MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 25 June 2009

" Cerita Madinah - Ladang Kurma / Tamar ...."

Nak petik lah kurma yang nih..nampak macam dah masak jer kan...mai join sama dengan cheq nih...
Beberapa rangkai kurma kurma yang masih di belum lagi di petik untuk pembungkusan jualan agaknyer ...look nice kan.
Tak tahan tengok nih kalau kurma masih di pokok for sure teringin hati mau memetiknyer...dan mencuba rasa nyer..tapi apakan daya....." Tak Dibenarkan Petik"
Di kedai jualan Kurma yang telah di paket kan menjadi bermacam macam jenis...aduhh jadi rambang mata , semua cheq nak beli...bawak balik kat mesia nanti...inysaalah..anybody nak kirim Kurma kat cheq silakan, berikan order anda pada Intan Terpilih...Intan so How..?..heheheheh..syukran..wasalam.....
P/s: Barang sesiapa yang memakan Kurma Ajwa sebanyak 7 biji pada pagi hari,nescaya dia akan terhindar dari terkena perbuatan sihir..Insyaalah..sabda Rasullah Saw...






71 comments:

Salam sejahtera....... said...

salam.
buah zaitun camne pulak pokoknya..

raihanah said...

salam tuan haji
ambar paling digemar, tapi kenapa pulak sekarang ni harganya melambung? sampai SR60 sekilo

Imran Paris said...

En Li...saya nak order boleh :) Tp kos penghantaran ke Paris ni mahal agaknya, kalau En Li berkelapangan boleh tlg tanyakan Pos kat sana tak? Isteri saya (Maisarah...ahli baru GPK) suka betul dgn Ajwa. Saya suka Ajwa, Ambar, dan semua jenis tamar.

En Li, since dah ada bbrp ahli (Cikgu Mas, Elaira, Noor & En Li) minta saya buat blog, insyaAllah akan diusahakan...tajuk blog mungkin PENGALAMAN DI KOTA PARIS :) Tp la ni bz sbb ada IOC meeting, next week ada TPM visit, a week after next YB KPT will be attending World Conf on Higher Educ. Rasanya Ogos nantilah baru start buat blog...err nway thanks to all for the encouragement.

Sukran wassalam :)

kak jose said...

salam cik lie.

waah buah kurma tu memang tempted nampaknye! fresh dr kebun.tapi sayangnye cik lie tak leh petik!
betul2 blog yg sensasi dan terkini! tuan memang hebat!

baru cakap nak tengk pokok kurma dah terpampan di skin,tq cik lie semoga usaha cik lie di berkati Allah swt. selalu.

manzlie said...

salam sejahera..

enah lah camner..
nanti saya cuba cari..

sukran
waslam

manzlie said...

salam Raihanah..

semua dah nak kot..

ajwa sr90 perkilo..


sukran

waslam

manzlie said...

salam Imran..

ok no prbolem..kalau imran busy sangat senang jer.pas kat isteri imran lak..kan dia dah jadi ahli GPK...

sukran
wasalam

manzlie said...

salam kak Jose...

alhamdulilah..tima kasih...semuanih untuk anda tatapi dan peljari kan..

syukran kerana menghargaiinyer

wasalam

||alis|| said...

salam hj lie..

syukran atas semua gambar buat titipan ;)

bertambah semangat dah nih..

kurma ajwa.. dulu nak nak masa berbuka, makan kurma sebok belek ada tak ukiran Allah atau Muhammad.. hihi...

Rejab sudah datang;
Sha'ban bakal menanti
Ramadhan kemudian meyusul...

ahlan wa sahlan semuanya ;)

Atikah said...

Salam en lie...

akhirnya kuar juga buah kurma... terliurnya... yang buah merah tsk dak ke en lie.... bestnya...

en lie... nak kirim kurma segar sikit boleh tak bila en lie balik mesia nanti?

Salam en Imram...
Hang nak buat pengalaman kota paris lak.... alahai... tak sanggup teman.... tergoda nanti... hu.. hu...

Asnija said...

Best nyer sekarang kurma tu sume dah masak, time saya ari tu masih hijau...

Thanks la Cik Lie sebab post gambar yang cukup mengujakan...terasa kesegarannya...

