MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 24 June 2009

" Cerita Madinah - Jam besar di depan Masjid Nabawi..."

Sini pun ada gak burung merpati duk bersama sama depan Haram nih...bertentangan jugak dari Hotel Hilton Madinah...
Tersergam indah Jam Besar di Depan Masjid Nabawi Madinah ni

Depan Pagar nih adalah satu pusingan laluan jalanraya tau...


20 comments:

cikgu mas said...

salamciklie

Madinah city ni bandar yang terancang,bersih dan teratur kan ciklie...tenang dan damai..lain sikit dgn makkah..bumi pilihan Allah untuk memulakan sebuah pembentukan negara Islam yang menjadi contoh sehingga kini..disinilah keunggulan politik islam bermula..

sgt cantik gambar ni..selama ni di madinah hanya berfokos pada gambar2 masjid jer,,,,tq cik lie..N95 tu sangat besar jasa yer,berkat hphone tu kan??

Imran Paris said...

Betullah kata Cikgu Mas tu, Madinah kota penuh ketenangan yg tiada bandingannya. Thanks En Li, for sharing these photos...mengamit memori musim haji yg lalu :)

manzlie said...

salam cikgu mas...

memang bersih bandar Madinah nih kalau nak dibandingkan dgn makkah...

N95 ni jer lah yang cheq ada, nak beli N97 takdaq duit...

sukran

wasalam

manzlie said...

salam Imran...

most welcome...yah..

sukran

waslam

maklang said...

Salam Cik Lie,

Macam samaaje semua hotel2 tu...kadang rasa cam tak boleh ingat yang mana satu!

Atikah said...

Salam en lie...

Cantik gambar burung2 merpati tu... walaupun ada burung merpati,tapi kawasan sekitar tetap bersih kan...

Gambar jam tu pun cantik en lie...

rezeki said...

Salam Cik Lie dan semua,
Memang tenang je berada di Madinah . Keadaan bandarnya yang terancang.
Nabi pernah bersabda,"Madinah lebih baik bagi mereka seandainya mereka tahu.Tidak seorang pun meninggalkannya kecuali ALLAH akan mengantikannya dengan yang lebih baik, serta tidak pula seorang teguh atas kelaparan dan kesulitan hidup di dalamnya, kecuali aku akan menjadi syafaat dan saksi atasnya di hari akhirat." (diriwayatkan oleh Muslim no. 1363)

Abg Mgt said...

Salam cik lie,

Ingat jam besar tuu, terbayang semasa di sana dok tunggu kak as keluaq masjid. Pas tuu balik sama-sama....

Asnija said...

Cik Lie,
Tengok gambar-gambar ni, baru tahu...banyak nye miss tempat best mas kat sana...tak sabar nak pegi lagi...

Cikgu Mas, boleh jadi ketua main kutu ke...then kita boleh gi sekali..

cikgu mas said...

Salam cik lie

Tak per yer,pi jer beli N97 tu..dont wori..cheq dah sain cek..untuk cik lie..kalau tak tolong cik lie apa guna nya cikgu jadi Presiden Group Pompuan Kayo..cuma cek tu boleh cash bila PM umum bonus hujung tahun ni..he,he.itu pun kalau ada,kalau gawat,cikgu gigit kuku jer la..he,he

Boleh Asnija kita wat kutu..tapi syaratnya kita kena tinggalkan mahram..rela ker cik abang tu???

ijoismart said...

Sy dok tunggu pengumuman ... kalau depa bagi kuarkan 20% gratuity. sy dok ingat nak p sana... Doakan kami ya Lie

Kak As said...

salam,

Madinah,
ketenangan mu menggamit rindu.
Kak As selalunya buat appt ngn abg Megat kat jam besaq tu waktu lepas solat.
sambil memerhati burung merpati yang jinak dan sihat. seronok nyaaa.

kepada ahli GPK semua, kalau nak p kena bawa mahram tu.kalau yang tak dak mahram kena cari atau Cik Lie kan ada , masih teruna lagi. hehehe

manzlie said...

salam Maklang..

memamg semua ketinggiannye sama takleh melebihi dari tiang Menara Masjid Nabawi

sukran

waslam

manzlie said...

salam Atikah..

yer ker..

alhamdulilah

sukran
waslam

manzlie said...

salam rezeki..

alhamdulilah...many thanks for the Hadis tuh..and tq for sharing

sukran

waslam

manzlie said...

salam abg Megat..

memamg tempat tempat macam tuh lah senang nak tunggu dan ketemu balik dari masjid kan...

sukran for the info

waslaam

manzlie said...

salam Asnija..

so plan lah bila nak dtg balik sini..kalau takda org nak guide takda maslah..saya leh tolong kan nanti insyaalah..

sukran

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

N97 idaman ku..tapi ini semua hanya mimpi je lah..heheheh

Abag mana? Samad ker!!!!

sukran
waslam

manzlie said...

salam ijoi...
semoga allah murah kan rezeki kamu semua...semoga dpat lah bonus tuh nanti insyaalah....
daptlah saya nanti N97 dri cikgu mas tuh kan..


sukarn
wasalam

manzlie said...

salam Kok As..


aikk bukak line nampak..heheheheh

takpa cheq leh tolong nanti jgn risau

sukran

waslam