MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 11 June 2009

" Madinah here I come....."

Beg dan kain Ihram pun sudah tersedia untuk di bawa bersama
Tiket bas pergi dan balik pun sudah di beli tadi.....

Salam from Mekah....hari ni akan ku bawakan hati ku yang lara ni nun jauh di sana..di kota Madinah...setelah sekian lama aku merancang akhirnyer peluang sudah ada di depan mata...pemergian ku ini akan di temani oleh 2 orang supersor ku dan seorang PA ku yakni Abang Samad" heheheeheheh...aku akan menetap di Hotel Golden Orchid jugak yakni same properties of Royale Orchid Management selama 4 hari.....sengaja aku ingin pergi ke Madinah dengan menaiki bas kerana aku suka dah boleh melihat lihat serta membaca( GM aku suruh naik GMC tapi tak minat lah..) buku di dalam bas. Kepada rakan rakan blog ku yang budiman...akan ku cuba snap atau rakam kan beberapa keping gambar gambar yang menarik nanti buat anda semua..doakan semoga saya selamat kembali nanti..Insyaalah..sukran...Wasalam

32 comments:

Azemi Ali said...

Salam cik Lie,

Selamat bermusafir ke Madinah.

Memang betul anggaran saya yang follower blog ini akan mencecah 100 hari ini. 103.

Salam ukhwah.

p/s tak sabar menanti berita dari Madinah

cikgu mas said...

Salam cik lie

Alhamdulillah,nampak yer dah ready nk ke Madinah,naik bas yek,pengalaman naik bas dari Madinah ke Makkah adalah satu experience yg saya tak boleh lupa,sungguh kering n dahaga walaupun sebotol besar minum air,pmenyusur padang pasir dengan bas pun rasa mcm tu,cammanalah Rasuluallah berhijrah berjalan kaki..???

take care n safe journey k..jaga abg samad bebaik oops silap lak saya nk cakap..moga abg samad jaga cik lie bebaik.terbalik pulak..he,he

Nampak yer kawan kita en azemi yang pandai bermain firasat tu,bermain angka dari semalam,dah,dah la tu tuan akauntan..no 14 still the best..

ibu,mommy,mom... said...

Saya ada reply kat post ni

http://manzlie-makkah.blogspot.com/2009/06/profesor-muhd-kamil-ibrahim-datangggggg.html

Alhamdulillah dapat ke Madinah.Alangkah tenangnya jiwa dapat menziarahi Masjid Nabi.
Saya rindukan Makkah and Madinah.

Atikah said...

Salam en lie...

Semoga en lie selamat tiba di madinah n dipermudahkan perjalanan ke sana....

cikgu zainab said...

Salam Azli,
Semoga tenang di Kota Madinah Al-Munawarrah.

Azemi Ali said...

Salam cil li, CM cik tika dan kawan-kawan lain

Tika, lama tak nampak, gi mana ?

Cik Lie tak ada rumah ni, dia suruh saya layan tetamu..nak makan apa? maaf kari unta dah habis..kat rumah saya ada lagi 3 ekor unta belum sembelih.. nanti kita kenduri ya..

CM, saya dan angka mmg tak boleh dipisahkan.. tapi bukan ungka ha..

unik tiket bas Mekah- madinah tu ya.. sia ada nama Mohd Azli, negara - akhri--apa tu? tarikh lahir pun ada.. 01/01/1400.. tahun hijrah.. mudanya.. tahun ni baru 1429.. baru 29 tahun.. ini main tipu umur ni..hehehe..detail dia kalah tiket airline..

Cik li, berapa harga tiket tu? masa balik tak ada.. open tiketlah kira nya tu..

cikgu mas said...

salam cik mie

amboii.ni dikatakan kucing tak de tikus menari-nari..

lagi satu cik mie hang la ni pun dah pandai merapu bagai!!,kalau tak dulu skema,sivik tahap gaban..Bersopan santun di jalan raya..bagus2..ni semua hasil didikan sifu mas ..betulkan tika??hmm "Guru Cemerlang diriku ini..tapi mengapalah..Laporan Prestasi diriku cam tu gak..kena pi Makkah ni!!!

cik mie saya pun enlarge kan pic tiket tu,ada unsur keraguan lah??

Azemi Ali said...

Salam CL dan CM..

Tu bukan merapu tapi ikut sifu saya itu teknik "Elaborate Quote" ditambah dengan sedikit humor. Ikutnay nak tulis panjang lagi.. tapi padan-padanlah ini kan rumah orang..hehe

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Semoga selamat sampai dengan penuh keikhlasan.
Jangan lupa ambil gambar banyak-banyak untuk kami. hehehe.
Berita bergambar....boleh tumpang sekaki..,

Atikah said...

Salam en mie...

