MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 18 November 2009

" Terkejut....terima sapa'an..."

Bissmillah....Terkejutt..itu lah yang boleh aku kata kan kerana tadi sewaktu aku berjalan jalan sebentar di complex untuk mencari sesuatu semasa di escalator aku telah di tegur oleh seseorang.." En Manzlieeee...PDKM..." terkejut jugak aku dibuatnyer kerana disini tiada sesiapa yang tau nama Pena ku Manzlie, hanya aku bubuh di Blog PDKM jer.(.maklum lah ramai jugak tetamu yang datang mencari ku jugak sebut nama tuh di Lobby reception but depa jugak pun tak tau sapa orangnyer..heheheh)..
Lalu aku pun pergi mendekati beliau dan dia memperkenalkan dirinyer..Tuan Haji Abdul RAhim dari Brunei Darulsalam...salah seorang petugas Jemaah Brunei alhamdulilah..sempat dia menceritakan yang dia adalah Peminat BLOG PDKM.silent reader jugak.....masyaalah..semuanyer boleh dia bagitau tentang cerita2 ku di blog...jutaan terima kasih padanyer kerana sudi melayari blog ku...syukran..waslam

51 comments:

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah jumpa silent reader.

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah..

Tu dia..international tuh...respon nyer...insyallah kalau kebaikan kita paparkan..kebaikanlah kita dapat....dunia maya ni terlalu luas

Moga kita semua dalam peliharaan Allah

cikgu mas said...

salam

no 3 nmpknya

Imran Paris said...

En Li...lepas ni nampak gaya duduk Brunei lah ye :-))

manzlie said...

salam Yem..

Alhamdulilah..jumpa mereka kan..

wahh taniah Yem..Raja Pecut sekrang...no wahid..1

waslam

manzlie said...

salam kak shami..

alhamdulilah..insyalah

waslam

manzlie said...

slam cikgu mas..

top three dia ..ok gak tuh..dari no 30 sejak kebelakangan nih..taniah...
minum lah air kacip fatimah dari en rezeki tuhh..

waslam

manzlie said...

salam iman...

sya nak duk parisss dulu baru duk brunei ..boleh ker?

waslam

abh said...

Salam sdr Azlie,

Blog ni sebenarnya mempunyai daya tarkan tersendiri....and that is how saya turut menjadi reader....

cikgu mas said...

Salam

kalau kat mesia ni,CM terserempak dgn ciklie,CM tanya "ciklie kenal saya tak???ciklie pun kata kenallah cikgu!!!

CM pun kata...

jom belanja CM makan pizza hutt..masa tu lah CM powww ciklie atau ciklie powww CM...sbb sapa yg byk hutangg???

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah jumpa lagi orang Brunei... Jap lagi Kak Zakiah from Sabah nak jumpa CL...
Semoga semuanya dapat haji yang mabrur, mabrur.. mabrur.

manzlie said...

salam abh...

alhamdulilah abh..terima kasih kerana menyokong blog PDKM nih..semoga kita semua dirahmati oleh allah swt..insyalah

waslam

manzlie said...

slam zie...

ohh ye ker..zakiah dari sabah maa..alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam cikgu ams..

alhamdulilah boleh tegur..tapi cikgu nihh asyikkk nak makannnnn jer..tak risau ker ....heheheh

waslam

Zie said...

Salam CL,
Kak Zakiah kata lepas isya'nanti... nak belanja makan CL kenyang-kenyang.

cikgu mas said...

salam ciklie

CM tak mau lah minum kacip fatimah,bahaya!!! CM minum milo jer..membesar bagai johan..tuan ismet pun minum milo..

cikgu mas said...

Salam ciklie

laaa mmglah kena ajak makan,mcm CL jugak ajak tetamu makan..kalau tak ajak makan tak kan CM nk ajak tengok wayang???,mana boleh pak!!hehehe ,alahai ciklie selalunya..CM pas makan baru risau,tapi CM nk belanja ciklie sbb CM teropong dr sini CL dah semakin kurussss seh!!sian dia..

YB said...

Salam CL

Ada lagi peminat global.

abangsulung said...

Salam CL,
Tak boleh sembunyi lagi, semua orang dah mula mengenali CL & PDKM nya.

Kalau kat tanahair ni dah kira selbriti tu..

nailofar09 said...

salam...alamak dah jauh ke bawah, tak kesah larr, ankanda saya akan ke Mekah dah tu, sok2 dia tegur CL... n saya pesan kena sebut nick name saya, baru CL kenal. Hahhaa...CL dah di kenali ramai...kena pasang PA nih....muga zakiah n teman2 blogger yg jd tetamu ALLAH akn dmudah segala urusan n dpt hj mabrur..n kita semua di Rahmati ALLAH sentiasa...

