MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Monday, 30 November 2009

" Episode 5 - Perjalanan Haji 2009 - Pagi Hari di Mina..."

Minuman pagi di Khemah 42, alhamdulilah...
Di pagi hari jam 6.00pagi di MINA....nyaman
Keadaan luar Maktab kami....jam 7.00pagi...
Bersama Jemaah jemaah Britain...
Kami dah nak berlepas di Arafah menaiki bas...alhamdulilah




42 comments:

cikgu mas said...

salam

123

cikgu mas said...

salam

CL berhaji dengan omputih kali ni..

Ayah Zain said...

Salam,

alhamdulillah

Ayah Zain said...

Salam CL,

no 3 pun jadiler.

Ayah Zain said...

Salam CL,

Sedapnya roti tuh. terlior pulak petang2 baru balik opis nih.

cikgu mas said...

salam..

sebagai cikgu sejarah,CM biasa sebut penjajah Britain,bila disebut jemaah Britain lain pulak bunyinyer...mereka tu Britain pure atau keturunan Arab warga Britain??

cikgu mas said...

salam AZ

tak cuti kerr???balik opis tu..

Zie said...

Salam CL,
Tahniah CM...

Nino said...

ASM CL
Alhamdulillah....HjHj CL

Ayah Zain said...

Salam CL,

terasa kenyamanan udara di Mina tuh, semoga tahun depan AZ akan terpilih.

CM: az mana ada cuti macam cm. AZ bukannya cikgu heheh.

Ayah Zain said...

Salam CL,

mungkin az ter miss, citer le sikit macam mana boleh dengan jemaah britain? sedangkan kat situ kemah pakistan.

Zie said...

Salam CL,
Jemaah wanita tak ramai ke?

hajah zainab bt abdullah said...

Salam Haji,

breakfast...wow! hebat..

Rusyaini Food Industries said...

Salam CL,

Sungguh meriah suasana di sana. Hati mesti membara utk terus beribadat. masing-masing cuba rebut rahmat Allah SWT, Insyallah. Sedap nampaknya makanan yang ada tu, siap dgn roti bakar sekali. Yum!yum!. Tahniah CL kerana telah selesai menunaikan haji. Insyallah Mabrur!

cikgu mas said...

Salam

betul lah Az nmpk sodap roti bakar tu,special layanannya,hmmm CM nk tunggu mamak roti lalu lah wat minum ptg mcm tu juugak...

ye kerr tak cuti,mrs zain jer lah yg cuti...

PINATBATE said...

Alhamdulillah Cik Lie..kakpinat mendoakan segala kebaikan utk cik Lie..di dunia dan akhirat..;))

shami2 said...

Salam..CL..

Alhamdulillah...

Baru reda kena kejutan tdi...

Kalau itu hidangan alhamdulillah sangat yer CM..kita perempuan berpantang makan sampai 2 3 bulan sbb melahirkan bole..kalau itu syukur sangat dah..perut kalau kenyang sangat bole buat kita jdi malas..nak beribadat

tapi tenaga perlu nak buat ibadat kan..makan seadanya dah cukup kan..

CL..doakan kami semua yer ...

manzlie said...

salam cikgu mas...

Ratu Trekk..no wahid 1


behaji dgn warga Britain keturunan arab/pakistan


waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

pngat gangsa gak tuh..

waslam

Zie said...

Salam CL,
Saper yg bakarkan roti tu... sedapnyer...

manzlie said...

salam ayah zain..

alhamdulilah...sedp gak lah..syukur..waslam

manzlie said...

salam hajjah zainab..

alhamdulilah...sedp roti tuh kak..

waslam

Ayah Zain said...

Salam CL,

oooo gitu rupanya warga Britain tp keturunnan Pakistan yer.

Bonar sungguh la gitu CM. Mrszain jer yang cuti. Masa cuti ni la dia berkemas sakan.

Alhamdulillah, si shami2 dah lega. hehehhe

NiNa said...

Salam CL..

Mak saya zakiah kirim salam dari Makkah. Alhamdulillah, mak dan ayah dah selesai haji dn sentiasa dilindungi Allah s.w.t sepanjang masa... Salam utk kak zie n abang sulung dr kucing & smua teman blog..



