MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 22 June 2009

" Cerita Madinah - Lampu Lampu dalam Masjid Nabawi..."

Keadaan waktu Solat Isyak, di dalam Masjid Nabawi dan di Bawah Payung payung besar tuh..cantik kan keadaan dan suasana nyer...
Lampu Besar dan lampu lampu di dinding tiang tiang dalam Masjid Nabawi..cantikkan...

Beberapa Lampu lampu besar yang terdapat di Pintu Masuk ke dalam Masjid Nabawi Madinah..so nice .....alhamdulilah
Tu lah dia deretan lampu lampu besar di laluan utama ke Pintu masuk dan keluar dalam Masjid Nabawi Madinah....



20 comments:

cikgu mas said...

salam cik lie..

apa saya boleh simpulkan ciklie memang minat kat lampukan..b4 ni ada buat n3 ttg lampu2 disepanjang jalan di Haram,ada posing lagi bwh lampu,kali ni lampu y g sangat indah di Nabawi,pas tu bgtau kt kami semua ciklie nk jadi lampu yang menerangi hidup orang lai.aduh!!apa kata ku cadangkan hantar resume ku panjangkan ke lighting company untuk jadi duta lampu,,,,he,he.. cammner ok takcadangan cikgu??

tapi memang sgt cantik,kelip2 kusangka api,..

SUHAIMI said...

salam..
memang cantik kat dalam Masjid Nabawi tu. Suasananya sejuk je...

Imran Paris said...

En Li....la, betullah saya pun perasan apa yg Cikgu Mas cakap tu betul, En Li penggemar lampu ke? kalau iye, baguslah...saya pun peminat lampu. Antara kaguman di Masjidil Nabawi, tentulah lampu2 besar (bulat) yg tergantung tu, hebat betul. Subhanallah. Sukran En Li.

manzlie said...

salam cikgu...

ye lar tuh ..kamu ni ada jer modal nyer....nanti next entry saya masukkan lampu di haram mekah lak..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam suhaimi//

sejuk dan tenang kan...

sukran
wasalam

manzlie said...

salam Imran..

yup saya suka lampu lampu..cuma saya ni suka yang decorative dan creativity jer...but taklah nak berbelanja beli kan tak mampu..cuma say suka hargai benda benda yang cantik serta kreatif..heheheheh
tapi saya suka jadi "cahaya menerangi orang lain...."

sukarn
waslam

KSPulau said...

Salam....
Saya baru je masuk dlm blog ni... Tahniah utk blog yg kemas,& informasinya yg hebat.
Cuma nak tanya 1, ita boleh bawa masuk kamera ke dlm Masjid Nabawi? Saya ingatkan X boleh.
Wassalam.

manzlie said...

salam Ks Pulau...

jutaan terima kasih kerana sudi memebca blog saya...

for your info camera memeg tak di benarkan bawak masuk dalam masjid Nabwi tuh..cuma saya nih sorok sorok snap picuture..tu pun banyak berdoa pada allah swt.supaya takda masalh..alahamdulilah..

waslam

Kak As said...

salam,

memang Cik Lie suka lampu sbb kan ka Cik Lie ni berperibadi lampu. hehehe. maaf gurau jer.

Leenoh said...

Salam Sdr.Manzlie.
Kalau telefon berkamera, ada masalah juga ka, kalau kita bawa masuk ke dalam masjid .

rezeki said...

keindahan senibina dalam masjid Nabawi yang tiada tolok bandingnya.

cikgu mas said...

Salam kak as

Berperibadi lampu??prosa kata baru tu!!menerangi hidup orang lainkan..cuma dari pengamatan saya..berperibadi lampu ni ada yang mengawal suis on dan off yer..macam mana tu??maaf cik lie cikgu ni memang mempunyai pengamatan yang tinggi..

afisazlie said...

salam

tapikan CM, kat umah che lie tak lak banyak lampu.. ada 1 jer extra.. yg lain yg memang melekat kat bumbung rumah tu.. hehe tapi cheq dah belikan 1 lagi lampu buat temankan lampu che lie kat rumah tu..

manzlie said...

salam kok As..

memmag cheq ni suka tengok lampu tapi nak beli malas lah..heheheh


sukran
wasalm

manzlie said...

salam Leenoh..

hp ok lah tapi kena gak sorok sork macam saya nih..sebab dalam masjid nabawi tuh ada banyak camera cctv

sukran
waslam

manzlie said...

salam rezeki..


memamg benar tuh..

sukran
waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

maksdu kok as tuh..say nih ibarat lampu yang mnerangi orang lain..tul kan kok..

sukran
wasalm

manzlie said...

salam afisazlie...


lampu besaq ker atau lampu kemetot yang hang duk beli tuh...heheheh

sukran
waslam

Kak As said...

salam,

betulah tu Cik Lie,
Kau ibarat lampu menerangi orang lain walau pun kau sepi sendiri di Tanah Suci.sian Cik Lie....

Atikah said...

Salam en lie...

Entry lampu lagi... banyak design lampu ya... tapi saya suka lampu yang petak tu... unik... sekali tengok cam sangkar burung pun ada...

en lie, gambar nie ambik siang or malam?