MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 2 June 2009

" Jabar Nur - Pendakian bermula to Gua Hira Last Episod"

Duk main sorok sorok ni...heheheheheh
Ni lah dia laluan utama nye...gelap gelita...

Complete mendaki Jabar Nur , terasa kepuasan di hati ini..syukur alahamdulilah
Ini lah dia papan tanda yang melarang kita melakukan perbuatan khurafat di Jabar Nur/Gua Hira.

Puncak Jabar Nur telah dapat ku "Tawan"


Salam from Mekah...ni lah episod terakhir gambar gambar yang sempat saya rakam kan ketika mendaki "Jabar Nur" dan melihat sendiri Gua Hira yakni tempat di mana tiada terpikir atau rancang yang satu hari nanti aku akan kesini ...Dugaan paling saya hadapi adalah keperitan mendaki serta sakit dada yang amat teruk.jugak semasa selesai sahaja turun di bawah kedua dua lutut saya mengeletar..terpaksa saya berehat selama 10 minit untuk menenangkan keadaan sambil berdoa padaya Yang Esa minta pulih..ini mungkin kerana sememang nye saya takda membuat persediaan yang rapi...tak pernah bersenam serta kurangnye stamina untuk daki naik keatas adalah punca segalanye but hanya semangat dan inspirasi dari kengkawan..dan berkat dorongan kengkawan blog yang budiman serta doa dari anda semua takda istilah menyerah kalah dalam diri ini...alahamdulilah dan jutaan terima kasih pada anda semua yang sudi mendoakan keselamatan saya semasa mendaki...saya bersyukur pada allah kerana dengan Izinnye jugak saya berjaya (menawan ) naik ke puncak Jabar Nur...alhamdulilah..semoga anda semua terhibur dan gembira dengan gambar gambar yang saya papar kan itu..dan Hari ini dalam sejarah ( 31 May 2009 ) saya berjaya naik ke puncak Jabar Nur dan melihat Gua Hira.Once again Azemi, cikgu Mas, kak Nab,Afisazlie, Atikah, Kak As,Ayahanda, Leenoh,Rose,Noor, Pinatbate, abg Megat dan yang lain lain..jutaan terima kasih kerana mendoakan ......syukran..wasalam...

65 comments:

cikgu mas said...

salam..cik lie

Yes,Alhamdulillah,segala rahmat Allah adalah untuk mereka yang terpilih,yes this day in history..congratulation my freind anda adalah insan yang dapat merasai jerih perih Nabi moga syafaat nabi memayungi mu di akhirat..Insyaallah,,

Aiik satu je ke air tin tu,cheq ni yang follow cik lie dari petang sampai pagi ni,tak dak air ker??..Arrabic Coffee yer..Ya Allah cam saya pulak yang ikut cik lie naik Gua Hira`..this day in history jugak ni..wah gambar tu u nampak fit,fresh n so young..tahniah,tahniah..pas ni kita pi climbing Kinabalu Mountain k.....

LYNN said...

Mumtaza! Yes You can do it!Alhamdulillah En. Lie selamat semua.Saya ikut pakej umrah hanya lalu je tak dapat singgah pun. Insya allah kalau diizinkan dapat pergi dgn kenkawan kat KSA ni.

manzlie said...

salam cikgu mas..

ye ker i am look so young..atau
memamg history in my life...

kinabalu dulu dah p lah...

sukran and thanks for the doa

wasalam

manzlie said...

salam Lyn..

thanks also for you doa yah..

sukran

Dida... said...

Salam ziarah...

seronok tgk En. Lie dpt naik Jabal Nur.. saya juga pernah mendaki Jabal Nur tahun 2006 dulu waktu pergi umrah.. tp saya daki waktu malam..

Memang penat tapi puas & gembira kerana berpeluang solat sunat 2 rakaat di gua tersebut.. Alhamdulillah.. malam yang sejuk dan berangin dan pemandangan kota Mekah diwaktu malam dapat menghilangkan rasa lelah mendaki..

En. Lie ada terjumpa tak peminta sedekah disepanjang pendakian tu? saya ada jumpa 2-3 orang jugak.. mula2 saya terkejut sbb mereka sanggup duduk di situ dalam gelap..

