MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 25 June 2009

"Berita Terkini - Dapat Hadiah Kiriman Kak Shopie Yusoff..."

Pandangan dari tepi Hotel Abeer Garden di belakang laluan utama
Hadiah yang dikirimkan oleh Kak Shopie, best tuh...leh buat cucuk ikan bilis bawang..CM jangan jeles...

Salam from Mekah....harini saya sungguh gembira kerana menerima satu bungkusan "Hadiah" kiriman dari Kakak Shopie Yusoff dari Taman Keramat AU2, KL. Kakak Sophie telah mengirimkan pada temannyer yakni Kak Amy yang datang menunaikan Umrah disini pada 3 hari yang lepas semoga mahbruh hendaknyer Umrah mereka..Insyaalah...saya telah berjumpa kak Amy di Abeer garden Hotel tadi jam 2.00ptg dah dia telah menyerahkan bungkusan tersebut pada saya...Alhamdullah saya telah selamat menerimannyer...ada Mee Kuning dan ada tepung cekodok...dah taksabar nak goreng nih...akak Shopie Many Thanks dan kak Amy jugak Sukran for bringing here..saya doakan semoga Allah swt murahkan rezeki akak Sophie sekeluarga dan dilindungi serta di rahmati oleh Nyer..amin...syukran..wasalam
P/s: Sesiapa yang berbuat kebaikan pada Bulan Rejab ni akan Allah swt ganda kan 70 kali pahala nyer setiap kebaikan yang di lakukan...amin....


48 comments:

PINATBATE said...

Alhamdulillah..!murah rezeki Cik lie..

Daku yang pertama kah..?

manzlie said...

salam kak Pinat..


Taniah no 1....


yup..alhamdulilah...rezeki allah bagi dari kak Sophie

sukran kat sophie


waslam

cikgu mas said...

salam cik lie

Alhamdulillah..murah rezekimu..Ya Allah AbeerGarden,nostalgia yer..hotel dicelah bangunan kan.??..hmm ada cekodok lah...berkat bumi makkah ni apa yg cik lie teringin semuanya Allah maqbulkan...cheq jugak yang gigit kuku kat sini..

manzlie said...

salam cikgu..

tapi satu jer cheq terkilan...asam pedas cikgu..
hmmmmm

sukran
waslam

abr said...

hotel nie di celah-celah bangunan ke saudara..hmmm agak2 mudah sesat tak tuk org tua yg agak2 umurnya 85..jauh ngak ke al-haram..syukran

arulz_adnan said...

waaaaa....stock kt sini pon dh abis cucur tu..pasni malam2 goreng cucur je la yer..xde la makan kurma je lg..heheeh

Imran Paris said...

En Li....beruntungnya badan...tak de ke sapa2 nak htr kiriman kat saya di sini :( Kalau ada yg sudi....nanti saya bg alamat saya ye :)

Merci d'advance :D (thanks in advance)

maklang said...

alhamdulillah...moga lebih murah rezeki lagi...

Atikah said...

Salam en lie....

Murah rezeki en lie... moga bertambah2 lagi lepas nie...

En lie... nak buat permintaan sikit nie... nanti kalau ada masa masukan gambar pokok kurma yang sedang berbuah...

Abg Mgt said...

Salam cik lie,

Alhamdulillah.... boleh tumpang makan masakan cik lie tuu, tentu sedap masak.

Cik lie ni pandai masak sebab saya dah biasa makan.

Cig gu mas boleh laa rasa masakan cik lie, sedap tauu......

ijoismart said...

kalau atikah suruh Lie ambik pic pokok kurma... sy nk tengok pic org arab nikah...

Yem0805 said...

Salam,

Alhamdulilah tu dinamakn rezeki hehe..
Cik Lie mengidam asam pedas..
ermm insyallah..

silversarina said...

