MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 21 November 2009

" Kiriman - D O A dan S E D E K A H "

Hari wukuf hampir tiba...kami sini sudah bersedia untuk menjalankan ibadah haji...alhamdulilah..kepada pembaca blog PDKM yang ingin mengirimkan doa untuk di titipkan di Arafah pada hari wukuf,sila lah hantar ke email saya yang tertera di profile saya..insyalah akan saya titipkan kiriman doa doa anda semua dengan penuh keikhlasan hati saya..insyalah

Kepada sesiapa yang ingin menderma atau bersedekah untuk kita bersama sama lakukan amal jariah bagi projek2 kita yang akan di lakukan dalam bulan haji nih , sudi lah kiranyer berhubung dengan cikgu mas di alamat email beliau , masurieya@gmail.com


Projek yang akan saya dilakukan :

1. Derma kurma untuk jemaah di depan Haram - sudah selesai semalam

2. Menderma bekalan makanan untuk fakir fakir miskin di gunung

3. Menderma minuman dan makanan untuk Jemaah di Arafah

4. wkafkan Al quran untuk Masjidl Haram
5. Sedekah wang untuk pekerja2 Masjidil Haram..
Kepada sesiapa yang berminat dan ingin turut serta kerja amal jariah nih sila lah hubungi cikgu mas yang tertera emailnyer di atas..Semoga usaha kita akan diterima dan di berkati Allah swt..insyalah...waslam...



95 comments:

NGINAP SRENGENGE said...

SALAM ANAKNDA,

BIAR AYAH MASOK DULU

WASSALAM.

cikgu mas said...

salam

123 insyallah

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

ambik perak pula.

wassalam

cikgu mas said...

salam..

silakan ayahhh...

cikgu mas said...

salam..

berlumba kita berdua ayah,cm tukar gear bila nampak ayah..maaf perak dapat kt cm

NGINAP SRENGENGE said...

salam azli,

ayah miss sesaat.

nailofar09 said...

salam CL...emmm bagusnya...bukan skadr pic yg cntik...tp pengisiannnya cantik juga...

rezeki said...

salam cl,

malulah cm kalah dgn org veteran keh,keh,keh

rezeki said...

salam cl,

semoga usha murni cl dan semua diberkati Allah SWT

pss takpa cheq dpt pingat tembaga

cikgu mas said...

salam CR

CM bukan kalah,CM hurmattt lah,ayahanda tu,CM dari gear 5,tukar gear satu bila nmpk ayah,dulu kn yg veteran sehh,..

rezeki said...

salam cl,

cm dan ayahanda, tembaga pun tembaga laaaa keh,keh,keh

rezeki said...

salam cm

betul tu , hormat paad yang tua a.k.a veteran tapi cheq pun veteran , umur dh 85 tahun

cikgu mas said...

CR...oii

pingat tembaga tak pernah dengau,tapi kalau buaya tembaga ada CR ooi,ngeh,ngeh,ngeh..

pak itam,bulan raya korban,ayam hutan boleh tak kita sembelih buat rendangg..??

silversarina said...

terimakasih .semoga segala usaha murni ini diberkati InsyaAllah.

rezeki said...

salam cm,

takpa, lepas ni cm pasti sibuk psl cl dh lantik cm jadi seketariat projek2 tu

semoga usaha cl dan cm serta kita semua diberkati Allah SWT

Zie said...

Salam CL,
Tahniah ayahanda...

rezeki said...

salam

cm, laa ni ayam hutan belum cukuk haul lagi, takle sembelih lagi ngeh,ngeh,ngeh

tapi lama btl tak makan ayam hutan, dedulu kwn2 banyak pegi racik ayam hutan kat kebun kepala sawit, laa ni semua dh takde psl pokok kelapa sawit baru tebang area sini

nailofar09 said...

salam...ayhnda, CM...CR...
malam2 minggu ni bolelarr tunggu CL muncul...tak pun kita jer wat rumah ni mcm rumah kita..hehhehehe, nnti saya emel CM yer...CR...high castle ...mcm kelly castle yer...
ni tmpt utk anak2 raja ker? :(

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

penat tak habeh lagi berlumba dgn cikgu mas.

