MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Friday, 20 November 2009

" Kejutan lagi - Shooting Astro Oasis Nusantara.."

Jutaan terima kasih pada Producer Astro Oasis "Nusantara" Saudara Jef Hazimin Jaafar
Mereka duk shooting di "studio "PDKM...

Khusyuk duk amik sudut yang terbaik tuh..alahmdulilah
Sempat bergambar di masjid Hotel Al safwah..alhamdulilah

Bismilaah...salam from Makkah..jam dah hampir pukul 11.30malam, aku pun dah hampir ingin balik kebilik ku berehat...tetiba aku menerima panggilan dari Lobby Hotel yakni ada seseorang ingin menjumpai ku lalu aku pun turun kebawah..alangkah terperanjatnyer aku bila di sapa lagi oleh saudara Jef Hazimin yakni 'Producer" Astro Oasis Nusantara..beliau memperkenalkan dirinya pada ku memohon izin untuk membuat liputan dari studio'PDKM serta menemu bual ku...( tertanya padanyer bagaimana beliau mengenali ku) rupa rupa nyer selepas solat isyak beliau telah mencari cari di internet blog PDKM ini lalu terjumpa dan ingin bersua dengan ku...alhamdulilah...kami pun naik ke atas dan aku telah di temuramah oleh beliau selama 15 minit..kepada pembaca blog PDKM ku yang budiman, tunggu lah nanti siaran nye yang akan keudara di Astro Oasis Nusantara kelak....dan kepada saudara Jef Hazimin(producer), En Norhisyam( cameraman) serta En Amirul muttaqin (soundman) jutaan terima kasih kerana sudi menjemput ku bersiaran tadi..alhamdulilah..syukran..waslam
P/s. Kepada penderma Kurma dari pembaca Blog PDKM yang setia,esok selepas solat Jumaat mereka akan merakam kan "Project menderma Kurma kita kepada semua jemaah jemaah "di Masjdil Haram untuk siaran Astro Oasis Nusantara....alahmdulilah..saya akan di bantu oleh Ustaz Yusof dan abang samad cm yah.smoga ini akan menjadi inspirasi bagi anda semua yang ingin menderma serta membuat kebajikan (amal jariah)...insyalah

233 comments:

1 – 200 of 233   Newer›   Newest»
Ayah Zain said...

Salam CL,

alhamdulillah

Ayah Zain said...

Salam CL,

Alhamdulillah, rezki Allah itu datang tanpa di sangka-sangka. Oleh itu besyukurlah kepada Allah yang kita sembah dan kepada Allah sahaja kita meminta pertolongan.

Nampaknya selepas keluarnya PDKM di Astro Oasis Nusantara, hits PDKM akan melonjak jauh kedepan. Semalam 2.5K pengunjung telah dicatat oleh CHHM.

Semoga MAnzli sentiasa sihat, sentiada dalam rahmatan Allah agar peminat PDK terus mendapat liputan terkini,

p/s: nanti bila astro oasis nak buat liputi Manzli bagi tahu yer,

Ayah Zain said...

Salam CM,

CM az sapu terus la pingat hari ini yer. Tara utk noor

Mama Miraki said...

agak2 bila yea siaran kat Astro Oasis ni...x nak ketinggalan ni...

manzlie said...

slam ayah zain...

Raja Pecut....Emas , Perak dan Gangsa semua az sapuuuu....kalah cm and kak noor kita..

taniah...

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

saya pun tak sangka semua nih berlaku..alahmdulilah , dgn Izinnyer jugak...

mekasih az kerana duk audit hit sya...

syukran

waslam

manzlie said...

salam mama Miraki..

kata mereka insyalah lagi 3 hari....esok mereka nak shooting kami menderma kurma lak depan Haram...alhamdulilah...


waslam

Yem0805 said...

Salam CL,

Alhamdulilah CL dah keluar tv..
tunggu CL depan tv ni..hehe

rezeki said...

salam cl,

alhamdulillah, lps ni cl boleh shotting drama pulak " kembara di tanah suci " cheq jadi pengarah

heronya tentulah cl , heroin nti cheq carikan ...cakap je lah nk hak mancung ka

Zailan said...

ehem..encik. nak mintak otograf boleh. abang ni aritu ada keluar tv kan? ..dialog yg bakal CL dengar tak lama lagi. hehe...saja gurau

lifeisbeautiful said...

Salam..


Segala Pujian bagi Allah...


Rezeki utk saudara CL yg tidak putus-putus BERKAT dari Blog PDKM..


Rasulullah SAW Bersabda:
"Siapa ingin Murah Rezeki dan Panjang Umurnya, ia hendaklah Bersiratulrahim."


p.s tumpang gembira :)


Syukran.

Engku said...

alhamdulillah.. :) tambah glamer lah nanti eh. hehe. Jeff ni junior sy masa kat UIA. kenal lagi kot dia.

Atikah said...

Salam..

Alhamdulillah...

Tak leh nk tgk astro... tak dak tv.... hu.. hu.. hu... nk tgk segmen derma kurma tu...

Wah.. AZ, sapu bersih 1... 2... 3... nie nk lawan CM ker nie? tahniah.. tahniah...

Ayah Zain said...

Salam CL:

Pembetulan, pembetulan, pembetulan, bukan liputan tapi tarikh siaran di Astro Oasis. Senang peminat PDKM nak tunggu depan TV macam depa dok tunggu Nur Kasih tuh.

Atikah said...

Salam..

Abg, nanti email bgtau pukul brp ke udara no... nk p umah member.... :)

SiNoMoSa said...