Kak As said...

salam,

aduhai... kurma rutob memang kegemaran kak As. hari tu masih hijau lagi. telioq tengok. manis dan rangup. sedap !!! memang mengancam.

boleh Cik Lie poskan 2 Kilo untuk kak as. hehehe

Azemi Ali said...

Salam cik lie dan kawan-kawan

Beza kurma Madinah (tidak kira Ajwa, dsb) ialah ia mempunyai khasiat dan penawar. Kurma tempat lain hanya ada khasiat tapi taida penawar. Bumi Madinah telah diberkati Allah dengan doa Nabi. Panas Madinah juga adalah penawar. banyak penyakit boleh disembuhkan dengan kepanasan angin madinah.

Salam ukhwah

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

mantap blog anakanda.
tahniah diucapkan.

Sahabat ayahanda di saudi nasihatkan supaya tinggal lama di Madinah.Ayahanda beritau nak buat umrah di Makkah.Dia jawab nak dapat pahala umrah boleh buat di Madinah.......pergi sembahyang di mesjid Quba'kemudian balik ke Madinah....dah dapat pahala umrahnya....tinggallah lama sikit bersama Nabi saw.Boleh duduk dalam taman surga ( raudoh),boleh ziarah Baginda setiap masa.

Mengingati pesanan sahabat tu bisa saja membuat ayahanda menangis.Jemaah kita cuma ke Madinah nak dapatkan 40 waktu.

Harap pakej2 umrah membuat strategi baru.

Saya cuma memberi maklumat.

wassalam.

PINATBATE said...

salam..
bestnya..kurma yang masih mengkal tu..rangup jer krup..krap..dimakan.Orang Arab sebut 'balah' kot kalau tak silap..kelat-kelat manis..wow! terliur..

yg merah masak ranum dah lembik sikit tu apa namanya Cik Lie?..'ruttob' yer..ha..yg tu sedap buat cucoq kurma..lenyek-lenyek campur tepung ..goreng,rasa macam cekodok pisang pun ada...

Cik Lie try lah!

manzlie said...

slam alis..
alhamdulilah dia dah betambah semangat menunggu ramadan kan..hehheh

sukran

waslam

manzlie said...

salam atikah..

boleh apa salahnyer...

heheheheh

sukran

waslam

manzlie said...

salam Asnija..

ye ker seronok..bagui lah tuh..
nak join mai lah sini sekali..heheheh

sukran
waslam

manzlie said...

salam kok as..

woww nak 2 kila sekali ker..takper pas nih cheq pso kan dengan pokok sekali...hehehehe


sukran
waslam

manzlie said...

salam saudara Azemi..

bak kata pfofesor MKI, anggap lah panas tuh sebagai pendinding yang di berikan oleh allah swt pada kita"

sukran


waslam

manzlie said...

slam ayahanda..

benar tuh..even kalau kita solat di masjid quba pahala nyer smaa gak seperti menunaikan Umrah...

alhamdulila and sukran for the info..

waslaam

manzlie said...

salam kak pinat..

hmmm dah terliuq dah resepi cucuk pisnag tuh...aduhhh rndu ni..kok As ..cheq nak cucuk pisang.....

waslam

maklang said...

maklang suka tau yang baru nak masak tu, tapi camana nak kirim cik lie...memang tu sedaaaap sangat. Ada ari tu makcik satu group beli kat Masjid Quba', kami tak jumpa so, tumpang aje lah sebiji 2 dari orang!

cikgu mas said...

Salam cik lie n kawan2

wah ramai cari cikgu yer..aduhh ghindu yer!!!!cikgu pi join pertandingan boling cikgu2 sampai ke maghrib kt alamanda tu..tulah tak sempat nk jengok umah cik lie petang tadi...dont wori cikgu ada bagai`suria`yg menyinari blog ni(wah perasan yer,he,he)

Abg ajii ,kesian sungguh cikgu tengok abg aji nk memetik kurma tapi dilarang..umpama ciklie nk memetik bunga di taman larangan,gitu..hu,hu,hu....

ni nak ajak cik lie bisnes kurma kt pasar ramadhan tak lama lagi nk tak?kalau tak pun cekodok kurma resepi cikgu pinat tu..mesti laku n meletup tu.....

P/s : cik lie cikgu nak habaq ..hepi news ni..ptdgan boling tadi cikgu jadi juara tau..wah dapat title ratu boling lagi..tapi.....`ratu boling longkang`,hu,hu,hu

UmmuAdam said...

