MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 3 June 2009

"Jam 4 petang..."

Keadaan Masjidil Haram at 4.00 pm Dalam keadaan panas terik ni....alahamdulilah


Salam from mekah...apa kabar anda semua ..diharap beroleh kejayaan dan sihat walafiat hendaknyee...keadaan cuaca di sekitar Masjidil Haram masih lagi tidak berubah yakni still dalam lingkungan 40C ke 43C...agak ramai sekarang Jemaah Malaysia yang datang sini...mungkin cuti sekolah sekarang ni mereka mengambil kesempatan datang untuk menunaikan ibadah Umrah..Alhamdulilah..sempat jugak tadi saya merakam kan beberapa keping gambar untuk tatapan anda semua...sukran..waslaam



18 comments:

PINATBATE said...

Panas yer..nampak lapang jer..

NGINAP SRENGENGE said...

salam,

Nanti bulan julai makin panas.Ayahanda buat haji bulan julai,47C semasa di Arafah.

Jarang orang kita merungut tentang kepanasan di Masyar dan api neraka .

Ya Allah ampuni lah segala dosa kami.Astagfirullah.

manzlie said...

salam kak Pinatbate..

yup tu sal abit lapang tapi dlam haram ramai tau

sukran

wasalam

manzlie said...

slam ayahanda..
benar, masa anakanda kerja last year time Julai mamemg bahang tersa kepanasan nye tapi tak berpeluh..bak kat profesor MKI " anggap lah panas tu sebagai pendinding untuk kita yang di berikan allah swt"..aduhh meruntun jiwa masa dengar semalam..

sukran

wasalam

siti noor said...

panas sementara.panas di akhirat nnt kita tak tahu lg.tapi kenapa manusia masih alpa lagi..

cikgu mas said...

Salam en azli

aduuh indahnya pesanan prof MKI pada my fren ni "anggaplah panas itu sebagai pendinding untuk kita yang diberi kan oleh Allah"...ada lagi tak pesanan prof share lah kat sini???..nk dengar jugak ..tak aci lah simpan sorang,dahlah saya tak dapat ambik gambar dgn prof..ni nak mula jeles ni!!!,dah khatam ke buku tu???

manzlie said...

salam siti noor..
betui tuh..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas...
ada lagi...banyak cheq dah dapat dari Porfesor...
nantia cheq kasi lah kuar lagi...
by the way..my appoiment with Profesor this Friday tau..we will have lunch tegther..jgn marah

byee

sukran
waslam

Carrie-Ma said...

en.manzlie,

sayu hati ini menatap gambar2 yg dipost. xsabar rasanya menjejakkan kaki ke sana. insyaAllah saya dan keluarga (ibu bapa dan adik-beradik) akan bertolak ke sana pada keesokkan hari. semoga perjalanan kami dipermudahkanNya.

walaupun agak risau juga dengan keadaan cuaca yang agak panas, ditambah pula dengan kesihatan ayah yang agak kurang sihat membuatkan hati risau tetapi insyaAllah semangat yang ditunjukkan akan dapat mengharungi suasana itu.

manzlie said...

salam Carrie- Ma..

jangan risau..panas sini tak macam di kl, tak berpeluh sini kalau panas..tetapi satu yang ajaibnye..yakni bila kita beribadah di sekeliling kaabah tidak akan tersa panas pun..eventhough lantai nye sungguh sejuk sekali..dan bila kita melalui Hjir Ismail terasa angin bertiup bayu dan sejuk dingin rasa nye..percaya lah..

insyalah semoga allha permudah kan perjalanan Umrah Carrie-ma..

sukran

wasalam

cikgu mas said...

salam cik lie

wahat!!!lunch together???,hu,hu best yer dia!!!mesti banyak msg yang cik lie boleh dengar n share dari Prof,part ni conpem saya jeles,cik lie!!!cik lie!!boleh tak cheq menyelit sekali...???sian kat cheq ni..

Amboii cik lie nak lunch punyer pasal wish byee lagi saya!!!`sedih saya,tak pe nanti kirim salam kat prof yer,

sukran,wassalam (sedap sungguh dua perkataan ni lah)....

Kak As said...

salam Cik Lie,

itulah yang saya dan suami amat suka dan sayang pada prof.kata2 beliau adalah cermin hati beliau. begitu juga isteri beliau Puan Roza.
selamat makan bersama prof dan tolong sampaikan salam pada prof dan keluarga. Assalamualaikum.

Puan Roza tu pandai masak, ala timur, barat dan kampung semua boleh.

manzlie said...

salam cikgu mas..

nanti sya kirim slam kan kat profesor...

nak borak ker dgn dia..on you tel line , i will call you..no problem..

manzlie said...

salam Kak As..

insyalah i will..leh sya kutip kata kata hikmah" dari profesor kan buat pedoman dan panduan hiup ni..

sure nanti cikgu mas tu jeles' hehehehehe

sukran

cikgu mas said...

salam cik lie

hiss malu lah saya nak berborak dgn prof,cik lie lah wakilkan bagi pihak kawan-kawan kat sini yek..just please tell him..bukunya sangat meninggalkan kesan pada diri saya..tq lah cik lie atas offer tadi,terharu saya..nak lunch kat mana tu??

manzlie said...

salam cikgu mas..

taknak ker peluang berckap walaupun sekdar seminit jee..
i am giving you a chance now..so think twice...nak tak?Peluang hanya dtg sekali..kalau setuju email me you number yah..

sukran..
wasalam

Atikah said...

Salam en lie...

Alhamdulillah... dpt en lie makan ngan prof MKI... ambik gmbr banyak2 en lie...

Kak mas, apa tunggu lagi... en lie dah offer... peluang hanya datang sekali jer... Kalau saya ler... tak kan ku lepaskan peluang yangg ada.... fikir2kan... selamat beramal...

manzlie said...

slam Atikah..

terima kasih...insyaalah akan saya snap as much as i acan..

ye lah cikgu mas tu kan..malu malu kucing lak!!!!

sukran

waslam