Salam CL,

Wah2x makin glamor laa CL eks
hehe

lifeisbeautiful said...

Dengan Nama Allah yg
Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...



" Serta memberinya Rezeki dari jalan yg tidak terlintas di hatinya. Dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong & menyelamatkannya).
Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yg dikehendaki-NYA.
Allah telahpun menentukan kadar & masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu."


Surah At-Talaaq:3

abangsulung said...

Salam CL,
Jgn kata org biasa, Astro pun minat jg nak buat shotting kat studio impian.
Hai CL.. Lepas ni kena layan peminat 2-3 ganda dari biasalah nanti.

Nampak gaya Mr.Samad kena blajar bahasa melayu. Rezeki, komenlah sikit, kita tunggu ni...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, pepatah Melayu ada menyebut ' dicampak dilaut jadi pulau, dicampak didarat jadi bukit/gunung'. Itulah satu kebaikan dibuat utk semua kita. Memang tak terlepas siaran Astro 106 jam 9 mlm setiap hari. Muga2 apa yg berlaku live disana hikmah utk kita di M'sia - juga utk mengubat kerinduan musim haji ni. Doakan saya + famili kesana tahun depan utk menunaikan haji bersama.

Amin.

tq.

ijoismart said...

CL bahagianya dia. Alhamdulillah. Jgn lupa kami plak bila dah famous nanti. Hu3.

"Berpuasa pada Hari Arafah dinilai di sisi Allah sebagai penghapus dosa bagi setahun yang sebelumnya dan yang selepasnya" Hadis riwayat Muslim

m.q said...

wahhh..ciklie dh jd glemer la
tak sabar nk tgk astro oasis
tp depa shooting utk program apa tu ciklie??

silversarina said...

Alhamdulillah .

Tak sabar nak tunggu siarannya di Astro Oasis .

ijoismart said...

Abangsulung la ni bukan main dia ya. AZ juga asyik dok pecut sakan. Untung kita ada CL. Dapatlah info tentang MH. tk CL

Zie said...

Salam CL,
Hari ini ayah zain sapu semua pingat... tahniah ayah zain

rezeki said...

salam cl,

taraaaa utk az, tarakkkkkkk utk cm dan noor dan rakan2 lain ngeh,ngeh,ngeh

tahniah az

abangsulung said...

Salam Ijoismart,
Jln kura2, tapi tetap jalan, he..he.. Tak dpt jd pengunjung pertama, dpt top 5 commentator pun jadilah.

Kat Makkah baru pukul 3.30 pg,mungkin CL masih tidur.Sejam dua lagi bangun lah dia reply komen kita.

CM terlepas hari ni, mugkin dia jaga budak exam SPM.

haticantik said...

Wah CL tahniah sebab akan ke udara di Astro Oasis..tak sabar nak tengok nih..selalu memalam memang tengok Khabar Haji di astro oasis..terubat sikit rindu nak ke sana..

norsidah said...

Salam CL,

Alhamdulillah CL dah mula dilamar oleh pengarah2 TV, mula2 Astro pas ni mungkin TV3 pulak best333......

Kami diblog gembira sangat , berkat keihklasan hati menerima dan melayan jemaah, tetamu Allah,tak lama lagi CL jadi celebriti pulak.

AZ tahniah dah jadi raja pecut, fail lagi akak, entah bila lah na dapat agaknya.

Jangan lupa warwarkan waktu siaran nya , kami tunggu......

KUNTONG said...

Semoga kita semua dapat melihat siarannya nanti, dan saya pun boleh dikatakan bahawa siaran Oasis "khabar haji " dan blog PDKM tidak pernah miss. Syukran Oasis.

rezeki said...

salam cl,

tumpang lalu,
tahniah abang sulung , cm bukan jaga peksa, dia ambik sekali, repeat yg dulu satu kertas failed ngeh,ngeh,ngeh

mmg selain PDKM utk lintas langsung dari Makkah, la ni Khabar Haji setiap malam membawa berita yang
kita tak pernah jemu utk mengikutinya
Habis musim haji, siaran khabar haji pun tamat
tapi insyallah, selagi CL berada di bumi Makkah dan diberi kelapangan dan kesempatan dgn keizinan Allah SWT , kita warga PDKM dapat mengikuti perkembangan semasa di Tanah Suci Makkah
Alhamdulillah, semoga usaha murni CL
ini diberi kelapangan dan kemudahan dgn izin Allah SWT. Hanya Allah yang dapat membalasnya

Insyallah

shami2 said...

Salam CL...

Alhamdulillah..

Cik Lie..tu dia Astro Oasis dh mai
Luasnya rahmat Allah...studio PDKM jadi..pilihan...

Semuanya kehendakNya...tahniah buat CL..hadiah istimewa tu...untuk mu..
Tak sabar nak tgok program kurma..tu..

Ya Allah rahmatMU..luas
Jauh ..nikmat manisnya.. hingga Meresap jauh kelubuk jiwaku..
Terasa daku hambaMu milikMU..kerdilnya aku...
Kering kolam air mataku
Tak terucap oleh lidahku..
Allah Engkaulah Tuhan yang Satu..

P/S; Aikk...abg samad CM..punya jarr ka...???
Bang Samad cheq ngan kak Noor mana nak letak nih...aarrrr

hajah zainab bt abdullah said...

Salam CL,

Tak sabar nak tengok tu...sebab tiap2 malam pun tengok astro oasis bersiaran dari Makkah.

hajah zainab bt abdullah said...

salam ...

mana pergi CM?

cikgu mas said...

salam

aduhaiii.CM kat sini,pi Taman teknologi Park,conformm dgn Astro kul berapa CL kuar TV ni...tak sangka sahabatku kini sudah jadi celebrity,CM coop jadi pengurus artis arr...

