MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Tuesday, 10 November 2009

" Amik Hati...."

Bismillah..salam from Makkah...dah hampir 3 hari kami busy sangat..group check in tak berhenti henti.. group from Canada,Pakistan,indonesia, Mesir, Morrocco dan USA pun dah masuk..alhamdulilah..occupancy takyah nak cerita lah hampir 100%..jadi budak budak sekarang kenalah kerja 12 jam sehari..untuk "mengambil Hati" mereka tadi belanja depa semua makan " chicken Mandy" 4 ekor, seronok budak budak tu tak terkata (tengok gambar si Samad tuh senyum lebar entah pada sapa lah agaknyer) atas permintaan Shami dan Cm semoga hepi lah dapat mengubat rindu lihat mereka semua tuh..syukran..wasalam


63 comments:

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah.. dapat bos yang baik hati. sedapnya... nak sikit

Zie said...

Salam CL,
Moga hepi CM..... mana CM ni ciklie

cikgu mas said...

salam ciklie

sekarang pukul 12.10pg dah,nampaknya pas baca n3 ni cikgu tak tido arr...hehehe..tq arr

'teringat lagu si hitam manis",,,

manzlie said...

salam zie...

Ratu trek dia skg...wahh saing dgn cm nooh...taniah...ada tuh cm kat bawah tuh..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas.

No 2....
alhamdulilah..dia hepi aar dapat lihat abg samad mu ituh...teringat lagu si hitam manis..hmm kalau shami teringat lagu apa lak?

waslam

Atikah said...

Salam..

senyum meleret cik abg samad... :)

manzlie said...

salam adik aTikah..

ye lah..entah pada sapa lah tuh..

wasalam

Ayah Zain said...

Salam CL,

hitam manis, si hitam manis ....... tidor lah wahai CM.
5.00 pagi nih

INSAN KERDIL said...

Salam,
Sedapnya 4 ekor ayam tergolek di situ....

Semoga semua staff bekerja dengan penuh keikhlasan.....

Zakiah said...

Salam CL
Wah misti enjoy..dalam sibuk rezeki mendatang..Alhamdullilah..
Hi CM akak dah baca blog mu best baca

uncle pet..!! said...

adehhhh.. chicken mandy tu.. trliuq dh ni cik lie.. ahiksss..

ijoismart said...

Dh banyak kali dah dok tengok chicken mandi... sesekali ku rasa teringin lak...
Bos yg baik hati, org ingat sampai mati

Leenoh said...

Salam Manzlie.

Ana pi situ nanti, ana pun nak makan ayam mandi gak ...he3

silversarina said...

memang CL seorang bos yang baik dan pandai ambik hati,bagus begitu,mereka gembira CL lagi gembira Alhamdulillah.

hajah zainab bt abdullah said...

salam CL,

4 ekor ayam dok guling2...terliur akak!!
syukur CL bos yg pandai benar ambik hati....

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah, bertuah mrk dpt boss mcm cl, semoga murah rezeki cl

tapi yg paling best, sambal tumis ttp menjadi pujaan hati mu cl

keh,keh,keh

abh said...

Salam sdra,

Alhamdulillah...keprihatinan ini membuatkan sesuatu tugas menjadi mudah, betul tak sdra Manzlie???

Selamat bertugas....

KAMATO said...

Salam CL, Huh.... tak tahan tenguk chiken mandi tu...moga bos yg belanja anak buah tu akan bertambah rezekinya

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, teringat makan 'Chicken Mandi' jalan ke Tanaim, memang menyelerakan - hingga 2 x ulang makan sebelum balik ke M'sia.(TQ ustaz Annuar kerana tunjukkan tempat makan tsb). Akan dikunjung lagi kedai tsb.

Amin.

tq.

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah semuga di murah rezeki.

Syukran

Hanisumayyah said...

Seronok baca blog ni...terus terasa2 nak ke Mekah cepat2...dan nampak chicken Mandi tu melelh ayaq liur!

Noor said...

Salam CL..

wow! 'Ciken mandi' & bang samad.. dua padanan yang membuatkan ada orang tak mandi pagi nie.. semalaman tak lena mata.. hilang lah ghindu CM sepurnama.. opss cheq pun nak tumpang hilang kan ghindu jugak cik lie.. tapi bukan kat bang samad (kalu ghindu kat bang samad.. mau kena blasah ngan CM) cheq ghindu kat 'ciken mandi'.. heh heh

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Sedapnya tgok depar duk makan..tuh..macam manalah rasa chicken mandi..tu duk dengaq nama dia jar pun macam rasa sedap sgat...dah..

Terima kasih CL bagi can kat kami tgok abg samad ngan kawan2...
Seronok depar kerja ada bos baik hati macam tu...Alhamdulillah..

