MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 29 June 2009

" Cerita Madinah - 3 G I Phone..."

Di sepanjang tiang lampu lampu di jalanraya..
Salam from Mekah....harini saya nak bercerita tentang bandar Madinah...yakni di sekitar jalanraya kota Madinah ni ada ternampak Iklan I phone....woww depa really duk promote telephone I phone tuh from jemana Apple agaknyer...hmmm siap ada lagi rangkaian3G kat situ...ala ala kota berinternet...taksangka kan di kota Madinah nih dah "advance" sekarang..alhamdulilah...sukran..wasalam..

P/s: Cheq sekarang duk mimpi nak handphone N97....tak mampu lah nak beli mahal sr4k...

21 comments:

UmmuAdam said...

Salam Cik Lie,

Beli Blackberry aje, murah sikit! OkLah, saya nak gi buka posa dulu.

arulz_adnan said...

heheh..x sempat nk masuk dah stat kelas nih...nk upgrade hp yer...bli kamera jer laa..hihihi

manzlie said...

salam Ummu....

ye ker...bukan tak mau beli Blackbery murah..cuma suka Nokia sebab friendly user sikti..senang kan..

alahamdulilah...berbuka apa hari nih..

waslam

manzlie said...

slam arul..

camera susah lah nak bawak masuk dalam Haram atau Nabawi tuh...hp senang sikit..


sukran

waslam

cikgu mas said...

Salam ciklie

la awat kalut bermimpi lagu tu..cheq kata dah kan tapau jer yang dok kt tiang lampu tu,cheq dapat bonus hujung tahun cheq belikan..cheqkan Presiden GPK..setakat SR4K no problem lah..he,he,he..(tapi cheq pun mimpi gak ni SR4k..tu gaji cheq 5 thn lagi..tau (samalah kita bermimpi)

||alis|| said...

salam hj lie...

hehehe... cerita pasal HP, n97 tuh ok kalau nak snap pics and video, lagi better dari samsung model-agak-baru-alis-dah-lupa-series-brapa...

ni komen adik alis yg dah penah guna 2-2 jenis hp tuh la yer..

*hp ku >< sama ngan cikgu mas, cap hayam, lebih sket jer hp cheq bleh amek pic lagi la, kuang kuang kuang!

manzlie said...

salam cikgu mas..

hmmm tau takpe....sama lah kite yer...


sukran
waslam

manzlie said...

salam alis...

ohh yer ker...ok lah tuh..cap hayam...heheheh

just call sya cik lie jer lah..takyah berhaji haji lak..ok

sukran

waslam

cikgu mas said...

Salam cik lie n..Alis

ptg tadi cikgu pusing2 kt digital Mall kt Hang tuah walk..tu ternampak gak N97 idaman cik lie tu..cikgu ingat nk beli gak lah..nk gadai subang berlian pusaka nenekku ini..nk tayang kat ciklie..hphone cap ayam cikgu tu nk kena selselma burung dah..nazak benau dah..campak ke laut ikan pun tak nak makan...

alah cik lie tuu..sajer je dia merendah diri...bukan tak mampu,4 buah N97 pun dia mampu beli..lainlah cikgu sekolah cam cheq ni..kalau kita nk sangat,kita boleh dapat...insyallah cik lie..N95 tu tolak murah dn cikgu yer...

benludin said...

saya pakai hfon Cokia je..

:)

||alis|| said...

cik lie jer...

baikkk....


u ask for it~

:)

manzlie said...

slam cikgu mas..

his cikgu nih..nape tak belikan cheq hp tuh...hmmm melepas lah cheq hp tuh akpa lah takda rezeki...takpa cheq tunggu nanti insyaalah kalau ada "Prince ' yang baikahati bagi ker ..mana tau nasib kan...?

sukran
waslam

manzlie said...

salam Benlubdin..


hp cokia pun takpa lah...still hp kan...alhamdulilah gak kan..

waslam

Atikah said...

salam en lie...

Moga2 ada insan yang baik hati bagi hadiah HP kat en lie... kot2 terbagi I phone ker... Aminn... :)

Azemi Ali said...

Salam

HP cik lie ok lagi. sebab tgk gamabr tu clear dan cantik je. Usah dilayan nafsu tu. Cheh ni Ustaz dan nak start tazkirah ni.

Kalau diikut nafsu lepas N97 nak N98, lepas N98, N99, dan NNNNNN yng lain laian. tak sudah sudah. baik simpan duit tu buat majlis kahwin ciklie nanti. Boleh kitaorang datang..hehehe..Saya gurau saja..

p/s - SR4k / RM4 k dah boleh biayai seseorang dari Malaysia untuk mengerjakan umrah. Kalau mahu tuan boleh sponsor mereka yang kurang mampu lagi bagus, ia adalah perniagaan yang tidak rugi.

manzlie said...

salam Atikah..

Last yeara sya dah dapat IPhone lah..tikah tak baca yer Last dec entry...hehehehe


Insyaalah masin lah mulut adik nih...

syukran
waslam

manzlie said...

salam saudara Azemi....

betui tuh...tu sal sya nak tolah hp N95 kat cikgu separuh harga ..jadi leh gak beli yang baru kan..hmmm sebab nak gambar yang lebih jelas lah..heheee..

bab sponsor p umrah tuh dah dalam perancangan jer nih..cuma tunggu the right time jer..hehhehehe jgn risau..i will do that ..insyalah dgn Izinnyer nanti...doa doakan lah senmoga allah swt murahkan rezeki sya yerk..


sukran

waslam

LYNN said...

salam en Lie, wah dah mcm orang Arab bebenor dah tuh..NOKIA sesaje. Anyway memang bab bawak Hp pon ke dlm masjid nih agak merisaukan jugak coz makcik arab kat pintu tu sibuk skodeng beg orang.Tapi kalau pakai abaya ngan purdah ha kekadang selamat sikit..

manzlie said...

salam Lyn..

oh yer ker..kena lah pakai purdah nanti yerk..

sukran

waslam

Imran Paris said...

En Li...as u know, am a little tied up these few days...tp nak gak menyibuk :) ni dah jam 1 pg, tp nak gak melayan blog En Li.

En Li...hp???Betullah kata Azemi tu, saya sokong 100%, baik kita taja org kerjakan umrah...lainlah if we have money to burn...belilah apa saja, Nokia, Cokia, Rokia, N97, N98, N99, N2009 :)

manzlie said...

slaam Imran..

betui tuh..sya jugak setuju jer lah..setakat nak beli takmampu lah..lain lah kalau ada orang tuh" nak belikan...dapt bonus katnyer..hehehheh


syukran
waslam