Shahmi ooi,sejak bila samad mengamalkan poligami ni???,shami dgn noor tetiba jadi no 2 no 3..setahu CM abg jamil jer yg bermadu 3,,,samad kau mungkir janji u waaaaa...

Amboii rezeki dia kata CM fail paper,ini boleh mendatangkan marah...hehehehe..ess

malek said...

Salam. Memang kita di Malaysia akan menunggu siarannya di Astro Oasis dalam rancangan Khabar Haji. Seperti sdr cakap, dalam 3 hari tu saya kira hari Ahad la nanti. Nak block masa tu tak mau ke mana2. Saya difahamkan rancangan Astro Khabar haji ini juga disiarkan di TV Arab. Sdr pernah tengok ke?

Zie said...

Salam Abang Sulung,
Tak tido ke... laju sungguh pecut la ni.

cikgu mas said...

Salam

Rezeki,kalau rezeki buat drama CL jadi hero,CM jadi mak CL pun tak per,sbb CR kata nk cari yg manjung,CM tak manjungg,tapi Panda anak mami mancungg arr,

tapikan CM rasa CL suruh cari manjung mcm Fauziah Ghous tu,,,

hehehe..CL jgn maraa yerr..wahh CL tak sabar nk tgk projek kurma ke udara di TV

Zie said...

Salam CL,
Alhamdulillah... makin ramai CL dikenali dengan siaran astro oasis nanti, makin banyak berpahala melayani tetamu Allah. Berjuta dah peminat PDKM ni. Semoga CL sihat dan punya masa untuk terus berbakti.

rezeki said...

salam cl,

semoga projek kurma tu berjalan seperti yang dirancang , insyallah

cm, samad pun mancung jugak , tapi takleh jadi heroin psl ada janggut ,

abg samad, ente jgn marahh no, ana gurau je

semlm masa khabar haji , lotfi pun ada

YB said...

Salam CL,

Sekarang kita dapat melihat ukuran manfaatnya sesuatu blog spt PDKM bagi masyarakat. Tahniax 3x buat CL.

nailofar09 said...

salam CL...dah makin meriah...sama meriah nya ngn MH. Lepas ni ada lak tubuhkan kelab pminat CL...dah mengorak langkah ke alam siaran'..bukan maya2 gitu dah...muga beroleh ke redhaan ALLAH jua...dah jatuh ke tngga k 10...aduh zie....

Abang Aji said...

salam CL,
amboi , cl tambah glamer sekarang ni,insyaallah masa akan datang akan bertambah rezeki tu...
nak tunggu bila agaknya cl ke udara di oasis ...hehehe

shami2 said...

Salam CL...

Tumpang lalu...arrrr jga sopan...


Pssssssssstt Kak Noor...
SSSShhh pergi motong ker idak ni,...pagi jumaat ..nih ada berita baik..cepat kuar....aarrr

Bang Samad kita tu...arrr nak kuar TV ari ni..CM dah cop jdi pengurus artis utk CL...

p/s: CL...bole aarr kami melawak kat sini...jgan majuk...aar kirim salam ngan bg samad...tau jgan lupa

Zie said...

Salam CL,
Selain projek kurma.. ada projek korban juga ke.. saya ketinggalan untuk berderma melalui PDKM. Ikut CR je lah, dia ada kambing bebiri.

Zie said...

Salam Shami2,
Kak noor entah2 dah terbang ke MH. dia jadi heroin.. melepas CM.

ibu,mommy,mom... said...

Salam Cik Li...
waduh waduh..bagus tu Cik Li dapat bersiaran ye...Bila tu nak keluar kat astro?Inform la kita ye cik li

nailofar09 said...

salam .., zie nk korban kat t suci kerr? ...akk dah tertinggal bab sdekah kurma tuh... kalau free lawat blog akk ada cerita pasal korban, akk dah e mail CL..dia tk smpt jawap...CL rasanya lepas ni buka jer travel egnsi'..UMRAH bersama PDKM

abh said...

Salam sdra Azlie,

Niat suci atas pengwujudan blog ini menjadika ianya mendapat sambutan dan perhatian pelbagai pihak....

Semoga ini menjadi pemangkin kepada sdr utk meneruskan usaha yang murni ini...

Rahmah said...

Salam Cik Lie...

Syukur alhamdulillah...cepat sungguh rahmat Allah tiba utk Cik Lie. Nanti kalau dah bertambah famous kenalah ada PA utk layan peminat...

Cik Lie, nanti boleh tak masukkan dlm blog PDKM nama hotel hotel murah berdekatan dgn MH, kalau boleh less than 150m. Bukan apa, manalah tau kot kot ada rezeki kesana tahun depan. Akak ada masalah lutut sikit...

cikgu mas said...

salammm

amboiii shami,samad juga ya kak..rela ker nk share???hehehe..bolehkah samad berlaku adil??

مسافر_اسلام said...

Salam jumaat 1 Malaysia.
Kabar haji tidak ana lupa untuk tontoni. semoga saudara senang dah mudah perjalanan di sana....

Zie said...

Salam CM,
Shami relaaaa.... CM je tak rela kan? hehehe

cikgu mas said...

salam..

zie rela ker???samad mesti mahu..

KLMJ said...

wow!.. PDKM skrg sudah terkenal.., Alhamdulillah...

