MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Wednesday, 18 November 2009

" Busy..Busy...Busy..100 % Occupancy .... loootehh denn.."

Guest duk tunggu nak check in...
Jemaah Turki pun dah masuk nih.
Masih duk menunggu bilik lagi nihh..sabar lah yer..
Bismillah...busyyyyyyyy...arinih lagi sekali..400 bilik check out dan masuk balik lagi 400 bilik..1200 pax guest lagi..aduhhh letih dah budak budak ku..kesian mereka..bila kami semua kena jer 'back to back" check in-out mula lah 'berangin" sikit nih..bukannyer apa...front office duk nak 400 bilik siap dlam 2 jam..!!!! ada akai ker..hehehehehe..aku pun mula lah pasang "peluru"kiri kanan ni nak duk menepis semua permintaan yang tak masuk akal dan ganguan ganguan dari mereka tuh lah..istilah ku" Dont Disturb my boys" , baru budak budak seronok kerja tanpa ganguan dari meraka..Hanya sekadar meluahkan perasaan letih nih tetapi alhamdulilah..we manage to clear those rooms as soon as posibble..syukur pada allah swt..wasalm



63 comments:

ijoismart said...

alhamdulillah

nailofar09 said...

salam...CL bz yer..muga ada xtra sabar ..muga ok sumanya

Zie said...

Salam CL,
Tahniah Ijoi

ijoismart said...

Semua org berebut2 nk baca n3 terbaru CL... terkejar2, letih juga. Kena baca asyik teringat jer... tk CL danzie

nailofar09 said...

emmm...sama masa tu, tak apa arrr... hai ijoi!...
ramainya ttamu...msti anak buah CL bz sakan...apapun muga Allah akan balasnya...selain nganjaran yg ada..:)

umiazuddin said...

Salaam CL,

Syabas kepada CL and da boyz! Khidmat anda semua pasti dihargai oleh para tetamu Allah. Pahalanya pun tersangatlah besar! Alhamdulillah.

Just hang in there, guys! You can do it!

VpeaceV

manzlie said...

salam ijoi...


RAja Pecut skg dia..TYaniah no1..

waslam

nor64 said...

salam CL..busy2 pun mesti seronokkan..kalau anak2 akak nak keje kat sana boleh ke?..supaya depa cari pengalaman & dpt menghayati kebesaran Allah....

Zie said...

Salam CL,
Penatnya... tu pasal kurus dan tak lalu nak makan. Simpan2 sikit tenaga untuk berwukuf nanti. Apa pun terima kasih banyak2 sebab masih sempat hantar berita terkini.

manzlie said...

salam Nailofar..

alhamdulilah masih ada lagi thap kesabaran ku..insyalah jgn risau..

wahhh di dah jadi no 2 skg..makin meningkat..

waslam

hajah zainab bt abdullah said...

salam Azli,

kak nab simpati...namun itulah cabaran2 yang perlu ditempuhi dengan tabah. Alhamdulillah, kak nab azli seorang yang sabar dan mampu menyelesaikan segala masalah yang timbul. good job!

manzlie said...

salam zie..

still top three dia..taniah jugak

waslam

manzlie said...

salam kak Ummi azuddin..

alhamdulilah...kata kata semiangat akak tuh akan sya titipkan pada mereka semua...insyalah

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

ijoi pun dah lotehhh ker..heheh minum kopi radix tau..

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

alahmdulilah...memamng busy la nih...mekasih ats komen mu ituh..

wasalm

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah masih sihat ..syukur padanyer..
jgn lah risau ..masa wuquf nanti sya bawak bekal coklat sikit..untuk pemberi tenang..insyalh

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alhamdulilah..mekasih atas komen akak tuh..syukran

waslam

manzlie said...

salam nor64..

memamg busy dan hepi bila bekerja..taiada maslah..
maaf sudah ramai pekerja yang ada skg nih...

waslam

e-Lyn Collection said...
This comment has been removed by the author.
Andak Ros said...

Salam...