Salam Cik Lie,

Tengok buah-buah kurma tu teringat pulak Ramadhan di Madinah. Lepas ni gambar apalah pulak agaknya ye.

Tumpang lalu...betullah ayahanda, rasanya bila kesana masa di Madinah tu terlalu singkat. Nak buat camana..dua Madinah dan Mekah nak dikejar. Cik Lie jugak beruntung duduk terus kat sana...itulah rezeki namanya.

G said...

Salam Tn haji..first time tengok buah kurma kat pokok nie.Siap buat close up lagi tu. Saya tau makan yg dah dijual tu je. Tapi sayangkan tak boleh petik. Tak tinggi mana la pokoknye ye..tuan haji boleh capai ngan tangan je tu..

manzlie said...

slam Maklahng..

ye ker ..hok tuh kalau krim hmm sampai kl dah hancurlah sebab sbulan baru terima kiriman dari sini..

sukran
waslam

manzlie said...

salam cikgu...

dah tau dah mesti juara ratu boling longkang tuh..hehehehheh

cikgu letih sungguh lah malam ni cam tak larat jer ..tak tau kenapa..

sukran
waslam

manzlie said...

slam Ummu Adamm..

ye ker..terima kasih lah for the comments.

alahamdulilah..semoga allah panjangkan umo saya disini

sukran

wasalam

manzlie said...

salam G..

ye ker suka tengok tuh...hmmm sebenar nye cheq ni "nakal" ada petik jugak sebiji dua..tatap nak merasa dari pokok..cuma cheq curi curi jer then takmau lah masuk entry...hehehhehehe..

sukran
waslam

cikgu mas said...

salam cik lie

ok take ur rest cukup2..makan kurma banyak2 moga dapat tenaga semula n bangun pagi dengan semangat baru,lebih segar dan bercahaya..n boleh update blog kesayangan kami ni..mcm tag TV9 tetap dihati.

mana yer tak penat cik lie..pi kedai purfume,cari biskut kering,tinjau proses perjalanan bas sekolah,meninjau kebersihan bandar,cek laluan trafic,pi selia ladang kurma,aduh kesian yer kawanku ini..bawak2 lah berehat yer..ada call noor ker suruh antar servis tukang urut??he,he..

arulz_adnan said...

haritu dorang ade pegi...tp x join la sbb dorang kate rege kt sane lg mahal dr pasar tamar..hehe..pasar tamar de pegi jugak ker?

silversarina said...

Kurma yang fresh atas pokok tu sungguh lazat nampaknya ... sedapnya .

manzlie said...

salam cikgu ..

tu lah letih hari nih...tak larat lak ..maybe otak penat kot tadi sehari suntuk buat training kat staff jadi cam nak demam lak nih..maaf entry 2 jer tadi..

hmm nak p Spa Q jugak jumpa Qistina...heheheh


sukran
waslam

manzlie said...

slam sarina..

memamg sedp tuh..ranggup buah kurma tuh..rugi kalau tak makan tau..

sukran

waslam

cik kam said...

salam en.li..
sy jumpa blog ni masa baca blog kwn2..tumpang baca ye..sronok dpt tengok gmbar suasana Madinah n Makkah yg en.li tempek kat blog ni. sy br je ke sana awal jun arituh, masa tu kurma msih ijau.
by the way, sy ngn en.li share tarikh bday tau, 3jan.. :)

manzlie said...

slaam cik Kam..

oh ye ker...alhamdulilah..leh lah kita celebrate sma sama yerh..


sukran for reading my blog

waslam

akak Roosni said...

salam En Lie,
Teringin juga nak kirim kurma Madinah ni,yalah puasa2 ni..tp macammana ya..terima kasih paparkan gambarkan yang menarik ni..dpt tengok gambar pun bahagia rasa.

Abg Mgt said...

Salam,

Sedap mata memndang tengok buah kurma dok menguning atas pokok.

Agaknya bulan ramadhan ni masak kot?

Sukran.

rezeki said...

cik lie,
kalau pergi kat pasar kurma di Madinah tu kenyang makan kurma free. Panggilan yang sinonim, " Ya Haji, halal,halal " belum beli dah kenyang.

Yem0805 said...

Salam En Lie,

Waah best nya panjat pokok kurma
saya suka mkn yg fresh mmg sedap..

yunosh said...