PINATBATE said...

glamour !

manzlie said...

salam zie...

sya dah takda selera nak makan lah..busy laa nih..heheh

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

wahh pandai dia yer..tengok sya kurus dia nak belanja makan lak..nih mesti nak sabotaj bentuk badan kuuuhehehehe

waslam

manzlie said...

salam yb..

alhamdulilah..insyalah

waslam

abangsulung said...

Salam CL & rakan2.
Teringin benar bila tengok orang nak ke Makkah. Kadang2 nak makan pun tak ada mood, memendam rasa. Kuat benar tarikan tempat tu..

manzlie said...

salam abang sulung...

takda lah ..saya nih cuma insna biasa jer..apa lah ada pada glamour dan celebriti kan..minta di jauhkan perasaan tuhh

waslam

Zie said...

Salam CL,
Ala... ciannya CL.. Kak Zakiah nak ajak bergambo je sebagai bukti jumpa CL, tak payah naik tingkat 22pun, dia paham CL tersangatla bz.. bagai celebriti pujaan la...

manzlie said...

salam kak Piant..

biasa jer..

waslam

abangsulung said...

CL,
Itulah resam kita hidup didunia. Kalau baik dibalas baik. Buat jahat jgn sekali.
Buat perkara yang baik pasti dihargai & dikenang orang.
Teruskan usaha murnimu. Ramai orang dpt manfaat darinya.

manzlie said...

salam nailofar..

alhamdulilah..moga leh jumpa dgn anak puan nanti...insyalah

waslam

manzlie said...

salam abang sulung...

sungguh bermakna kata kata dan anasihat dari abg tuh..mekasih yer..

syukran

waslam

manzlie said...

salam zie..

ok takda maslah..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

ohh dia pun nak minum milo membesar sebagai johannn

waslam

Imran Paris said...

En Li...silakan, kami di Paris menunggu :)) Bila nak mai?

Nak tanya sikit boleh, napa ye ada bbrp kali En Li type nama saya Iman. Best jugak nama tu kan. eh jgn salah anggap tau, sy sikit tak marah, cuma pelik je, since mula2 jejak PDKM ni, sy perasan. Sbnrnya saya pelik sbb, En Li ni mcm paham2 sesuatu je di sblk nama IMAN tu...nanti kita cite no :))

ijoismart said...

CL mmg dah dikenali ramai... semua ingin jumpa ... alhamdulillah

manzlie said...

salam imran..

alhamdulilah..wahh baru sekarang dia perasan yer..baru sekrang dia tanya..sebanr nyer dah lama sya tunggu pertanyaan nih..tapa nanti sya ceritakan dalam email sya pada en imran yer..ada sesuatu tau di sebalik sya taip nama iman tuh.

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

semuanyer hanya kerana allah swt...

waslam

hajah zainab bt abdullah said...

ramailah orang "kenal" CL...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, orang berbudi kita berbahasa, orang pemberi maklumat 'live' dari Mekah kitalah yg. menikmatinya. Penuh kesyukuran sempena kunjungan Jemaah ke Baitullah, itulah keistimewaan menyambut Tetamu Allah. Teruskan usaha sedemikian, pulangan pahala Allah yg. menentukan. Syabas !.

Amin.

tq.

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Memang seronok bila kita berjumpa dengan sahabat maya, kalau jumpa dengan orang yang selalu beri komen lagilah seronok, selama ini dok bergurau di alam maya saja.Kini bertemu empat mata, berlebih lagi sesama Islam pula.

Saya baru bertemu tiga orang sahaja, pertemuan yang semacam itu, seorang perempuan dan dua orang lelaki, sekarang dah jadi kawan baik...alhamdulillah.

Zie said...

Salam CL & IP,
Saya pun perasan CL sebut IMAN, tunggu juga kalau dipanggil IMAM. Memang nama yang baik...

manzlie said...

salam Leenoh..

alahmdulilah..semmoga ituh akan ajdi kenyataan nanti bila kita dapat bersua yer..bukan hanya pada suadra tetapi pad semua pembaca blog PDKM nih..

waslam

manzlie said...

salam Himly..

alhamdulilah..semua ini dari keizinan nyer..syukur alahmdulilah

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah..syukur nikmat..

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

ye lah ..syukur alahamdulilah

waslam

rezeki said...

salam cl,

akhamdulillah, yg pasti berita dr tanah haram yg cl bawakan diikuti oleh semua warga PDKM walau dimana mrk berada

esok2 jgn teperanjat ada jemaah dr cina tegur, Ah Li

abangsulung said...

Salam CL,

Ha..ha.. Cik Rezeki pandai buat lawak. Geli hati saya baca "jemaah dr cina tegur CL, Ah Li".

manzlie said...

salam rezeki...

pandai lak dia tuh yer..hehehhe

wasalam

manzlie said...

salam abg sulung...

betu lah cakap abg tuh..

walsam

Atikah said...

Salam,

Semakin bertambah kenalan dari brunei... Nanti boleh p brunie lak... :)

m.q said...

indahnya persaudaraan tu kan
walau jauh berbeza negara
tp berjumpa di tanah suci