MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Sunday, 8 November 2009

" Lunch...dgn mak dan ayah.."

Bismillah...harinih more cerita sal makan jer agaknyer...arinih makan dengan mak dan ayah di kamar bilik ku..seperti biasa lauk peberet ku sambal ikan bilis., kari ikan, sayur kobis goreng tempe (beli kobis di BIN Dawood tadi) and goreng ikan pekasam kak As yang ada lagi dalam simpanan..berselera jugak kami bertiga makan tadi..tambah lak dengan Lobster tuh..(aku takberani lah makan(BP) just order untuk ayah/mak -afis , mak cakap jgn jeles nohh)..alhamdulilah.rezeki dari allah swt...syukran..waslam

78 comments:

cikgu mas said...

salam

boleh cm join sekali???

cikgu mas said...

salam

aduhai goreng pekasam tu,tak terbau ker pak arab kat hotel tu cik lie ooi???,lauk lunch yer lebih hebat dari saya kat sini...afis kt balakong tu makan apa agaknya????

cikgu mas said...

salam

ciklie masak semua ker???atau mak yg masak??

cikgu mas said...

salam

1234,semua cm punya.cukup kouta yer...salam untuk rezeki n kak zie...cm tamak hari ni,sbb ciklie n3 pasal makanan hehehe

Zie said...

Salam CL,
Tahniah CM... semua dia borong, makan roti canai ke kuat lari ni..
Sedapnya CL.. lobster tu bagi saya la.. sambal goreng jawa takde ke CL?

Azemi Ali said...

Salam CL dan rakan-rakan..

Sedapnya makanan. CL ni makan mesti ada cili ya, selalu ada cili setiap kali makan.

Lobster nampak menarik

SAHAR MISRON said...

Syukur ya rezeki Allah kepada hamba-Nya...

Zakiah said...

Salam CL
Sedapnya..jemput akak lain kali k. Syukur dengan rezeki...mak and ayah pun jemaah ke? atau tinggal kat Mekah jugak...

manzlie said...

salam cikgu...

wah dah dapat spike baru..dia sprint terus skg nohh..taniah no1.

nak join meh lah..no problem..
memang dah bau satu corridor..pas goreng cepat cepat sya spray air freshner..heheh

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

wahh top three dia...mak cuma goreng sayur jer..sedap tau...selera makan ..kenyang bangat..so malam nanti sya takyah makan..

waslam

manzlie said...

salam cikgu..sapu bersih dia nih...

minum ayaq apa tuh..

milo ker?

waslam

manzlie said...

salam zie..

takda lah samabl goreng jawa...meh lah abwakkan ..heheh

waslam

manzlie said...

salam azemi..

meamg benar..sya nih kalau takda sambal tak sah..maklum lah..orang melaka..heheheh

waslam

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
manzlie said...

slam zakiah..

yup ..mak dna ya jemaah gak..depa duk di bilik sya skg nih..

waslam

manzlie said...

salam shar misron..

alhamdulilah..rerzeki semua dtg darui nyer yang maha esa..bersyukur kita disni..

waslam

Zie said...

Salam CL,
Nanti balik mesia kita makan lobster kat sabah ye.. dkt dgn kak zakiah. jom cm, kak noor ikut sekali

rabiatul said...

bersama mak ayah...seronoknyar...Alhamdulillah syukur dengan segala nikmatNYA... doakan saya disini..he2

rezeki said...

salam cl,

tu dia, semua lauk , menyelerakan. Lebih lagi ada mak ayah apis temankan. alhamdulillah.

adusss cl, 1,2,3 sampai rezab pun cm sapu keh,keh,keh

zie, noor tak boley makan lobster, dia alergik keh,keh,keh

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah syukur, nikmat rezeki dariNya.

Syukur.

hah!, sdr hati-hati makan tu, kang BP naik masalah pulak....

ps: Alhamdulillah, pada 13 Nov 09, kakak saya akan berada disana tunai Haji..
semoga mendapat haji/hajah yang mabrur... insyallah.

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, selera betul menu tu. Air tangan ibu memang tiada tandingannya.