Salam Tuan Haji Lie,
Syukur Alhamdulillah, dapat juga tengok buah tamar, saya dulu tak dapat tengok buah tamar kerana di luar musim. Teringat nak beli buah tamar merah di pasar kurma tu berjalan kaki sambil bertasbih . Sampai saja di Pasar tu terus nampak orang sedang memilih buah tamar dalam peti ais . Apalagi terus beli 3 kilo .Menitis air mata bila terkenangkan buah tamar tu cik Lie. Ada sejarah tersendiri inilah dikatakan bumi Rasulullah saw. Sukran wassalam, Moga-moga Cik Lie panjang umur murah rezeki sihat tubuh badan dll.........

Noor said...

As Salam,

alahai.. montel2 buah kurma tuh.. sedap makan kurma fresh nih.. manis2 kelat.. pas tu kalu kita p ladang kurma misti tokey ladang tu ada sediakan teh arab.. (tokey ladang tuh tak pernah nampak pun.. yang dok layan kita cuma mamat2 indon je)

comeylah cik lie dok nyorok2 balik buah kurma tu.. cam dlm filem hindustan plak.. ha ha.. tgk dok jengok2 cikgu kot.. tapiiii sayang sekali.. cikgu tgh dok sibuk urut kaki.. lenguh semua urat sendi.. maklumlah penat mengutip bola bowling dalam longkang.. hu hu

psttt.. nak jual buah kurma kat pasar ramadan ek.. cheq plak jual ayaq tebu.. meh lah singgah damansara..

cikgu mas said...

salam

ello noor cayang,wah awal ari ni..tak pi memotong gotah ker...terbau buah kurma yer??ye lar montel-montel kurma tu..pas tu main sorok2 lagi..celah pelepah kurma tu..pasal posing cik lie ni usah diragui...

tu cikgu nak tanya kt noor dah buat appointment untuk cik lie??body massage kt SPA Q..dia nk Qistina yang servis,cikgu heran betul dalam tak larat ..ponat nak demam tu,sempat lagi mengibas ekor boyer tu..cikgu rasa noor jer bagi treatment kungfu kan 2,3 step hilanglah lotih n sakit badan cik lie tu...cik lie tak tahu ker Qistina dah kahwin...melepas cik lie kita..

hmmm orang nk bisnes dia pun nk bisness..ayak tebu org arab tak minum..bisnes teh arab lah or jus mangga..cikgu mesti beli

ijoismart said...

nah ambik desyummmm sebijik Lie. Tp CM, Noor ni baik

Noor said...

As Salam.. cikgu, cik lie & fren..

suke suke.. ada org panggil sayang.. he he.. ari nih motong gotah jugak cikgu, tapi.. tokey estet balik awal.. dia p solat jemaat.. apa lagi kami kuli2 nih beraya hindulah.. kadang2 kat estet nih ada wifi free.. tu yg ambil kesempatan hantar komen awal..

alahai.. memang betul kata cikgu.. part posing serah pada cik lie.. ala2 john travolta dlm 'saturday nite fever'.. tapi j/travolta tunjuk2 langit.. cik lie tunjuk2 buah kurma.. wa ha ha.. jadilah tu daripada tak ada..

tu lah.. cik lie nih asik nak p spa Q je.. asik dok Q (que) je cik lie.. skali skala potong Q plak.. si qistina dlm dunia realiti dah dua kali cerai.. la nie dah ada bofren baru.. haiiii, melepas lagi cik lie.. jenuh lah Q sampai tua.. (adoi.. adoi.. cik lie piat telinga cheq.. tulun cikguuu)

haluuuu ijoi.. ye ke kami berdua nih baik2.. yang baik cikgu je.. cheq?? va va va.. baik tahap samseng estet kokdiang kedah..

pssttt cikgu.. bulan rejab sampai syawal, panda cuti dari kungfu mengungfu.. insaf sat.. hu hu

Laracroft74 said...

salam Hj Lie,

geramnya tengok tamar atas pokok tu.. yang fresh ni sedap jugak..simpan dalam fridge, makan sejuk2 lagi sedap tapi ada kelat sikit.. tamar Ajwa memang paling sedap..hari tu beli disana masih simpan lagi dirumah..hari2 makan sikit2..takut habis..hehehe..

cikgu mas said...