"Assobru minal Iman"... (sabar itu sebahagian dari iman)...

Ayah Zain said...

Salam Manzlie,

loteh loteh, tak apa, pahala menanti asalkan ikhlas. Berbaloi baloi.

manzlie said...

salam andak rose..

alhamdulilah...insyalah

walam

manzlie said...

salam ayah zain..

semoga usha kita semua di berkati olehnyer...insyalah

waslam

Rokiah said...

Salam CL,

Kesian CL, tentu penat sesangat akhir-akhir ni..
jaga kesihatan ye..

Terima kasih CL
kerana walaupun sibuk, masih sempat mengirim berita kepada kita semua di sini
berita dan gambar-gambar terkini
yang memang sentiasa dinanti-nantikan oleh semua

SUHAIMI said...

salam
ada ke jamaah dari malaysia (VVIP) yang duduk kat hotel tu

nailofar09 said...

salam CL...kalau nk wat rombongan' umrah..., saya daftar utk 2 nma yer.., jgn takm jd. Satu flight..pminatPDKM. Duk kat safwah hotel...saya akan promon kat silent reader kwn2 saya...caya lah...muga menjadi!...skadar ilangkan loteh CL...be hepi!

Imran Paris said...

En Li...sabar ye, biasalah tu lumrah kita bekerja....everyone wants the BEST, tentu En Li sendir tak compromise perihal quality, even bila En Li kata "tak de akai ka" itu menunjukkan En Li seorg yg have a class of its own. Bagus...keep it up...tu semua tetamu Allah tu :-))

Guest Turkey...alamak takutlah!!!

geraugebang said...

Salam kenal daripada kak gerau. Seronoknya dapat bekerja di kota makkah. Moga tahun depan kak gerau dapat pergi waktu haji. Insyaallah.

ibu,mommy,mom... said...

Wow Cik Li...
Alhamdulillah 100percent occupancy.Can imagine...how tired yang mengemas bilik tu buat in 2 hours.Ya ALLAH,penatnya mereka

cikgu mas said...

salam.. ciklie

no 30 balik ni...loooteh den jugakk ke hulu hilir..wahhh cm paling terkagummm dgn word "dont disturb my boys..mesti samad tersenyum boss depend depa,tapi diaorg tu mmg hebatkan mcm boss depa jugak,dont wori boys abis kerja boss belanja teh tarik..

CL !!!! ijoi no 1 noo!!

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

Nak clear 400 bilik dalam masa 2 jam,bukan main2 punya kerja.

Utk hilang keletihan amalkan zikir Siti Fatimah sebelum tidoq....insyaallah,mustajab.Buat secara istikomah.

wassalam.

cikgu mas said...

salam

aduuh CL dengar nasihat ayahanda amal zikir siti fatimah yang nabi pesan tu,bukan minum kacip fatimah yer CL hehehehe..

zikir siti fatimah amat mustajab untuk ibu-ibu yg keletihan dengan bebanan kerja dan kehidupan.moga ayahanda terus membimbing kita..

whateverrrrr...
take care yourself
...ingat TAG LOREAL
"KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA"

Abang Aji said...

salam cl.
cl memang hebat dalam bz tapi sempat juga share dengan kami semua peminat PKDM.
dulu abang aji, ambil masa lebih 30 minit nak sampai ke al haram sebab duduk kat aljannadariah... penat beb.

lieya said...

salam..meriah3..

Hj.Sabri said...

assalamualaikum saudara Azli. Harp banyaklah bersabar melayani kerenah jemaah. Mereka selalu hidup selesa dan bila di Mekah pun mereka nak dilayan mcm VIP.Harap saudara dpt siarkan gambar Restoran D'Saji.Saya anak FELDA

norsidah said...

Salam CL,

CL sibuk melayan tetamu, kami sini sibuk dgn blog PDKM, berlari2 mengejar takut ketinggalan episod, kalau boleh tak nak tertinggal pun episod2 CL, tapi ada juga yang tak dikomen, tak sempat la CL, balik nak masak dinner lagi, seronok dgn komen kawan2 di PDKM.