Lepas ni mari kita semua ahli PDKM berlumba memohon ampun dari Allah.Masing2 berdoa utk diri dan kekawan semua di waktu wukuf di Arafah.Kalau di Malaysia selepas waktu Asar.Kata ulamak waktu wukuf di Arafah tu mustajab.....insyaallah.

wassalam.

nailofar09 said...

salam...ayhnda, CM...CR...
malam2 minggu ni bolelarr tunggu CL muncul...tak pun kita jer wat rumah ni mcm rumah kita..hehhehehe, nnti saya emel CM yer...CR...high castle ...mcm kelly castle yer...
ni tmpt utk anak2 raja ker? :(

cikgu mas said...

salam..

ye kerr CR dah 85 thn???..kalau cam tu JLL yg ada tu tak sesuai dipandu oleh usia begitu,apa kata CR tolak murah dgn CM ,JLL tu cm amik,CM bayar guna ansuran mudah ,credit AEON,ala court mamott..hehehe..

Cr!!! kota tinggi tak hujan arr...alamakk tumpang sembang yer CL..

iyerr boleh email CM.CM dah terima beberapa email,tapi lum sempat reply,sbb nk mengejar trek ni...Cm kumpulkan dulu,nanti CM reply..

Insyallah Cm akan bagi akaun number..

rezeki said...

salam

cm , salah taip kelapa sawit tertaip kepala sawit, ni kalau kak ngah baca, mau semput sepenuhnya ngeh,ngeh,ngeh

nailofar, tempat anak raja buluh betong keh,keh,keh

abih dh umah cl, dah mcm umah kita keh,keh,keh

minta maap la cl bebanyak

rezeki said...

salam cm,

tiap2 hari hujan, jgn peristiwa 2 tahun berulang kembali, byk doa dgn Allah SWT

tadi baru balik late supper dgn mrs dan hero ku kat warong dkt umah
itu pun pegi lps hujan

Zie said...

Salam CL,
Tak lama lagi dah nak berangkat ke bumi Arafah untuk menghadiri 'Muktamar Islam Sedunia'... saya dengan setulusnya memohon ampun maaf ye.. semoga CL dan semua beroleh haji yang mabrur. Insya Allah saya akan turut serta dalam program CL ni..

Zie said...

Salam CR,
Betul ke ayam utan kadang milik 'bunian', jadi masa nak lastik/tembak pastikan betul2... nak buat rendang sembelih je ayam kak ngah tu..
Ampun maaf CL.. td dh mintak maaf.. riuh rumah CL ni...

manzlie said...

salam ayahanda..

taniah lagi ayah..no wahid - 1

Raja Pecut...laju ayah lari..respeklah kat ayah..cm kena tanik spring kat ayahanda tau.

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

pingat perak dia..taniah..

waslam

manzlie said...

salam ayahanda..

wahh dah amik emas and gansa jugak...caya lahh ayah..

waslam

manzlie said...

salam cm..

camtuh lah..hormat pada yang tau kan..insyalah selamat dunia akhirat..

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

alhamdulilah..terima kasih

waslam

rezeki said...

salam

zie, makhluk2 halus tu semua ciptaan Allah SWT yg hidup di dunia mrk sendiri yg kita tak nmpk dgn mata kasar

dulu penah rakan pegi tangkap ayam hutan di area Ladang Sawit Sg Papan, masa tu dia pun hairan kerana terlampau banyak sgt ayam hutan tu berdedai berjalan , slps leka menangkap mengikut ayam hutan yg berdedai tu, mrk sesat dan tak jumpa jalan keluar,kemungkinan ayam hutan tu ada "benda" yang membelanya .Tu sebab bila tangkap ayam hutan atau burung ayam2 tak boleh tamak(petua org tua)

ikhtiar mereka ialah dgn melaungkan azan krn hari dah mula gelap , pusing2 kat dpn tu je jalan keluar

ikhtibarnya setiap makhluk tu semua ciptaan Allah SWT, dan kepada Allah SWT jua kita memohon pertolongan

Noor said...

