MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 11 November 2009

" Blog Follower yang KETIGA datang menjenguk ku.."

Bismillah...semalam aku telah menrima kunjungan dari seorang lagi my silent reader (blog PDKM ), En Zawal dari Banting dan En Suhaimi dari Penang...alhamdulilah..alangkah gembiranyer kami bila bersua pertama kali di Lobby Hotel Alsafwah..sempat jugaklah aku membawa mereka bergambar di dalam bilik sambil berpemandangan kan Masjidil Haram di belakang tuh...kepada mereka terimakasih kerana sudi melawat aku disini..syukran..waslam


62 comments:

rosli said...

Salam sdra Azli,

Tahniah kpd mereka...semoga mendapat haji yg mabror dan mereka mesti happy dpt berjumpa sdra Azli.

rosli said...

Sdra Azli dan rakan2,

Kali ini saya bersyukur sbb dapat no wahid, bukan senang nak dpt no wahid skrg ni.

Bila tgk dah beberapa org blog follower datang bilik Azli saya juga sentiasa berdoa satu hari nanti dapat jugak melawat bilik sdra Azli.

Lagi satu , saya dah email guma alamt Gmail saya tadi lebih kurang jam 8.30 mlm waktu malaysia dan 3.30 waktu SA. Mohon doa dan nasihat dari Sdra Azli dan saya amat2 menghargainya. TK

Ayah Zain said...

Salam Lie,

Alhamdulillah, semoga tetamu Allah ini dipermudahkan urusan hajinya dan mendapat haji yang mabrur.

manzlie said...

salam rosli...

taniah..RAja Pecut dia ksg...no 1..

alhamdulilah..nanti sya baca dan cuba reply yer..meksih atas skongan dari saudara rosli tuh..

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

alhamdulilah...amin...

waslam

Noor said...

Salam CL..

dalam diam ramai rupa nyer 'peminat setia'.. kunjungan para sahabat amat bermakna.. bertanya khabar tentang CL disana.. tak lah sepi hidup diperantauan.. berteman kan saudara seagama.. semoga mereka beroleh haji yang mabrur.. amin

psstt. ijoi, sampai masa nya pasti akan ketemu dengan apa yang dihajati.. semua nya telah tertulis..

ijoismart said...

Suatu hari nanti sy pun nk jumpa CL kat sana.

Ya lah Noor

zuraidah said...

alhamdulillah

zuraidah said...

CL,

Akak dan suami insyallah akan bertolak ke mekah pada 15hb ni.Terima kasih kerana memberi latest update kepada follower. Semuga diberkati allah. Amin.

manzlie said...

slam kak Noor..

alhamdulilah...syukur pada allahs wt mempunyai teman dan kekwan yang baik baik dalam blog PDKM nih..

waslam

manzlie said...

salam zuraidah..

alahdmulilah

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

insyalh satu ahari kita pasti dapt bertemu..

waslam

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, rasanya ada Jemaah M'sia yg sudi menjenguk, itulah tandanya bersyukur kerana sudi menerima Tetamu Allah. Didoakan semuga sihat dan mendapat Haji yang Mabrur.

Amin.

tq.

Atikah said...

Salam...

Semoga mereka diberikan kesihatan yang baik sepanjang menunaikan ibadah di sana dan dipermudahkan melakukan amal ibadat... Semoga mendapt haji yang mabrur...

Kasawari said...

Alhamdulillah.. semoga mereka dianugerah haji yang mabrur..

Insya Allah.. satu hari boleh kita bersua.. Amin..

Kasawari said...

encik Lie,

set kan comment window ni sebagai POP UP.. jadi bila klik.. dia akan pop up windows tanpa menutup window blog asal..

1)gi ke dashboard
2)gi ke setting
3)gi ke comments
4)di " Comment Form Placement" , klik Pop Up Window
5) save setting..

norman said...

Kakak dan abang Ipar Ana akan ke Mekah departure 14.11.09;
Ada Ana rekomen kan blog ni untuk kenal kenal sama Anta....

umiazuddin said...

Salaam CL dan semua.

Bilik dengan view MH tu masih vacant lagi ye, CL? Bertuah En. Zawal dan En. Suhaimi kerana berpeluang bergambar di situ, apatah lagi dalam musim haji begini.

Semoga mereka memperoleh haji yang mabrur. Amin.

