MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 7 June 2009

" Dah Buka..."




Salam from mekah...malam tadi at 8.00 malam saya pun turun lah ke tingkat 3 untuk melihat Restoran D saji yang dengar khabar nye telah di buka semalam...akibat dah hampir 6 bulan telah ditutup buat sementara jadi terasa jugaklah kerinduan untuk merasai makanan Malaysia disitu...saya pun order makanan yakni nasi putih dan kuah ayam masak lemak seperti gambar yang tertera di aats tuh...cuma SR20 sahaja...boleh tahan jugak lah rasa makanan tersebut...sukran..wasalam

7 comments:

perantau.timur.tengah said...

wah menarik tuh... moga berterusan .. insya Allah..

Azemi Ali said...

Salam cik Lie,

Seronoklah dapat makan makanan Malaysia. Banyaknya..takkan makan sorang je kot..tak bawak Pak Samad sekali..hehehe..

manzlie said...

salam saudara Azrai...

terima kasih..for the comments

sukran

wasalam

manzlie said...

salam saudara azemi,

ishh boleh ker..nanti kawan kita duk fishing lagi abih sya...
hehehehee..isnyaalah akan saya cuba bawak dia.


sukran
wasalam

cikgu mas said...

Salam cik lie

Wah dah dapat masak lomak cili api brand Kuala pilah lai yer,hmm conpom dah tak terliur dah dia dengan cekodok hangit cheq..he.he

Pape pun,tu tengok kat entry bawah tu soalan sejarah cikgu tak jawab lagi,takkan lak tak siap lagi wat refrence kt library Makkah tu,tak pun kena ambik diploma pendidikan then kena training baru boleh ajar cikgu nii,dari ptg tadi dok ready dengan buku nota,nak take nota tau!!jawablah,salah tak kena ketuk ketampi pun,kalau kena pun cikgu denda panjat Gua Hira`lagi 3 kali jer,ringgan jer denda tu,jawab yek cikgu azli!!!

Pssst: cam ada bunyi tapak kaki Pak Samad jer,cikgu mimpi ker fantasi ni!!!??hiss tak de lah kot

manzlie said...

slam cikgu mas..

hmmmbleh lah tahna jugak tapi cekodok lain...cheq cuma tak tahan sbar nak tunggu dari kak As jee ..

Azemi..hahhh tul tak saya dah habaq..jgn di sebab nama samad tuh..depa semua ni fobia sikit..hehehhe

sukran
wasalam

||alis|| said...

salam hj lie..

mak, lauk org sana org sini pula yg lapar.. hihi..

6bulan tutup sementara? lama tuh... moga terubat kerinduan ngan makanan mesia ;)

*amboi cikgu mas... hari hari bang samad yaa.. va va va...