Salam CL..

wow! telah diwar-warkan segala perancangan yang memberikan manfaat.. terima kasih yang tak terhingga.. kerna sudi menjadi perantara.. hanya Allah jua yang dapat membalas nyer.. tetiba cheq sayu lak.. hu hu

tu dia ayahda dgn cm, kalut berlari sakan.. he he.. ye ke cm bagi laluan??..

amboih pak itam.. dok promosi ayam cheq.. siap tukaq profesion arr..

rosli said...

Salam Cl dan Rakan2,

Tadi tgk berita TV3, ada satu kumpulan ( kalau tak silap lebih kurang 30 orang) tak dapat pergi haji dan terkandas di TH Kelana Jaya, gara2 syarikat tu tambah bilangan jemaah last minute. Kesian dan sedih tgk mereka semua. Group yang terakhir TH bertolak flight jam 3.45 ptg tadi.

Dulu saya tak kisah dan tak faham perasaan ini, skrg saya boleh menghayati apa yang mereka yang terkandas ini rasa.....hajat nak kerjakan haji byk pengorbanan dan byk yg perlu mereka lalui,semua ini ada hikmah dan berdoa giliran mereka akan tiba tahun hadapan.

Setiap hari masuk blog sdra Azli dan tgk program haji di astro dan baca pengalaman rakan dlm blog ini byk bagi perangsang dan dorongan untuk menambah ilmu sebelum pergi haji.

Saya harap bulan Disember ini bila sdra Azli balik Msia , semua rakan2 blog yang berkesempatan kita jumpa di mana2 tmpt yg sesuai agar program sedekah ini dapat kita bincangkan dengan lebih terperinci dan lebih ramai boleh join sekali. Tahniah sekali lagi kepada semua rakan2 terutama CL, CM dan rakan2 lain. Amin.

rezeki said...

salam cl,

minta maaf le bebanyak, kami semua buat kecah kat umah cl,

semlm cheq dh email kat cl, dh masuk ka belum email tu

9w2lcd-musa said...

salam CL,

bila nak merasa pingat nih..hehehe
anyway, i am fully support your project..
sadaqah..amalan yang akan dihitung berterusan...
dok tunggu cikgu mas sms nih...

Yem0805 said...

Salam,

Ayahanda dan Cikgu Mas begitu lah adat yang muda menghormati yg tua..insyallah saya pun nak join sedekah PDKM.

Kepada CL semuga berada didalam sehat walafiat semasa di Arafah,lagi kiriman doa telah pun di pos di email CL (yahoo.com)

Semuga Allah yg membalas segala usaha murni CL juga CM juga pengikut PDKM.

Zie said...

Salam CL & CR,
Terima kasih CR, Ya.. makhluk halus ciptaan Allah.. mrk juga menyembah dan berzikir kerana Allah (yg islam). Kalau mata kita nampak... mau pengsan, jalan pun kena mengelak, semua tempat dia saja.. maklum sebelum kejadian nabi adam lagi. Oh ye.. kalau nak berburu jgn tamak, begitu juga memancing ikan/udang galah..
CL berburu dhab padang pasir kot.. kat sana ayam utan takde..

Atikah said...

Salam,

Semoga usaha yang abg lakukan mendapat keredhaan Allah...

abangsulung said...

Salam CL,
Wah..Tahniah Ayahnda & CM.

Tumpang sembang sekejap CL,
Pak Itam, bila terbaca Kelapa Sawit jadi Kepala Sawit rasa tak boleh bernafas sekejap. Habis tersembuk ayak kopi dalam mulut.

manzlie said...

salam rezeki...

alhamdulilah..moga kita semua diberkati olehnyer..insyalah

wslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

hahh camtuh lah...yang muda horamt pad ayang berumor..kan

waaslam

manzlie said...

salam cikgu ams..

asyik ingat pada buaya tembaga jer..huh huh huh..

waslam

manzlie said...

slam kak sarina..

insyalah..daoakn kan semoga kita semua diberkati oleh allah swt dan dijauhkan perasaan riak..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

alhamdulilah..mekasih

waslam

manzlie said...

salam ayahanda..

alhamdulilah..moga doa doa kita dimakbulkan..aminn..

waslam

manzlie said...

salam rerzeki...

tempat anak buluh betong..?
adauhh tkut nyer..