Semoga Allah terus memberkati usaha murni CL, Insya'Allah...

-KLMJ-

Zie said...

Salam CM,
Zie tak rela... bagi kat tika dan hanis untuk cukup koata. hehehe

Abang Aji said...

salam Cl,
itu namanya rezeki di tanah suci...dapat bersiaran di oasis..glamer...

babykhalifah said...

tahniah cl mudah2an usaha anda mndpt rahmat dariNya...tumpang gembira dgr kejutan nie

mama ju, said...

Wah tak sabar nak tgk Mekah dan CL dlm oasis.Bila agaknya ya,ni nak kena tanya astrolah...nampaknya CL tambah glamor le..tak cukup tgn lepas ni....

shami2 said...

Salam CL..

tumpang aarr ...

Zie...Shami tak kisah..
CM ok kan..
Kak Noorrrr.....psssssst
Cepat larr kuar akak...
Riuh rendah dah ni...aar
Bang Samad musti special utk akak kan...hehehh
CM cakap sesuai sama2 hidung mancung....ngeh..ngeh..ngeh.

ummi humaira said...

salam CL...
bertuah CL .. lps nie dah jadi blogger antarabangsa lagi terkenal tu...alhamdulillah darjat seseorang yg di angkat oleh Allah .

tak sabar nak tunggu program tu disiarkan...
time kasih banyak2 kerana nama akak tersenarai gak dlm program kurma tu .. mudah2an Allah tahu niat dan isi hati kita.serta apa yg kita laku, hanya semata2 kerana Nya.

Rokiah said...

Salam CL,

Blog PDKM yang barakah ini kerana niat suci dan keikhlasan hati CL yang kakak lihat seboleh mungkin akan melayani setiap tetamu di sini, Alhamdullillah..

Hari apa agaknya disiarkan ye?
Harap-harap kakak tak terlepas peluang menontonnya nanti.

mama ju, said...

Nampaknya semua gembira CL akan muncul di tv.Muga tahun depan CL dapat jodoh yang terbaik tak kira lah orang Arab pun boleh.Balik Msia nanti bolehlah kami buat majlis.CM boleh urus kat hotel mana2.Pasal rm kita serah je pada Ayah Zain danRezeki.Zie,hajah,mama dan peminat lain boleh jadi org belakang...IP jgn lupa dtg!
Jgn lupa doa tak tu tau CL.
Piss...Ayah Z pun tgk Nurkasih...cita kegilaan wanita masa kini?

Zie said...

Salam CL,
Tengok tu apa kata mama ju... tentu akan tiba orang yang terbaik sebaik CL kan mama...
CL, layanan istimewa ciklie kepada tetamu Allah hanya Allah yang membalasNya. "Kasihanilah siapa yang ada di bumi, nescaya kamu akan dikasihi oleh siapa yang ada di langit". Para malaikat di langit..., yg setengahnya ditugaskan memohon keampunan dan rahmat supaya diberikan oleh Allah kepada orang2 yg beriman, dan hati mereka bersih daripada sebarang kotoran dosa dan bersih daripada sifat2 mazmumah. Teruskan berbakti CL.

مسافر_اسلام said...

kak zie tak miss nur kasih ye?

Zie said...

Dik Musafir Islam,
Hehehe.. kak zie baru sekali tengok, memang tak tau citer sebenarnya... orang je citerkan. ketinggalan sungguh...

Nino said...

ASM WRT WRB CL/CM

Rasa dekat dgn Kaabah..semoga dapat menyemarakkan lagi semangat yg nak pergi ni...tunggu nama tak naik2. Hajat nak pergi sekeluarga, doakan ya...

cikgu mas said...

salam

kalau Adam Hassan suami nur aminah dalam Nur kasih menjadi kegilaan wanita mesia kini..di blog PDKM SAMAD HASSAN yg CM punya tu menjadi kegilaan pulakk.!!!!

CL ooi apalah nasib CM ni????...habis tu CL camner,Samad yg dah beranak 3 tu yg di gilai ramai dari semua peringkat umur...aduhai,nasib2,dugaan,dugaan...

Panda ( Cik noor)pi out station rupanyer...ada panda lain dalam bahaya..pasnda tarakkkk..

مسافر_اسلام said...

kak zie...cerita dia panjang sgt...sebelum puasa dah mula..
ni dah hbs raya pun x hbs lagi..
saya pun kadang2 mis, sbb travel balik kg, ada kelas di JB.
tp boleh tgk balik kat tv3.com.my
org kate cerita tu benar...ada kisah pada seseorg wanita.
betol ke?

مسافر_اسلام said...

oh ye...nak tanya skit la..siapa ayah zain ni?

mama ju, said...

Tumpang lalu CL.Ayah Zain, ari ni punya Nurkasih nampak gaya mcm sedih je..tgk sedutan..ada kerandalah...

مسافر_اسلام said...

kita tunggu nur kasih mlm ni ye...
baik la..ana nak siap untuk solat jumaat..
singgah tangguh mlm...
salam kalian..

Zie said...

Salam CL,
Tumpang lalu sat.. Musafir Islam,
Tula pasal.. tengah nak tengok ni, dah top kat Singapore rupanya...
Doa2 kan kita semua sampai kat MH ye.. selamat solat jumaat.

Asnija said...

