MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 9 June 2009

" Kedatangan Blogger...Part 4"

MakLang sekeluarga bergambar di dalam bilik Alsafwah Hotel
Tengok tuh...susah payah bawak barang untuk saya...Keluarga MakLang yakni kawan Neck Rock juga datang melawat saya tadi..mereka datang sekeluarga kesini menunaikan Umrah..alahamdulilah.makLang ni sungguh baik hati dan peramah orang nye..sama seperti jugak suami nye juga....tapi yang segannye tuh barang barang yang mereka bawa untuk saya..aduhhh jutaan terima kasih lah pada makLang sekeluarga kerana berssusah payah buat camtu..semoga allah swt saje yang dapat membalas budi baik mereka dan semoga mahbruh umrah mereka..Insyalah..sukran..wasalam...

Penulis blog bersama mereka sekeluarga...

Ni stock untuk setahun dia bagi kat saya ..alhamdulilah....



23 comments:

cikgu mas said...

salam

Mak ooi,jeles sejeles yer cheq kat sini,aduui,bihun ada,tomyam ada,delimas ada,agromas ada,dah tu cikgu mas tak de ker org kirimkan??,he.he.he..oopp ke situ lak dia,untung yer dia,murah rezeki,ni nama yer tuah badan.kan cik lie..semua orang sayang kat dia..moga murah rezeki juga untuk mak lang..dah tu nape pikir u sebatang kara lagi???

manzlie said...

salam cikgu mas..

sal depa pk saya sebatang kara lah depa semua mai junguk kat cheq...baik kan MakLang..semoga allah murahkan rezeki dia nohh..amin...

nak masak tak tau mana satu nak bukak karang.cuma saya takda asam pedas dari cikgu Mas jee .heheheheeh..

sukran

wasalam

cikgu mas said...

Salam cik lie

dah macam-macam ada tu,apalah sangat asam pedas dari saya,sebab asam pedas saya tak tentu mana asam yer,mana pedas yer,..masaklah tak habis bawak balik mesia,pas kat kawanmu ni,,,noor pun nak jugak..baik sungguh hati maklang ni kan,susah2 dia bwak byk2 dari mesia,kalau saya menitis air mata terharu atas ingatan ni..cam tu lah buat baik dibalas baik..

manzlie said...

salam cikgu mas..

mau tak terharu saya di baut nyer tadi...siap ada orang hantar kat ofis saya kotak bungkusan tuh..jutaan terima kasih kat Maklang jugak..tapi dari cikgu pun saya nak jugak asam pedas tuh..mesti sedpakan..sambil masak duk guling guling ...tul tak cik Noor...

sukran
wasalam

kak jose said...

salam cik lie.
dah dua hari kakak tak bukak blog ni. Kite ke kt, anak saudara kawin. cuti2 gini kat m'sia banyakla kenduri kawin cik lie, ambil kesempatan family gatering.
wah ramai jugak bloggers yg jumpe cik lie ye!
posing habis mak lang & family. seronok mereke ye !
dapat tgok kaabah dr view yg paling istemewa.

taj said...

salam,

bahagia sungguh rasanya cik lie kita ye...
dpt kunjungan ziarah dr saudara kita dr M'sia...
itulah tanda kasih persabahatan w/pun melalui blog shj... itulah tanda salam ukhwah..

sukran

Noor said...

As Salam..

morning cik lie & fren.. huiyooo, patutlah malam tadi cheq mimpi makan tomyam, nasik goreng, rendang tok, kat tepi pantai cherating.. he he
Alhamdulillah.. murah rezeki cik lie yang menerima & juga rezeki mak lang yang memberi.. satu kotak A4 paper tuh.. memang utk stok sampai bulan dec.
"sebatang kara"!! he he.. ye ke?? part nie susah skit mau percaya.. hamba sokong pendapat cikgu, cik lie.. mak cheq kata kalu kat mekah tak boleh cakap bohong.. kan abg samad ada.. tak pa, nanti balik mai dec nih kami GPK pakat2 p carik 'kawan' utk cik lie..

cik lie.. alahai cik lie, kempunan nak makan asam pedas ye.. tak pa cik lie makan semua yang mak lang bawak tu dulu.. part asam pedas nanti cheq kena konpem kan dengan chef putrajaya.. ada ka kita suruh giling cabai buat kuah.. dia siap p guling2 dengan cabai.. tu yang kena berendam kat cherating tuh.. dah pijau badan.. wa ha ha

Noor said...

