MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 11 June 2009

" Kari Unta..."

Woww....Enak tuh rasanyerr......
Siap di Hidang , sedap di makan...
Salam from Mekah....tengahari tadi dalam bilik aku masaksendiri hari ni...almaklum lah dah lama tak pekena daging Unta so pagi tadi jam 10.00 pergi lah ke pasar kedai Sulaiman Ahlaken suruh dia sembelih seekor unta untuk dagingnyer di masak..pikir punya pikir so aku rasa masak kari lah the Best dengan ubi kentang...then pergi lah beli Kari Cap Bangla di BIN DAWOOOD sebungkus saiz besar...cuma mengambil masa setengah jam jeer masak kari tuh..nak tambah "Coww" aku pun gorenglah ikan talang cik Noor tuh dengan bawang besar ...tambah sikit penyedapnyer...hmmm jam 1.30pm apa lagi...duk makan lah Kari Daging Unta Cap Bangla. pastu cepat cepat amik pil BP lah sebab dah berat kepala ku ini......hmmm cikgu Mas dan kekawan blog ku yang budiman ...jemput makan...Syukran..Alhamdulilah...wasalam

16 comments:

cikgu mas said...

Salam

Astafiruallah ,masyaallah,Ya Allah berilah aku kesabaran pada ujian ini..

hiss tak leh jadi nii...cik lie
ambik hang 3 bijik dariku yang sangat geram ni...

"dessssyuuuum..sebijik
"dessssyuuum....2 bijik
"desssyuuumm..3 bijik..baru puas hatiku ini..

Sampai hatimu meleleh air liur cheq kat keyboard lap top ni...hu,hu..hah tulah dah kena ambik ubat,adalah mutawif kt makkah bagi tau..EAT ALONE..SUFFER ALONE..(sendiri makan penggat..sendiri mahu ingat)

hu,hu,hu..unta oh unta dimanakah kau unta????

manzlie said...

salam cikgu...

unta tuh kata cikgu pergi lah makan daging Boyer...ku tak ela katanyer...heheheheheh dah tau dah memang di jeles tuh...

sukran
wasalam

Nek Rock said...

yooo cik li dear,

alamak kari unta kena lak ngan ikan masin, perghhhh, nek tengok pun dah lelehhhhhhhhhh cikgu mas oiiiiiii

mana pulak nek nak cari unta kat sini..ada kang kuda owg nek rembat hahahaa

cikgu mas said...

salam cik lie

amboii dia,main kasar lak..dah wat kita jeles tahap gaban..jadi jurucakap unta lak..pas tu suruh kita makan daging boyer lak..hah boyer mana nk kena makan ni.mai sini "buaya makkah kot"??ku buat asam pedas lagi,ekor yer ku buat libas org yang buat ku jeles ,hiss geram yer kita..nk sambung lah lagu tu...

Unta,oh unta,,rasa macamana kari unta..hu,hu,hu,unta oh unta sampai hati engkau unta..hu,hu

boyer pun menenangkan hati cikgu..dia pantun cam ni..

Ada lori ada bas
Ada hari boleh balas..dont wori aar

cikgu mas said...

salam

Ye lah nek rock...kt tempat omputih tu ada gak kuda boleh rembat,,kat sini saya ada nampak kerbau jer..tak pun saya cam nak sembelih orang jer rasa yer..orang yang nk pi Madinah tu?? mengusha orang dgn benda yang kita tak leh cari..hu,hu, ,,cheq kempunan kari unta...

manzlie said...

salam nek Rock..

hmmmbuat ker kari kuda...tapi nek cheq dah pekena aduhhh panas giler pastu lari laju cam kuda gak...hehehhe

sukran
wasalam

manzlie said...

cikgu mas
,

Pergi Madinah naik kereta
Singgah sebentar di tepi Kuala
Kalau cikgu takdapat daging unta
makan je lah daging buaya....


heheheeheheh

ada lori ada bas...
I am not wori you dah terlepas..

manzlie said...

salam cikgu..
apakata kita buat trade...
asam pedas and kari unta?
camner
setuju?

heheheheheheh

cikgu mas said...

Salam

hisss ajak wat trade lak dia...boleh aje..tapi cheq towkey besar yer,cik lie chef yer,noor tukang potong n hiris(he,he sian noor lak)..untung semua bagi kat cheq,,

Cik lie..masa raya korban kat masjid Al Azim Melaka kan,ada wat korban unta,cheq rasa tahun ni,pas suboh cheq nk ready dengan parang kontot tolong lapah daging unta dapat gak cheq setahil dua,hilang mengidam cheq..hiss nasib baik cheq tak pregnant,kalau cheq pregnant cik lie yg bertanggungjawab(aaaikk,jgn salah faham lak..btgjawab sbb wat cheq teringin bukan btgjawab lain aar,he,he,he)

manzlie said...

salam cikgu mas...

Hmm nak tunggu raya korban..hmmm berjanggut lah tuh...heheheheheh

Shud 2009 said...

salam...

heheh sedap ke daging unta tu ...rasa pe eik?...

heheh ati2 makan tu.... kang darah naik.... hehe

manzlie said...

salam shud...

memamg sedap giler daging unta tuh...tapi siap je lah ubat pas makan ...cepat berat kat tenguk dan kepala nih..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam shud..

sedpa..harus berlajar makan..mememg best..
rugi kalau tak makan tau..
sukran

Azemi Ali said...

Salam cik lie, cik Mas dan kawan-kawan

Sulaiman akhlaken berkata " Wow !sedapnya kari unta masakan cik lie, kalau ku tahu dari dulu ku jual kari unta..."

Saya pun rasa nanti daging unta, last time tak dapat makan.

Kebetulan di rumah saya pun ada cerita pasal unta..

p/s CM, takkan pasal kari unta dah hilang sopan sntun tu..hehehe..jangan mare ha, nati kena jual..

cikgu mas said...

Salam cik mie

tu lah tak sempat lak unta ajar cikgu bab sopan santun,tapi cheq dah insaf,dh bersopan santun balik dah ..kat umah tu kalau pn sarah masak daging unta ingatlah jiran sebelah..tak baik jiran dok bau jer..

manzlie said...

salam saudara Azemi..

hmm cikgu tuh cam dah nak "meroyan" takdapat daging unta...hang p beli kasi kat dia nohhh...
sian lak tengok
heheheheh

sukran

waslaam