MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 9 November 2009

" Blog Follower yang KEDUA datang menjenguk ku.."

Bismillah..salam from Makkah...menerima lagi kunjungan Blog Follower ku yang KEDUA saudara Mnasir yang sudah pun masuk ke kota Makkah dari Madinah..alhamdulilah...gambar di atas sempat kami bergambar seketika sebelum makan tenghari bersama sama..Chicken kabsah menu nyer...kepada saudara Mnasir terima kasih kerana sudi melawat hamba disni...Cm bila nak belanja cheq cendul...?..syukran..wasalam

44 comments:

Zie said...

Salam CL,
123... milikku

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah... Haji Mnasir dah sampai. Kakak IP belum sampai lagi.. sedapnya makan... 2 orang aje ke

Zie said...

Salam CL,
Sedapnya chicken kabsah... mana kak noor ni... Kat sini saya makan nasi ambeng yang ada sambal goreng tu... hehehe

Zakiah said...

Salam CL
salam Zie..pickup akak working well..baru plan nak minum MILO ..Yippeee!!

INSAN KERDIL said...

Salam,
Wah berlumba-lumpa peminat PDKM ni ye....
Nampaknya saya no 5...hehehe

Zie said...

Salam Kak Zakiah,
Nanti bawak MILO ke mina dan arafah, laju sikit lari... kat sana banyak teh je. 6 km tu.. nak melontar.

Zakiah said...

Salam dari Sabah
terharu melihat gambar....Hmmm sedap tu...Zie, noor tu kat Mekah jugak ke?

manzlie said...

salam zie..

RAtu trek...no 1...emas , perak dan gangsa milik mu..

taniah

waslam

manzlie said...

salam zie..

yup..haji M nasir dah sampai but kakak IP masih lum lai...sabor nohhh..amboi sodapnyer samabl goreng tuh dimakan dgn nasi ambeng, nak sikit..

waslam

manzlie said...

salam kak zie...

alhmdulilah...no 2 lah tuh kiranyer...taniah gak..

wslam

manzlie said...

salam insan Kerdil..

No 3 sebenrnyer tuh..taniah jugak..selepas kak zie dan zakiah.

waslam

Zie said...

Salam CL,
Saya makankan ye sambal goreng utk CL... tapi kurang sedap bukan versi jawa... saper nak tolong ni.
Kak Zakiah,
CM dan Kak Noor kat Malaya la kak, kalau jadi jemaah haji mana nak sempat masuk blog CL ni, kita datang ramai2 ke hotel dia je..

Zakiah said...

Salam CL

misti ada large screen macam billboard baru ble dpt no 123... Zie pasang beeper kot bila CL upload gamabr baru...heheh. Aka salute Zie selalu top

manzlie said...

salam zie..

oklah..makan kan untuk sya pun dah cukup kan..

waslam

manzlie said...

salam zakiah...


ye lah kak..agaknyer kot kak zie tuh kan..menunngu jer dia..

waslam

Azemi Ali said...

Salam CL dan rakan-rakan

Bila nak jenguk CL di Al Safwah ni..heheee

manzlie said...

salam suadar azemi..

insyalah semoga allah swt murahkan rezeki suadra azemi dan mampu kesini lagi nanti..insyalh

waslam

babyizah said...

Salam CL,

Wah tak sabar rasanya saya pula nak sampai kat sana. InsyaAllah kami akan berlepas pada 13 hb ni. Cik Lie ada nak kirim apa-apa ke? Boleh kami bawakan. Kalau kami sampai nanti, kami call cik lie.

Wasalam.
Hj Hanafe

Noor said...

Salam CL..

Alhamdullilah dah sampai saudara MNasir.. semoga beroleh haji yang mabrur.. wow! jamu makan bagai.. bes bes.. semoga murah rezeki CL arr..

huiyoo.. 123 zie cekau.. akak tercekik melo dik.. tu yang lambat.. CM lak, tgh beli melo refill kat Giant.. he he

kak zakiah.. 'aku tu sik ada di Mekah.. di Semenanjung aja bah'.. alamak dah macam bunyi indon lak.. hancus.. heh heh

nailofar09 said...

salam CL, salam suma...ramainya pminat PDKM...salam ukhuwah Ummihumaira...apapun memang best, pic canggih belaka, bole dpt award nih, CL kawan2 saya tumpang tau..tumpang nengok pic copy' kat blog saya
t kasih bnyak2 na...