Satu keajaiban yg saya lalui ialah semasa saya dan suami dlm perjalanan turun.. ada seekor kucing yg mengiringi kami hingga la ke kaki gunung.. bila saya tergelincir akibat jalan yg berpasir & curam.. kucing tu berhenti menunggu saya.. MasyaAllah.. sungguh manis pengalaman itu...

manzlie said...

salam dida..

woww such a good experience you face..alhamdulilah..dida selamat akhirnye...memamg kausa allah swt kan...
memang sesiapa yang daki jabar Nur akan merasa satu pengalaman yang indah kan...
sukran for the info..
wasalam

Abg Megat said...

Salam,
Nanti saya kesana , teringhin nak naik sama. Ada nak mampu sebab tinggi pula tuuu, lagi pula stamina tak cukup lagi. Insyaallah.........
Ini kot pertama kali cik lie naik?

cikgu zainab said...

Syukur ke Hadrat Ilahi! Take care.
KN tumpang gembira dgn kejayaan yg azli capai ni..

NGINAP SRENGENGE said...

salam,

syukur selamat dan berjaya...nampak macam air tin ditangan anakanda.....cuba elakkan jangan minum air tin....badan anakanda pun nampak gemok...jaga kesihatan.....insyallah lepas ni boleh panjat lagi.

doa sihat-sihat dan bertambah iman.

wassalam.

akak Roosni said...

salam En Lie,
tahniah dan alhamdulliah selamat naik dan turun,jemaah wanita pun ramai kuat betul semangat mereka

Kak As said...

salam,

Kalau nak mendaki kenalah berazam dan berdoa pada Allah.
kekuatan kita adalah kurniaan Allah jua. Kun Faya Kun.

Mak Menakan ( wanita Arab )panjat dengan baju jubah dan tudung labuh meleret pun boleh sampai keatas juga dengan izin Allah. Subhanallah.Berserahlah kepadaNya. InsyaAllah.

Ps,
prof Kamil menginap kat Hotel Darussalam, sebelah Masjid Kucing.
nanti kita GPK buat rombongan

Kak As said...

maaf tak sempat habis ayat dah send plak.
sambungan.....
GPK buat rombongan Umrah dan menawan Jabal Nur. amacam CM, Noor ?? boleh ke ?

ijoismart said...

Syabas Lie! Dalam tak larat pun berjaya juga. Pas ni nak naik kat ner lak

Kak As said...

salam,
Pasal cokodok tu beres. InsyaAllah.

cikgu mas said...

salam kak as

nk pesan ni jangan beri cik lie makan cekodok pisang banyak2 sebab dia habaq kt cheq balik mesia ni dia nak daki gunung tahan,makan banyak nanti cepat pancit..(he.he cik lie sebeno yer cheq jeles ni)..

kak as..PK group dah ready dengan speq mata beso nk climbing nanti,dipimpin oleh Noor) ..hmmm mana Noor k.as!!!,rindu lah kat dia,dia sedih lagi kot pasal abg samad,semalam pun tazkirah dia panjang..dah lah tu noor,berkuang2 lah...

Noor said...

As Salam..
Taraaaaaaaaa.. i'm here.. ooo ade org ghindu kat cheq.. suke2.. (cheq memang selalu masuk lambat.. nak buat cam ner.. subuh sepei cheq p motong, balik mai nak buat getah keping.. petang lak p kutip sekerap.. malam p ngaji kat kg seberang.. cuma 9am till 5pm je, cheq online.. tu yg selalu dah basi baru nak menjamah...)

Cik lie,
bravo.. bravo.. Alhamdullilah.. kerana telah berjaya menawan jabal nur.. Allah telah beri kelapangan pada mu wahai sahabat ku.. walaupun dengan dada yang semput.. tapi berkat kecekalan dan ketabahan (sebenar nyer segan kat mak cik tongkat tuh he he.. acah je) dapat jua sampai ke kemuncak nya.. aminnn

'kepayahan dan kesusahan yg dihadapi hari ini akan dibalas dengan kesenangan dan kegembiraan dihari esok sekira nya kita ikhlas'
InsyaAllah diwajah cik lie terpancar keikhlasan nyer...

psstt.. cheq dulukan kan cik lie panjat takat kaki bukit tu je.. pas tu kan mutawif dah panggil.. hu hu.. mutawif tu tau, kalu dia lepas kan cheq naik.. mau sampai esok pagi baru nak sampai.. hu hu

cikgu mas said...

