MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 16 June 2009

" Berita terkini - Chicken Kabsah "

Pasangan Bahagia Abang Megat and Kak As (ahli GPK )
Tuh nasi "Kabsah chicken" yang dah tersedia..

Tak lepas kan peluang berposing dgn Abang Megat.....

Assamualakum....
berita mengenai pengalaman di Madinah di berhentikan buat sementara waktu untuk memberikan laluan pada berita terkini yakni makan tengahari bersama Abg Megat and Kak As...telah berlansung tadi jam 1.20 tengahari di dalam suite room Cik Lie...mereka telah dijamu kan dengan makanan famous di saudi ni yakni "Chicken Kabsah" berserta dengan telor dadar and sambal ikan bilis by chef Cik Lie...alhamdulilah jelas terpancar bayangan di muka mereka erti kepuasan dan keceriaan pabila menjamah lauk pauk tersebut...dan cil lie pun berasa sungguh hepi serta gumbira bila mana tetamu yang datang dari jauh berasa sungguh girang akibat layanan mesra dari nye....Manzlie melaporkan dari kota Makkah ,Saudi Arabia...syukran wasalam
p/s. Tunggu Presiden GPK datang lak.....

17 comments:

cikgu mas said...

Salam ..

Amboii,bahagia yer kak as n abg megat dapat bergambar kt bilik tu..dok atas katil lagi cam gambar lepas nikah pulak yer..cik lie saya eringat pada k.as dulu dia berangan nak tido kat lobi jer..tuan punya blog kata..takkan nak biarkan tetamu tido kat lobi lak??betullah cik lie kotakan janjinya...romantik yer gambar tu..pas selesai makan berhadap...

so andainya Pres.GPK mai...adakah "Kisah 1001 malam"..n mimpi indah..nya akan menjadi realiti????...wah hidup ini penuh dengan mimpikan????..

pasal mahram tadi ??soalan cam tu biarlah noor jawab,cheq tak cukup kuat nak jawab...he,he,he

Wah cik lie...begitu menarik laporan mu sekarang sudah ada teknik iklan n pesanan penaja pulak yer..syabas bettiii..ajaran cikgu supaya menyelit unsur humor dipractise dengan begitu sempurna..

amboi besaq yer katil tuuu!!!selama ni cikgu tidoq atas carpet jer..bangun pagi dah tergulung sekali kat karpet Pakistan yang ku beli bayar 25 kali tu..kalau lah cheq tido k situ..hmm tak leh bayang lah..tak bangun dah kot???

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

abe li, GPK tu apa ha?

cikgu mas said...

Salam Lofti n cik lie

Apa itu GPK?,huraikan dalam bentuk esei pendek..sepanjang 50 patah perkataan..

ok tu homework..hantar pada cikgu sebelum pukul 12..jika menyeleweng dari fakta masakkan cikgu kari unta campur kentang..ok yer..

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmm memamg depa duk bahagia la nih...hang tau lah Kok As tuh dng abg megat, depa nih peramah sungguh orang nyer..dan baikhati tau...dah aku berjanji takkan biaq kan hampa semua tido kat lobby kan..
cikgu jgn risau..mai jer cheq tau lah camner nak layan and give VVIP treament...mafi muskillah..kalau presiden mai sure lah kena give good service kan and good hospitality..
katil tuh baru katil single lum lagi katil double...kalau katil double leh tido sekali dengan "Boyer" huhuhuhuh..
sukran yaakhi..
wasalam

manzlie said...

salam Kamitaken..
GPK maksud nyer...Group Pompuan Kayo"...tul kan cikgu mas...heheheheh

so melepas lah dia kari unta yerk...

sukran
wasalam

cikgu mas said...

Salam cik lie

wah begitu hebat janjimu but...

What`s tido dengan boyer!!!!!..huwaaa,cheq tak relaaa!!! mempersia hidup cheq begitu saje.!!!.daripada tido dengan boyer cheq rela tido dengan camel..dipadang pasir gersang...sebab en mie ajar camel adalah makhluk yang sangat setia..cheq rela tunggu camel walaupun 1000 thn lagi...

pesanan untuk cik lie..:
mengucap yer..boyer dilarang pi makkah..kat mekah tak elok merapu cam tu..Noor pagi esok noor nasihatkan cik lie ni..dia pulak yang nampaknya berfantasi..menjadi watak Abu nawas dalam kisah 1001 malam...

Azemi Ali said...

Salam cik lie,

Lamanya Abg Megat dan Kak As buat umrah. Rasanya macam dah lebih 2 minggu. Ni mesti special arrangement ni..

Bertuah dapat dibelanka oleh cik lie..

Wassalam

Lotfi Lokman a.k.a kamitaken said...

aik, saya pon kena buat jugak? lama dah tak buat homework nih. meniru jawapan abg lie bleh tak? hahahah

cikgu zainab said...

Salam Azli,
Kalau KN pi sana...leh dapat layanan mcm tu jugak ke..he3, bila nak sampai lagai ke sana!! Tolong doakan untuk Kn ya Azli.

cikgu mas said...

Salam lofti

walaupun cikgu tau lofti pun ada di Makkah,dan boleh meniru dengan mudah jawapan abg lie..tapi jawapan yang dikehendaki berbentuk subjektif dan perlukan huraian,bukan satu jawapan pendek,abg lie awak tu fail jawapannya kalau 10markah dia cuma dapat 1 markah.so cuba jawab pi library wat refrence n buat tesis..

P/s: Lofti..cikgu `mengidam`lah daging unta,bole tak tengokkan,abg lie suruh cikgu tunggu raya korban..lama sangat lagi tak sanggup menahan sengsara..kesian cikgu,he,he

ewa said...

Salam Cik Lie,

Seronoknyee tengok Kak As & Abg Megat....tunggu gambar bersantai sambil makan cokodok lak.....

p/s...pengaruh cekodok pisang....akhirnye 2 harini saya dok wat cokodok pisang juga.....

manzlie said...

salam cikgu..

la dah tak rela lak...hmm nak camel lak...cikgu ni suka sangat berubah selera..tidak setia pada yang satu..nih yang cheq nak marah nih...hmmm

sukran
waalam

manzlie said...

salam saudara Azemi..

hmm mungkin kot....but this friday depa balik lah kat kl tuh...

sukran
wasalam

manzlie said...

salam Kak Nab..

jgn risau..kalau kak nab mai sekali pun akan saya layan kak Nab cam depa gak..kita kan saudara sesama islam...

sukran
wasalam

manzlie said...

salam cikgu..

hmmm dah mengidam lak dia daging unta..heheheheh sian dia...senang jer cikgu..p jer kat air keroh zoo tuh...masuk dalam mintak kat depa daging unta sikit...then masak asam pedas bawak mai kat cheq sikit noh..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam ewa...

malam tadi kami dah bersantai makan di depan Haram..tunggu nanti keluaran entry nyer yah...

sukran

wasalam.

p/s..Depa makan roti Besar..roti tamis..

cikgu mas said...

salam cik lie

salah tu.saya sangat setia,saya sangat menyanjung kesetiaan,kerana setialah saya jadi begini..faham tak!!!??,tak faham tak pe,biar saya sahaja yang faham,sedih ni,hu,hu!!