VpeaceV

manzlie said...

salam hilmy...

alhamdulilah.insyalah..

waslam

manzlie said...

salam adik Tikah..

alhamdulilah...terimakasih ats doa adik tuh..

waslam

manzlie said...

salam kasawari..

alhamdulilah ..mekasih ats tunjuk ajar mu ituh..
wslam

manzlie said...

salam Norman..

alhamdulilah...insylah boleh lah ketemu..

waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin...

alhamdulilah..masiha da rezeki mereka tuh...

harpan dan doa sya semoga ayah ummi sihat dan sembuh..insyalah

waslam

manzlie said...

salam zuraidah..

alhamdulilah..semoga allah swt permudahkan perjalanna haji saudri dan suami..insyalah..jgn lupa lawat sya yer kalau sudi.

waslam

SEMBANG DERAS said...

salam..saudara li..saya pengunjung setia blog saudara, setiap hari saya ziarah blog saudara,,kalau saya ada kat makkah sure saya pg jumpa saudara di sana..saya ni tak kenal saudara..cuma minat dengan blog saudara..semoga kita boleh bersaudara..saya ke Makkah musim haji 1428H/2007..bila pi blog saudra teringat masa kat sana dulu..ziarah blog saya..sama-sama beringat

umiazuddin said...

Salaam CL,

alhamdulillah..jutaan terima kasih atas doa CL itu..
Semoga Allah melimpahkan rahmat-Nya ke atas CL sekeluarga. Amin.

VpeaceV

Zakiah said...

Salam dari Sabah
Alhamdulillah...ada pengunjung dari jauh. Rasanya teman2 blog sume teringin nak jumpe Azli termasuk kakak dan abang.(teringin juga nak posing kat tingkap tu!!.. InsyaAllah

manzlie said...

salam Zakiah..

alhamdulilah...boleh apa slahnyer..dtg jer boleh kita pekean teh tarikk

waslam

manzlie said...

salam sembang deras..

aalhamdulilah...terimakasih kerana sudi membaca blog sya...

syukran

waslam

manzlie said...

salam ummiazuddin..

alhamdulilah..semoga allah swt memberkati kita semua..insyalah
waslam

zuraidah said...

Insyallah kita bertemu di Mekah nanti. Ramai peminat blog yang nak melawat CL ni.Takut tak terlayan. 2 hari je lagi kami nak berangkat.Gembira ada, takut ada sedih pun ada.. Sedih kerana nak meninggalkan 3 anak yang masih kecil. Semuga allah melindungi mereka. Amin. Alhamdulillah.

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah, besar pahala meraikan tetamu.

Masayu Ahmad said...

Salam CL

Alhamdulillah

Teruja hati saya menemui blog yang mempunyai pengisian gambaran Kota Mekah sebegini rupa.

Mohon saya memanfaatkan artikel berkenaan wanita dibelit ular untuk disiarkan di blog saya.

UmmuAdam said...

Salam CL

Semuga semua jemaah-jemaah haji mendapat haji mabrur....insyaallah

shami2 said...

Salam cl

Alhamdulillah..

Impian sahabat dr blog jadi kenyataan..semoga mereka berdua
mendapat haji yg mabrur...

** sesi gurau..
Kak Noor,CM, kak Umi, Kak Nija, AZ, Hanis..dll
Bila pula gambaq kita nak ada duduk kat tepi tingkap tuhhhh...
Bila masa gilirannya...aduh lamerkah lagik,....bang samad ader tak cabutan bertuah untuk kami sampai kesana...

ainhany said...

labbaikallahummalabbai...
semuga beroleh hj yg . Jgn lupa doakan kami di m'sia bakal meyusull
amin

norsidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah , ramai dah yg menjenguk CL kat sana, tak sunyi lagi kan CL, cuma sekarang sibuk melayan tetamu2 Allah ,semoga CL diberkati Allah,dan moga2 dapat haji mabrur kepada mereka.

Kepada Zuraidah dan Zakiah selamat menunaikan fardhu haji rukun islam ke5 semoga memperolehi haji mabrur dan selamat kembali, doakan kami ye puan2.

Asnija said...

Salam Cik Lie,
Best jumpa kawan-kawan kan....semoga tak sunyi dan ceria selalu...

ps: lengoh dak senyum 24 jam kat tetamu yang dah beribu-ribu tu? kalayu lengoh, buat senaman pipi dan mulut jangan lupa...supaya muka tak jadi kerepot...biar kita ni tua, tapi jangan tua kerepot ye Cik Lie...