Amin.

tq.

manzlie said...

salam kak zakiah..

ohh benrker..ok set..nanti say tulis dalam buku 3 lima noohhh takut lupa laar...

heheheh

waslam

manzlie said...

salam saduara safiuddin..

alhamdulilah..rezeki...saya tak usik pun yang bp naik tuh...

oh ye ker...semoga allah swt permudahkan perjalanan haji mereka ..insyalah

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

tu lah dia..semua dia sapu lahhh...lepas geram tuh agaknyer..heheheh

waslam

Zakiah said...

Salam CL
Syukur Alhamdulillah..sama-sama kita menunaikan haji tahun ni. Semoga mendapat Haji Mahrur. AMIN

manzlie said...

salam rabiatul..

insyalah..

waslam

manzlie said...

salam zakiah..

alhmdulilah..insyalah..semoga allah swt memberkati kita semua..

wasalm

UmmuAdam said...

Salam CL,

Mewahnya lunch CL, nampak lebih menarik dr kami yg disini, siap ada lobster lagi. Cerita pasal makan, kelmarin kami sekeluarga gi makan nasi arab. teringat masa berada disana. Malamnya pulak pi kenduri sahabat yg akan pergi mengerjakan haji...lagi teringat kat sana. Pendek cerita, sekarang ni asyiklah teringat kat sana. Untunglah ada CL bersama rakamannya yang hampir secara langsung, terubat rindu ni...terimakasih CL, dalam kesibukkan masih punya masa buat kami.

manzlie said...

slam UmmuAdamm..

insyalah ..jgn risau ..akan sya paparkan sebaik mungkin mengenai MH pada semua pembaca blog sya yang budiman...

wasalm

rabiatul said...

boleh tak bertanya??e-mail anda tu hari2 dicheck ke?

Ayah Zain said...

Salam CM,

wow, berseleranya az. minta la sikit.

S said...

salam CL,
salam untuk mak dan ayah gak,

seronoknya CL mkn ngan mak dan ayah.
musim haji thn ni CL tak sunyilah.

cikgu mas said...

salam AZ

aiiik,AZ ooi,salah taip ker memang teringat kat CM ni????,kenapa pulak mintak kat CM ...nikan blog ciklie,Ciklie jer yg ada semua tu,hehehe..salah taip kot

salam CL bukan salam CM..

mama ju, said...

makan jgn tak makan...wah...cikgu mas....

Azman Abdillah said...

Salam,erm syukurlah akhirnya doa kau masa kita kat langkawi dulu,dah termakbul,kau dah temui Cinta Agung yaitu Allah. Kau telah terpilih diantara jutaan umat Islam untuk berkhidmat disana. Aku sebagai seorang sahabat turut rasa gembira dgn perkembangan ini.Moga satu hari nanti kita akan bertemu disana. Salam persahabatan.

hanimmokhtar said...

Alhamdulillah...
sedap sungguh no? makan plak ramai-ramai..berselera..

saya ni 2 3 kali sehari (lebih kut) mesti view blog ni..terima kasihlah dengan cerita2 kat sana...cerita makan pun tak pa aih..

blog ni membawa rasa dekat dengan rumahNya..

tq..:-)

manzlie said...

salam raabiatul..

alhamdulilah..email..ada hantar ker...pakai nick nama apa?...banyak terima takperasan lah ayng mana satu..can u please repat again..

waslam

manzlie said...

salam zman. abdillah..

subhanaalah...man..lam tak dengar kabar..dah hampir 16htn kita tak bertemu yer..akhir disini kita bertemau lagi..hang apa haabq? sihat ka?...

mekasih kerana sudi melayaair blog aku...

syukran

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

aduhh dia ..pasal makan duk teringat kat cm ker?hehehehe

waslam

manzlie said...

salam hanim moktar..

mekaish atas keperihatinan saudari melayari blog sya..

syukran

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

tu lah...az asyik tersasul lak tuh..heheh

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

alhamdulilah...jom makan sesama..

waslam

manzlie said...

salam kak S...

ye lah taklah sunyi rasanyer..alhamdulilah..ikan peksam akak tuh masih ada lagi..

waslam

Atikah said...

