MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 17 June 2009

" Cerita Madinah - Kawasan Raudah part 2 "

Tuh dia gambar mimbar yang lama ...tempat khutbah Jumaat
Kawasan " Raudah " nih.....Masyaallah

Solat Sunat di DEPAN RAUDAH
Keadaan ceiling di kawasan RAudah"....
Di dalam pagar hijau tuh adalah Makam Nabi Muhamad Saw dan sahabat sahabatnyer...Subhanallah




25 comments:

Azemi Ali said...

Salam cik Lie.

Salah satu taman syurga ialah Raudhah. Tempat mustajab doa.

Moga saya berpeluang ke sana lagi.Amin

UmmuAdam said...

Salam Cik Lie,

Saya dapat no. 1 nampaknya. Jgn marah Cikgu Mas!

Seronoknya dapat tengok gambar2 di Raudah. Kawasan lelaki memang tak pernah tengok, kira ni first time lah. tapi rasanya sama aje dgn kawasan perempuan cuma ditempat lelaki kawasan raudah lebih besar. Terubat rindu nak ke Masjid Nabawi......

UmmuAdam said...

Alamak! tadi tak de comment lagi, tiba2 jadi no 2 pulak. En Azemi dah mendahului...tak pelah...Yang penting dapat tgk Raudah...Harap-harap dpt kesana lagi...Amin

NGINAP SRENGENGE said...

salam anakanda,

terimakasih ,ia membawa memori lama.Macam rasa kaki terpijak sendiri di bumi Madinah.

Restuilah kami semua dalam kecintaan Mu.Maha Suci Mu Ya Allah.

Wassalam.

manzlie said...

salam Saudara Azemi..

yup..solat disitu ibarat kita solat di syurga..insyaalah


sukran
wasalam

manzlie said...

salam UmmuAdam,

ye ker..saya rasa en Azemi yang dapat no 1..

kawasan lelaki dan pompuan sebanrnyer sama sahaja ,Kawasam Raudah nih..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam Ummu..

inysaallah semoga dapt adtg lagi kesini yah...

wasalam

manzlie said...

salam ayahanda...

alhamdulilah, ia mengamit memori ayahanda..anakanda berasa sungguh hepi bilamana ayahanda menyelami memori lalu..


sukran
wasalam

cikgu mas said...

Salam cik lie n geng

for Ummu Adam,saya pun kalau dah masuk bro no 14 tu,biasa yer mengalahlah,tak per kita cuba lagi,beware that guy dia pandai ramal no tu,sori cik mie bwk bersabar kaki tu sakit..

cik lie terpaku yer saya tengok kwasan raudah,sampai tak leh nk taip komen..betul kata ummu adam..kawasan raudah untuk org pompuan kecik jer,kalau saiz kecik molek pompuan melayu tak boleh nampak semua view,,cantik yer cik lie..taman syurga katakan..moga kita semua dapat masuk syurgakan...

hmm lagi satukan guard pompuan kt kwasan raudah berlembut sikit dgn pompuan melayu..sebab kami ikut peraturan..turn pompuan india,turki main rempuh jer..depa tu..dia orang panggil kami `ibu` or siti rahmah..kalau diaorang kenal siti nurhaliza..pasti diaorang panggil siti norhaliza,glamour kan..he,he

manzlie said...

salam cikgu mas...
saya pun terpegun bila pertam kali lihat kawasan Raudah...tak terkata..klu rasa lidahni...but alhamdulilah..sempat jugak lah 2 kali saya solat sunat disini...alhamdulilah pada allah...sempat jugak doa kan untuk semua sesama islam di dunia ni semoga di rahmati dan dilindungi oleh nyer...amin..

sukran
wasalam

bukitkledang said...

As Salam Cik Lie,

Raudah - Kawasan dimakbulkan doa... Semoga saya dan rakan-rakan serta jemaah haji Malaysia yang lain dapat bersolat dan berdoa di Raudah pada musim haji yang akan datang. Agar doa kami dimakbulkan. Amin.