Salam ijoi

awat tu tetiba beri desyuuuuuum kat cik lie kite..apa dosa dia,??cikgu cari punca n sebab musababnya tak jugak jumpa..nape berangin semacam tu ijoi.??sabaq2 minum ayaq zam-zam.baru berguru dengan kungfu panda ker.??.ker nak ambil title `gangster kampung dusun`..noor dah insaf ijoi pulak !!yang berkungfu..aduiii ijoi cik lie yang kena sebijik..cikgu lak yang rasa sakit kat sini...hu,hu,hu

ijoismart said...

lie, jgn marah no. Lawak ja tu. Sian kat Lie plak.

GPK!!! Bila tengok kurma , macam dlm bulan posa. Nk buka posa makan kurma dulu. Sunat. Tp nak ingatkan presiden GPK tu, suruh depa posa yg mana dok tinggai dulu. Cepat no ni dh masuk Rejab

bukitkledang said...

As Salam Cik Lie,

Sedapnya buah kurma....tengok gambar kurma pun sudah tahu sedap.... Saya pun nak order boleh Cik Lie? Kalau Cik Lie tanya kos penghantaran untuk Imran ke Paris, boleh tak tolong tanya sekali kos penghantaran ke Ipoh? Ini Kak Shidah tak tgk lagi gambar-gambar kurma ni.....sure dia teringin juga. Terima kasih Cik Lie.

Kepada Imran, saya setuju dan sokong sangat anda buat blog cerita pengalaman awak di Paris.


Kak Rosi

ijoismart said...

8.30 pg tadi kami kat tempat kerja ada tazkirah. Ustaz tu kata posa bulan rajab walau pun sehari, akan disediakan satu sungai dlm syurga utk mereka yg berpuasa dlm bulan nie.. sy sepoi tak bawa pen utk catat tadi macam2 ustaz bagi. Sayu sekali ... Ya Allah engkau berilah kami semua kebaikan di dunia dan akhirat.

cikgu mas said...

Salam ijoi

tq atas ingatan tapi Presiden GPK nk habaq ni,ahli GPK selain dari kayo mereka terdiri daripada wanita yang beriman dan beramal soleh..pasal puasa tu..7 hari kami tingai..70 hari kami ganti,especialy noor,,,walaupun ponat memotong gotah,,puasa sunat jadi amalan di estet...berpuasa
dah jadi amalan harian persatuan

pas bukak puasa kami pergi bermarhaban,kekadang dapat free kurma.tak lama lagi dapat kami bermarhaban sampai ke Paris bila Pn Maisarah isteri En.Imran dah join kami..Pn.Maisarah dilantik Biro Perhubungan Luar..

jangan desyuuuuum cik lie lagi yer..kesian dia..dia demam tu!!!

manzlie said...

salam akak Rosni..

oh ye ker...hmm taktau lah sini camner..nanti saya cuba tanya yer..Insyaalah.


sukran
waslam

manzlie said...

slam abg megat..

bukan bulan ramadan..minggu depan dah masak depa habaq

sukran
waslam

manzlie said...

slam rezeki..

betui tuh..dah cuba tester pun dah tak larat nak belikan..sebab dah kenyang..heheheh

sukran for the info

waslam

manzlie said...

salam Yem..

samalah dengan sya...arituh sempat lah 2 tiga biji ..hehehhe


sukran

wasalam

manzlie said...

salam Yunosh...

sukran for the info dan terimaksih lah kerana mendoakan sya...semoga allah swt merahmati suadra jugak..

walsam

manzlie said...

salam cik noor...

cantik kan buah kurma di atas pokok tuh..

apa..cam filem hindustan menyorok york..ishh cik noor nih....ada jer..


sukran
wasalam

manzlie said...

slam Laracrof..

alhamdulilah...dia ada jugak tamar tuh yer...jgn lupa buat minum pagi setiap hari..dan doa insyaalah selamat dunia akhirat..


sukran
wasalam

manzlie said...

salam Ijoi, Noor dan cikgu...

apa lah dosa ku shingga di beri desyuummm sebijikkk...heheheheh
takpa nohhhh cheq terima jer..alahamdulilah


wasalam

manzlie said...

salam kak Rosi..

insayaalah akan saya tanya nanti berpa kos nyer...ijoi jgn lupa amik order tau...headquaters kat ijoi tau all the orders..heheheh

sukarn
wasalam

manzlie said...

