MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 14 November 2009

" Setahun sudah berlalu PDKM.."

Ladang kurma....jgn jeles
Permandangan kaabah dari seat A yakni seat depan sekali
Masuk waktu solat nih
Sae'i Area yang baru siap di bina..alhamdulilah
Depan Makam Ibrahim....

Perkuburan baqi di Madinah

Suasana Malam Ramadan Masjidil Haram

Tong zam zam di dataran kaabah
Bucu Kaabah tuh...

Khutbah Jumaat.
Pintu Kaabah yakni Pintu Taubat...

Dalam Masjid Nabawi Madinah..

Ceiling Kubah yang boleh di buka dari bumbung masjid nabawi



Dataran Kaabah waktu malam
Area RAudah Masjid Nabawi Madinah....














34 comments:

cikgu mas said...

salam

wahhh special for anniversarry..no 1 yer

cikgu mas said...

semua tu kenangan,n3 yg saban ghari ditunggu,sentiasa panas dengan cerita terbaru,tak perlu nanyak bercerita,gambar dan liputan dan bisa buat hati kami tak jemu2 menunggu n3 demi n3...saya mengucap hepi besday kt blog ni..moga hari mendatang blog ni terus hebat dimata kami dan mendapat berkat disisi Allah,,insyallah

cikgu mas said...

kini follower ,minggu depan mungkin jejaki 600 orang..tahniah

cikgu mas said...

4 sekali saya coop saya minum kopi jenama Ayah lie..ada sejenis mcm power root...CR jgn marah...kuata 4 telah ku penuhi

manzlie said...

salam cikgu mas...

wahh bukan top three top four lagi...

Ini dah sah sah bukan RAtu Trek tapi dah jadi RAtu Krekkkk...heheheh gurau noohh

waslam

manzlie said...

salam cikgu...


minum kopi jenama ayah lie...bukan abg lie ker?heheheh

ingat kan dia pekena Kacip fatimah cam rezeki tuh...

woww cukupkan kouta yer buka auta kan..hehehee..Rezeki any comment?

wasalam

cikgu mas said...

salam CL

cm tak kisah..kreek ker,krook ker,queen tetap queen bro...cm kini queen control pun boleh...

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

Happy Birthday to PDKM.

Wassalam.

manzlie said...

salam ayahanda...


terimakasih ats ingatan ayah tuh..


wasalm

manzlie said...

salam cikgu mas..

woww quenn control bukan queen latifah yer..

waslam

Ayasu Kuro-Obi said...

Special entry...kutip kurma putik...

Hebat che lie...maybe karang upgrade domain jadi www.manzlie-makkah.com ... siap upah webmaster... hehehe...

YB said...

Salam CL

Deretan air zam zam yg dingin semakin menggamit aku kesana.

Wassalam

rezeki said...

salam cl,

takpa kasi chance, ladies night malam ni keh,keh,keh

rezeki said...

salam cl,

yang pasti tuan tanah a.k.a tuan blog setahun dulu lebih tembam dr sekarang, apa rahsianya keh,keh,keh

manzlie said...

salam ayasu..

insyalah...

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

oh ye ekr..cik rezeki perasan ker..dulu lain skg lain...heheheh

waslam

manzlie said...

salam yb,..

alhamdulilah

waslam

rezeki said...

salam cl,

jgn lupa projek kita nk buat album dgn m nasir , tapi judul lagu kita ubah sikit dari "kembara" ke "kembara di tanah suci"
suara cl pun serak2 basah dah
ok la tu hehehe

cikgu mas said...

salam

CR tau tak,my fren seorang keturunan arab kata...ladies night ada tarian gelek bro..cm dgn noor meletoop u..hehehehe..silap2 CR nk join...

gurau noo,kekanda marah JLL tu dinda yg punya..

nailofar09 said...

salam...istimewa smpena b day yer...seronoknya dapat tengok pic2 terbaru nih...mngimbau knangan 2 tahun lalu...rindunya...tapi tak mo la nak petik kurma tu..., sian lak pekerja petik buah kurma tak dak kerja nnti... t kasih naa

rezeki said...

salam cl

cm, keh,keh,keh

SiNoMoSa said...

Salam CL..

Wah, seronok tgk gambar2 tue..
Amat jeles gmbr di pohon kurma tue hihi..
I/Allah, 1 hari sy akan sampai ke sana tgh kumpul duit laa nie hihi

mamaija said...

Salam CL.

Happy anneversary to PDKM. Diam tak diam dah genap setahun.

Wah sempat berposing bawah pokok kurma. Nanti kalau saya datang sana boleh la bawa ke ladang kurma. Saya nak join sekali.

Bunga Kenanga said...

salam tuan,

menatap setiap gambar,
tercatat seribu makna dan kenangan
shukran jazilan
rindu baitullah terubat...

manzlie said...

salam Bunga kenagan..

alhamdulilah..mengingati ekangan lama kan..

waslam

manzlie said...

salam rezeki..

nak baut album..aduhh mak..sya dah tak kaur lah suara nih..still lum sihat ..heheheh kena minum air asam jawa lah

wasalm

manzlie said...

salam sinomosa..

insyalah satu hari nanti mai lah kesini yer..

wslam

manzlie said...

salam mamaija..

no problem..mama dtg sya suruh mama posing lagi bawak pokok kurma tuh..insyalah

wasalam

SAHAR MISRON said...

Ikut pemerhatian kami, inilah blog terhebat abad ini, tahniah teruskan usaha murni...kami follower setia

shuk said...

salam CL..blehx kiter nak copy foto yq CL paparkan tuh tuk koleksi kiter..fuh syadu bangat kalu hayati dan tengok foto kat Mekah dan Madinah sana,,seperti terasa duk sana..

norsidah said...

Salam CL,

SELAMAT ULANG TAHUN, semoga PDKM kekal selamanya.......amin.

Canti gambor kat pohon kurma tu. Rasa nak begambar sekali, tapi satu angan2 je..

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, belek punya belek air mata mengalir tak sedar. Itulah kebesaran Allah, walaupun jauh terasa macam depan mata aja. Terima kasih. Teruskan usaha sedemikian, muga2 didoakan curahan fadilatnya dikurniakan kemudian.

Amin.

tq.

Ayah Haziq said...

Salam,
kawan saya cakap, kamera tak boleh bawak masuk Masjid Nabawi. Kalau jumpa kena rampas. Pengawal check semua orang. Betul ke?

Jasn said...

salam,
Jalan2 terjumpa juga blog yang mempunyai citasa yang sama.