Salam...

Menyelerakan nampak... paling best nampak lobster tu... besornya....

manzlie said...

salam adik tikah..

ohh ye ker...abg takmakan lah lobster..

waslam

Che' Pit said...

patut ler mcm kenal je sayur tu.. sbb mak masak sayur tu lain, CL lain.. can tell the different, ngeh ngeh ngeh..

hai che azman abdillah, mcm kenal jer tapi di mana yer, ngeh ngeh ngeh..

hehe Che rezeki sebut apis rasa lain mcm lak, rasa mcm org lain, bukan sy, ngeh ngeh ngeh..

Che lie jgn lupa gambar Dhinie Syafwan n Hadirah Haqilah tu.. semalam 3 kali mak call uda sbb rindu sgt kat syafwan..

probakti 21 said...

Salam sdr.Alhamdullilah, Seronoknya tengok hidangan.
Kat KB ni dah hujan.Air dah memenuhi halaman rumah.Yang bestnya kat rumah musim begini kami makan nasi dengan ikan budu.
Masa kat "Lorong Seri,Jalan Langgar"dulu ,bila saja isteri menggoreng ikan budu,kembang kempis hidung jiran2 sebelah !

manzlie said...

salam afis..

ohh ye ker kenal syaur tuh...mak masak laa...
achik dah baut slide show lagi kasi kat mak and ayah tengok gambar gambar anak uda...

waslam

manzlie said...

salam Probakti..

wahhh best jugak tuh lauk..hmm enak dimakan pada waktu tenghari..

waslam

Bunga Kenanga said...

salam tuan,

singgah tinggal jejak, salam buat mak dan ayah

manzlie said...

salam bunga kenanga..

alhamdulilah..dan insyalah..

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL,

Hahahhah, memang salah taip, l ngan m kan dekat2. Tadi az betulakn CM , sekarang CM betulkan AZ pulak. Tu yang dikatakan tolong menolong. TK CM tolong betulkan tuh.

Zakiah said...

Salam CL
Akak standby kat Sabah..lobster menanti CL, Zie,Nor. CM yng laju 3X, CR yg minum milo kaw, datin yg ayu..dan geng PDKM...

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,

wow! bestnyer lunch dia...tunggu..nak pi join nih...heh3

Noor said...

Salam CL..

pepagi ngadap bolg CL nie.. terasa lapar yang amat.. meleleh seh ayaq liuq.. perghh, lobster tuh.. tapi kalu bagi lobster ngan ikan pekasam.. cheq pilih ikan pekasam arr.. bleh layan nasik seperiuk.. heh heh

zie, i like dengan ajakan dinda tsb.. nanti sesama kita 'tokak' lobster tu arr.. psst, CR nyer bahagian akak tolong bereskan.. keh keh keh

kak Zakiah.. cheq, CM, Zie & datin berbesar hati sesangat dengan jemputan akak.. psstt, tiket kapai tebang termasuk skali tak dalam pakage jemputan tu.. heh heh.. opsss, CR kata dia p naik tongkang kat tg piai.. so, akak tak yah risau pasai dia arr.. la la la

Asnija said...

Salam Cik Lie....
lobster tu menggamit sungguh baunya samapai sini...lamanya tak berziarah (he...he...2 hari je...) sibuk..sebenarnya datang cuma tak tinggal jejak..goreng ikan pekasam tuh tak bau ke satu hotel...agaknya pak arab mesti kata gini...masyaAllah...masyaAllah...ini bau, bau apa ini...bikin perut ana lapar ini...masya-Allah...

ps: cik lie...saya nyer countdown yang 5 hari tu dah cancel....frust...tapi tak le frust menonggeng...ok, kita countdown yang 15 hari tu je lah ye...
ps:(eh...projek kita camner...projek pertama saya dah jalankan, kata nak beri projek susulan, saya ready je...ni dah dekat nih...minggu depan saya tak de sini, jadi, Cik Lie cakap minggu ni ye, pasti saya bereskan, sebab saya pun nak plan juga dengan objektif yang sama ngan CL....)

Asnija said...

