MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 24 June 2009

" Cerita Madinah - Bus Sekolah...."

Duk parking berdekatan dengan Hotel penginapan ku..Golden Orchid Hotel
Salam From Makkah....."Grease lightning yeahhh Grease Lightning"...teringat aku lagu tuh dalam filem "Grease" masa zaman remaja lah..duk giler filem John travoltal and Olivia , Bus sekolah zaman dulu dulu tuh ( 50 an agaknyer) so masa duk lalu keluar dari Hotel nampak bus sekolah nih..hmmm apa lagi snap lah cepat cepat.....masik lagi di gunakan di Saudi ni....apa nak di kato..." mereka still using this kind of School Bus kan..so cikgu cikgu di luar sana ....Any Comments..? syukran ...wasalam
p/s: Teringin nak masuk Ryder High School kat US tuh...hehheeheheh

29 comments:

cikgu mas said...

salam

pi sekolah naik bus
no 1 cheq kebas??

hilmyiskandar said...

salam.

teringat lepas melontar naik bas mcm ni atas bumbung balik ke Makkah. Seronok.....

Doakan......

tq.

Atikah said...

Salam en lie...

Bus lama tu... masih ada kat sana ya...

Wah kak mas naik bas no 1 lagi.....

Azemi Ali said...

Salam

Pak Arab ni duit banyak tapi kodokut. Patut tak pakai dah bas cam ni. Macam tak ada aircond je. Patut pakai bus double decker gi sekolah.

KAMATO said...

Salam
Kalau bas macam tu, dah kira antik la, kalau ada kat malaysia mungkin harganya lagi mahal.... hehe. Saya rasa pemandu di madinah lebih bersopan compare pemandu di kota mekah,betul tak...
Insyaallah sahabat saya saudara azmi akan berada di Mekah minggu depan dan akan melawat saudara

cikgu mas said...

Salam cik lie

Tengok kat atas tu,sapa no 1,??so tambang bus tolong bayar yer!!!cikgu teringin nk sambung lagu tu..tapi bukan zaman cikgu lah..John Travolta zmn Noor..

Ya Allah klasik sungguh bus dia,kalau kt mesia tak de yer budak sekolah nk naik lagu tu..tapi GMC tu ...

manzlie said...

salam cikgu...

bukan kah cikgu p naik Pesona
cikgu nampak mempersona.....

manzlie said...

salam atikah...

dia mana ada naik bas...dia naik Pesona lah..hehehheh
nak suruh dia jemput cheq nanti kat KLIA..leh ker cikgu?

sukran
waslam

manzlie said...

salam Hilmy..

oh yer ker...
satu pengalaman yang menyeronokkan ..betui tak?

sukran

wasalam

manzlie said...

slam Azemi..


ohh ye ker....hmmmm betui kot..


sukran
waslam

manzlie said...

salam Kamato..

ye ker...alhamdullah...
semoga di permuadah kan oleh allah swt perjalanan Umrahnyer..insyaalah.

sukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu..

Noor cepat sambung lagu tuh...

duk motong gotah lagi tuh..hmmm sudah lah dah malam nihh..

sukarn cikgu

waslam

cikgu mas said...

Salam cik lie

Tak laayanlah my pesona..kalau bas begini antik datang menjemput..

Bukan tunggu kat KLIA kat airport Jeddah lagi cheq dah standby..tapi bukan tunggu cik lie lah!!tunggu abg samad,kasihku takkan berubah,he,he,he..sorii yer cik lie..gurau jer..

manzlie said...

salam cikgu..

memang UTUH sungguh cinta mu pad nyer..takpa lah ku rela mengalah demi kasih mu padanyer...

adala lagu untuk cikgu....

' tERPAKSA JUA KU UNDUR DIRI.......

sukran
waslam

PINATBATE said...

Cik Lie dan cikgu mas sekarang dah nyanyi berduet,berpantun bagai..amin Ya Rob..

ijoismart said...

la...sedihnya lie. CM tolng pujuk

cikgu mas said...

Salam ijoi

betul lah sedih jer bunyi yer..bersalah pulak cikgu rasa..nk wat camner??bila cikgu dah lupa kat abg samad,dia jugak yang ingat kan balik,tunjuk kedai abg samad bagai..membara balik lak rindu cheq pada abg samad..ijoi tahu ker camner nk pujuk tuuu..???

manzlie said...

slam kak Pinat..

saje jer nak berlawak sikit..hehehehboring gak sorang sorang ni dalam bilik


sukrn
waslam

manzlie said...

slam ijoi...

takpa ..dah ok dah...cheq dah pekena Roti Tamis nih tadi...hmmm sedappp..


sukrna
waslam

Imran Paris said...

En Li...bas pun dah jd topik, tp mmg teringat John Travolta dgn Olivier....hahaha En Li pun berangan nak masuk Ryder High School gak ke? Rasanya En Li kalau dlm filem tu berlakon jd sapa??? :) Mmm...teringat pulak lagu Grease....Grease is the word
Grease is the word, is the word that you heard
It's got groove it's got meaning
Grease is the time, is the place is the motion
Grease is the way we are feeling

Bonnuit...Slm Malam

cikgu zainab said...

salam azli,
KN pernah naik bas macam tu ... maklumlah kita ni orang lama..heh3

Abg Mgt said...

Salam,

Amboi teringat saya lagu "Hopelesly dovoted 2 u" bila cik lie sebut filem Grease. Abg mgt pun syok juga filem tuu..... masa muda dulu laa.

Tempat abg mgt panggil bas hidung kembang, tak kan cik gu mas nak naik kot bas macm tuu.

cikgu mas said...

Salam abg megat

Cheq ni cikgu sejarah,mengaji pun dalam bidang sejarah,benda-benda antik,old,klasik memang cheq hargai..teringin gak nk naik bus hidung kembang tu.

Cik lie la ni dan pandai berangan,berfantasi bagai..hmmm cikgu mana yang ajar tu yer????

manzlie said...

salam Imran...

ni mesti kaki John Travolta gak..sebab tau lagu Grease tuh..hehehhe
saya suka jadi Director jer lah...sebab semua saya buat..heheheh


sukran
waslam

manzlie said...

salam kak Nab..

wahh beruntung nyer kak Nab...dapat naik..

saya teringin gak tapi kena lah masuk ke sekolah Rydell high school tuh..heheheh

sukran
waslam

manzlie said...

salam abg megat...

wahhh lagu cintan tuh..
kat spa tuh lagu duk teringat..mesti kat kok As kita lah tuh..untuk kok As ada lagu memori kan..


sukran fr the info

wasalam

manzlie said...

salam cikgu mas..

ye ker..cheq ni berangan..hmmm berangan lah dulu pastu berusha then menjadi kenyataann
tul tak cikgu..

sukran
waslam

puteri said...

Salam...
em xsangka bas macam ni pun ade lagi.masa ana sampai madinah 2006,xnampak langsung bas ala2 macam ni.sume bas econ,cuma yg nampak byk keta pak2 arab yg fesyen lama...agaknya sama tahun keluaran nya dengan bas ni kot...(:

Kak As said...

salam,

bas hidung panjang ni ada hikmah nya sbb orang arab kalau pandu kereta suka sondol menyondol sbb tu bahagian depan dan belakang kereta depa semua sentiasa kemek jerr.
hehehe... betui dak Cik Lie.