MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 24 June 2009

" Cerita Madinah - Pintu Masjid Nabawi...."

Itu lah dia salah satu Pintu Masuk ke dalam Masjid Nabawi di Madinah...cuba lihat seni bina dan ukiran yang terdapat pada pintu tersebut..amat cantik kan rekaan nyer...kekadang rasa leka jer bila melihat pintu pintu tersebut...tapi satu je masalah saya masa tu yakni "model" yang duk lepak baring tuh" jenuh suruh bangun tapi dia buat tak tau jer dengan saya nih...so abang Lie just snap jer lah....hehehhehhe
Pandangan dari dalam masuk melalui Pintu Masuk Utama Masjid Nabawi di Madinah ni...agak luas dan besar kan keadaan nyer...serta indah....

P/s: alangkah indahnyer rumah cheq kalau dapat design cam pintu tuh kan...heheheh

21 comments:

Azemi Ali said...

Salam

Test tengok dapat first post tak

cikgu mas said...

salam cik lie

kalaulah rumah cik lie ada pintu cam tu,cikgulah orang yang akan datang hari2 pi `semekum kt situ..kalau cik lie tak bukak pintu cikgu akan jadi macam model kt bwah pintu tu..betul niii,,he,he

wah cik lie..cik lie snap depan polis tu..mesti cik lie ada celah tiang curi2 snapkan..isk cikgu boleh bayang ni...

cikgu mas said...

salam

cikgu kalau dgn no 14 ni,selalu angkat bendera putih lah..tahniah en mie..

PINATBATE said...

ingat nak buat wall paper gambar pintu ni..tetiba nampak ada pulak termasuk gambar model tu..alamakk..tak jadi lah!

ijoismart said...

Tu la ya cacat sikit. Tak apalah ya... depa dok berehat kot...Lie pun tak larat nak ligan depa

Atikah said...

Salam en lie...

Cantik pintu tu... gambar tu pun cantik... Kak pinat, tu ler seni namanya... bukan gitu en lie...

manzlie said...

salam En Azemi...

Taniah..anda No 1...

manzlie said...

salam cikgu...

sure i tak bukak nak tengok cikgu cam model tuh juga...

oh masa tuh saya tawakal jer snap...just imagine takda polis guard kat situ..but alhamdulilah..tak kena marah lah cikgu..alhamdulilah...heheheh


sukran
waslam

manzlie said...

slam cikgu..
en mie dah 5 kali no 1 tau...

duk kerjar cikgu tuh..still champions 7 kali kan

sukran
waslam

manzlie said...

slam kak pinat..

takpa ..nanti saya post satu gambar pasti semua orang nak buat wall paper..special gambar ni..akan kuar last episod of Madinah..
ok
sukran
waslam

manzlie said...

slam ijoi..

memamg tak larat ijoi..takut saya ligan dia nanti pak guard lak ligan saya..jenuh nak jawap nohhh..ni pun dah alhamdulilah lah..

sukran
wasalam..

manzlie said...

salam atikah..

alhamdulilah..cerdik sungguh adik manis nih..


sukran
wasalam

cikgu mas said...

salam cik lie

he,he,he..tak sangka jawapan cik lie cam tu..apa !!nk tengok cikgu cam tu??..apa!!mak bapak cikgu nak biarkan jer ker..anak dia jadi gitu....pecah pintu rumah tu nanti,va,va,va makin bijak dia menjawab komen..dah lawan cikgu tu.cik lie,cik lie,bijak sungguh kamu.he,he..terkejut cheq dgn jawapanmu..

Salam sejahtera....... said...

salam,
boleh jadi wallpaper gak, crop sikit guna photoshop buang model tu.bolehkan tuan rumah..

Imran Paris said...

Salam En Li,

Saya sebenarnya byk gambar2 saya snap masa musim umrah Mei 2008, alhamdulillah saya dpt nawa masuk kamera...byk gak saya upload dlm fotopages saya...tp la ni dah tak update anything dah...bz sgt, insyaAllah kalau sempat berBlog akan saya kongsikan dgn En Li, ahli2 seumur hidup GPK :) dan semua warga blog yg bertandang di sini.

En Li...mmg model depan pintu tu selalu kat situ je...dulu saya ambik gambar pun dia ada situ...yg best tu, dia tyg his back side :(

Mata aimasho (hingga bertemu lagi....ni bhs Jepun)

rezeki said...

Salam cik lie dan semua,
kalau tak salah , berat satu pintu ni 2.5 tan yang dijalankan kerja2 pembaikannya pada zaman Perluasan Saudi II

Abg Mgt said...

Salam,

Hebat sungguh ukiran. Kalau nak dibandingkan ditempat kita jauh sekali.

Ilham pereka yang diberikan di sini menggamit kita semua rindu selalu kepadaNya.

manzlie said...

salam sejahtera..

buat je lah apa yang patutu tuh asalkan alihkan model tuh..boleh kan..hehheh

sukran
waslam

manzlie said...

salam imran...

aikkk ke situ pulak dia nih..bertuah punya budak..heheheheh

anyway that is not the point kan..nak jugak imran share with us about you blog tau...jgn lupa...saya teringin gak nak tengok Parisssssssssss


sukran
wasalam

manzlie said...

salam rezeki..

many thanks for sharing the infor..


sukran
waslam

manzlie said...

salam Abg megat,..

memamg pun hebat depa nih...kita cuma tumpang gembira lahdgn saudara sesama islam kita yang meeka nyer..alhamdulilah


syukran

waslam