Eeemm... sedap tu, makan cucur pekena dengan teh arab :)

rezeki said...

salam cik lie

kalau makan jgn lupa kami di sini.

manzlie said...

slam abr..

memamg benar tuh..dia kedlam dari laluan utama..may be untuk merka yang sudah uzur berkemungknan akan sesat

manzlie said...

salam Arul..

malam tadi dah goreng satu bungkus..hmmm sedap dan alhamdulilah...daptgak merasa cucur kat depan Haram nih...

syukan kat kat sophie lah..


wasalam

manzlie said...

salam imran..

kan Presiden GPK suruh buat blog..ada lah tuh nanti dia kirim kan...maybe asam pedas kot..


hehehheh


sukran
waslam

manzlie said...

salam maklang..


dan alahamdulilah
sukran



waslam

manzlie said...

salam atikah..
ada tuh..maybe dalam dua tiga hari nih kuar lah entry tuh yer..
sabar dikk

sukran
waslam

manzlie said...

salam abg megat..

alahh biasa tuh..setakat goreng jer semua orang pandai kan abg megat..


sukran

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

gamabr pokok kurma tu mememg dah sanpa dah tunggu masa nak kuar jer nih..tapi kalau gambar nak bernikah memeg den mintak ampon dan maaf sebab depa nanti kata kat cheq " Ya haaajiiiii Haaaaaraaaaaaaaaamm...ken ligan nanti cheq..heheheh


sukran
waslam

manzlie said...

slam sarina..
cheq makan cucur tuh dgn air panas teh o malam tadi..best...teringat masa kecik kecik arwah mak buat..sodap..


sukran

waslam

manzlie said...

salam Yem...


terimaksih jer lah yah..saje gurau jer tuh...


heheheh

sukran
waslam

manzlie said...

salam rezeki..


insyaalah..


waslam

elaira said...

salam cik lie... moga sihat sejahtera hendaknya hari ni, bertambah-tambah pula ceria dah bahagia disamping cekodoks-cekodoks tersebut... huhu...
syukur alhamdulillah murah rezeki kan...

cikgu mas, sayer ni dah termasuk dlm GPK ke blom? tu hari soh jadik ajk transpot kan? kalo jadik saya nak soh erl, komuter dan star lrt depan ghomah tu stenbai utk GPK nyer event. kalau blom lagik, saya nak mintak borang keahlian muahahhaha... yuran nyer spek mato hitam bosa-bosa jo kan ;)

tp series... nanti kita buat gathering ya... mesti meriah. lelagi kalau buat potluck dengan tajuk "asam pedas". so semua org akan bawak asam pedas versi masing-masing. sapa paling sodap dan paling kreatip akan dapek adiah sebungkos cekodoks... huhu menarik dan happening tuh..

cik imran... ha tu lah org kata buat la blog, cerita lah tentang kota idamanku itu... tak dpt pegi dpt tgk dari kaca kamera cik imran pun jadik laa... lepas tu kasik alamat, sure ramai kawan2 kat sini akan kirimkan kue rayer nanti... tak lama lg nak raya dah ni... tigo bulan jo layi huhuhu

Engku Artini said...

Tumpang lalu En Lie..
En Imran.. betuila cakap Elaira tu. buatla blog pasal kota paris. Dah lama saya teringin nak jengok kota paris tak jejak2 lagi.
En Lie dh g Paris ke. saya ni setakat tengok cerita 'An evening in Paris' jerr

Asnija said...

Cikgu Mas,

Cik Lie dah mengidam-ngidam asam pedas cikgu tuh...nanti jadi meroyan plak...banyak-banyak rezeki orang kirim dan kasik, asam podasmu jugak yang jadi pojaan hatiku...

Macam nilah Cik Lie, doa je lah depan multazam, mana tahu, datang asam pedas tu dengan orang-orangnya sekali..

Noor said...

As Salam.. Cik lie & fren,

huh.. cekodok bawang tu kan cik lie.. kalu tambah ikan bilis, pas tu goreng bagi garing2 skit.. kemudian cicah ngan cili sos.. mak aihh! yummyyyyy... mak mertua lalu tak perasan tuh.. (opsss.. sori-sori, lupalak cik lie lum ada mak mertua lagi.. wa ha ha)

elaira,
pengerusi GPK tgh kalang kabut.. banyak kije.. dah nak dokat SPM.. meh sini cheq tlg jawap soalan cik elaira.. emmm.. mana ada isi borang cik adik oiii.. kita main online je.. anyway, cheq dah masukkan keahlian adinda.. yg penting ada spek itam bosar.. otomatik bleh jadik ahli..

imran,
huh! dah mula ramai peminat tu... apalagi, cepat2 buat blog.. kasi hilang itu goBlog (mengambil hasil tulisan saudara).. dah duduk nogri omputeh misti terrer tahap gaban.. cheq pun tak sabaq nak tgk paris nih..