salam fren

aduuh terubat ghindu ku,nak mengadu kt hang ni,hang dah baca ker semua entry cik lie?? ada satu part tu,dia tunjuk satu lorong kecik celah batu,dia boleh tanya muat ker CM n Noor masuk tu..aduh sudah ku jawab dia lupa kot,noor dulu masa muda ratu gimnastik..hang jawab balik tau!!

malam tadi,cheq ikut pendakian cik lie dari mula sampai akhir..kul 3.00 pagi baru cheq tido,mujur dan subuh,tapi gotah tak memotong,tak berasap dapur cheq..lastly cik lie minum air tin sorang2 jer..tapi cik lie bagi cheq beberapa ekor kambing dan eheeem sorang jejaka berbaju putih,jgn jeles yer..fren..tul tak cik lie??

Noor said...

As Salam,
tumpang sat cik lie...

mak aih cikgu.. sanggup goreng telur utk dinner.. punya dok tggu posting terbaru.. ye ke sesangat berharap nak tgk gambo jabal nur.. ke nak tgk gambor abg samad.. tapi kan cikguuuu.. abg samad with that white shirt.. nampak kurus lah.. machooo..

Kak As,
jommm kita pakat p umrah sama2, kita p tahun depan.. tadi Taj pun ada tulis gak.. cikgu mas misti setuju nyer.. kita tinggalkan muhrim kita kat m'sia.. he he..

Noor said...

As Salam..
Ahaaaa.. cikguuuuu, betui2 cheq ada nampak kat satu gambo tuh cik lie tulis samada kita boleh masuk atau tidak.. hissss.. desyummmmm sejibik ku hayun kan pada cik lie.. cik lie mengelak.. alamak kena kat sazli.. eh! mana p budak kecik nie haa... dok kat sepital tak balik lagi ke?? sazli... balik dik.. dah dah la dok ngorat misi tuh.. kesian kat depa.. balik meh..

Cikgu.. kalu cikgu cheq konfem bleh masuk.. tapi kalu cheq.. InsyAllah dengan pertolongan Nya pasti cheq sampai ke kemuncak jabal nur dan terus masuk di celahan batu2 yang dipaparkan oleh cik lie..

psssstt.. banyak ekor kambing yg cik lie hadiahkan pada cikgu.. pas skit kat damansara.. cheq buat kambing panggang.. bleh ramai2 mai makan kat umah cheq.. pas tu kita pakat ramai2 p terjun kolam kat umah sazli.. bleh kan dik??

cikgu mas said...

salam noor n geng

setujuuu!!! fren,cheq dah rasa dah tinggalkan muhrim kt mesia,mak oii rasa dunia ni..ana yang punyer,he,he,tapi pastikan menumpang muhrim sapa2 yang sudi..sebab nanti kena perhambat balik kt airport.pompuan x leh musafir tanpa muhrim..pape pun kita pergi kerana Allah,rindu pada
kaabah

cheq setuju gak ur comment about abg samad...

cikgu mas said...

salam noor

tak bley,tak bley cik lie bagi kt cheq jer,cik lie kata kambing tu senang bela,makan cari sendiri jer,pas tu boleh beri makan batu,pandai climbing lak tu..cheq nk bela kambing tu,mana lah tahu kambing tu jadi kambing dalam cerita Ahmad Albab,sesat pas tu masuk gua,jumpa harta karun.peergh betul2 cheq jadi kaya..fren

eeeh noor macam ada sesi merapu jer kat sini,baru ni kan dah insaf,cheq dah pesan jangan fishing aduuh..!!!

Kak As said...

tumpang lalu Cik Lie,

Cik noor dan Cik Mas,
kalau ada apa2 nak kirim kat Cik Lie boleh la Kak As sampaikan, tapi kena la mai hantaq Kak As kat KLIA hari sabtu 6/6. Nampak ja rombongan Asari Murni tu ada la Kak As. Kak As akan lepak kat surau dekat KFC tu. Kak As dijangka berlepas jam 3.20 pm dengan MH 150. InsyaAllah.
jam 12 tghari sampailah Kak As kat KLIA dari Penang jam 10.45 pagi.

seronok juga kalau ramai adik2 hantaq kat KLIA.

inayaAllah, smoga selamat dan dipermudahkan oleh Allah.