Wahai bg samad dn kengkawanmu semua
Doakan kami dimurahkan rezeki seadanya..
Moga dapatlah kita semua bersua muka..bila tiba masanya
Kenal mengenal sebagai sedara
Moga ukhwah terjalin baik antara benua...
Beribadah dirumah Allah menyahut panggilanNya...

Cheq ngan CM hepi larr...syukur sgat..permintaan dipenuhi jua..
CM ada lagu..cheq ada pantun, madah dn doa yg tak seberapa .. bole nohh

Dua ..tiga kucing berlari
Mana nak sama sikucing parsi
Dua tiga bole kucari
Mana nak sama CL yg baik budi
Bos yg baik apatah lagi sahabat sejati...

Pagi2 lagi dh bangun mandi
Siap2 nak pi kerja cepat ni
Cerita jumaat masih dingatan lagi
Sblum kuar rumah smpat mengaji
Buat penawar debaran dihati..

Ya Allah ampunkanlah kami
Terimalah taubat kami
Pimpinlah kami..
Belas kasihanlah kpada kami
Terimalah doa2 dn hajat2 kami
Moga kami dikurniakan kemuliaan dn darjat tertinggi disisiMU nanti...

Selawat dn salam buat baginda rasul kami Nabi Muhammad, keluarga dn sahabatnya sekali ..amin

p/s: Doakan saya, kwan2 dn ofis serta kwan2 PDKM berada dlm peliharaan Allah s.w.t

nailofar09 said...

Salam CL, walaaa...sdapnya, mcm tak cukuplar 4 ekor...hehehhehe
kalau cek mai sana...CL kna lar jugak mandikan ayam...5 ekor tau!!!!tak pun kambing mandi..haru! MUGA DI BERKATI, BUDI BAIK CL...MURAH REZEKI sentiasa...

cikgu mas said...

Salam

noor jom..kita pi cari chicken mandi???ciklie tau tak kt mana ada chicken mandi ni???..tuan ismet nak ikut pun boleh...CL dok diam-diam arr,nanti CM tapaukan CL puteri mandi,best kuih tu..chicken mandi CL selalu makan


Ciklie..CM tanya ni..

nak amik hati samad and the geng,,,belanja chicken mandi..nak amik hati boss(ciklie lahhh) nak belanja apa arrr,habaq sikit kt cm..

Rahmah said...

Salam Cik lie,

Syukur alhamdulillah......Cik lie ingat kebajikan pekerja Cik Lie. Kak Rahmah pasti mereka akan bekerja sungguh sungguh tahun ini uyk memastikan nama hotel dan dept Cik lie mendapat nama yang harum.
Setiap kebajikan yang Cik lie buat, ALLAH akan membalas berlipat kali ganda...

Amin...

Asnija said...

Salam Cik Lie...
Tak tahan dengan senyum menjeling si Samad tu...taulah dia jeling kat sapa...hilang le rindui dia...tak le meraban sms dan call salah orang memanjang...pasal projek kita tu...saya ada idea best punya cik lie...nanti saya email cik lie ye...kat sini tak boleh cakap...ada noor ngan cm...

Asnija said...

Cik Lie,
tadi saya tengok tajuk N3, ingat CL rajok ke apa ke...sebab selalu juga saya dengar orang kata...jangan amik ati ye...ni cik lie kata amik ati...suspen saya...amik ati kat sapa....rupanya amik ati bodek...

Noor said...

Salam CL..

CM nak ajak cheq pekena 'ciken mandi' kat KL.. tapi, dengaq kata rasa dia tak sama ngan yang kat Mekah.. emm, balik mai nanti tolong tapau utk cheq 13 bungkus.. cheq nak bagi kat CM, datin, Zie, kak umi, shami, AZ, ijoi, hanis, tikah, kak pinat & kak Zack @ zakiah.. haaa, 'balen' lagi 2 cheq punya.. pssstt.. CL jangan bagi tau tn ismet ye.. bahagian dia cheq tolong makan kan.. ngeh ngeh ngeh..

kak nijaaa.. ada projek 'under ground' ngan CL arr.. ahhh, tak jadilah bagi ciken mandi kat datin.. heh heh

Zie said...

Salam CL,
Kak noor... meh zie habiskan gak.. kita dekat je.. kak noor kat damansara ye.. zie kat dutamas.. hehehe.

Salwani said...

Tenung2 balik, saya rasa cam saya pernah terjumpa si Samad tu kat dalam lif di Safwah Plaza. Dia ada bagi kat saya dan suami sticker apa tah. ada gambar kaabah kat sticker tu

rezeki said...

salam cl,

oooo cik noor, takpa la, cik noor makankan untuk saya, saya tak makan ciken mandi, saya makan ciken run

keh,keh,keh

cm , tapau saya 2 dulang tau . bungkus2 tak main , tak cukup keh,keh,keh

cikgu mas said...

salam

betul ker pn salwaniii!!!suprisee ni,baik sungguh si samad ni yer...pn salwani ni kt mana ni???habaq sikit,cm nk jumpa,sbb pernah jumpa samad...pn salwani jgn tenung dia lama2 berdebar2 i...hehehe..

temgok arr jelingan bersama senyum simpul tu,cm nk mengajar pun tak tentu arah..hahahaha..

cikgu mas said...

salam

aduuh lupa pulak dgn tuan ismet punya pesanan!!!