Asnija said...

Cik Noor,
Bagus lag Cik Noor dah siap noreh ni, sejak di pilih jadi AJK Kutu oleh Presiden, saya tak tau nak start kerja sebab CM kata saya kena merepot dengan Cik Noor dulu selaku supervisor saya...saya tunggu arahan Cok Noor selaku bos saya...ok bos?
Saya ni belum tahap pompuan kayo, boleh masuk GPK ke?

ijoismart said...

Kerana asyik dok layar blog Lie ni dengan segala macam pic menarik, saya terhafal nama2 kat dlm ni.
Paling glamor tentulah CM, celotehnya aduhhh bersahaja. Cikgu la katakan sampai Lie pun pandai dok menjawab. Kak As ku (bercucuran air mataku di atas doa kak) diikuti Abg Megat. Pas tu nginap srengenge (tergeliat jugak lidah nk sebut nama ayahanda ni), Imran Paris (dh dekat nak glamor.. Im jgn lupa ya buat blog ), saggi Noor mare sy tak sebut nama dia, taj, cikgu zainab, kak jose, maklang, atikah, yem0805, rezeki, elaira, engku artini, asnija. La terlepas Azemi Ali, kamato, husain bin tahir, yunosh, G, ibu, mommy,mom, silversarina, salam sejahtera, laracroft74, raihanah, abd latif, ummuadam. Maaf tertinggal lagi abr, aruz adnan… ooo lupa pula kat lecturer tu.. afis…
yg tertinggal jgn mara ya

manzlie said...

salam ijoi..
semua yangdtg sini kan nama depa nih glamour glamour tau..anayway terkasih pada mereka semua kerana menyokong saya dari belakng..

ada GPK, ada ayahanda, ada Akauntan,ada cikgu cikgu,ada bermacam macam kan...you all ada laa yang terbaik allah beri pada ku bersahbat..

syukran
waslam

manzlie said...

salam Elira..

kamu tuh dah comfom jadi ahli GPK..tuh cik noor dah serapkan nama kamu ..jgn \risau tau..

syukran
waslam

manzlie said...

salamEngku..

saya lumlagi g Paris...tengok paris dah dalam tv jer..An evening In paris..hehheh
sukran

wasalam

manzlie said...

salam asnija..

good idea..mana tau kan..insyaalah i will..

syukran for the idea

wasalm

manzlie said...

salam Noor,

memamg malam tadia cheq goreng dgn ikan bili and bawang..sodap..

hehehehehe


syukran

waslam

Noor said...

As Salam.. cik lie & fren,

ijoismart,
ha.. sib baik nama cheq hang ada sebut.. tak ada kalu.. cheq tarik balik jawatan drebar.. he he.. syabas betey.. berderet nama2 yang dihafal.. cheq tambah skit, kak pinat, nek rock, asnija, alis, teja.. alamak takat tu je cheq bleh hafal.. semoga persahabatan
'ukhwah' kita berkekalan.. dan semoga cik lie akan terus berada di mekah.. menjadi pengantara rindu kita semua kepada kaabah.. amin..

asnija,
he he.. bukan setakat supervisor.. semua cheq bleh jadi.. cuma jawatan pengerusi je, cheq tak berani nak amik alih.. kang ada yang kena desyum.. duit kutu tuh, hang simpan dulu.. akhir tahun baru kutip.. adinda asnija, 'belum tahap pompuan kayo'?? kita bukan kayo duit dik.. kita nyer vision, nak kayo amalan.. yang penting misti ada spek itam bosar.. tak kira apa jenama.. alah, akak nyer cap petaling street je dik.. you are always welcome to GPK..