Lama menghilang coz sibuk cikit... tak berapa ada masa nak bukak tenet nie... Wah 3 eko unta kat umah ya... unta dari mana tu? kurus jer nampaknya...:)

Kak mas.... betul tu... sorang lagi anak didik yang dah tak skema... Tak pa lah kak mas, tak dpt anugerah kat sekolah, nanti saya bagi anugerah kat kak mas masa gathering nanti... he.. he..

Atikah said...
This comment has been removed by the author.
Rose said...

selamat berziarah ke Madinah .... semoga boleh kongsi2 pengalaman di sana pulk kn :)


semoga selamat pergi dan selamat kembali :)

afisazlie said...

hmm salam che mie, takper tak yah susah2 jaga umah che lie, waris dia ni ada tolong jagakan, hehehe..

hmm masih kompius lagi ke che mie?
biarlah rahsia..

||alis|| said...

salam;

selamat pergi dan selamat kembali.
saya suka naik bas jugak. banyak perkara/situasi yg bleh kiter akan jumpa kelak.

tunggu edisi madinah pulak ;)

salam

Shud 2009 said...

as salam,

g madinah buat apa yea?...

kak jose said...

salam cik lie.
Tak sabar nak tengok gambar2 kat Madinah!.
Selamat menjalankan ibadat disana.
Semoga di limpahkan rahmat berkat usaha cik lie.
P/s nak jugak daging unte tu!

ijoismart said...

Semoga Lie mendpt rahmat dari-Nya. Maka bolehlah bercerita panjang kat kami smua. Kami semua merindui coretanmu ...setia menunggu. Macam CM tu.. tido x lena, nak post no one.

cikgu mas said...

salam ijoi

amboii!!dia,pandai wat fitnah yer,sapa kata cheq tido tak lena???lagi lena sebab cik lie tak kacau tido cheq 3,4 hari ni,nanti cheq jamu gulai boyer kang,dengan hang sekali jadi boyer,he,he,kalau boring datang jer umah cheq..

taj said...

salam cik lie,

sampaikan salam saya pd Rasulullah SAW, assalamualaikum ya habibullah...

selamat berangkat...

Noor said...

As Salam..

cik lie.. semoga perjalanan cik lie dirahmati..

cikguuu.. tak kan ajak ijoi je.. cheq kat putrajaya nih.. tgh noreh kat sini.. jemputlah cheq makan tgh ari kat umah cikgu.. tgh melilau carik tempat makan nih!..

afisazlie said...

salam cikgu,

ingatkan cheq jer boyer, rupanyer ada lagi sorg or sekor boyer? nak guna mana 1 ek? sorg ke sekor?

hehehe ijoi, leh jadi geng boyer le kiter

Ismail said...

Salam Untuk Insan Terpilih, Tuan Lie,

Saya amat rindukan Mekah dan Madinah. Boleh dapat sikit info macamana tuan boleh terpilih bekerja di Hotel tersebut? Tuan pandai berbahasa Arab?

Semuga dapat berdoa banyak-banyak di Raudhah.

KLMJ said...

eppy journey...
smg slmt pergi & slmt kembali...

Yem0805 said...

Salam cik lie,

Insyallah cik lie akan sampai ke Madinah dan berjumpa Rasululah..
Ucapkan Assalamualaikum saya pada Rasullulah dan sahabat2nya.
Semuga cik lie selamat pergi dan balik.

Abib said...

Salam...selamat menempuh pengalaman baru sepanjang jalan ke Madinah...

nikfarizah said...

assalamualaikum,

Moga perjalanan ke Madinah mendapat rahmatNYA...jika tidak keberatan sampaikan salam saya pasa Rasulullah saw yang amat dirindui...saya juga rindukan Raudhah. Bila agaknya dapat saya kembali?

Intanterpilih said...

rindunya dengan madinah.....moga dapat melawat lagi ke makam nabi lagi.......jeles dgn En Lie...

Nek Rock said...

yoo cik li dear salam,

have a safe journey to Madinah, sampaikan salam pada Rasullullah SAW dan para sahabat2 NYA

eh eh cikgumas..wat2 salah lak yaa abg samad dah melentik2 misai tu sengeh2

take care!

manzlie said...

salam sayang semua,
Maaf xdpt update blog' here no internet will update on Monday, goodnew got snap pic of raudah n makam nabi. Just tunggu .... Sukran wasalam. Use iphone no susah la sikit.

cikgu zainab said...

Salam Azli,
Lama kami ternanti2 ni...akhirnya jawab jugak dia. cepat2 update ok..
ramai dok Q nak komen!!

manzlie said...

salam kak nab and the geng..

yer ker...sbar alah yerk sini susah takda internet acess langsung...nanti sya balas semua komen2 tuh...

sukran

wasalam

manzlie said...

salam pada semua yang komen nih...


sukran kerana masih lagi bersama sya...insyaalah akan saya update blog nih secepat mungkin...

sukran

wasalam