MAKKAH ADA LAH KOTA SUCI BAGI SETIAP UMAT ISLAM DARI SELURUH DUNIA YANG MEMPUNYAI IMPIAN DATANG BERIBADAH KE SINI DAN AKU RASA AKU ADALAH INSAN YANG SANGAT BERTUAH KERANA DAPAT BEKERJA DAN DUDUK DI SINI SERTA DAPAT MENCARI SESUATU PENGALAMAN YANG PASTI BERHARGA BUAT DIRI KU...SYUKUR ALLAHAMDULILAH DENGAN IZIN NYEE ( ALLAH ) SO I AM HERE TO SHARE MY EXPERIENCE WIZ YOU ALL INSYAALLAH......

Followers

Saturday, 21 November 2009

" A M A N A T - Kurma..oh..Kurma...."

Bismillah... Salam from Makkah....alhamdulilah...semalam selepas jer solat Jumaat aku dan abang samad cm , telah memberi kurma kurma pada semua jemaah yang lalu lalang pulang ke bilik masing di depan Haram( Kurma tersebut adalah di sedekah kan oleh Pembaca2 blog budiman ku sebanyak 5 kilo -sr200) alhamdulilah amanat yang telah diberikan oleh mereka telah kami sempurna kan semalam..semoga allah swt memberkati dan menerima amalan mereka..insyalah..syukran..waslam


120 comments:

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

Biar ayah masok dulu.

wassalam

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

asalnya kurma ialah lebihan dari tanah buatan Nabi Adam a.s.

Ada ceritanya begitulah.Tak tau adakah cetria itu cerita israeliats.

walalahuaklam.

NGINAP SRENGENGE said...

salam anaknda,

ambil pi lah pingat gangsa pun.

wassalam.

nailofar09 said...

salam CL, ayhnda....wah bestnya, kurma...apapun syabas CL...satu lg yg mmberi mnafaat...

nailofar09 said...

emm..ptg2 gini..dpt tmpt k 2...ke dua tau... ayhnda ambik la ug pngat emas tuh...perak pada saya...hehehe, apa makna nick name ayhnda tu...yg ujing tu...makna dia matahari kan?

Rokiah said...

Salam CL,

Sunyi je hari ni...mana yang lain

Alhamdullillah, semoga semuanya mendapat manfaat dari blog CL ni.

S said...

salam,
amboi ayahnda, sapu semua pingat mas sampai gangsa. tahniah.!!

terasa plak nak ikut sedekah tamar pada jemaah.
macamana ya.

semoga segala amalan yang baik diberkati Allah.

nailofar09 said...

salam rokiah...masih senyap ni, saya ketinggalan pasal derma kurma ni...rasa terkilan juga...tak apa la mbe lain kali

abangsulung said...

Sala CL,
Alhamdulillah, dpt pingat aluminium ari ni. Mudah-mudah pahala orang bersadekah berlipat ganda.

NGINAP SRENGENGE said...

salam utk.pembaca PDKM,

banyak dok tanya srengenge tu apa dia ?

Ia bahasa jawa,bermaksud matahari.
Nginap juga bahasa seberang,maksudnya tidor.

Ayahnda gabongkan : nginapserengenge.Yang memberi maksud : matahari dah nak tidoq.

Justeru ia memberi peringatan pada ayah bahawa hari2 akhir hidup seorang bersara seperti ayah ,cuma menunggu ketika saja.Bila2 masa saja boleh pi.

p.s : harap naikofar09 termaklum.

abangsulung said...

Salam CL,
Mana teman-teman lain ni..
Marilah kita sama-sama hidupkan suasana dlm blog ni.

Ayahnda.. Sapu habis ari ni..

Rokiah said...

Waalaikumsalam nailofar
kakak pun ketinggalan pasal derma kurma ni, mungkin mereka dah plan lama sebab akak baru 2 minggu kat sini.

Akan datang ada peluang tentu kita join juga kan?....

abangsulung said...