psttt.. cikgu, awat senyap je.. halu halu skit.. cheq ghindu kat cikgu..

kak jose said...

salam cik lie.
tumpang lalu cik lie..
cik ijoi,
blog cik lie ni memang dah jd satu blog popular(tak sampai 1 bulan akak melayari, dah ade 152 followers) dan informatif.

pada akak mesti bukak hari2. banyak info yg kite dpt, spt kenape lantai di dataran kaabah sejuk sentiasa, hotel2 di madinah lebih kurang same tinggi, tiket bas yg tertera nama pembeli(kat msia tak tulis nama) dan tak lupe nak baca celoteh cikgu mas!

manzlie said...

salam Noor..

cikgu busy tuh duka chek paper budak budak tu..biarkan lah dia abih kan kerja tuh..heheheh

asnija,
spek cak ayam pun boleh cam cikgu tuh...janji hitam dan bosar...leh cover pipi sekali nohh..
duit kutu tuh simpan sampai blan dec nih..utnuk gathering kita semua..


sukran
waslam

manzlie said...

salam kak Jose..

kan cheq dah habaq " berita sensasi informasi terkini"...a macam..leh jadi cam tv3 tak?...hehheh

semua info disini akan saya update kan untuk anda semua..jgn risau..

syukran
waslam

Kak As said...

salam,

Cik Lie memang murah rezeki, cakap saja apa yang Cik Lie teringin tentu semua orang nak bagi. orang berbudi kita berbahasa. begitulah kira2nya.

Alhamdulillah, Allah permudahkan jika kita ikhlas.

Kak As said...

salam ijoi,

ijoi dah dapat pahala banyak ni sebab promot blog Cik Lie dalam blog prof. smoga ijoi akan keTanah Suci secepat munkin.
berbisiklah pada Allah selalu dan Allah sentiasa mendengar.

manzlie said...

salam kok As..

alhamdualilah...semoga masin lah mulut Kok kita nih yah..

syukran
waslam

elaira said...

salam cik lie dan semua...

nasib baik ijoi sebut nama aku... kalo tak mau majuk tak lena tido aku mlm ni.. huhu...

ok la nak tido ni hahahha esok kita sambung lagi... jenguk blog cik lie ni tak boleh sekali sehari... mnima 5 kali sehari...kalau tak sah ketinggalan keretapi... huhu

lega aku dah kompom grup GPK... tapi aku takdak spek itam ni...erk tak po.. ooo omak... pinjam spekk satt... hehehe (mak aku ado spek itam bosa tu ;)

yunosh said...

Salam Tuan Haji Lie,
Gambar tu macam kenal aje , tempat saya menginap,atas bumbung ada tempat (heli landing)tempat ini mengingatkan seribu kenangan pahit manis semasa di sana .Terima kasih atas lapuran tu, sekian Syukran wassalam.

manzlie said...

slam elaira..

seronok nye dia dah jadi ahli yer..
ok lah tuh...
pinjam jer kat ci noor or order kat dia ..10 kali bayar jer..

sukran
waslam

manzlie said...

slam Yunosh..

oh ye ker...
alahmdulilah
mesti satu nostalgiakan..

syukran
waslam

Non datin sophie said...

Salam
Alhamdulillah. Cokodok dah goreng. Mee tu dari Muar. Ia di panggil Mee Siput. Di goreng garing dan di makan dgn sambal tumis ikan bilis. (Menjilat jari)
Oleh kerana dari blog ini dah banyak ahlinya seluruh malaysia kenalah buat jadual bila balik cuti ke Malaysia nanti. Teh tarik session di setiap negeri. Kalau tidak tak sempat nak jumpa semua org. Ingat tak apa I bagitau you kalau you berhijrah ke tempat lain?

manzlie said...

slam kak Shopie...

1. Kak shopie adalah my follower yang terawal dulu masa sya mula mula buat blog dan kita tak pernah berjumpa...terima kasih kerana still wiz me...and support me..

2. Many thanks fr the Gift tuh..semoga allah swt murahkan rezeki akak sekeluarga Insyaalah..

3. Yes i do remeber you advise tempoh hari..syukran again kak shopie.


waslam