MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 3 November 2009

" Blog Follower yang PERTAMA datang menjenguk ku.."

En Mohd Yusof dan isteri Puan Azhana
Hari nih kita makan Chicken mandy....

Menerima " Hadiah" dari nyer...Syukran Ya habibi...

Bismillah...salam from Makkah..hari nih saya menerima kunjungan " TETAMU ALLAH" yang PERTAMA dari seorang blog follwer yakni En Mohd Yusof dan isteri ( silent reader) datang ke Hotel Alsafwah...alhamdulilah...aku pun menjemput mereka untuk makan tengahari bersama sama didalam bilik ku..selepas puas berbicara dan bertukar fikiran En Yusof telahmenghadiahkan sebuah buku kepadaku ( HAKIKAT KEHIDUPAN DUNIAWI )..terima kasih suadara ku..semoga allah swt merahmati dan murahkan rezeki saudara sekeluarga..insyalah..syukran..waslam



26 comments:

Hj.Sabri said...

Assalamualaikum! Alhamdulillah,semoga selepas ini saya juga berkesempatan menjenguk saudara di Mekah.Semasa saya tunai Umrah Ramadhan 2009,saya blm dpt no.tel saudara.Sekarang dah ada.Di beri oleh Ahmad Isrofil.Buat pengetahuan saudara saya telah d/load beberapa gambar dari blog saudara utk di muatkan dlm Portal JHEAT. http://www.smant.edu.my
dan jugfa dlm blog saya http://umrahhijjaz.blogspot.com
Maaf dan halalkan

Gee said...

salam cl,

akak yang first ke ni? Insyallah kita jumpa nanti ye.

manzlie said...

salam haji sabri...

alhamdulilah...saya msih lagi menunngu tuan haji untuk dtg ketemu disni selepas ustaz ahmad Isrofil beritahu pada sya..semoga tuan haji tidak keberatan menemui sya..insyallah..tentang gamabr tuh takpa..amik jer lah semua gambar gamabr yang mana berkenan..jgn risau.. semua tuh adalah pemebrian dan kepunyaan dari allah swt..kita hanya meminjam shaja..

waslam

manzlie said...

salam akak gee..

alahamdulilah...semoga akak akan sampai disni nanti jau..insyalah

waslam

mama ju, said...

Ya Allah berikanlah kekuatan dan kelembutan kpd CIK LI.Selamat menyambut jemaah Haji.Tahun ni nampaknya ramai le blogger yg bertuah dpt jumpa CL.Bye

probakti 21 said...

Salam ziarah dan salam perkenalan.
InsyAllah,jika saya menjadi tetamu Allah dan di jemputNya ke Makkah,saya
akan cuba menemui dan menziarahi saudara di sini.

p/s.http://lelawangsa.blogspot.com
http://probakti .blogspot.com

SUHAIMI said...

Memang best le dpt posing tepi tingkat tu, berlatar belakangkan Masjidil Haram dan Kaabah.....Kenangan buat selama-lamanya ...

manzlie said...

salam mama ju..


alhamdulilah terimakasih ats doa mu ituh...waslam

manzlie said...

salam probakti..

alhamdulilah....janga lupa dtg dah ziarah sya jugak yer..insyalah

waslam

manzlie said...

salam suhaimi..

alhamdulilah...satu kenangan yang senantiasa di ingat ..insyalah..

waslam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,
kabare,waras.

Cara anaknda bekerja ni,orang kedah kata 'cukup ligat'.

...Mengelola housekeeping safwah yang mempunyai lebih dari 850 bilik.

...Menjaga pekerja + 100 orang.

...Melayan tetamu ( ayah tau sebab telah ke sana)

...Menulis blog dan membalas semua komen2.

...Kekadang memasak sendiri.

...Jarang miss jemaah di masjidil Haram.

...Sempat bermain hujan di dataran Kaabah.

...mengatasi kerenah2 penyewa.

...

dan banyak lagi.

