh cover yg dah blanje tadi tu..hehehe

Alaaa Kak Sidah pi mana???
Kalau cepat sikit tadi sure dapat emas tu..Cuba lagi yer kak!!

Kak Sidah,next time saya tunggu akak..bagi akak pecut dulu k...

Kak Sidah said...

Salam CL,

Ramainya solat jumaat tadi, jemaah dah ramai yer cl,dapat ke kucup hajar aswad tu, kene beratur...ke..teringin nak kucup hajar aswad..masa haji tak dapat, ramai sangat berebut..

mama ju, said...

salam CL.
bahagia di hari jumaat ni
wah CM, azima, kak sidah....depa mmg juara

rosli said...

Salam CL,

Ramainya jemaah, Tahniah CM dan Azima

PINATBATE said...

Subhanallah!!
panas yer

mama ju, said...

tUMPANG LALU CL


kak syidah...Dah puas berkhidmat ...sampai masa utk bersara...selamat bersara utk hubby kak.

Kak Sidah said...

Salam,

Ju, akak tak, depa yg lain tu yer..

Azima said...

Salam Cl,

Bertuahnya Cl krn dapat slalu menunaikan solat jumaat tu kat MH..

Yang kat mesia nih..dpt pluang time pi Haji n Umrah jer lah..

Semoga Cl tak lupa mendoakan kami semua di sini yer..

Wassalam

Kak Sidah said...

Salam,

Terima kasih ju, dah lama kan berkhidmat, akak pun rasa2 nak bersara jugak ..tgk lah nanti

rosli said...

Salam CL,

Saya dok sibuk komen pasal bas mini dan tong fong dlm entri lama, tgk2 ada entri baru.....laju CM dan Azima

Azima said...

Salam,

Kak Sidah..Slamat Bersara buat hubby akak...

Jgnlah sedih2 kak,time ni la hubby akak bleh spend more time ngan akak n family..

PAK NGAH MAN said...

salam ramai orang solat jumaatkan

wah cm laju dia

manzlie said...

salam cikgu mas.


taniah..Ratu trekk lagi..
Pingat emas..dan Perakkk


waslam

naziramin said...

salam haji

meriahnya....

:)

wassalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

penuh kemeriahan disini..

waslam

manzlie said...

salam azima..

taniah..gangsa


waslam

manzlie said...

salam kak shidah..

ok..kak shidah gangsa lah..heheh


waslam

manzlie said...

salam kak shidah..


cl sihat..alhamdulilah


waslam

مسافر_اسلام said...

Salam Cl...ramaikan..semoga berkat solat itu. Sama jua kita..InsyaAllah

manzlie said...

salam azima..

skg memag dah ramai kan..

waslam

manzlie said...

salam kak shidah...

ye ker...

alhamdulilah


waslam

Atikah said...

Salam CL,
Alhamdulillah... ramai jemaah...

che'na said...

Salam CL,

Hari Jumaat penghulu segala hari

che'na said...

Salam...CL

Semakin ramai jamaah berkampung di MH. Alhamdulillah, Makkah dikunjungi ramai tanpa henti. Waktu Jumaat kadangkala jalanraya akan jam disebabkan lautan manusia. Itu yg x sempat nak edar kurma CL.

che'na said...

Salam CL,

Tahniah CM, Azima dan Kak Sidah.
Kalau di dataran MH dah penuh jamaah, di dalamnya sdh tentu penuh jgkkan! Seronok penduduk sekitar Arab Saudi, ct sekolah pi bercuti ke MH. Ct dapat pahala bganda2 dpt.

manzlie said...

salam musafir..

insyalah moga berkat kan..


walsma

manzlie said...

salam dik tikah..

meamg dah ramai skg..

waslam

manzlie said...

salam che na..

takpa nanti ada rezeki kita buat lagi nohh

waslam

manzlie said...

salam nazir..

dah ramai skg..memag meriah..

waslam

manzlie said...

salam pakngah man..

dah meriah kan sekrang

waslam

manzlie said...

salam rosli..

oh ye ker..

takpa..cuba lagi nohhh


waslam

manzlie said...

salam kak shidah..


dah ramai sekrang nak kucup kena berebut lah


waslam

manzlie said...

salam kak pinat..

panas tapi tak tersa snagat cikgu
alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam che na..


memag skg depa berkampung disini


wslam

Hajah Zainab bt Abdullah said...

cm nan unggul! hari ni dia rampas kembali segala pingat!!semalam dia tertinggal dek pi shopping...

Hajah Zainab bt Abdullah said...

tumpang lalu,

kak sidah...suami dah mula bersara..best! ada byk time utk famili..

Azima said...

Salam,

Thanks Kak Sidah,Mama Ju,Rosli n Che'na..

Cepat @ lambat x penting..
Dapat ramai kwn dan borak2 kat sini yg tu buat sy happy sgt..

Salam Ukhwah buat semua..

Wassalam

safiudin said...

salam sdr,

tahniah CM dan azima..

benar sdr,...suasana yang 'merunjum jiwa'...

damai dan tenang menatapnya..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, sayu hati dengan meriah sebegini.

Amin.

tq.

Imran Paris said...

En Li...gambar last tu mmg menggamit memori, teringat terus sewaktu menjadi tetamuNya pada musim haji dulu. Syukran wassalam

che'na said...

Salam...

Hjh Zainab : Bestnya dah blh bersara, bilalah sy nak bersara ni. Nak pi MH jadi tukang cucipun jadiklah atau yg kelas sikit jd petugas TH di MH.