As Salam..

taj, memang cik lie bahagia giler.. cuba tengok senyuman nyer.. lebar bagai.. maklumlah kaum kerabat blogger p lawat dia.. siap bawak buah tangan sekotak.. bahagia sebab tgh dok pikir lepas posing nak masak yang mana dulu.. he he he

taj & cikgu.. meh kita pakat bayangkan sesama.. kita pun turut sama berposing ngan cik lie.. hang pa berdua sebelah kiri & kanan.. cikgu kena tutup muka ngan telekung pasai 'kamera shy'.. taj plak ngan spek itam.. ahaaa, cheq kena duduk macam adik botak yg dlm gambar mak lang tuh.. cheq nie besaq, tu pasai kena duduk.. kalu tak.. mau tak nampak hangpa bertiga kat belakang.. he he he

cikgu mas said...

Salam cik lie,noor n geng..

hah lah lebar n meleret senyum cik lie,bahagia betul dia,...betul kan part `sebatang kara` tu susah nk caya kan???kat makkah mana boleh bohong,kn mesia boleh lah sikit2.kan..

noor bab masak asam pedas tu noor ambik part potong cabai n giling cabai tau,cheq tumis n rasa..nama pun chef..noor pakar bab memotong ni,berpengalaman luas kan..

pas ni cheq nk pi tengok masjid kristal lak,nak tinjau masjid mana yang sesuai cik lie dirikan????...he.he..binalah masjid cik lie..tak payah masak sendiri..

hah nk ambik gambar,takpa noor,tu pantang larang keturunan cheq,nanti cheq sawan tarik..shy la,he,he

taj said...

salam,
cikgu, noor ,ciklie...

kalau bergambaq sama pasti tenggelam korang semua... hehhe

almaklumlah kak taj...
rasa2nye akak lagi tgi dr korang... 170", dan tentu org dok nampak speq mata cek aja...

jgn mare...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

salamm
ha selalu jugak baca blog mak lang nihh. BEST jer tengok dia masak untk family dia.

KAMATO said...

Salam,
Saya baru terjumpa blog saudara, sebenarnya saya baru balik tanah suci bulan lepas, insyaallah lain kali mungkin kita boleh jumpa

manzlie said...

salam Kak Jose..

haah...tu kalau kak jose dtg sini pun akan saya bawak nanti naik aas tengok bilik dan Kaabah, tentu seronok kan..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Taj...

tentu lah seronok sebab dpat jumpa org mesia ibarat saudara sendiri kan...tempat jatuh lagi di kenang , ini kan pula pantai chenang....bukan pantai cherating tau...

sukran
wasalam

manzlie said...

salam Nor...

laa...abg samad tu kan " ?' yang punya...cik noor ni ..heheheheh

manzlie said...

salam cik Noor..

hmm boleh ker group PK posing tuh...hmmm muat ka...sorang spek mata bosar, sorang muka kena cover cam cam kotak hitam, yang sorang kena duduk kat bawah...tak muat kot...

manzlie said...

salam Kamato...
terimakasih kerana sudi membaca blog sya...


sukran
wasalam

kak jose said...

salam cik lie..
thanks banyak-banyak ..
doakan supaya akak dan suami dpt kesana dlm masa terdekat ni.
wassalam.

KLMJ said...

wah...!!! murah rezeki cik lie...
wow! hensem plak gambar profile.., mcm CEO Al-Safwah pon ada nmpknya...

manzlie said...

salam Kak Jose..

Insyaalah i will..seronok ner dengar akak jose teringin nak dtg kat rumah allah nih..alahamdulilah..semogha allah permudahkan lah perangangan akak yer..

sukran

waslam

manzlie said...

salam KLMJ..

ishhh masin lah mulut saudara satuhari saya dpt jadi CEO...hehehehe boleh ker?

sukran

waslaam

Nek Rock said...

yooo cik li dear salam,

huhhhhhhhh few days tak mai ronda2 sini..maklang dah jumpa cik li yaaa, alhamdullilah

panjang umur murah rezeki nanti nek pulak cari cik li:))

take care

manzlie said...

salam Nek Rock...
terima kasih lah duk suruh Maklang jumpa sya...


sukran

wasalam