Zie said...

Salam babyizah,
Selamat mengerjakan ibadah haji.. pergi penuh keinsafan dan ketakwaan, semoga memperolehi haji yang mabrur... amin.

ummi humaira said...

salam CL..
tahniah , dah ramai tetamu dr rakan blogger datang menjenguk...
CL masak sendiri ke jamuan tengahari nih...

babyizah said...

Shukran Zie. InsyaAllah saya doakan semua follower CL akan berpeluang kesana. InsyaAllah.

Zakiah said...

Salam CL Bukan setakat Zie & teman2 lain, akak di Sabah pun ternanti2..cuma slow sikit..

Akak bersyukur sangat2 dpt berkenalan dgn CL, Zie, dn rakan2 blog...if CL's bloggers organise UMRAH..we and anak2 will be in..INSYAALLAH...

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Ana jadi pembaca senyap tak komen apa-apa . hahaha.

Zakiah said...

Salam CL

Salam Noor...funny la noor ni..sik utk S'wak dan bah baru ngam kat Sabah....hehe memang hancus..lucu bangat..(baru Indon)....Tak pe kita buat rojak pasembor sume slang tu..

cikgu mas said...

salam ciklie

cm lambat ni,sbb pi cari cendol untuk ciklie,hujan-hujan ni depa tak jual cendol ciklie!!ciklie minum teh o panas jer yer!!!

ciklie puding cendul suka tak???

noor betul arr,cakap sabah tu,serupa indon,k.noor moga masin mulut kak zakiah noor ada di mekah..

manzlie said...

salam haji Hanfe..

alhamdulilah..semoga allah sw permudahkan perjalanan haji tuan..insyalah..

takpa lah..is ok..terima kasih

waslam

manzlie said...

salam Noor..

alhamdulilah..doakan kami semua mendapat haji yang mahbrur..insyalah

wasalm

manzlie said...

salam nailofar..

insylah..mahbrur..

waslam

manzlie said...

salam zie..

insyalah...semoga mendapat haji yang mahbrur..

waslam

manzlie said...

salam ummihumaira..

insylah ..harapa semua kan kemari nanti..insylah

waslam

manzlie said...

salam kak zakiah..

dalam perancangan tuh..tunggu sya balik nanti cuba uruskan dgn travel agency camner ?..kalau depa leh bagi murah bolehlah sya jalankan rancangan ini..insyalah

wasalm

manzlie said...

salam leenoh..

jgn lah camtuh..kena lah komen untuk membina semangt akmi semua..

wasalam

manzlie said...

salam cikgu ams..

cendul nak claim nanti bulan dec lah bukan sekrang..heheheh

waslam

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah, meraikan tetamu Allah di bumi barakah besar ganjaran pahalanya

pss aikkk , panda dh cakap sabah slang indon ngeh,ngeh,ngeh

mama ju, said...

Selamat menunaikan fardu haji.Ingat CM sorang ke....jgn marah....

mama ju, said...

Selamat menunaikan fardu haji.Ingat CM sorang ke....jgn marah....

abh said...

Salam sdra

smoga sdr hj m nasir mendapat haji yang mabrur...

manzlie said...

salam rezeki...


alhamdulilah..amin..

waslam

manzlie said...

salam abh...


mahbrur....insyalah

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

tak jugak..ingat semua orng juagk nooh..

waslam

Blangkas Klik said...

Salam CL,
Saya salah seorang silent reader blog tuan. Tapi kalini nak bsuara la jugak sbb tnampak gmbr orang yg saya & suami kenal iaitu saudara Nasir. Dari Bandar Baru Uda JB kan? Bila nampak orang yg kita kenal rasa teruja la nk komen. Saya kak Elle dan suami Hj Fathil. Kalau jumpa saudara Nasir tlg smpikan salam kami.

adilayusuff said...

selesanya bilik kt hotel as-safwah..
insyaALLAH..sy akn jenguk tuan hamba di sana jika berkesempatan jejak kaki di bumi Mekah