Walaubagaimanapun selamat bertugas , berbahagialah dengan diri.

wassalam.

manzlie said...

salam ayahanda....

terimaksih ats komen ayah tuh...hanya satu anakanda pratikkan yakni keikhlasan hati..insyalah semoga allah swt meredhai apa yang kita buat..
sampai slam syang pada mak juga...

waslam

cikgu mas said...

Salam ciklie

Alhamdulillah dah ada pun follower datang menjengguk ciklie...menarik buku tu,begitulah hakikat kehidupan duniawi,Allah memberi kita peluang bertemu dan mengenali berbagai-bagai insan dalam kita meniti kehidupan yang sementara,doa saya ciklie sentiasa sentiasa insan-insan yg ikhlas,...

menarik buku tu,nanti boleh cerita n eloboration kan...homework tu...

manzlie said...

salam cikgu mas...

saya taksabr nak abca buku tuh...kisah mengenai " dunia ini hanya sementra" agaknyer ...but will lend it to you once i finish read it..ok..don wory

waslam

KAHERAH said...

Salam Cik Lie..

Alhamdulillah kerana blog PDKM niela terjalin nye ikatan..kerana blog ini lah kami mula kenal mengenali sesama kita..terima kasih..

manzlie said...

salam Kaherah...

alhamdulilah..kerana blog PDKM nilah sya menemui ramai teman teman yang baik dan mulia hati mereka semua...syukur pada allah swt...

waslam

rezeki said...

salam cl,

semoga ikatan silaturahim sesama kita berkekalan, insyallah.

hilmyiskandar said...

Salam.

Nikmatnya 'Chicken Mandi' hingga mejilat jari. Menghidangkan Tetamu Allah besar pahalanya di Bumi Barakah.

Amin.

tq.

S said...

salam,

seronoknya kalau kak S dan abg dapat berada diMakkah juga.

InsyaAllah....

teringin pulak nak mkn chicken mandi tuu....hmmmmmm..

norsidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah sampai sudah tetamu Allah kat CL, akak rasa nak juga jumpa CL kat sana, tentu seronok kan, doa kan kami CL semoga dapat berkunjung ke Baitullah, memang seronok baca komen kawan2 dlm blog ni, semoga silaturrahim berpanjangan , amin..........

manzlie said...

salam kak Norshidah...

alhamdulilah...datang lah nanti kalau kesini lagi...leh kita bertukar tukar fikiran..

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

alhamdulilah...insyalah semoga allah swt merahmati kita semua..

waslam

manzlie said...

salam Hilmy..


alhamdulilah..rezeki yang allah swt beri pada kita semua di bumi makkah nih...
syukur alahmdulilah

waslam

manzlie said...

salam kak S..

tu lah kat..mai jer lah nanti dgn abg tuh kesini...lama dah tak mai ..leh makan tamis lagi di depan Haram..

waslam

Hairul said...

Labbaik Allâhumma labbaik, labbaik lâ syarîka laka labbaik, inna al-hamda, wa ni’mata laka wa al-mulk, lâ syarîka lak..

"Aku datang ya Allah, aku datang memenuhi panggilan-Mu; Aku datang, tiada sekutu bagi-Mu, aku datang; Sesungguhnya segala pujian, segala kenikmatan, dan seluruh kerajaan, adalah milik Engkau; tiada sekutu bagi-Mu"


Ahlan Tetamu Allah..
Moga Dipermudah Segala Urusan Dan Mendapat Haji Mabrur..

dilazrin said...

Assalammualaikum En. Manzlie,

Sy mengenali Ust. Yusof dan Kak Azhana. Al-hamdulillah, mereka kelihatan sihat... Disember nanti baru dapat jumpa mereka :)Sy ucapkan terima kasih pd encik atas layanan baik tersebut. Semoga ikatan silaturrahim sesama insan sentiasa berkekalan. Sy doakan juga buat encik supaya sentiasa senyum dan berbahagia.