saalam ijoi...selain dari itu..setiap amalan yang baik kita lakukan dalan bulan rejab nih akan di gandakan pahala nyer 70 kali..hanya setiap amalan shaja ..just bayangkan kalau kita buat beberpa kali amalan yang baik..wahhh dah banyak kan pahala kita dalam bulan rejab ni...
lum lagi dalam bulan depan yakni syabaan..ya itu 700 kali ganda pahala dan bulan Ramadan yakni 1000 kali ganda pahala...so rebut lah peluang yang telah tersedia nih..inysaalah allah swt akan memberkati kita semua...amin

sukran
wasalam

ijoismart said...

Sy bayangkan kalau semua hati manusia suka mencari kebaikan ... aman dunia .. hati manusia terlalu sukar untuk dibuat telahan. Syaitan sentiasa mencari peluang dan kelemahan. Hati oh hati!!!

Kak As said...

salam,

setiap amalan kena ikhlas baru dapat ganjaran. yang ganti puasa tu nak penuhkan Ramadan yang tertinggal, nak cukupkan 30 hari macam ijoi gak.

puasa rejab ni memang teruja kalau cakap pasai ayaq tebu sebb panas dan kering tekak.alahai sedapnya ayaq manggo kat Mekah tu. dah telioq plak dah ni.

Noor said...

As Salam.. Cik Lie, Ijoi & fren,

khas untuk komen ijoi 'hati oh hati'

kata Imam Ghazali: "carilah hatimu pada tiga tempat. carilah hati kamu sewaktu membaca Al-Quran. Jika kamu tidak temui, carilah hatimu ketika mengerjakan solat. Jika kau tidak temui, carilah hatimu ketika duduk tafakur mengingati mati. Jika kau tidak temui juga, berdoalah kepada Allah, pinta hati yang baru kerana hakikatnya pada ketika itu kau tidak mempunyai hati..."

"Dan sesiapa yang bersungguh-sungguh dijalan kami nescaya kami akan tunjukkan jalan-jalan kami.." (surah al-ankabut 29:69)

Semoga kita semua.. (cik lie & rakan2 blogger) sentiasa dirahmati... Amin

cikgu mas said...

Salam cik lie,noor n fren..

cik lie..how are u today.??.segar dah yer..sesegar buah kurma ranum Insyaallah..doa kami cik lie terus sihat disana...

Noor!!!baru balik mengaji kt kg seberang yer!!pandai noor ni.ilmu terus saje dikongsi bersama kami,ada pesan Imam Ghazali lagi..Panda Muslim ni..tapi bila yer nk tutup aurat tu...??

Hati oh hati..soal hati susah kita nak mengerti..orang tua ajar jangan ikut hati kelak binasa diri..tapi biarlah kita semua jadi orang yang baik hati..berikan hati yang suci pada semua insan yang kita sayangi tanpa mengharap setitis balasanpun..biar Allah mengadili,bahagia pasti datang menghampiri,tenang kita disyurga yang hakiki,semuanya bermula dari kesuciaan hati...hati oh hati!!

manzlie said...

slam ijoi...

betul jugak tuh..syaitan selalu mengoncagkan hati kita...serta meghasut hati kita kan..berdoa lah semoga hati kita tabah dan ingat akan Nyer..Insyalaah.

sukran
waslam

manzlie said...

slam Kok As..

aaikk dah terliuq jugak kah...takpa nanti cheq bagi kat adik abgmegat bawak balikan untuk kok..Nak tak?

syukran
waslam

manzlie said...

slam cik Norr.

alahmadulilah..terimaksih for the infr dan doa doa tuh..

semoga kita semua rkan blogger mendapt petunjuk dan hidayah dari nyer..amin..

syukran
waslam

manzlie said...

slam cikgu mas..

masih camnir gak..saya rasa BP sya naik lah..sebab tak cukup tidoq agaknyer...atau duk makan sesuatu ni yang tak pantang kot..but alahamdulilah..duk rehat rehat sikit nih

syukran for the Hati"

waslam

melanie said...

alhamdullilah..antara yang terpilih..encik dapat duk sana..manfaatkan ia ya..sebaik2 baiknya..sambil tu tolong doakan Malaysia ya..agar tak hilang pedoman anak mudanya..agar dirahmatiNya..