MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 21 June 2009

"Berita terkini - Kedatangan Bloggers from Jordan.."

Bergambar di dalam bilik suite yang nampak Kaabah tuh...
Pulun dik..jangan tak pulun makanan tuh..kita sama sama rindukan makanan from malaysia kan....heheheheh

Rezeki dari Allah swt yang dihantar oleh Mak Lang , cik Noor dan Kok As - ada nasi impit , ada sambal kacang kan bilis, ada sambal bilis, rendang Cik Noor, ada ikan pekasam kok As, ada Kabsah ayam serta serunding dan roti...mari kita sama sama doakan semoga allah murah kan rezeki untuk mereka yang menghadiahkan makanan kat kita..aminn
Mereka ni semua ada lah blogger yang mengikuti perkembangan Blog saya..alahamdulilah.datang kesini sambil menunaikan umrah serta melawat saya..sempat jugak saya menjamu mereka dengan makanan tersebut..Mereka adalah pelajar pelajar dari University Al Abayt Mafraq Jordan...jutaan terimakasih dari abg kepada adik adik semua kerana sudi melawat abang disini...pesanan abg pada adik adik tuh - berlajar lah rajin rajin semoga berjaya dengan memperolehi keputusan yang hebat..bila balik malaysia bekerja jangan lupa pada Mak danAyah, balas lah jasa mereka kerana mendidik dan menjadikan anda semua insan yang berguna..inysalaah akan selamat lah kamu semua dunia akhirat nanti berkat doa orang tua mu....syukran..wasalam



18 comments:

arulz_adnan said...

salam...

ingatkan lame lg nk updet..hehe.ape pun mekasih bnyk ler sudi terima kedatangan kami yang menghabiskan stock. br tau cmner kami kt joden pun susah cari stock mknan melayu.tmbh2 sambal kacang ikan bilis tu...rasenyer kne buat lg then pos kt sini pulak la..ehehe

boley ker??

manzlie said...

salam adk arul..

alhamdulialh..at least adik terubat gak makan sambal kacang ikan bilis dari MakLang tuh tau..from Ganu kite...abg seronok tengok semua adik adik ari tuh hepi makan..rezeki dik jgn ditolak..semua nih dari allah stw untuk kita semua..
maklang, kok As, cik noor jutaan terimakasih kerana kirim makanan tersebut untuk kami semua...
jgn lupa dik kalau free dtg lah lagi ke sini...


sukran
waslaam

Abg Megat said...

Salam,

Amboi teringat tempat duduk abg Mgt tuu. Rasa macam nak pi tumpang makan sama dengan depa semua.

Mesti sedap makanan tuuu........................

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Nampaknya sdr.Manzlie ni sebok macam duta gak la.
Seronok la duk situ, macam tak jauh pun , sebab jumpa orang kampung tiap-tiap hari di blog dan di umah sendiri he he he.

Kak As said...

salam Cik Lie,
Alhamdulillah, syukur pada Allah kerana memberi nikmat dan rahmat pada semua(yg mmberi dan yg merasa)

pada anak2 dari Jordan tu, ingat pesan Cik Lie tu, belajar dengan ikhlas untuk menimba ilmu.

Air yang didalam telaga perlulah di cedok(ditimba)makin lama di cedok makin banyak kita dapat air dan air dalam telaga tak akan kering.

cikgu mas said...

Salam hari minggu utk cik lie

cuti kan,tidoq lebih sikit,tapi mak cheq pesan orang bujang tak leh bangun tinggi hari sangat nanti tak da orang masuk meminang,ingat tu???

Amboii pesanannya pada adik2 tu menusuk kalbu,macam Cikgu Shaari dalam "Masam-masam Manis"..cikgu mas tak leh buat macam tu...dengarlah dik sematkan dalam jiwa memang betul pun pesan abg lie tu..kalau mendonggak langit jangan lupa rumput di bumi...

Ya Allah,berkat rezeki pemberian kawan-kawan dapat dikongsi bersama saudara-saudara yang belajar dan berjuang di jalan Allah..kalau cikgu belajar arab betul2 dulu,tak main-main ustaz kt sekolah sure dah pi study kt jordan,dah jadi ustazah dah,ni dok jadi budak nakal kt sekolah dulu dapat jadi cikgu sejarah jer.he,he

cikgu mas said...

Salam kak as tersayang..

peluk cium dari saya n ahli GPK yang lain.terubat dah kerinduan di Tanah suci.Tengok gambaq!!!aduh manis ye kok as ni!!come sungguh,romantik gitu dgn abg megat.macam pi honeymoon..jeles sungguh cheq,pi dating lagi kt depan haram ambik gambaq mcm pengantin baru..eloklah tu sambil berumrah kak dapat bercinta semula kat mesia kalut dgn anak cucu.nanti saya nk ambik peluang cam tu!