2 dulang berapa ekor ayam nak???boleh sajer tuan ismet,sahabat kuita dapat bonus 3 bulan gaji,estet untung besar...

Noor said...

Salam CL.

mak aih zie! dutamas tu dik.. bagaikan enggang dan pipit.. tak berani kapcai akak masuk kawasan tu.. guard nepal tu misti halau akak balik.. emmm.. layan tey kat hartamas jomm.. heh heh

tn ismet.. larat ke nak kejar ciken tu.. ciken tu minum melo tau.. psstt.. ciken run tu misti tak mandi kan kan..

CM.. 3 bulan arr.. nak wat beli tiket paie london pun tak lepas dik..

manzlie said...

salam insan kerdil..

insyalah..

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

kawan kita tuh sampai terlena di ulit malam tadi..lupa janji manis nyer..

waslam

manzlie said...

salam uncle ote..

ye ker..mai lah sini join sya.

waslam

manzlie said...

salam zakiah...

,memang enjoy snagt semalam...

wasalm

manzlie said...

salam ijoi...

ijoi mai sini sya belanja noohh..

waslam

manzlie said...

salam lenooh

boleh..saudara sampai jer nanti chewq belanja..

waslam

manzlie said...

salam kak sarina..

syukur depa gembira kak..alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alhamdulilah..oklah tuh..

waslam

manzlie said...

salam abh..

betul tuh..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

observer of the year...goes to u..

pandai jugak dia nih yer tau jer makanan peberet ku..

waslam

manzlie said...

salam kamato..


alhamdulilah...sykur rezeki..

waslam

manzlie said...

salam hilmy...

best gak kedai tuh...dekat dgn jaura tomyam kan

waslam

manzlie said...

salam yem..

insyalah..

waslam

manzlie said...

salam haisumayyah..

ye ker..nanti dtg sya belanja nooh..

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

ye ekr ada orang tak mandi pagi nih..sapa??

waslam

manzlie said...

salam kak shami..

madah mu senantisa menghiburkan hati ku..

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

woww nak 5 ekor..set takda masalh..

wasalm

manzlie said...

salam cikgu mas..

cm nak amik hati sya abih lah..sya takda hati lah nanti..heheh

waslam

manzlie said...

salam rahmah..

alhmadulilah kak rahmah..mekasih ats ingatana akak tuh..

wslam

manzlie said...

salam datin asnija..

tulah..terubat jugak rindunyer pada si samad tuh..

wokeyyy quieck email me ASAP..

mekasih

waslam

manzlie said...

salam kaknoor...

wahh mkan banyaknyer chicken mandy..hati hati...nanti pening tau..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

alhamdulilah...patutu lah tn simet lari lajuuu sangat sebab makan chicken runn...

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

amboi ...hepi dia bila si samad tuh jumpa akak salwani kita...
2 dulang chicken..mak aii..bnayk tuh..

hhaaa ..tokeh gotah dapt bonus 3 bulan..leh lah belanja cheq N97

waslam

manzlie said...

salam ka salwani...

pelanduk 2 serupa kott....

mana ad si smad tuh distrubute sticker kaabah..dia duk diam dalam ofis dgn i jer..heheheh

waslam

Zie said...

Salam CL & Kak Noor...
Citer chicken mendy nih lapar la pula zie.. Jom makan kat al diafah restaurant, selalu sangat CL citer pasal makanan ni. Tokeh gotah dapat bonus 3 bulan blh sambut birthday CL kat Al Diafah tu...

Kak noor, manalah mcm tu.. kita sama je.. naik kapcai dan beskal.

manzlie said...

salam kak zie..

hmm takkan kat situ...ceq tak mau aar. sekali sekla kat kl tower lah..baru meletop sikti kan...tul tak?

hehheh

waslam

Zie said...

Salam CL,
Boleh gak.. kat KL Tower, tapi bukan ke Ciklie gayat tinggi2 nih.. atau pi makan kat dalam bot putrajaya tu... hehehe. Kak noor ni mana nyorok ......?

Salwani said...

CL

tu laa... gelabah CM jadinya dengar kata saya terjumpa Samad. Don't worry CM, suami saya manusia terhensem abad ini. Samad pun tak leh lawan. Macamana hebatpun CL dress-up, tak leh lawan punya. acu tengok gambar dia kat blog saya http://pabiyen.blogspot.com tapi jangan jatuh hati eh! Nanti saya pancung.

Tapi kat dalam lif memang ada pekerja jaga lif ke? Depa berpakaian seragam. Agak kemas la jugak