W'slm

Abang Aji said...

salam cl.
pergh.... patut cl sihat, sarapan pagi pun makanannya sodap. abng aji dulu pepagi makan ape ye..lupa la pulak..hehehe

Ayah Zain said...

Salam CL,

Betul le abang aji, menu dia memang class. Abang aji apa kabar

مسافر_اسلام said...

banyak perbezaan dulu dan sekrg, sekrg dah mudah dan ringkas.

Imran Paris said...

En Li....wah mkn breakfast mcm kat London pulak....

En Li...tumpang lalu. Harap kawan2 semua dpt melawat rumah sy ye...ada gambar new baby dan soalan yg perlu dijawap...esp oleh En Li sendiri....sudi sudikanlah ye :-)

Syukran Wassalam

Abang Aji said...

salam cl,
kerja haji dah selesai gamaknya,
syukur kepada allah.
selamat hari raya aidil adha

rosli said...

Salam Sdra Azli,

Syukur ada breakfast cara orang putih, mmg best....byk citarasa masa kat Mina, so mesti sentiasa berselera

abangsulung said...

Salam CL,
Oh..itu makanan pagi CL kat mina. Kira kualiti juga makanan haji sekarang.

Dek Nina..
Kuching bukan kucing(kang jadi meow-meow plak). Dek sungguh2 berbesar hati saya & kak Zie terima salam dari Makkah ni.. Cakap kat mak & ayah nanti, alaikum salam yer.. Bila diaorang balik.

rosli said...

Salam CL,

Kalau ada post gambar2 gerai jualan kat Mina tu, aritu dlm Khabar Haji ada citer, bg jemaah yang dah boring dok dlm kemah boleh lah gi shopping kat area Mina tu....saja nak tau...

umiazuddin said...

Salaam CL

Breakfast yang simple tapi menyelerakan. Alhamdulillah.
Nyaman suasana pagi di Mina, ye.
Semoga CL dan semua jemaah mendapat haji yang mabrur.

VpeaceV

Hj Karim said...

makan roti bakar dengan jem aje ke untok breakfast?kalau ade nasi lomak kan bagus....... maaf ye

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah...

Aku hambaMu ya Allah
Daku milikMU Ya Allah
Ampunkan daku Ya Allah
Dengarkanlah rintihanku ya Allah
Pimpinlah daku ya Allah
Dakaplah daku Ya Allah
Kasihanilah aku ya Allah
Rahmatilah aku Ya Allah
Aku sujud hanya padaMU ya Allah
Sucikanlah hatiku Ya Allah
Sambutlah panggilanku ya Allah
Aku datang padaMu ya Allah
Engkaulah yang Maha Agung ya Allah
Engkaulah Sebaik2 pelindung ya Allah...
JanjiMu semuanya benar Ya Allah
Firman2Mu benar ya Allah
Rasul2Mu benar ya Allah
Syurga, neraka dan hari pembalasan adalah benar Ya Allah....

nailofar09 said...

salam...semakin laju pulak n3 ni..selaju CM atas trek...tahniah cikgu. Terima ajerlarrr topm40..hehehe. Makin mantap' episodm demi episod...mcm ni cuba gak...g tunai haji mcm CL...

dhiyauqalbii said...

salam..1st time ke blog ni. Tiap gambar dan coretan menambah rindu untuk ke sana..Mudah2an berpeluang nanti. Slamt berbakti untuk tetamu2 Allah..baarakallahu fiik

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, ramai kenalan mudah perjalanan.

Amin.

tq.

Yang dan Omar said...

cik lie
meman sumer jemaah haji ke arafah ker hari ini???

Zie said...

Salam NiNa,
Waalaikum salam wrm. wbrkth. Semoga mak dan ayah NiNa beroleh haji yang mabrur... Terima kasih atas ingatan org Mekah & NiNa sekeluarga.

rezeki said...

salam

english breakfast dgn roti , jem dan butter serta tea o, tapi kalau tea o tu campur dgn kacip fatimah dan madu laban yaman, baru lagi power , siap balik berlari dr mina ke makkah mcm cl

YB said...

Salam CL

Rasanya kecik CL di celah celah jemaah tu, maklumlah mereka besar besar. Pengalaman manis dgn jemaah negara lain.