Seronok yer jumpa cik lie !!senyum manis dalam gambaq..cik lie nampak hepi giler jumpa kakak dia..ni cheq nk tanya terbuku lama dah dalam hati "abg manis yang berjanggut" bisik apa???kat kok as!!!ada dia tanya pasai cheq yang lama ditinggalkan ni???he,he..tolong bagitau kak

PINATBATE said...

Mudah-mudahan semakin murah rezeki Cik Lie dan semakin panjang ukhuwwah..

Kak As said...

salam Cik Lie,

nampaknya kk As kena bagi tau juga pada cik Mas, sbb dia dok kalut tanya banyakali dah pasai abg Somad tu.

Cik Mas,
Kat Mekah, ya'ni Tanah Haram kita kena minta yang elok2 jah. kita berdoalah untuk kebahagian rumahtangga disampaing plan dan tindakan yang sesuai yang perlu dilakukan. barulah mesra serasi.
siapalah kita disisi Allah.Tanpa rahmatNya kita tak akan kemana. itulah tujuan sebenar kita ke Tanah Suci, barulah tercapai taget kepuasan dalam beribadat kepda Nya.


Mengenai Abg Somad tu, dalam gambaq nampak ja lama tapi masih budak, pangkat anak Kk As jah. lepas ni kena lah panggil adik Somad na. Lupakankanlah si Somad tu cari yang lain plak lah. buat pa nak tunngu dia sbb dia dah ada anak pun. hehehe..

Cik Lie kan ada, hensem lagi Cik Lie tu, baik hati plak.mana nak dapat dalam zaman la ni macam Cik Lie tu.

nak tolong carikan jodoh kat Cik Lie pun Kk As takut. Smoga Cik Lie bertemu dengan jodoh yang solehah dan sejuk mata memandang.

manzlie said...

salam abg megat...

tempat jatuh lagi di kenang ..
ini kan pulak tempat makan kan...

mai laq kalau nak join cheq disini..


sukran

wasalam

manzlie said...

salam Kok As..

Betui tuh kan apa yang kok as habq..adik adik kena lah beringat dan sedaq nasihat kami semua..

sukran

waslaam

manzlie said...

salam saudara Leenoh..

betui jugak lah...senantisa sibuk kan..hehhheh


sukran
waslam

manzlie said...

slam cikgu mas...
takpa lah dapat jadi cikgu sejarah pun dah kira ok lah tu...

senantiasa lah bersyukur atas apa yang kamu kecapi skg ni...
sukran
waslam

manzlie said...

slam kak Pinat..


insyaalah, semoga pa yan di ucapkan kak pinat akan mendapat berkat dari Nyer..insyaalah

sukran
waslam

manzlie said...

salam Kok As...

Aduh duh promote cheq lak la ni...hmmmm ada ke patut..hehehehe


anyway cikgu mas mesti dah puas hati kan jawapan kok as tuh pasai adik samad..

sukran

wasalam

persatuan pelajar Malaysia Makkah said...

salam..aik..adeq2 jordan yang mai jauh tu juper lak..huhu..kami yang dok dekat ngan abang tak pernah pun jumpa kan..hmm..bila lahd apat juper..apa2 pun sila lah layari blog kami di sini..www.ppmmakkah.blogspot.com..salam ukhwah..ader msa best jugak kalau dapat makan kat tempat tinggi;].npaa abang tak letak shout box kat dalam blog?

cikgu mas said...

Salam ciklie n k.as

kak as,syahdu sungguh nasihat kak as tu,semuanya betul..namapun kakak pengalaman n bimbingan sentiasa diharapkan,tulkan cik lie??

abg samadku dah anak???sampai hati dia yer??he,he,he,oklah cheq lupakan dia..nk wat camner jodoh ditangan tuhan..

betullah tu,semua promotion abaut cik lie,bukan promote mmg kenyataan,tapi sekali k.as takut nk carikan jodoh... saya 1000 kali takut,tak taulah nape,nape yer cik lie??? he,he

anyway saya puas hati ttg abg samad,he,he,tak tau noor cam,ner??

manzlie said...

salam cikgu..

laa cepat sungguh kamu berubah hati..mahu leupakan samd mu...kenapa?..
laa sampai seribu kali takut ? nape yer?
hmmm takpa lah..nampakgay nyer sola lah cheq sampai ke tua...

sukran
wasalam