Tersentuh dengan peringatan ayahnda tu..
Itulah bila jumpa orang berusia dan tua kasihi mereka.
Yang tua harus di kasihi dan yang muda harus disayangi..

ummi humaira said...

salam CL...
Alhamdulillah , mudah2an apa yg dilakukan diterima Allah sebagai bonus di akhirat nanti . banyak jasa CL lakukan .
timekasih CL sempurnakan A M A N A T kurma tu.hanya Allah saja yg dpt membalasnya .
semoga jasa CL pd surau الروضة الشريفة juga diberkati , jgn tanya yer dr mana akak dpt info ni... he he

nailofar09 said...

salam...tq ayahnda, rasa sayu pulak...mcm matahari terbenam gitu yer...nginap tu lebih kpada menumpang tidur...whatever, kita sebenarnya menumpang sja kan ayahnda...yg kekal di akhirat nnt..muga kita suma d rahmati..n sentiasa dlm redha ALLAH jua..
abng long...kata g knduri...dah balik ker?

manzlie said...

salam ayahanda..

taniah, no wahid..1

Raja pecut skg nih..

walam

manzlie said...

salam ayahanda...

wahh sapu bersih ayahanda nih..top three..caya lah ayah...

satu informasi yang berguna tuh ayah.

walsam

manzlie said...

salam ayahanda...

wahh sapu bersih ayahanda nih..top three..caya lah ayah...

satu informasi yang berguna tuh ayah.

walsam

manzlie said...

salam nailofar..

alhamdulilah..syukur nikmat dan peringaatan yang allah swt beri..

waslam

abangsulung said...

Salam nailofar09,
Mana tak balik. Dalam kepala asyik teringat PDKM je.. Tadi masa kenduri pun curi-curi bukak internet rumah kawan.

manzlie said...

salam kak rokiah...

alhamdulilah syukur

waslam

cikgu mas said...

Salam

Alhamdulillah terlaksana sudah amanat yg diberi....moga di lain masa ada peluang lagi...

nailofar09 said...

salam ummi...ermmmmmm, tak ajak kami join...merajuk larr! ada apa2prgrm..inform kami, kak rokiah...saya pun baru juga...alhamdulillah...semakin luas silaturrahim kita...salam ukhuwah utk semua..pmbaca PDKM..tq CL..jadikan PDKM wadah utk mnjalinkan silaturrahim ini

manzlie said...

salam kak S..

tu lah , ayahanda juara tuh..

kalau berminat hubungi lah cikgu mas yer.

waslam

manzlie said...

salam kak S..

tu lah , ayahanda juara tuh..

kalau berminat hubungi lah cikgu mas yer.

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

jgn risau..kalau bermiant hubungi lah cikgu mas..

waslam

manzlie said...

salam abang sulung...

pingat aluminium pun jadi lah..hehehehe

anyway thank you

manzlie said...

salam kaka rokiah..

alhamdulilah...takpa dilainkali lah yer..

waslam

manzlie said...

salam abg sulung..

memang benar apa ayang di ucapkan oleh ayahanda..

waslam

cikgu mas said...

salam

aduuh abang sulung kita,dah jadi peminat tegar PDKM ni,abg sulung kn pakai IPhone ni boleh bukak internet dimana saja,tak payah curi-curi dah..

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
Kama said...

Salam CL,
Moga-moga Allah beri pahala yang berganda bagi mereka yang ikhlas tu,bila lagi nak buat derma camtu..untuk kami yang lambat masuk ni...boleh join sekali kan..

S said...

salam CL,

hmmm....... macam gitu ya.
sampai hati CM tak ajak kak S sama. huhuhuhuuuuu

nak merajuklah ....... :(

abangsulung said...