(best password saya ari ni "forli" macam for cik lie je...) tapi dua kali baca sound nyer macam "perli" pulak...he...he...

nailofar09 said...

salam...dah semakin ramai...CL pulak semakin bz...terlayan ker...ramai yg menjenguk nnti...kalau saya pergi...mmula sekali mmg nk jumpa CL...nk bawakan tempe(kena bawa dr sini yg belum jadi) sampai sana,sedng elok..goreng n cecah sambal kicap...wahhh! cerah mata...muga semua sdra2 yg menunaikan ibadah haji...beroleh ksihatan yg baik n mudah segala urusan..CL juga muga dikurniakan kesihatan yg super2 n sedia menjalankan tugas...dgn kewibawaan yg no 1...anak buah sayang...client pun hepi

sdura said...

Assalamualaikum saudara manzlie...

Mereka adalah orang yang beruntung dapat sampai kesana dan mengerjakan haji. semoga Tuhan mempermudahkan urusan mereka dan semoga mereka mendapat haji mabrur.
Kalau ada rezeki dan umur yang panjang saya juga teringin kesana, bolehlah saya minta panduan pada saudara manzlie disana.

cikgu mas said...

Salam

Shami kalau gambar kita nanti abang samad dok tengahnyer..CM coop belah kanan samad,shami boleh dok kiri,noor tinggi lampai belakang yer,datin comel kecik duduk arr...ciklie tersayang tukang amik gambar yer!!!

S said...

salam CL,

kak S ni dah trtinggal banyak cerita dah.
PC demam lagi.
tapi tak pa lah CL pun dah ada ramai peminat baru.
yang lama( kak S) biarlah berehat dulu.

selamat bekerja
selamat menyambut peminat blog
selamat mengerjakan haji

kakchaqq said...

salam cl,

moga sihat dlm keberkatanNYA. seronok ye dpt kunjungan org m'sia.

p/s: cl, bole tak nk minta tlg, skrg ni anak saudara saya, baby kpd nurul hazwani yg baru 6 hari lahirnya, tgh bertarung nyawa dlm icu. minta tlg cl doakan baby akan pulih dan sihat. syukran cl, wslm

husnafazira said...

Salam...
blog follower no.3 yg datang mcm kukenal.. oh... kazen ku Zawal Ajam dari Banting.

Alhamdulillah nampaknya beliau gembira berada di sana. Semoga beroleh hj yang mabrur

abh said...

Salam sdr Azli

Alhamdulillah dan tahniah utk mereka berdua...semoga dipermudahkan segala urusan dan mendapat haji yg mabrur...insya Allah

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah, syukur surat jemputan (tetamu Allah dan penziarah Rasulullah saw) telah sampai kepada En Zawal dari Banting dan En Suhaimi dari Penang.

Saya punya surat jemputan bila agaknya? Allahuakhbar....

ps: kakak saya (Salina Hj Abdul Advis)dah dapat surat jemputan dan akan berada di Makkah pada 13 Nov ni...

safiudin [dot] com

Teamwork Revolution Power System

manzlie said...

salam saiffiudin..

alhamdulilah...semoga mereka mendapat haji yang mahbrur..insyalah

waslam

manzlie said...

salam zuraidah...

jang lah bersedih..inyslah allah swt akan mempermudahkan segala urusan mereka nanti..

waslam

manzlie said...

salam masayu ahmad..

alhamdulilah...silakan lah..

waslam

manzlie said...

salam ummuadam..

alhamdulilah..semoga mereka semua mendapt haji yang mahbrur..insyalah

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

mekasih ats ingatan mu ituh..

waslam

manzlie said...

salam datin asnija..

alhamdulilah...ayat baru ker tuh?

waslam

manzlie said...

salam ainhany..

alhamdulilah..semoga meeka mendapt haji yang mahbrur..insyalah

waslam

manzlie said...

salam norshidah..

insylah..semoga allah swt memberkati mereka..

waslam

manzlie said...

salam kak shami..

alhamdulilah..insyalah

wasalm

manzlie said...

salam Sdura..

boleh apa slahnyer..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

boleh..nak pose macam macam style pun boleh..takda masalah..asalkan cikgu dan akak shami hepi ..oklah tuh

wasalam

manzlie said...

salam kak s..

walaupaun ramai pemabca dan komen blog yang baru..kak s tetap dihati..

waslam

manzlie said...

salam kak chaqq..

mekaisih atas doa mu ituh..

waslam

manzlie said...

salam husnafazira..

oh ye ker..alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam abh..

semoga merekamendapat haji ayng mahbrur..insyalah

waslam

Yem0805 said...

Salam ,

Semuga merapatkan lagi ukhwah dan silatulrahim. Mendapat haji mabrur.
Bila la lagi kita nak dpt berjumpa?