Cantik gambar-gambar yang Cik Lie ambil walaupun dalam keadaan sembunyi-sembunyi. Terima kasih Cik Lie kerana sudi berkongsi dengan kami.

Kak Rosi

kak jose said...

Salam cik lie.

akhirnye photo2 dlm raudhah terpapan dlm skrin! Cantik sekali taman syurga ni.

syukur banyak2 cik lie,! ramai yg dapat manafaat atas usaha cik lie ini.
thanks bebanyak to u..

manzlie said...

salam Kak Rosi...
memamg benar..raudah adalah taman taman syurga dan berdoa disitu adalah Mustajab..insyaalah semoga kak rosi akandtg pada musim haji dan dapat berdoa disitu..
ye ker cantik gambar gambar tuh walaupun dalam keadaan sorok sorok..ucaplah terima ksih pada Allah swt sebab dgn Izinyer saya berjaya snap gambar gambar disitu..

sukran
wasalam

manzlie said...

salam kak Jose...
alhamdulilah semua pembaca blog saya hepi..sampai jugak hajat dihati saya untuk mereka gembira melihat gambar gambar Raudha tuh..Syukur Alahamdulilah

wasalam

Leenoh said...

Salam Manzlie.
Tengok gambarpun macam berada di sana.

manzlie said...

salam leenoh..

ye ker....alhamdulilah


wasalam

Leenoh said...

Salam Manzlie,
Nama penuh saya Mohd.Ali bin Mohd.Noh dan nama isteri Wan Tam bt Wan Bain.
Terima kasih kerana enta sudi berdoa untuk kami berdua.

manzlie said...

salam leenoh..
noted..

sukran

wasalam

cikgu mas said...

Salam cik lie

cik lie,cik lie,cikgu nak bertanya ni,??mlm ni ada kisah raudah lagi tak??part 3 or 4 ker,cikgu nak tunggu ni nk coop no 1,tapi dah macam makin layu jer,so cikgu amik 2 biji bantal n selimut dok golek atas karpet ni,tak mau masuk bilik,kalu masuk ter tido,tlg jawab yer??

manzlie said...

salam cikgu mas...

ada, tapi cikgu tidoq lah..sok kan nak p sekolah...nanti lewat bangun tka elok then marah marah kat driver lain lak..hehehehe


sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas...

ada, tapi cikgu tidoq lah..sok kan nak p sekolah...nanti lewat bangun tka elok then marah marah kat driver lain lak..hehehehe


sukran

wasalam

hanila said...

Salam Cik Lie,

Masih terkenang keindahan di Raudhah. Terasa seperti baru semalam berdoa di sana. Terima kasih atas paparan Raudhah dari pelbagai view. Jika bukan kerana usaha murni Cik Lie merakamkan keindahan Raudhah itu, tak mungkin kami semua dapat menatapnya berkali-kali...

Terkilan juga tidak dapat bertemu Cik Lie sepanjang saya berada di Mekah minggu lepas.

Moga suatu hari nanti saya berpeluang ke sana lagi... Amin

yunosh said...

SAlam Tuan Haji Lie,
Terima Kasih kerana dapat juga ambil gambar di Raudhah saya langsung tak dapat ambil gambar kerana takut camera kena rampas,...

Dalam Raudhah jangan sembahyang lama-lama kerana orang lain nak seembahyang juga . Sembahyang kena banyak tempat . Sykur Alhamdulilah saya dapat sembahyang jumaat depan Mihrab Nabi.Jangan berebut dan bagi peluang orang lain . Itulah amalan saya.Syukran wassalam.

manzlie said...

salam Hanila..

alhamdulilah saudarai masih dapat lagi menyelami perasaan di Raudah..takpa insyalah di lain masa kita berjumpa lagi..jgn lupa GPK ada buat gathering hujung tahun nih..join lah sekali

sukran
wasalam

manzlie said...

salam Yunosh..

aahaa memamg benar...kit kena bagi peluang jugak pada orang lain kan..alahamdulilah atas ingatan mu pada kami semua..

sukran
wasalam