Salam Cik Lie,
Glamer la nanti CL...nanti jadi the most eligible bachelor in Malaysia and in Mekah, too...caya laa...

ps: Samad pun kena tempias jugak la tu....waa...Noor nga Shami dah nak jadi contender CM..ha..ha...akak menyerah kalah je lah Mas...

ehem...padan le masak ngan tie bagai....rupanya ntah shooting memasak sekali kot...masa shooting tuh...sapa yang make-up kan cik lie ye...ha..ha...

tahniah CL...semoga terus mendapat rahmat Allah...dan semoga Allah menetapkan hati CL...menguatkan hati dan iman menempuh ujian...adakalanya bila terlalu ramai orang yang kenal, dan terkenal, ujian yang kita akan tempuhi dalam bentuk berlainan pulak...syabas...

noraini said...

Assalamualikum..

Biasanya lepas tengok khabar haji , tengok pula kisah cinta Madinah. Kisah ini macam kisah hidupku cuma tak belajar di Madinah, belajar kat U Malaysia je.
Kini tak sabar nak tengok kisah PDKM di Oasis, tahniah....Alhamdulillah

abangsulung said...

Salam Zie,
Se mlm sampai pukul 2 menatap PDKM.

Cikgu_Anie said...

Salam perkenalan..
Alhamdulillah , bila siarannya..boleh tgk ni...

abangsulung said...

Salam CL,
Ari ni jgn lupa ambik gambar masa solat jumaat. Teringin nak tengok masa CL ditengah2 orangramai. Manalah tahu, kot ada orang dikenali termasuk dalam gambar tu.

Kama said...

Salam CL,
TAhniah dah popular banget nih..tumpang lalu CM, manjung yang kau sebut2, akak pulak yang terasa, rupanya mancung,hisyyy...
Selamat bersiaran di ASTRO OASIS, berkat doa pembaca semua...

Zie said...

Salam CL,
Solat jumaat ni paling padat jemaah haji ye... CL pun susah sikit nak ambik gambar, dari bilik je pun ok. Abangsulung solat jumaat kat mana

eha said...

Salam Cik Lie,
Turut gembira dengan perkembangan baru....alhamdulillah

My Life said...

salam..

masyaallah.. alhamdulillah.. semoga allah sentiasa melindungimu.. (-_-)

jaga kesihatan baik2 & doakan saya

Noor said...

Salam CL & geng..

taraaa.. i'm back.. hu hu no 70++.. jadilah

Disuatu petang dlm bulan Dec 09 dihadapan Jakel masjid india.. 'abang2.. ari tu abang ada kluar kat astro oasis kan??.. mintak 'otograp' bleh??'.. maka, tersipu2 lah sorang jejaka encem sambil melayan peminat nya..

heh heh.. itu adalah rentetan hidup seorang 'celebriti'.. cayalah CL.. glamour seh..

pssst.. cm, shami, zie, az, cr, tikah, shima, ijoi, abg sulung, helmy, kak sidah & yg lain2 yang cheq tak tulis nama.. nanti cheq sewa bas.. kita pakat2 p tunggu CL kat KLIA arr.. tggu orang glamour.. yezzaaaa..

CL.. jangan mara arr.. nanti kena jual..

Atikah said...

Salam abg, tumpang lalu...

Kak Zie... kak zie tak rela baru pas kat saya ngan hanis... hu.. hu.. hu... dulu pun begitu... waaaa...

nailofar09... bagus cadangan anda tu... CL bukak travel agensi.... GPK jagi ahli lembaga... amacam presiden GPK? he.. he..

Atikah said...

Salam....


Kak noor baru muncul... rindu kat akak.... pegi brazil ker?

Kak noor... takut nanti sampai KLIA bukan kita yang sambut dulu... wartawan yang dok berderet menunggu... hu.. hu...

Zie said...

Salam CL & Kak Noor,
Kak Noor, Rindunya... dah 3 hari kak noor takde macam tiga tahun lamanya...

Dik Tika... ala ciannya... kena kali ke dua, lambat muncul kena.. hehehe

CL, kalau gini glamernya... saya nak buka travel agency lah, CL jadi DUTA, Kak Ummi boleh jadi mutawif ye, dia pandai cakap arab.

CL jangan lupa kita ye.. bila dah glamer. Glamer pun ujian dari Allah SWT kan....

UmmuAdam said...

Salam CL,

Tahniah!! CL and PDKM masuk Astro Oasis. Kalau CL tau siarannya bila, jangan lupa inform kami.

PINATBATE said...

Syabass!!!
akan ku tunggu wajahmu di kaca tv CL!!!

Ayah Zain said...

Salam CL,

wow glemer nya n3 hari ini. makasih Ijoismart, bukannya sengaja tu, dah nasib az kalhkan CM hari ni.

Mamaju, az tak tengok nurkasih la, mrszain yang siap dok tunggu depan tv, nasib baik tv ada dua. negh ngeh ngeh.

betul tu Ijoi bila CL dah femos nanti, jgn lupa kami la. Apa2pun kita tumpang gumbira.

SUHAIMI said...

Salam
Wah... makin popular le CL......semoga PDKM terus maju.....

Andak Ros said...

CL.. semuga istiqamah dgn niat yang asal.. dan tidak terjejas dgn titik permulaan jalan2 kearah keglamouran yg semacam dirintis.... InsyaAllah didoakan dan yakin CL ni akan semakin tunduk semakin tawaduk...Ikhlas...

manzlie said...

salam yem..

alhamdulilah...syukur..moga allah swt jauhi kan hati ku supaya tidak takbur dan riak ..aminn..

wasalam..

manzlie said...

salam rezeki..

alahai..tn ismet nak jadi penagrag lak..amboi....talented jugak yer.

waslam

manzlie said...

salam zailan..

ishh takda lah sampai camtuh..heheheh

wasalam

manzlie said...

salam life is beautiful

alhamdulilah..dari allah swtr semua nih

wasalam

manzlie said...

salam engku..

alhamdulilah...

mana ada glamour..cuma sekadar berkonsi pengalaman jer..

waslam

manzlie said...

salam adik tikah...

yup..ayah zain dah jadi raaja Pecuttt tuhh

waslam

manzlie said...

salam sinomosa...

alal biasa jer nih..takada apa apa perbezaan..

waslam

manzlie said...

salam abag sulung..

alhamdulilah......insyalah akan sya layan yang terbaik..

