MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 9 November 2009

" Solat Asar...."

Permandangan DAri Bumbung Masjidil Haram...
Nice view..?
Waktu solat Asar dah bermula....alhamdulilah...


56 comments:

Kama said...

Salam CL,
eh, lapang pulak kali ni ye!
Mana jemaah yang ari tu?

Zie said...

Salam CL,
123, Alhamdulillah...

Yem0805 said...

Salam CL,

Yang pertama..Alhamdulilah ramai jemaah haji

Kama said...

Salam CL,
kali ni sy dapat mengalahkan ratu-ratu pecut ye...

Yem0805 said...

Salam..

Ratu pecut baru..hehe..
sya yg kedua..masih ada ruang2 lagi di sekitar Kaabah

KAMATO said...

Salam CL, ooo... ada lagi ruang kosong sebelah kanan tu.....

cikgu mas said...

SALAM

suka nya tengok gambar no 2 tu,kaabah dibalik batu yg bersegi,sungguh unik,kalau saya dgn noor main cak-cak kat situ mesti comel,noor jom kita main semunyi-semunyi,..

kak kama n kak zie,cikgu kt sekolah tak boleh berlari nanti boss nampak...

Zie said...

Salam CL,
RATU PECUT baru bermula... tahniah KAMA. mana CR dan CM nih.. Rindunya dengan kaabah..

Kama said...

Salam CL,
Tumpang lalu...betul CM,jangan cerita tau!

cikgu mas said...

salam

tu lah cikgu kama,tadi macam nampak kelibat boss,nk lari pecut,terus tak jadi,beri salam kt boss dulu..

nampak dah ok,sempatlah ni meninjau indahnya masjidil haram yg menenangkan jiwa dan raga...

cikgu jgn risau,saya tak cite,kelas tetap masuk,anak murid tak terabai punyer..

ijoismart said...

Jemaah semakin ramai.

ijoismart said...

CK mendahului CM. Tak jealous ke. Dan Zie pun hanya no 2 tp CM kan ratu trek dulu2 lagi kan.

nailofar09 said...

salam,,,cantiknya!!!!!!!!!
Muga CL n semua yg di sana di sini dalam Rahmat ALLAH

cikgu mas said...

salam

alah ijoi,cm ni kira ratu pecut yg otai..dah veteran dah kita,kira kita ni follower yg awal2 dulu,sekarang follower CL dah 500++ dah.pakai kasut spike baru punkalah jugak,...mungkin zmn kegemilangan dah berakhir bg peluang kat ratu2 yg baru...jgn cm pencen dah!!!

terkenang semasa dulu yer ijoi..

AMZ said...

SALAM...

CANTIKNYER GAMBAR NO.2 TUE.....RASE MCM DGN JER DGN KAABAH...RASE SAYU PLAK TGK GAMBAR NIE....

MAKIN LAMER MAKIN RAMAI JEMAAH YG DH SAMPAI......

BILER LAH SAYE DPT SAMPAI KAT SANER PLAK....

CM...ORG LAMER2 LER LG OTAI...WALAU BYK MANER PUN ORG BARU YG DTG UTK REBUT RANGKING NO.1TUE, CM TETAP D HATI CL...HEHE.. APEPUN SALAM PERKENALAN DR SAYER BUAT CM....

Zie said...

Salam CL,
CM & Ijoi, dulu kita baca je.. tak berani masuk trek, biasa juga nampak treng kosong lama... lama2 tak tahan gak... hehehe saje nak saing CM je.

Shape said...

salam CL....
Rindu pada lambaian kaabah



http://fuhhlamak.blogspot.com/

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, kedamaian + tersusun + indah suasana depan KAABAH. Gitulah ketetapan ALLAH.

Amin.

tq.

Noor said...

Salam CL..

pergh.. gambaq no 2 cheq suka bangat.. teknik mengambil gambar dah macam 'jurufoto' bertauliah.. cayalah.. waktu asar nampak lapang skit kat dataran.. depa pakat solat dalam MH, kang dah nak masuk maghrib nak menyelit pun susah..

