MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 5 June 2009

" Al quran Shelving - atas Bumbung.."

Di susun rapi di dalam shelving yang tersedia..
Juga terdapat di setiap syaf yang telah di sediakan...
Waktu mahgrib semalam dataran Kaabah penuh dengan Jemaah
Salam from Mekah....apa kabar anda semua...harapan saya semoga sihat dah hepi hepi lah di hujung minggu ni di samping keluarga tersayang..Hari ni saya nak bercerita sikit tentang Naskah naskah Quran yang terdapat di atas Bumbung Masjidil Haram...dulu masa pertama kali saya masuk ke kawasan ini, saya ingat "kotak kotak aircond" yakni macam split unit aircond tu kan..tetapi bila dah sampai dekat baru lah saya tau yang ini adalah gerabak kecil untuk jadi tempat simpanan quran bagi Jemaah yang ingin menggunakannye ...alahmdulilah..so banyak lah terdapat shelving Quran ni di sekeliling Majidil Haram Bahagian atas bumbung...sukran..wasalam



18 comments:

cikgu zainab said...

Salam Azli,
KN baru jer terfikir nak suruh azli letak gmabar2 Quran tu...dah pun ada!! TK byk3..
Apa kata azli letak gambar2 rak kasut / selipar pulak?

manzlie said...

salam kak Nab...
Insyaalah akan saya cuba tunaikan permintaan kak nab tuh..

surkan

wasalam

manzlie said...

salam saudara Suhaimi...

saya mencari saudara Suhaimi...

Pagi tadi ada terima bungkusan kueh dari Malaysia di letakkan di Lobby hotel Alsafwah...dengan tulisan nama "Suhaimi malaysia", di berikan kepada saya melalui bellboy di bawah..
jikalau saudara suhaimi terbaca mesg ni mintak tolong please datang lah sekali lagi or sms aya di nombor ni.. 0561534338 Urgent...
saya ingin berjumpa dan mengucapkan jutaan terima kasih atas pemberian tersebut..

Geng PK tolong sya dapat kan no hp encik Suhaimi..

sukran

wasalam

cikgu mas said...

salam cik lie

nak tolong jugak jejak en suhaimi but no idea,,give me a suggestion, i wiil help u from here..harapnya pas ni dia datang cari cik lie lah tu..nk cepat lah tu!!!

NGINAP SRENGENGE said...

salam,

ayahanda tak dak apa nak kirim....
cuma kirim salam jer....

kesian juga kat anakanda setiap hari kirim berita dari makkah....terubat kerinduan dalam diri,terima kasih banyak.

Insyaallah ,kalau diizinNya ayahanda juga nak ke sana sekali lagi.

wassalam.

Noor said...

As Salam..

cik lie, cari suhaimi di
http://mieposmusuh.blogspot.com

pernah baca.. dia kata nak p mekah.. tapi tak ingat bila lah..

harap2.. info ini dapat menolong

cikgu mas said...

salam

dia juga sorang cikgu SMKAG what means SMKAG,kalau ada orang perak boleh beri info sekolah tu,senang saje nak dapat contact dia,biasa yer sekolah ada number contact semua guru..

cikgu mas said...

salam en azli

oh en suhaimi cikgu sekolah men.keb syeikh abdul ghani ,bidor perak.ok tomorrow saya cuba call sekolah tu,kalau Allah izinkan mungkin saya boleh dapat no dia.Noor boleh tolong jugak kan!!!

cikgu mas said...

salam.cik lie

oh lupa lak i`m so sori,tomorrow saturday..sekolah tutup,kalau dapat call pun hari isnin,tapi saya percaya dia akan datang semula cari cik lie,if u need my help ,just tell me..no problem,saya ada contact no sekolah tu..k.

Azemi Ali said...

Salam

Suhaimi ke Azemi. Kalau Azemi saya ada di sini hehehhe..

2-3 hari tak masuk sisni, dah banyak posting baru.. cekap tuan rumah ni.. hehe.

manzlie said...

salam cikgu mas..


en shuaimi dah ada disini yakni Mekah..cuma saya tak tau kat mana dia duk lah..hmmm


sukran

manzlie said...

salam Noor..

thanks...

surkan

wasalam

manzlie said...

salam ayahanda..

terima kasih lah...
inysalah satuhari nanti sure ayahanda akan dtg jua disini

sukran

manzlie said...

salam cikgu mas..

terima kasih lah kerana sudi tolong sya..takpa ..malam ni saya akan doa depan multazam supaya dia dtg jumpa saya..insyaalah

surkan

Abg Megat said...

Salam,
Insyaallah petang esok 6/6/09 jam 3.20 pm saya dan kak as akan berlepas dari KLIA ke Jeddah.
Harapan agar kita dipertemukan semasa berada di Tanah Suci nanti.
Laa ni sebok ramai kenalan mai kat rumah nak ucap selamat jalan.

manzlie said...

salam abg megat...

alhamdulilah...
semoga perjalanan Umrah abg Megat dan Kak As di permudahkan Allah hendaknye..

sukran

wasalam

derah said...

Assalamualikum semua..Abg Z..baru jumpa blog baguih nie...so abg Z pun nak juga sembang-sembang kat sini sambil menikmati gambar-gambar kota suci..izinkanlah..

manzlie said...

salam abg Z..

terima kasih keran sudi membaca blog saya..silakan lah...

sukran

wasalam