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

insyalah..akan sya doakan nanti..

waslam

manzlie said...

salam ijoismart...

alaahhaii bro..takda apa apa [pun ..sekdar berkongsi pengalaman ..tuh jer..

waslam

shuk said...

salam CL..kalu wak film tang life CL nie,,leh boxoffice kalahkan citer nur kasih lagi nih gamaknya..blog PDKM CL nie dah glamour sedunia dah nie..kena upgrade kot versionnya..supaya leh letak video,forum.etc.kena carik assistan jadi Mod tuk update komen dlm blog tuh..moga CL sihat selalu dan temui jodohnya..walaupun CL dah duk kat MH sana,xkan CL gak mau bina mesjid tuk diri plak.he.he

manzlie said...

salam m.q..

deap shooting untuk program Haji di Nusantara..

waslam

abangsulung said...

Wah..CL dah sampai dah. Asalamualaikum CL, sibuk ke hari ni. Sekejap lagi, lbh krg dlm 2 jam solat jumaat kat Makkah kan. Pasti sesak hari ni.
Kita mendoakan kesejahteraan untuk semua jemaah terutama CL.

manzlie said...

salam kak sarina..

tunggu jgn tak tunggu heheh

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

alahh taks eberapa jer tuhh

waslam

manzlie said...

salam zie..

ye lah..

alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

aduhhh ada aje jer teman kita nih...tul gak tuh..
heheheh
waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

ahaa cikgu busy tuh dgn exam budak budak kan..

waslam

manzlie said...

salam hati cantik..

wahh bagus lah tuh..dapat tengok gak nanti...

waslam

manzlie said...

salam norshidah..

takpayah lah..cukup lah sekdar sya kerja disini sudah memadai..alhamdulilah

walam

manzlie said...

salam kuntong..

alhamdulilah...kalau free nanti tengoklah yer..

waslam

abangsulung said...

Zie, Saya solat kat masjid India, Solat atas jalan.

zabidi said...

Salam CL,

Semoga PDKM akan bertambah popular dan memberi impak positif kepada setiap pengunjung...

manzlie said...

salam rezeki...

aminnn..atas doa mu ith...dah jutaan teriamaksih en Kamarulzaman..

waslam

manzlie said...

salam kak shami..

alhamdulilah..

doakan kesejahteraan sya..

waslam

Non datin sophie said...

salam
suddenly rating untuk kali ini melonjak naik. Belum lagi ditayangkan di Astro dah ramai yang ternanti2 dan tertanya2 bila?. Alhamdulillah semoga banyak lagi pengalaman pengalaman yang kita dapat kongsi bersama walaupun hati ini meronta2 untuk berada di sana sekali lagi. Insyaallah akan aku usahakan.....

manzlie said...

salam hajjah zaibnab..

alhamdulilah...tengok ehh nanti...cm busy tuh kak..agaknyer..budak peksa..

waslam

S said...

salam CL,

smoga baik kesemuanya.

manzlie said...

salam cikgu ams..

aduhh siap dia p astro algi...nak ajdi PA artis ku? dasyat gak cm nih..boleh apa slahnyer tapi camner dng abg samad? kan dia PA saya disni..

waslam

manzlie said...

salam malek..

jgn lupa nonton nanti yer..

waslam

manzlie said...

salam zie..

abg sulung pecut jugak tuh...

waslam

manzlie said...

salam cikgu..

aduhh sapa lah yang nak berlakon nih..cl takda amsa lah..lagipun takpandai lah...heheheheh

waslam

manzlie said...

salam zie..

doakan kesejahteraan sya yer..semoga mampu melayan tetamu allah swt nih..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

hari nih projek Kurma pahasa pertama tau..ada 5 fasa...jgn risau. will update to all penderma..insyalah

waslam

manzlie said...

salam yb..

alhamdulilah..syukur pada allah swt..

waslam

manzlie said...

slam nailofar..

alhamdulilah..semoga allah swt memebrkati kita semua..

wslam

manzlie said...

salam abanag aji..

alhamdulilah..jgn lupa nonton tau..allah baisa jer cl nihh

waslam

manzlie said...

salam shami..

leh gurau ..apaslaahanyer

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah..ye ker en rezeki baut projek kambing bebiri..

walam

manzlie said...

salam ibo, mommy..

mungkin minggu depan kot..

heheh

waslam

abangsulung said...

Oh..abg.samad PA kat sana, kalau buat reply ayat yang sama dia lah tu.. heh..heh..heh..

manzlie said...

salam abang sulung..

mekasih atas doa abang tuh..