doa moga dijauhkan bala dan musibah hendaknyer temapt saudara yer..insyalah

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah..mekasih atas doa mu ituh..aminn..

waslam

manzlie said...

salam kak nOor..

semoga kita semua diberkati oleh nyer..dan mohon supaya tidak tersimpang dari niat kita semua yang ikhlas nih..insyalah doa ku.

waslam

manzlie said...

salam rosli..
aduhh sedihnyer..takleh bayangkan perasaan mereak..semoga allah swt menjemput mereka pada tahun depan..uiinsyalah..

boleh jugak ..nanti perjumpaan kita insyalah di Masjid Muadz tman setiawangsa pada penghujung bulan nih..

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

takpa , tak kisah lah...tkda masalh

waslam

manzlie said...

salam musa..

alahamdulilah..semoga allah swt memberkati kita semua..insyalah

waslam

manzlie said...

salam yem..

alhamdulilah..meaksih atas doa mu ituh..
inysaalah atas usaha kita semua akan di berkati oleh NYer yang maha esa..

waslam

manzlie said...

salam dik tikah...

semoga usaha kita akan mendapat keberktan dari nyer dik..doakn kami semua..

waslam

mama ju, said...

Projek sedekah tu bagus sekali..beramai2 kita menyumbang...

manzlie said...

salam zie..

sya ak makan dhab lah..heheh nak wat pa..nanti resah camner?

waslam

manzlie said...

salam mamaju...

mekasih ats doa mu ituh..

waslam

mama ju, said...

Wah kalau perjumpaan tu kat setiawangsa bagus juga,buat masa cuti,wah bolehlah kita semua jumpa CL,

mama ju, said...

Terimakasih Cikgu Mas kerana usaha murni tu...

squearpant said...

salam, tuan dah terima video saya?

LYNN said...

Salam Cik Lie, usaha yang murni. Mumtaz.Semoga Cik Lie diberkati dan dirahmati. Wah dah ada sekretariat nampaknya.Dah tak terkejar dah kami nih.

manzlie said...

salam squarepant..

alhamdulilah. terimakaish dah terima .

waslam

manzlie said...

salam lynnn...

melkasih atas sokongan sadari tuh..

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

alahmdulilah syukur nikmat..

waslanm

abangsulung said...

Salam CL,
Hai..CL, Terima Kasih banyak2 le kna bagi kami dapat perkembangan makkah free tiap-tiap hari.

Karang, dapat lagi kirim doa free. Kalau mengupah orang, entah bpa kita kena charge..!

CL, takut tersibuk dlm 2-3 hari ni, awal2 saya nak ucapkan Selamat Menggerja Ibadah Haji & Selamat Hari Raya buat CL. Semoga Mendapat Haji Mabrur, Insyallah.

Abang Aji said...

salam cl,
terima kasih dengan usaha murni cl , insyallah akan saya titipkan doa melalui emel nanti.
terima kasih cl.
moga usaha cl dirahmati Allah selalu.

ijoismart said...

Salam

Semoga usaha CL dan CM mendapat keredhaan-Nya. Ya Allah, berikanlah kami kesejahteraan dunia dan akhirat. Jauhkan kami dari azab api neraka.

malek said...

Salam. Semoga usaha murni sdr itu diberkati oleh Allah Taala. Saya juga ingin mengucapkan selamat menunaikan ibadat haji, semoga sdr dikurniakan oleh Allah dengan haji yang mabrur. Sambutan hari raya haji di sana tahun lepas macam mana? Masih kat Mina masa tu kut?

Musa b Mohd Yusuf said...

salam cl, insyaAllah...teman doakan mike sukses didalam usaham murni anda..jumpa lagi.. ur blog is the the best..

rezeki said...

salam cl

selamat berhari minggu walaupun CL dah bermingu-minggu tak berhari minggu

cikgu mas said...

Salam


CM DAH PUN REPLY EMAIL,MEREKA YANG BERHAJAT MENDERMA DI TANAH HARAM,PLEASE CHECK UR MAIL...U GOT MAIL TU...ALHAMDULILLAH..