CL, ari nie dalam surat khabar bagi tau, Tukang utama mereka bentuk pintu emas Kaabah, Sheikh Ahmad bin Ibrahim Badr, meninggal dunia pada usia 89 tahun di Makkah, hari jumaat lepas.. beliau menghasilkan pintu Kaabah menggunakan emas tulen seberat 300 kilogram atas perintah Raja Khaled, Oktober 1979. Beliau juga memperkemas dan memperindahkan lagi meezab (saluran air di atas Kaabah) dan rangka perak Hajar Aswad. Semoga Allah mencucuri rahmat keatas roh nya.. amin

Hazman said...

Salam CL,

Beberapa hari yang lalu Saaya mendapat berita yang menggembirakan, iaitu Saya akan dapat mengerjakan Fardhu Haji pada tahun ini.
Saya dijangka berangkatdengan KT87 pada 16/11/2009 jam 2030hrs.
Akan menginap di Hotel Al-Najd(Mekah) dan hotel Safir Al Saha(Madinah).
InsyaAllah saya akan menziarahi CL bila ada kelapangan nanti.
No. telefon masih guna yang lamakan?
Wassalam

YB said...

Salam,

Insyaallah saya akan ke Sana dec ni utk umrah...sekarang ni dok selalu bukak blog ni utk mengikut perkembangan di sana..alhamdulillah sumbangan yg amat bermanfaat utk kami. Syukran

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah..
Banyak n3 tertinggai...
Cantik2 gambar dikirim...

Malam tdi tgok..siaran oasis..laporan ttg haji..
Anak sya yg bongsu tanya..lagi
Bila kita nak pergi umrah mama..?
Kawan mimi dh pergi dah...
Saya terkedu seketika...
Saya bagitau dia..doakan mama & baba dimurahkan rezeki...
Boleh bawa adik, along, angah, bang cik pergi umrah..
kita pergi sekeluarga..
Kalau Haji mama ngan baba tak boleh bawa..dulu
tgok gambar ..kat TV ttg haji..
Mama tolong mimi ajar macam mana nak doa..bole
terkedu lagi..saya
Ok macam ni...bla..bla..bla
Sblm tidur sempat dia doakan 3 kali...berturut2..dgan saya yg pimpin..
..Itulah anak2 sya CL...
kdg2 soalan2 mereka cukup buat sayadan suami jadi terharu...

ummi humaira said...

salam CL...
apakah tempat solat yg nampak berpetak tu tmpt wuduk suatu masa dulu...
kalauler sesekali ada movie azan @ bacaan imam Syaikh Abdul Rahman As Sudais kat blog CL nie , pasti ummi lak yg jadi ratu pecut .. he he he

cikgu mas said...

salam

tumpang lalu CL,sian dia sibuk sungguh tu..

ramai pulak menyeru nama CM ni,salam perkenalan jugak untuk AMZ..hiss CL tu semua follower dihatinya,saban hari mendoakan kesejahteraan follower blog PDKM,beruasaha sedaya upaya mengupdate blog walaupun tgh sibuk tahap gaban tu...kita doakan jugak kesejahteraanya..

alahai zie,lumba lari ramai2 bertambah meriah,tak bersaing apapun.yg penting kita hepi disini..

amboi noor,cam pembaca berita hari ni,cm ajak main cak.cak pun tak sudi..excited nk cerita dgn CL tu,tuan ismett mana noor???

ijoismart said...

Memang betul AMZ. CM umpama tiang seri dlm blog CL ni. Kalau tiada CM, ntahlah dgn CL tu...

Noor said...

Salam CL.

CM majuk lah dengan cheq.. heh heh.. jangan mare arr cm.. skali skala nak cite2 ngan CL..

opss.. nak main 'cak cak' ngan cheq ek.. tak semput ke kita dik oii.. nak kena panjat2 dinding tuh.. heh heh

psstt.. tercicirlak tn ismet.. tolong carikan CM.. 'Pengerang' tgh blackout.. la la la

Zie said...