Noor said...

As Salam..

amboi2.. part merapu je cheq yang yang jadi penyebab nyer.. tak pa.. cik lie baru nak masuk kije.. sat lagi bila dia 'sound' barulah kita semua pakat diam.. kunun2 merajuk.. pas tu kluarlah segala tazkirah.. nak tunjuk baik.. tapi esok pagi sambung balik merapu.. kuang 3x

CM kalu hang kaya jangan lupa kat GPK.. hang belanja kami semua p buat umrah.. (niat yang asal tetap kepada Allah.. segala yang ku lakukan disetiap hembusan nafas ku hanya kerana mu Ya Allah.. aminnn)

psstttt.. muhrim tumpang bisa diatur dong! kan sazli lawyer kita.. bawak je dia skali.. he he

cikgu mas said...

salam k.as

Cheq sebenornya nk kirim kt kawan cheq tu `kerusi urut gintel n pisang setandan,tapi berat lak k.as nk bawak,saya kirim doa jer untuk cik lie semoga sejahtera ,sihat dan dilindungi Allah.

Subhanaallah,dah mengamit kaabah melambai k.as,jaga diri k.as,buat sedaya boleh ibadah kt sana,bukan senang kita nk pi,jgn lepaskan walau sesaat,, peluang untuk beribadah semahu-mahunya disana,kalau berkesempatan nk jugak pi antaq k.as tapi saya ada di Kota Bahru masa tu...selamat yer kak doa mengiringi kembara umrah kak,kak as ni mesra orang yer,,,beronline pun dah rasa macam kakak sendiri pada saya..sedih lak saya..mungkin semua rasa cam tu termasuk cik lie..tul tak noor?

Noor said...

As Salam..

cik lieeee.. tumpang na..

Kak As, fuiyooo.. akak p ngan Asari Murni ek.. cheq p dua kali ngan depa.. best! mutawif dia baik2 belaka.. tiap2 hari cheq ajak depa teman cheq p tanaim.. tapi kalu GPK p sama2.. kita ajak cik lie temankan kita p tanaim.. opsss, misti ada org suruh cik lie bawak abg samad skali.. he he

nak kirim barang utk cik lie??? cik lie.. cik lie.. nak apa2 tak?? ikan talang?? rendang?? kicap??

manzlie said...

salam abg megat..

Insyaalah kalau abg nak naik saya boleh tunjukkan tempatnye..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Kak Nab..

syukur jugak sebab kak Nab mendoakan saaya...terima kasih..

abg Megat..

sory
memamg first time naik tu..

sukran

manzlie said...

salam akak Roosni..

yup..terima kasih akak..
sukran

manzlie said...

salam ayahanda..

memamg pada masa tu anakanda kena cari air tin..sebab badan anakanda mengigil kurang stamina..tu sal anakanada cai air tin tu sebab ada gula..jgn risau ..anakanda memag tak minum minuman gas kabornate ni..cuma aritu je terdesak badan perlukan gula..kalau tak mengigil lagi..terima kasih ayahanda atas nasihat kesihatan tu..

sukran

manzlie said...

slam kak As..

memamg malam sebelum tu saya asyik duk berdoa pada allah minta kan kesihatan saya ok..alahamdulilah..betul jugak semua nye dari Izinnye..

ye ker..ohh dia duk jauh lah seberang belah Haram di sana...

sukran

manzlie said...

salam Ijoismart..

terima ksih..

takmau lah naik mana mana...hehehehe

cukup lah distu aje..

sukran

manzlie said...

salam Ijoismart..

terima ksih..

takmau lah naik mana mana...hehehehe

cukup lah distu aje..

sukran

manzlie said...

salam kak As..

thank you..

aduhh tak sbar nak makan cekodok ni...dah rinduu lah..favorite jugak tu..

sukran

manzlie said...

slam cikgu mas..

jangan laj jeles kak as nak masakan saya cekodok pisang..kegemaran saya tu...
tak sbar lah nak tunggu kak as ni...

manzlie said...

salam Noor..
terima kasih nohh atas pujian yang anda beri...tapi betul gak masa tu saya duk pk..kalau macik arab tu leh naik kenapa sya tak leh naik?,,,
tu yang semput dada tuh...heheheh

sukran

manzlie said...

amboi cikgu mas..setuju ajee sal abg smad...hmmmm..?????