ADOI TUAN ISMET SAHABATKU..SALAM BERHARI MINGGU JUGAK..WP PUN CL DAH LAMA TAK BERHARI MINGGU TAPI BULAN DEC-JANUARI NANTI,KITA BEKERJA,DIA HARI2 DI PANGGIL HARI MINGGU,KE HULU HILIR BERCUTI TU..BOLEH DATANGGGKAN JELESSSS LOOR..HEHEHE

Rahmah said...

Salam Cik Lie...

Alhamdulillah...projek PDKM dah bermula. Insyallah akak akan turut serta...

Nanti kalau buat perjumpaan jgn lupa bagitau kami semua ye..

Zie said...

Salam CL,
Tiap kali terbaca jemaah haji terkandas saya rasa sayu sangat... tambah yang dah berusia dan tak pernah lagi sampai Makkah. Saya amat memahami pengorbanan dan perasaan mereka.... Semoga mereka semua akan dijemput pada tahun hadapan sebagai tetamu Allah yang paling istimewa sekali.
Semoga usaha murni CL, CM dan rakan-rakan dalam program ini diberkati Allah. amin.

rezeki said...
This comment has been removed by the author.
rezeki said...

salam cl dan rakan2 semua yg dihormati

sekadar perkongsian konsep amal jariah utk pengetahuan dan kebaikan kita bersama

sabda Rasullulah SAW
"Apabila mati anak Adam, maka terputuslah segala amalannya
kecuali tiga perkara: sedeqah jariah, ilmu yang bermanfaat dan
anak lelaki yang soleh yang mendoakannya".

Hadith ini jelas menyebutkan tentang sedekah jariah atau amal jariah yang tidak akan putus
faedahnya kepada pengamalnya walaupun ia telah meninggal dunia.

Yang amat menarik pula ialah hakikat bahawa Al-Qur'an semenjak di peringkat yang paling awal
lagi telah menganjurkan supaya penganut Islam membelanjakan harta yang paling mereka cintai
ke jalan Allah (s.w.t.). Anjuran oleh Allah (s.w.t.) ini telah dibuat kira-kira 15 tahun sebelum
Zakat diwajibkan. Yang amat menarik juga ialah hakikat bahawa ketika Allah (s.w.t.)
menganjurkan untuk berbelanja (infaq) secara sukarela bagi diri, keluarga, jiran dan masyarakat
ini telah dibuat ketika umat Islam berada di tahap yang amat dhaif dan miskin, iaitu ketika
mereka masih berada di Mekah lagi.

Apabila Allah SWT berfieman ayat 92dalam Surah Ali `Imran (3) yang bermaksud:
"Tidaklah kamu dianggap baik sehingga kamu membelanjakan dari kurnian Allah yang
paling kamu sukai ..."

Balasan yang dijanjikan kepada mereka yang melaksanakan amal jariah ini sebenarnya begitu
besar sekali. Ayat 261 dalam Surah Al-Baqarah (2) menjelaskan:

"Dan misalan bagi mereka yang membelanjakan sebahagian daripada harta mereka ke jalan
Allah adalah seperti suatu biji benih jagung yang tumbuh daripadanya tujuh tangkai, dan
tiap-tiap satu tangkai mempunyai seratus biji benih. Allah memberikan tambahan yang
berlipat ganda kepada sesiapa yang Ia suka. Dan Allah paling luas pengetahuanNya."

Ayat 265 dalam Surah yang sama pula menjelaskan lagi:
"Dan misalan bagi mereka yang membelanjakan harta untuk mencari keredhaan Allah dan bagi memperkukuhkan jiwa mereka adalah seperti sebuah kebun yang tinggi dan subur, hujan lebat yang turun atasnya akan menambahkan hasilnya dua kali ganda, dan jika ia
tidak dihujani pun, air yang sedikit mencukupi. Allah Maha Melihat apa yang kamu
lakukan."

honey said...

ok i fully support for the sedekah tu, just give further details. Minggu depan spm mat, add math and Ugama islam so tak lah tension sangat anakda along, but the other week is sains subject bio chemist and fizik and princip acc. minta tlog semua doakan anakda ku semoga berjaya. amin

Noor said...