Salam CM,
Tumpang lalu CL..
Alahai CM, kalau CM takde semua tercari2, saje nak meriahkan je suasana. Moga2 CL disana bertambah hepi juga... abg samadmu juga hepi.. Nanti kita gi manjung ye.. makan mee bandung muar yang berhijrah ke manjung.

manzlie said...

salam kama..

banyak yang dah msuk kedalam..mungkin panas kot..


waslam

manzlie said...

salam Zie....


alhamdulilah

manzlie said...

salam Yem..

alhamdulilah..semakin ramai sebenrnyer..


waslam

manzlie said...

salam Kam..

ye lah ..kali ni saudari Kama dah jadi RAtu Trek lak...taniah..no 1

wasalm

manzlie said...

salam Yem...

yup ..Yem dapt no 2...

still masih ada ruang tuh kan..

waslam

manzlie said...

salam Kamto..

benar tuh..masih ada ruang tuh..

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah dah rindu dgn kaabah yer...

waslam

manzlie said...

salam cikgu...

suke ker tengok gamabr no 2 tuh...alhamdulilah...

cikgu duk busy menanda kertas kot tu yang busy sangat..

waslam

manzlie said...

salam Ijoi..

ye lah..semakin ramai joi...aha kan ck dan mendahuli cm...hebat depa nih..

wasalam

manzlie said...

salam nailofar..

alhamdulilah..aminn...mekasih atas doa mu ituh..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas..

dah otai....? biar betul...semakin otai semakin berisi and kaut kan...heheheh

waslam

manzlie said...

salam AMZ...

semua pembaca blog ku senantiasa di hati..alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam shape..

alhamdulilah..syukur nikmat..

waslam

manzlie said...

salam Hilmy..

.mencari kedamain dan ketenangan disni ..alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam Kak Noor..

mekasih atas info ayng diberi...

Innalilah...semoga allah mencucuri rahmat keatas rohnyer..alfatihah..

waslam

manzlie said...

salam Hazman..

alhamdulilah...seronoknyer dengar berita ini..boleh lah kita berjumpaa algi disni..insyalah..

yup still no lama..

wslam

manzlie said...

salam Yb..

alhamdulilah..semoga memebri manafaat pada kita semua..insyalah

waslam

manzlie said...

salam shami..

alhamdulilah..bagus tuh..tanamkan sikap begitu pada anak anak yang masih muda..insyalah nanti akak senang di kemaudian hari..

wasalam

manzlie said...

salam cikgu ams..

tn ismet skg duk busy laa..jgn di ganggu dia la ni....hehehehe

waslam

manzlie said...

salam ijoisamrt..

ye lah..semua orang skg ni ibarat tiang seri di rumah hamba nih..alhamdulilah..

waslam

manzlie said...

salam kak Noor..

tu lah ..cm duk ajak main cak cak lah tuh...heheheh

jgn tak main..main jer kak noor..

waslam

manzlie said...

salam zie...

itu lah kelebihan yang ada di blog PDKM..alhamdulilah

waslam

Hajjah Siti Noor said...

Hari ni Mak Mentua dan keluarga benrangkat ke Tanah suci mekah KT 59

Zakiah said...

Salam dari Sabah
Mana pi jemaah yg sesak dulu ya?
CL, TQ reply email akak.

Salam Hazman..akak nampaknya dlm KT 16 hb..Ikut Alif

Zakiah said...

salam CL
Gambar no 2 is unique!! Memanng a masterpiece!

manzlie said...

salam kak zakiah..

alhamdulilah..oh ye ker...

waslam

manzlie said...

salam Hajjah siti Noor..

semoga allah swt permudahkan perjalanan Haji mereka..insyalah

waslam

Atikah said...

Salam,

cantik view abg ambik...

manzlie said...

salam adik tikah...

a;lhamdulilah...ye ker...mekasih


waslam