manzlie said...

salam kak As..

tak payah lah duk tanya mereka..buat susah je..

saya doakan semoga Allah permudahkan perjalanan Umrah KakAs..

sukran

manzlie said...

salam cikgu Mas..
memamg betul dah rasa kita semua ni cam family kan..lebih lebih lagi sya yang kesaorangan disini..lagi mudah mesra..

sukran

manzlie said...

salam Noor..

dah lah..hutang lama tu tak terbayar lagi..

sukran..

taj said...

salam all fren,

meh kita doakan semoga kita semua dipertemukan di sana...

kak As,
beruntungnya menjadi lagi tetamuNYA... subhanallah
kak As, doakan kami semua ye...

cik Noor n cikgumas,
bayangkan kalau kita bersama ke sana... sama2 gamat dan sama2 syahdu... Allahukabar...

manzlie said...

salam Taj..

kalau semua geng pompuan datang sini and lepak Depan Ham pasti gamat..sambil makan cekodok kak As kan..

Noor said...

As Salam..

betul tu Taj.. insyAllah.. niat yang baik pasti akan dimakbulkan oleh Yang Esa.. sama2 lah kita berdoa..

cik lie... doakan kami GPK ye.. biar kami semua dapat kesana lagi.. aminnnnn

'Oleh itu bersabarlah, sesungguhnya kesudahan yang baik (yang membawa kejayaan didunia dan kebahagian diakhirat) adalah bagi orang-orang yang bertakwa' (surah hud:49)

manzlie said...

salam Noor..
insyalah...kalau dah niat tu baik pasti allah akan permudah kan geng PK ke sini..

sukran

Noor said...

As Salam..
eh cik lie.. baru je cheq antar komen dah terus jawap.. teng kieu teng kieu..

ok lah cik lie & my fren, cheq mintak diri dulu.. cheq nak p airport, nak amik kakak cheq... esok pagi kita sambung lagi arrrr

cikguuu.. ishhh.. p mana lak cikgu nih.. tgh bagi makan kambing kot.. he he

manzlie said...

salam Noor..

cik noor kirim slam kat kaka tu...wahh dah tak sbar dia nak p amik sticker keta tu yeh..hmmm..cikgu mas p lah sma amik sticker tuh..

sukran

cikgu mas said...

salam cik lie n fren

terlena pulak,maklumlah malam tadi dok berjaga ikut cik lie mendaki sekali,sampai ptg ni mamai je rasa.mujur skrg cikgu cuti..tapi berbaloi dengan segala gambaran yang sangat jelas tentang pendakian di gua Hira`kalau nk beri bintang entry ni,berjuta bintanglah saya beri,tq cik lie..

Alhamdulillah balik dah kak noor ke Mesia,Noor ambik berkat yer,nanti dapat pi lagi,minum air zam-zam banyak2,sticker jangan dok kalut lah,tak lari sticker di kejar,salam untuk kakak Noor.

manzlie said...

salam cikgu Mas..

terima kasih lah bagi berjuta bintang pada saya...si Noor tu dah hepi tuh nak amik sticker keta ..heheheheh

cikgu mas said...

salam

mahu yer tak hepi,tak ramai orang mesia pi sana jumpa kedai sticker tau,kira lucky la tu..dulu suka jugak meninjau tempat shoping,tak pernah nampak kedai sticker,Alhamdulillah Noor ada kawan cam cik lie yang sudi mencarikan ..merasa jugak kapcai dia bersticker brand Makkah.

Pahala besar kalau kita selalu buat org hepi,moga cik lie pun terus hepi yek dengan segala aktiviti yang sgt bermanfaat ni.saya ni skrg dah jadi peminat tegar blog cik lie,

Atikah said...

Salam en lie....

Tahniah dan syukur en lie... berkat kesungguhan... dpt daki jabar nur dgn selamat... siap main sorok2 lagi en lie ya.... :)

InsyaAllah... andainya ada rezeki, ingin juga merasai pengalaman ini...

Wah sehari tak masuk blog en lie, macam komen dari akak2 ku yang baik hati itu... kak mas, kak noor, kak TJ, nk p sana jgn lupa saya ya....

manzlie said...

salam cikgu mas..

ye lar tu...by the way cikgu mas saya ada surpise tau untuk entry hari ni..Just teka apa dia>>>???

sukran

manzlie said...

salam tikah...
semua ni jugak berkat doa dari tikah kan..alahamdulilah..

sukran

wasalam

Atikah said...

