MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 15 June 2009

" Cerita Madinah- Suasana Luar Haram....."

"Payung-payung ' yang sudah ditutup tadi.....
Suasana waktu malam selepas solat Isyak....

Salah satu menara utama Masjid Nabawi..
Keadaan Luar Haram pada waktu senja....
Payung payung di buka pada waktu tengahari..
Salam from Mekah....apa kabar anda semua pembaca blog ku yang budiman...semoga beroleh kesejahteraan dan di limpahi rahmat oleh Allah swt....Alhamdulilah...selama 4 hari saya di Madinah, bermacam macam perkara dan pengalaman yang saya dapat..dapat solat sunat kat Raudah 2 kali, dapat snap picture kat makam Nabi saw, dapat pergi Masjid dua Kiblat, dapat pergi BukitUhud...dapat pengalaman masuk dalam dataran kubur Baqi and tengok camner depa kebumikan jenazah...dan macam macam lagi..semua tuh akan saya papar kan dalam next entry nanti....inysaallah....gambar gambar di atas adalah suasana di Luar Haram Masjid Nabawi Madinah...syukran..wasalam




12 comments:

PINATBATE said...

Salam..
wah! seminggu saya tinggalkan blog ni macam-macam cerita yer..Alhamdulillah dah selamat balik ke makkah..

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

syukur diatas segala pemberianNya.
Allah Ya rabbi...Al-Awal Wal Akhiri.

Coretan anakanda memberi laluan minda dan perasaan ayahanda , seolah2 turut bersama ke sana.

Semoga selamat dunia dan akhirat.

wassalam

Azemi Ali said...

Salam cik lie.

Terasa saya juga ingin ke sana. Sayu.

Selamat beramal cik lie.

Wassalam.

cikgu mas said...

Salam cik lie

Allah memilihmu untuk menyusuri sejarah nabi di Madinah,cikgu sejarah ni tak sabar2 nk tengok entry from madinah..Terima kasih cik lie atas usaha murni ini..

saya nk mention sesuatu..or pesanan ..kt follower cik lie yang beratus tu,ada one of follower yg sangat comel.seekor panda yang sedang menendang or Kungfu Panda..dia tak de kt tempat lain ada kt putrajaya n Makkah jer..kalau sy dah takde tolong jaga panda tu bebaik..buat bantal bila tido ok!!bolehkan,please

manzlie said...

salam kak Pinat...

alahamdulilah...termakasih jugak for the doa...
sukran

wasalam

manzlie said...

salam ayahanda..

syukur alahmduililah ayahanda dapat merasai nyer..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam saudara Azemi...

terimaksih kerana menjadi"tuanrumah'semasa ketiadaan saya di makkah...hehehhhe

syukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas...

trmakasih atas comment tuh...
emm panda yang mana satu tuh...bkan si tikah ker...

syukran
wasalam

cikgu mas said...

Salam

bukan tika,tu yang usahawan gotah berjaya yang dok kat Damansara,tapi dia kata panda tu panda muslim,cuma tak sempat tutup aurat..tikakan profil dia lain..ayu bertudung pink lagi dah beratus follower ..yang hantar ikan talang dah tak kenal lagi,kesian dia..

manzlie said...

salam ckgu..
la ye ker dia ada panda...hmmm..pandai pandai lah dia jaga panda dia tu..hehehheeh

sukra
waslam

Engku Artini said...

Alhamdulillah.. suka tengok gambar2 ni. dan tak sabar nak tengok gambar lain lagi

manzlie said...

salam engku..

ye ker..say dah buat posting baru tuh

wasalam