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

bkak travel agncy...insyalah amsin lah mulut saudari..

waslam

manzlie said...

salam abh..

emoga allah swt merahmati kita semua...insyalah

waslsm

manzlie said...

salam kak rahmah..

alhamdulilah..insyalah nantui sya carikan yer..

waslam

manzlie said...

salam musafri islam..

alhamdulilah...semoga kitas emua mednapt keberkatnnyer..

waslam

manzlie said...

salam klmj...


semoga allah memebrakti usaha kita semua..insyalah

waslam

manzlie said...

salam cikgu m,as/zie/shami..

aikkk..apa yang rela , rela nih...
lagu tuh ker ku rela mengengamm bara aapiii...heheh

waslam

manzlie said...

salam mamju..

alhamdulilah..rezeki dari allah swt..

waslam

manzlie said...

salam babykhalifah..

insyalah minggu depan kot..

waslam

manzlie said...

salam abang aji..

rrezeki jugak tuh...

waslam

manzlie said...

salam kak shami...

aduhh semua nyer nak amik abg samad tuh..maaf lah ..itu sudah kepunyaan cm lahh..jgn duk rebut lah..heheheh

wasalam

nabileinstein said...

Salam CL.SIbuk Jummat ni kan?Wah Abang sulung...boleh tahan sekarang..lajunya!Hai Atikah,zie dan Noor bye.Muga sdg berbahagia di jumaat ini.

manzlie said...

salam ummi humaira..

alhamdulilah...semoga allah swt memebrkati usaha kita semua..insyalah

waslam

manzlie said...

saalm rokiah..

alhamdulilah...minggu depan jkot akan kaur rancangan tuh..sya pun tak tau lah kak..heheh

waslam

manzlie said...

salam mamaju..

aduhai mama..mekasihlah atas doa dan keprihatinan mama tuh..semoga allah swt shajayang dapt memablas doa doa mama tuh pada sya.

waslam

manzlie said...

salam datin asnija..

alhamdulilah..meksih ats doa doa datin tuh..semoga alahs wt sahaj yang dapt memebalasnyer..insyalah

waslam

manzlie said...

salam noraini..

alahmdulilah..mekasih ats komen saudari tuh..

waslam

abangsulung said...

Selepas tengahari selalunya ada entri terbaru CL. Kalau nak pingat Emas, Perak & Gangsa bersiaplah awal-awal depan komputer. AB dpt pingat plastik pun jadilah...

manzlie said...

salam cikgu arnie..

alhamdulilah..salam perkenalan

waslam

manzlie said...

salam abag sulung..

insyalah akan saya cuba paparkan gamabran solat jumaat karang

waslam

manzlie said...

salam Kama...


semoga allahs wt memebrkati usaha kita smeua

waslam

abangsulung said...

pembetulan: AS - abang sulung bukannya AB

manzlie said...

salam zie..

insyalah sya akan cuba paparkan yer..

waslam

manzlie said...

salam eha..

alhamdulilah..mekasih..

waslam

manzlie said...

salam mylife..

mekasih atas doa mu ituh..juga terima kasih atas kriiaman yang diberi..semoga allah swt memebrkati my life..insyalah

waslam

YB said...

Salam CL

Entry ni dah pecah rekod sekarang 154 comments. 5 bintang. Tahniah

abangsulung said...

YB,
Tu belum keluar ASTRO lagi. Klu dah keluar ASTRO, saya fikir lagi byk.

manzlie said...

salam nabilestien..

abang sulung dah jadi top comentator dah..sutre dapat hadiah nih...cergas dia..

waslam

manzlie said...

salam adik tikah..

ada saje lah dia nih...
abg balik nanti sorang jer takda spa yang nak sambut..heheh

waslam

manzlie said...

salam kak Noor..

saya hanya insan biasa lah..takda apa yang nak di banggakan..heheheehhtul tak kak..

waslam

manzlie said...

salam zie..

kesituh lah heheh..takda lah...jgn risau..manzlie still the same manzlie..heheh

waslam

manzlie said...

salam ummu adam..

alhamdulilah..nanti kan kemunculan nyer minggu depan..

waslam

manzlie said...

salam kak pinat..

aduhai kak segan nyer sya nihh

waslam

manzlie said...

salam ayah zain..

femes apa lak..biasa jer sya nihh

waslam

manzlie said...

slam suhaimi..

jgn risau..takda apa apa lh..heheheh

waslam

manzlie said...

salam andak ros..

alhamdulilah..jgn lah risau..takda apa pa pun nih...hanya sekadar pengkongsian..lagi pun duk sibuk la nih menjaga tetamu alllah..insyalah semoga allah swt menjaga hati ku...

waslam

manzlie said...

salam Non datin sophie..

alhamdulilah...semoga apa yang kita usahakan akan mendapat keredhaan dan keberkatan darinyer yang maha esa...insyalah..

mekasih atas usahaa datin tuh

waslam

manzlie said...

salam yb..

alhamdulilah..syukur pada allah sw.

waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

abg sulung pun dah top di atas comentator tuh heheheh..taniah gak

waslam

m.q said...

owh..nti sy akn tunggu siarannya
hehehe...

manzlie said...

salam m.q

alhamdulilah

waslam

rabiatul said...

saya akan tunggu kat depan tv la cm nii hari2. dah tgk muka sekarang bley dengar sore plak. subhanallah...syukur...syukur dengan nikmatnya...jangan lupa doakan saya ye.cemerlang dunia n akhirat...
terima kasih..

abangsulung said...