Salam en lie...

Thanks... en lie, nampaknya kak mas tak tidur lagi ler malam nie... dok menunggu entry en lie... apa ya agaknya.... saya lak tak sabarnya... he.. he.. he..

cikgu mas said...

salam cik lie

Apa tu???? adoi suka benar mainkan perasaan orang tau!!!apa yer.kite nak teka

- kambing???
- abg samad dah tak suprise lagi!!
apa yer??? Prof ker?? oh tidak!!!

jangan ajak saya berjaga lagi malam ni,lebam bawah mata cam panda nanti!!!cepat2 entry.malam ni tak mahu goreng telur lagi..

Atikah said...

Salam kak mas...

Awai masuk gelanggang... malam nie jadi burung hantu lagi ker? dok tunggu surpise dari en lie... ala apa salahnya berjaga malam... coti gitu... esok lusa hilang ler tanda panda kat mata tu... he.. he.. lain ler teman... udah tak boleh jadi burun hantu dah... perjalanan semakin jauh....

cikgu mas said...

salam

ni bukan kes burung hantu lagi cik tika ooi,kalau malam ni berjaga lagi ni betul2 jadi hantu nanti..k.mas ni bukan boleh orang dok dera perasaan ingin tahu,tak de boleh lena yer!!!cuti-cuti jugak,tapi siang hari jadi mamun mamai nanti,please cik lie cepat2 kuar entry..sian kt saya!!!

manzlie said...

salam cikgu mas dan tikah..

betul cakap awak tu tikah..besok bukannye dia kerja kan..heheheheheheeh

ok lah cikgu mas..

lagi 5 minit kuar lah entry yang surprise ni..heheheheh

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Tikah..

best tau entry hari ni..cuma satu je entry ni but pasti akan "Meletoppppp""

sukran

wasalam

SUHAIMI said...

salam....
entry pendakian ni memang menarik betul...gambar pun cantik2...tahniah.
Harap2 ada le trip ke Gua Hira dalam pakej umrah yang saya ikut minggu ni. Malam Jumaat sampai Makkah...Doakan selamat sampai. camno nak jumpa blogger hebat ni ....he2

manzlie said...

salam saudara Suhai...

senang jee..kalau masuk je dari pintu depan King abd Aziz gate 1 jumpa lah hotel alsafwah tu..sebelah zam zam tower..
just call sya je 561534338

Duk kat hotel mana , leh saya pergi jumpa gak
..

sukran

wasalam

Kak As said...

salam Cik Lie,

suspen .... tungguuuuuuu ni.....

awat tak keluaq lagi niii.

sian kat Cik Mas, mesti jantung dia berdegup 150 detik seminit ni.
dup dap dup dap. alamak! dah pengsan ke Cik Mas. Cik Noor plak dok asyik ngn sticker dia. hehehe.

manzlie said...

salam Kak As...

dah nak hampir siap ni..just tunggu nak tekan je butang pad ni..heheheheeh

biarlah cikgu mas tu tunggu jap eh...

cheq nak solat sat..

sukran

wasalam

cikgu mas said...

salam k.as

saya dok cuci pinggan,lap top saya on kt depan kabinet ni!!!punye excited n suspen yer..kejam betul abg aji ni tau,he,he,5 minit dia entah2 kul 12 mlm nanti..cepat lah cik lie!!!opp solat lah dulu,doakan kami yer!!harap yer saya tak pengsan,noor tu sah tengah bukak ,cabut,gam sticker dia tu!!

SUHAIMI said...

Hotel satu, dua bintang je....mana mampu nak stay kat HOTEL AL SAFWAH ROYALE ORCHID.... Kalau tak silap kat Hotel Rawabi Taibah..katanya kat belakang2 Hilton

manzlie said...

salam cikgu mas..

sian nye dia....dah kuar dah..cuma cikgu jee tak tengok..

aahah noor tu mesti duk sibuk gam sticker kat kapcai dia kan..heheheh

sukran

wasalam

manzlie said...

salam saudara suhaimi..

oh ye ker kat dengan deretan hotel hijazz lah..ok lah tu...senang nak shopping pe..

sukran
wasalam