MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 6 June 2009

" Azan Live inside Masjidil Haram..."



Kepada pembaca blog ku yang budiman....saksikan lah " Lintas Langsung" Azan Mahgrib dari Bumbung Masjidil Haram...Manzlie melaporkan dari Koa Mekah Khas untuk anda...sukran...wasalam

p/l: Syaf yang berwarna Kuning dan Putih tu adalah Jemaah berbuka Puasa Sunat waktu masuk azan Mahgrib...


Next Video Clip Entry - Usung Jenazah

11 comments:

cikgu mas said...

Salam cik lie

Tahniah dan jutaan tahniah,atas usaha ini dunia dapat lagi menyaksikan keunggulan Islam dan betapa hebatnya ketaqwaan umat Islam dalam menjunjung perintah Allah dan betapa umat Islam menyayangi saudara seislamnya,tahniah dan teruskan usaha murni ini,kini blog ini sudah mencapai tahap 7 *,tahniah..rindu kami pada Haram hanya Allah yang mengetahui..

Noor said...

Salam sejahtera,

terima kasih tn Hj Azli yg sedang bersiaran di kota mekah..

Subhanallah cik lie oii.. hilang ghindu cheq nak dengar azan.. mendayu2 laungan nyer.. ishhh berkobar2 semangat cheq menabung duit2 hasil torehan gotah.. doakan cheq naa....

pssttt.. fren, jom kita p sama2. blog nie bukan setakat 7*.. dah ber'setar-setar'
teng kieu cik lie.. semoga Allah memberkati tuan hamba. aminnn

manzlie said...

salam cikgu Mas...

tujuan sya hanyalah supaya anda semua dapat jugak merasaii macamamna yang saya rasa ketika di dalam Haram nih...inysaalaah akan saya lakukan yang terbaik dah pasti kan semua pembaca blog ni tidak akan kecewa...semoga merkea akan mendapat rahmat dan pengajaran nanti dengan setia apa yang saya siarkan..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Noor..

terima ksih lah..tapi blog nih bukannye 7 star seperti yang cikgu cakapkan..tu semua akpenting..walaupun bukan top bog in Malsysia ker, star ker..tapi yang penting sesiapa yang rindu pada makkah dan ingin kesini pasti akan dapat melepas kan kerinduan mereka ..tu yang penting...jugak boleh merke buat kan sebgai rujukan jika ingin kesini..

sukran , harap duit gotah cik Noor dah banyak dan boleh mari ke sini..insyaalah...

sukran

wasalam

Azemi Ali said...

Salam Tn Hj Azli,

Terima kasih atas rakaman ini. Sudah upgrade ke video pula. Makin canggih blog ini. Sayu saya mendengar azan tersebut.

Salam ukhwah.

manzlie said...

salam saudara Azemi...

sukran for the comment...and thanks also for your support..

wasalam

hanalee said...

Salam Cik Lie,

Terima kasih dan tahniah.Menitis air mata dan sayu rasanya.
Terasa rindu pada haram...
Semuga kami pengunjung blog di permudahkan untuk kesana dan semuga Allah memberkati hasil dan usaha Azlie. .. Amin...Amin....

p/s Walaupun kadangkala terlalu sibuk dan tak sempat memberi comment tapi blog cik lie pasti Hana buka..

manzlie said...

salam Hanalee..

terim kasih kerana masih sudi memebca blog saya...
and yhanks for the comments..

sukran

wasalam

Suhaimi said...

Salam Tuan Haji Lie,
Terima kasih di atas kesudian tuan haji merakam azan ini. Syahdu sungguh. Rasa macam dok dalam Masjidil Haram seperti Dec. 2006- Jan 2007. Ini membuatkan azam nak gi lagi.

Yem0805 said...

Salam..

Seronok nya penuh syahdu jika mendengar azan dari Masjidil Haram..

Allah Maha Besar..walau pun jauh di mata tapi Kaabah dan Masjidil Haram dekat di hati dengan ada blog cik lie membuat kami lebih dekat..

yunosh said...

Salam Tuan Haji Lie,

Syukur Alhamdulillah tercapai juga hajat saya untuk mendengar azan dari masjidil haram, masa pergi dulu tak terfikir pun nak rakam bila dah sampai malaysia baru teringat betapa rindunya dengar azan tu. MUka Muazzin tu (Mullah namanya) seiras macam muka cik lie, kalau cik lie nak jumpa dia tunggu bawah tangga tempat azan selepas sembahyang isyak atau subuh keran waktu tu dia nak balik rumah . dan akan ikut pintu king aziz. kalau terjumpa salam dan peluk . sekian syukra wassalam