Salam CL,
Saya tengok dalam WWITV, TV free internet. Masyallah, ramainya orang solat jumaat tadi. . Syeikh Suud As-syuraim baca khutbah & imam tadi pun best juga. Bersemangat saya tengok wlupun tak faham apa dia cakap.

hajah zainab bt abdullah said...

salam CL,

kak nab setuju apa yang asnija cakap tu!

datin kata patutlah pakai tie masa dok masak hari tu..rupanya betul2 akan jadi selebriti! wah, the most eligible bachelor - confirmed...heh3.

bilakah siaran kat oasis tu? semua dah tak sabar nak tgk CL...

manzlie said...

salam hajjah zainab...

alahmdulilah.ala biasa jer kak nab..
.entah lh kak nab..sya pun tak tau bila..heheh


waslam

manzlie said...

salam abg sulung..

meriahh..memag ramai nihhh tdi..sungguh terharu dan mengjuakan

waslam

manzlie said...

salam abg sulung..

meriahh..memag ramai nihhh tdi..sungguh terharu dan mengjuakan

waslam

manzlie said...

salam rabiatul..

alahamdulilah..syukur padanyer..

waslam

abangsulung said...

CL,
Betul kata Ketua Rombongan Haji yg disiarkan dlm TV, setiap tahun kemudahan di dua tanah suci semakin bertambah baik. Terima kasihlah kepada Pak Arab. Selesa jemaah kita beribadah.

honey said...

salam cl

wah ni dah macam celebriti dah ni, naik lagilah salam nih, dah la pandai masak, baik hati, handsome dll. semoga usaha murni cl membawa berita from MH almost secara langsung memberi manfaat dan mngubat kerinduan kami disini alhamdulillah

Zie said...

Salam CL,
Saya sudah ketinggalan...

Zie said...

Salam CL,
Abang sulung dah tinggalkan adik2... uwaa

honey said...

salam cl

ni untuk rancangan khabar haji ke? yg keudara everyday from 9pm to 10pm
coz last 2 days dia dok tunjuk restoren d'saji of felda, kat banggunan al safwah, sampai
cik abang kita dah dok kata nanti kalau kesana lagi kita nak cuba makan kat situ,, ehem tapi kalau ada orang jemput makan kat studio tu lagi best kut, he he he

honey said...

salam

180 coments for this photo update, everybody so excited.

congrats.

zie said...

salam CL,
wah ramai tul komentar hari ni...tahniah CL ...saya pun nak tunggu siarannya nanti tolong war2kan ya.

Imran Paris said...

En Li & PDKM memang WORLD CLASS :-)

Atikah said...

Salam...

Kak zie, kak zie ketinggalan, saya lagi ketinggalan... hari2 dok ketinggalan jauh... hari nie jer bernasib baik.. leh dok ronda2 kat mekah nie... sbb hari nie cuti... :) kalu dak kirim salam jer la kak...

abangsulung said...

Salam Zie,
Besok, AS pergi tolong kawan buat kenduri. Kompom terkeluar dari top 5.

مسافر_اسلام said...

Salam manzile..usaha demi usaha...Allah sentiasa disisi org yang tidak pernah kalah...
kak zie, jgn lupe nur kasih.
M_I baru sampai rumah dari negeri sembilan ke johor.
sempat jumaat di masjid.
esok ada kabar haji ke?

Noor said...

Salam CL..

wow.. bukak blog malam nie.. masih N3 yang sama.. selalu nyer waktu2 cam nie dah ada new N3.. komentar pun dah mencapai 190++.. cayalah! tetiba teringat masa CL balik mai M'sia ari tuh.. semua pakat dok mencari.. komentar mencecah 200++.. inilah pencapaian yang paling tinggi semenjah balik keMekah.. tahniah..

psstt.. amboi abg sulung & zie, dok refresh ka dari siang tadi.. heh heh nak ndak nombot satu lah tu.. heh heh.. bagi chance kat kak ngah plak.. dah tiga hari tak bersiaran nih..

safiudin dot com said...

salam sdr,

Alhamdulillah, syukur...

wah!wah!wah!, dah jadi artis pulak.... hebatnya PDKM...

kena tengok siaran tu nampaknya....

hebat, hebat, hebat...

safiudin.com

"6 Figure - 8 Figure" Video

Nak Belajar Bahasa Inggeris, Klik Disini Sekarang

abangsulung said...

Salam Kak Noor,
Aduhai..Besok kita bagi kak ngah chance. Sebab kita pergi kenduri rumah kawan.

cikgu mas said...

salam..

amboii noor ada abang sulung tetiba pulakk dia jadi kak ngah,ada abang aji,cm nak jadi kak haji arr..cm boleh jugak jadi adik su...

adoii kak ngah,lupa kah CL pi shooting arr,project kurma di Masjidilharam,kita doakan semuanya dipermudahkan Allah,,

abg sulung pi kenduri arr,balik lambat sikit,CM nk cuba challenge rekod abang sulung niii...

cikgu mas said...

salam..

kalau ada n3 pas ni baru CM tak dpt nk kejar,CM nk layannn Nur Kasih jap...

putera said...

salam tahniah abg manzlie
tahniah kerana ini masanya ALLAH anugerahkan abg berkongsi pengalaman yg sangat tinggi nilainya..saya pn xsabar2 nak pegi tanah suci,saya doakan semoga ALLAH temukan saya ngan abg nnt,,aminnn ya rabbb

abangsulung said...

Salam CM,
Oi..cantik nama Adik Su tu..
Besok kita bagi peluang Zie,Kak Ngah dan Adik Su challenge, siapa yang paling laju. heh..heh..heh.

rezeki said...

salam cl dan semua,

aaa kak ngah, ni pak itam mai keh,keh,keh

seronok td tgk khabar haji , rasa rindu utk ke sana

rezeki said...

ni pak itam kasi cukupkan 200 komen

rezeki said...

salam cl,

ok cl, dh cukup 200

n3 baru dh boleh release, ngeh,ngeh,ngeh

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 233   Newer› Newest»