Salam CL..

usrah pagi nie di masjid tepi umah cheq.. menceritakan tentang 'wukuf diarafah'.. terasa sayu bila menghayati setiap butir bicara.. terbayang-bayang pengalaman yang lalu.. apakah bisa dapat cheq menyertai lagi wukuf diarafah.. mengerjakan segala amalan sunat.. berdoa dan terus berdoa.. Kepada Allah permohonan dipinta.. agar dikabulkan nya..

pssst.. masuk blog CL pun ada tazkirah gak.. teng kieu tn ismet.. saling ingat mengingati..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, mohon doa dibacakan sewaktu di Arafah, terima kasih. Satu pengorbanan tunjang keikhlasan.

Amin.

tq.

lifeisbeautiful said...

Salam..


Suatu Amalan yg Mulia buat saudara CL & semua yg terlibat.

Dalam suatu Hadis:
"Hendaklah salah Seorang kamu menghindarkan mukanya dari Neraka walaupun dgn Sebiji Kurma."

Riwayat at-Thabrani:
"Perbuatan Baik Membersihkan Perbuatan Buruk. Sedekah yg ikhlas Memadamkan Kemurkaan Allah. Siratulrahim akan dpt Menambah Umur. Setiap Perbuatan yg Baik adalah Sedekah....."



Namun begitu, dlm keghairahan bersedekah, kita haruslah mengutamakan yg lebih Utama, :

Dikatakan, "Apakah sedekah yg paling utama?" Rasulullah SAW berkata "Menahan Mata & mulai BerSedekah kepada Keluarga."..

"Sedekah kepada org Miskin mendapat Satu sedekah. Dan Sedekah kepada Sanak Saudara mendapat Dua iaitu Sedekah & Siratulrahim."


InsyaAllah,mudah2an Allah menerima amalan kita.



Syukran.

Hanis said...

Salam,

Abang, hanis ketinggalan betul ngan cerita2 di sini....huhuhu...sedih sgt rasenye.... ape2pon tahniah atas usaha2 abang & kakak2 hanis yang lain...semoga Allah merahmati apa yg diusahakan.

ayahanda...tahniah.. juara berturut2..kak mas, pasnie akak kene tukar minyak V Power.... ;-)

manzlie said...

salam abang sulung..

alahmdulilah...insyalah sya akan titpkan..

waslam

manzlie said...

salam abang aji..

alhamdulilah...semga kita semua di berkati oleh nyer dengan usaha murni nih

waslam

manzlie said...

salam ijoi...

amin...doa mu ituh..

waslam

Zie said...

Salam CL,
Senyuman pun sedekahkan CL... tapi jangan la tabung lalu depan kita, kita senyummmm je... hehehe.

Hanis... rindunya dengan Hanis, busy ye.. kerja rajin2, banyak dapat kumpul duit cepat gi Mekah.

rezeki said...

salam cl,

dik Hanis, wah,wah,wah

mana menyepi lama, byk keje kat sana ke atau line tenet terhad

shuk said...
This comment has been removed by the author.
مسافر_اسلام said...

Salam 1 Malaysia,
tumpang menyelah di blog saudara.
alhamdullah penderma yg budi ramai yang menghulurkan sumbangan.
Insyallah...berkat doa saudara, islam akan maju sentiasa.
Semoga Allah shj yg membalas jasa baik Saudara semua..

manzlie said...

salam saudara mohd musa..

alhamdulilah dan terima kasih ats komen dan akta kata semangat dari anda..
syukran

wasalnm

manzlie said...

salam cikgu mas..

nanti turn sya berhari minggu ...jgn jeles nohhh

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

nanti turn sya berhari minggu ...jgn jeles nohhh

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

mekasih ats takzirah yang di beri..alhamdulilah

waslam

m.q said...

salam
bestnya projek sedekah ni
nk join jugak

Ayah Zain said...

Salam CL,

Semoga usaha CM ini di berkati Allah

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah, semoga usaha murni ini diberkati Allah swt.

ps: teringin juga nak 'join' sedekah.... apa?

saya akan hubungi cikgu mas....

um. masyitah said...

Salam CL
alangkah bahagianya
dapat beramal...

SAHAR MISRON said...

Mohon dititipkan doa, murahkan rezeki kami sekeluarga dan dapat ke Tanah Suci pada waktu terdekat.