Sabar ye CL dalam menjalankan tugas, ni waktu kemuncak, memang macam tu.

Sibuk2 pun sempat juga melayan kami diblog, tk

manzlie said...

slam rokian...

alahmdulilah...semoga di berikesihatan yang baik oleh Nyer..insyalah

waslam

manzlie said...

salam suhaimi..

lum lagi ada jemaah mesia ayng dtang..

waslam

manzlie said...

salam kak gerau..

alhamdulilah..moga leh jumpa akak gerau ktia nih..insyalah

waslam

manzlie said...

salam Iman..

benar kat kat mu ituh...cayaa lahh..you can read my mind yahh...

waslam

manzlie said...

salam norshidah..

alhamdulilah..mekasih atas keperihatinan mu ituh..

waslam

manzlie said...

salam ayahanda..

mekasih atas nasihat ayah ayang berguna tuh..insyalahakan anakanda amalkan..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

ye lah...cikgu pun dah no 30 jugak lotih duk berlari laju...benorr ijoi no 1 lahh

waslam

manzlie said...

salam lieya..

alhamdulilah...

mekasih

waslam

manzlie said...

salam haji sabri..

insyalah nanti sya cuba snap yer..

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

tu lah kena amalkan zikir fatimah ..satu nasihat yang berguna dari ayahanda untuk kita semua
bukan kacip fatimah tau...

waslam

abangsulung said...

CL,
Cuma nasihat dari kawan,
Lepas kerja mau rehat cukup ooo...,spt kata CM: ...ingat TAG LOREAL "KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA".
Satu minggu lagi mau wukuf ooo..

Utk Ayahnda Nginap Srengenge: Nak juga tahu zikir siti fatimah tu. Dimana kita boleh belajar.

rezeki said...

salam cl,

awat hang tak call cheq suruh tulun,
kalau call la ni juga cheq sampai
cheq pandai dan expert kemas katil dan cadar psl selalu buat kat umah keh,keh,keh

takpa cl, insyallah semua bereskan
cl, walaupun #48++, saya nk ckp tarakkkkkk

Zie said...

Salam CL,
Ramai ke jemaah Malaysia tinggal kat hotel ni...

manzlie said...

salam abg sulung..

benar gak cakap bg tuh kan..bailah..

wasalam

manzlie said...

salam rezeki..

ye lah..lupa kan nak panggil semua follwer pdkm tulun..heheh

waslam

manzlie said...

salam zie..

baut masa skg takda lahh...

waslam

YB said...

Salam CL

Kalau kerja kerana Allah insyallah semua success. Tahniah

Atikah said...

Salam...

Memandang kaabah pasti keletihan tu terus lenyap... :)

zie said...

salam CL
dalam ke'bz'an CL masih sempat lagi memberi liputan terkini tima kasih dapat we all semua berita2 drp sana.dalam kesempatan yg terhad ni sy nak ucapkan tq kerana masih sempat CL jenguk blog dan chat box sy yg tah apa2 tu. alhamdullillah dan HIDUp CL !!!!(dgn penuh semangat ni hehehe)

abh said...

Salam sdra Azlie,

Cabaran & ujian yg terpaksa dilalui dgn penuh kesabaran....

babykhalifah said...

hehehe...keje sesambil ibadah yer...ermmm besau pahala CL n team dapat...selamat...selamat keje n selamat ibadah

manzlie said...

salam yb..

alhamdulilah...bila ada keikhlasan maka hati akan berasa puas dan kepenatan pun hilang begitu shaja..

waslam

manzlie said...

salam dik tikah...

meamg terubat dihati bila melihat kaabah di kala kepenatan..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam abh..

alhamdulilah..penuh kesabaran..

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah..mekasih atas sokongan anda dan doa mu..

waslam

manzlie said...

salam babykhalifah..

alhamdulilah..

waslam

m.q said...

ramainya jemaah
alhamdulillah