MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Thursday, 19 November 2009

" Jam 9.00 pagi tadi...."

Bismillah...salam from Makkah..alhmdulilah..itu lah dia gambaran keadaan dataran Kaabah pada waktu jam 9.00pagi tadi..sebelum aku masuk ke pejabat dah semestinyer rutin ku melawat Baitullah untuk membaca titipan doa kiriman pembaca2 blog ku yang disayangi...insyalah....syukran..walam

37 comments:

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

cuma lagi seminggu.Ke arafah pula.

wassalam.

Zie said...

Salam CL,
Rindunya dengan kaabah

KAMATO said...

Allah maha besar, dah makin sesak tu...

Zie said...

Salam CL,
Ramai jemaah haji dah berkumpul, masih ada lagi jemaah Malaysia belum sampai. Semoga semua mendapat haji yang mabrur.

honey said...

salam cl

my sis w hubby, my in law w hubby and son dah sampai kt89 semoga selamat membuat tawaf qudum and saie haji. sementara menunggu wukuf.
Minta tlog cl doakan anak-anak yang tengah dok berhempas pulas spm la ni temasuklah anakda kami, along, semoga berjaya membuat persembahan yg terbaik demi masa depan dan semoga menjadi anak yang berjaya dunia akhirat.

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Best tgk gambar ni, tenang dan aman, tak boleh nak gambar suasananya dan apa yang ada dalam hati ni

Tenang hati tgk gambar ni walaupun sedang penat bekerja dan masih di pejabat skrg ni.TQVM

manzlie said...

slam ayahanda..


alamdulilah...cuma seminggu algikan..

waslam

nailofar09 said...

salam, ...
masih lg ngn suasana yg bgitu mng'ujakan...
CL doakan saya ke sana paling lambat...awal tahun 2010...dah tertunda dah ni...hasrat hati ujung tahun 2009...mga knkawan blogger PDKM sama2 mendoakan...

manzlie said...

salam zie.

rindu jugaknihh kan..alahmdulilah

waslam

manzlie said...

salam kamato..

sesak skag nih ..seronok

waslam

manzlie said...

salam zie..

insyallah..mahbrur..

waslm

manzlie said...

salam saudara rosli..

alhamdulilah..semoga menjadi pengubat kepenatan suadara bila bekerja..insyalah

waslam

manzlie said...

salam honey..


insyalah..semoga mereka beoleh kejayaan..

waslam

manzlie said...

salam anlofar..

insyalah .semoga nailofa ada rezeki nati ksini..

wasalm

Asnija said...

Salam Cik Lie,
Semasa Cik Lie berposing di dapur dengan tie memasak dalca....saya sabar je...sopan santun dan duduk ayu je...pas tu...letak pulak hidangan cekodok pisang dengan hati unta masak kicap....sayapun sabar je...itu semua dugaan..(sebenarnya saya sedang nak melancarkan serangan balas...tunggu ye...)

Ni baru balik bersalam-salaman dan berpeluk-pelukan dengan jiran saya yang nak pergi Mekah malam ni, husband dia gi dengan lucky draw AlRajhi tu...ikut kata dia akanmenginap di Hotel Safwah..adakah hotel CL nih? Ada berapa banyak hotel Safwah?Dia kata kat belakang Hilton...kalu sempat kalu...dan betul kat hotel CL...boeh le semawa dia bergambar kat studio PDKM yang hebat tuh...dia pergi ngan mak ayah dia, nama nyer Anuar dan Salmi...sedih plak bila dia meninggalkan kunci rumah kat saya tadi...dan meninggalkan duit buat beli makanan ikan dia....rasa macam nak ikut je...doakan saya ye...

ps: CL dah terima emel saya tak?

Ayah Zain said...

Salam CL,

alhamdulillah CL mendoakan kesejahteraan az juga. Semoga Allah memberkati CL di Tanah Suci.

ijoismart said...

Pas ni CL bergambar pulak dgn jiran Asnija tu... Semoga Allah memberikan kemudahan kepada mereka. CL nak masak apa pulak kali ini.

Mama Miraki said...

semakin sesak yea..2005 sy ke sana 5 hari lagi nak wukuf..macamn nilah keadaannya...tawaf pun x nampak lantai yang dipijak. dulu sy duduk di Hotel Firdaus ( depan menara jam tu)...ada lagi ke hotel tu ..ke dah dirobohkan yea...

nailofar09 said...

salam CL...nnt kalau anaknda saya jumpa CL, harapnya dpt dia bergmbr kat studio PDKM yg cantik tuh...esok dia bertolak dr Madinah... mcm nk ikut jer, apapun moga kwn2 yg melwt CL...dan kita suma di redai ALLAH atas ukhuwah yg terjalin ini... dr saya..salam ini dedikasi buat, ummihumaira, zie...cm...suma cikgu/gi...adik2, hajjah2 haji...n suma..salam ukhuwah...

hajah zainab bt abdullah said...

salam azli,

senantiasa meriah...wukuf semakin hampir.

manzlie said...

salam datin asnija...

alhamdulilah sebab datin SABAR jer kan..macm tu lah sya asyik bersbar meliha strawbery tat and kerepek tempe tuh..hehhehheeheh..woww ada serangan balas rupanyer..
oklah tuh leh jumpa dia nanti disni...dia slah eja nama hotel tuh ..al safa hotyel tuhhh

waslam

manzlie said...

salam ijoismart..

insyalah kalau ketemu nanti..

wslam

manzlie said...

salam ayah zain..

aalhamdulilah..syukur nimat punya teman cam az...


wasalm

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alahmdulilah..memang meriahhh syukur..

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

boleh apa slahnyer..leh kita berjumpa ..insyaalah.

waslam

manzlie said...

salam mama miraki..

tak tau lak sya kat mana hotel tu..sini banyak yang hotel nama firdaus..bukan satu..

waslam

PINATBATE said...

Cik Lie..
doakan saya jadi orang yg tabah dan redha menerima ujian Allah

manzlie said...

salam kak PInat..

insyalahh..jgn lah risau..

waslam

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah, kalau nk buat tawaf sunat , lps subuh agak kurang padat psl jemaah byk keluar dari MH utk bersarapan

tapi walaubagaimana padat sekali pun, insyallah ada ruang

abangsulung said...

Nampak mcm ramai je orang tahun ni dr yg lepas-lepas. Sampai diluar masjid pun penuh sesak.
Makin seronok pak arab berniaga bila orang ramai keluar mcm ni.

Azemi Ali said...

Alhamdulillah

Atikah said...

Salam..

Alhamdulillah... semoga abg sentiasa berada dlm rahmah ilahi... Aminn...

manzlie said...

salam dik tikah..


mekasih ats doa mu ituh...

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

insyalah ada ruang tuh nanti..

waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

alhamdulilah..untung lagi lah kalau berniaga disini..

waslam

manzlie said...

salam azemi ali..

alhamdulilah..

waslam

abangsulung said...

nailofar09,
Niat yang baik tu, mmg patut kita tlg doakan. Nanti klu nailofar09 sampai sana nanti tlg doakan kiat juga ye..

Seronok le nanti dpt bergambar di studio impian.