Salam CL,
He...he....pasti tahap kejelesan CM,AZ,CR,CP,K.S,IP ke tahap maksimum, kita cakap bahasa kod mose...

Zie said...

Salam CL,
CL, Kak Zakiah... jemput pi Sabah. terima kasih bebanyak kak! Lepas makan lobster kita scuba diving... ye Kak noor, saper yang gemuk boleh buat pelampung nih... hehehe. Lepas haji saya jumpa akak kat KK ye..

Zakiah said...

Salam CL

Wah..Zie, sah kak jadi pelampung!! Scuba dipping boleh la kot..haha

Noor..everyone can fly..
CR dun worry...sambil naik tongkang, lobster diLaut China Selatan melambai..seluk je..

Zie said...

Salam Kak Zakiah,
Tumpang lalu CL...
Hehehe.... saya suka g Sabah, pulau2 dan gunung kinabalu, malah panggilan haji oleh TH semasa di Pulau Sipadan. Saya suka menikmati keindahan alam, tanda2 kebesaran Allah.

cikgu mas said...

salam

AZ,ni asyik teringat CM bila pandang benda makan,CM tau arr CM ni mo**t*l,,menci arr..

kak nija mlm tadi lagi mas dah msg kt FB ada lobster kt mekah,pagi br datin datang,CM dah selesaikan balance yg ada..

uwaaaa,org pertama yg jeless,projek apa tu???guna kod mose jer,habaq kt cm ni!!!!tak per,cm boleh pujuk CL bagitau apa dia arr??sebab kekadang CL tu begitu lembut hati yer..boleh kan CL,balik mesia CM blanjer cendol special kat Bangi....

ina said...

Salam Cl,

Dah 2 hari tak masuk sini...balik kg ada kenduri. Nak komen pasal Roti canai D'Saji tuh...Sekali sekali dapat masakan M'sia, puh sedap giler dia punya kuah kari tu. Sampai berhirup kuahnya.Tapi sikit sangat...masih terasa kesedapannya sehingga kini.

adilayusuff said...

tempoyak pn ada?
wah..kt mn2 xlupa mknan melayu kn?
bgs2..
alhamdulillah

manzlie said...

salam adila yusuff.

tempoyak..mana ada?
heheh

waslam

manzlie said...

salam ina..

boleh lah..tak lah sehebat sangat kari deap tuh..

waslam

manzlie said...

salam datin....

jgn risau nantin kita berhubung nohh melalui kod mose kita...

thank fo remind me


waslam

manzlie said...

salam cikgu mas...

hmm cendol bangi...
mana boleh..hak cendol lama pun lum selesai lagi...hehehehe

waslam

manzlie said...

salam kak Noor..

wahh bau ikan pekasam sampai ke situ kaa...alhamdulilah..meh klah kak join us..hehehe

waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab...

okeyyy join saya skg nooh..takda masalah

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

alahamdulilah..wat afren for? tul tak...

waslam

YB said...

Salam,

bahgianya ...bersama keriangan emak ayah disisi..

YennyNenny said...

mmmm..sedapnye..am new to ur blog, hari2 cx entry baru..sentiasa ternanti2 berita2 menarik dari Al-Haram..

manzlie said...

salam Yenny

alhamdulilah...mekasih kerana sudi melayari blog sya

waslam

oskar mike charlie said...

allhamdulillah, saudara bertuah kerana berada di sana, insyaallah kalau diizinkan Tuhan boleh ler kita bertemu. Pada 14/dec ni saya akan berangkat ke sana di bawah pekej Andalusia Travel...

manzlie said...

salam yb..

alhamdulilah...

waslam

manzlie said...

salam oskar mike charlei..

insyalah..kalau sudi boleh lah kita bertemu...

waslam

Zakiah said...

Salam CL

utk Zie..email akak bila senang k..zakiah@ymail.com

Akak bertolak ke Jeddah 16 Dec InsyaAllah...doakan akak and hubby..maklum je 1st time haji

adilayusuff said...

mak ayah sht lg naa??
alhamdulillah..blh jenguk anak tersyg kt sn..
smbil2 beribadat..
sronok lah mcm tuh..