Salam CL,

Baguslah dek su dah masuk. Pak Itam minum petang ke.., tak nampak-nampak lagi ni.

cikgu mas said...

salam semua

sebabkan CL dah beri greenlight ..pasal sedekah kurma untuk jemaah haji di masjidil haram,pembaca PDKM yg berhajat dan berminat menambah amal jariah boleh email pada CM di :

masurieya@gmail.com..

nanti cm boleh beri tahu prosuder yer,berapa sajer yg termampu tiada had minima dan maksimum.untuk projek pertama baru ni,lebih kurang 15-16 0rg pembaca PDKM yang terlibat,

ni semua atas kesanggupan CL sendiri,saya cuba usaha dari sini..

manzlie said...

salam kama..

masih boleh kaalu mau..my second project and third project lum lagi dijalankan ..kalau nak swap in oklah tuhhh

hubungi cikgu mas
waslam

Noor said...

Salam CL & Geng,

Alhamdullilah terlaksana sudah 'amanat kurma' projek kecil-kecilan bagi meraih ganjaran diakhirat sana. Nie baru siri satu kan cik lie.. dok ada brapa siri lagi arr..

buah kurma santapan semua
boleh dimakan bila2 masa
bagi semua para penderma
semoga Allah berkati amalan..

Ayahda.. tahniah! amboi tiga2 pingat ayahda amik.. kalu ada hadiah kongsi ngan cheq skit arr..

Bang Long aka Abg Sulung, kak ngah pun p makan kenduri gak.. tapi umah kawan cheq tak ada internet.. psstt.. pak itam cheq pun p kenduri kot.. diam je.. heh heh

abangsulung said...

Salam CL,
Itulah sbbnya saya suka ikut blog CL ni,banyak kelebihanya. Selain dpt melihat Makkah setiap bersama hos besarnya CL,dpt bertukar-tukar cerita, Kita bersilaturahim wlupun tak pernah bertemu,bergurau senda,usik mengusik tetapi akhirnya kearah kebaikan.

anak sik said...

salam saudara CL..
saya baru mula berjinak dgn blog saudara.thanx a lot 4 sharing lots of info with us...

abangsulung said...

Salam Dik Su,

Ramai kita nak join ni,Kalau dik su bagi no.acc,lg senang. Kita bank in, je.. atau satu lagi, bg alamat dimana kita boleh hantar derma, manalah tau yang nak join tp tak nak diketahui siapa pendermanya.

manzlie said...

salam anak sik.

alahmdulilah..mekasih ekrana sudia melayari blog sya..

waslam

manzlie said...

salam kak noor...

Infor untuk semua pembaca PDKM:

ada 5 siri semuanyer...

nak ker sya taip projecknyer..heheheh

waslam

manzlie said...

salam abang sulung( Long)

terimakasih lah kerana sudi melayari blog cl nih..

syukran

waslam

mama ju, said...

oooh, sedapnye buah kurma...

manzlie said...

salam mama ju....

nak ker..?


waslam

manzlie said...
This comment has been removed by the author.
cikgu mas said...

salam kak S


aduhai mas mohon maaf kak S,,projek kecil-kecilan jer masa tu...jommm,mas boleh tolong uruskan kalau kak S nk sama join project...CL sanggup ok ajer...


pssst abang sulung ni jgn panggil adik su,cM tetiba terasa muda remaja di panggil begitu...hehehe
kita kumpul dulu siapa yg nk join,emaillah dulu kita berkenalan...


tumpang lalu CL,bagi laluan nk kenal abg sulung ni,satu pantun arr


Dari Jitra ke Kuala Muda
Singgah sebentar di Pokok Sena
di blog kita bergurau senda
CM nk tanya Abg sulung org mana???

Zie said...

Salam CL,
Ketinggalan lagi saya... saya pun nak berderma jugak

abangsulung said...

Salam CM,
Marah nanti dia dipanggil Dik Su.

Tak pandai lah nak pantun ni., Pantun 2 kerat ajelah ye..

anak kecik buat bising
abangsulung orang Kuching

sebaya CL gak.

Zie said...

Salam CL,
Abang Sulung... ni Zie dah sampai... hujan2 makan tempe goreng kot.

Tahniah ayahanda.. semua pingat ayahanda dapat.

Zie said...

Salam CL,
Selain derma kurma.. ada korban jugak ke...

SAHAR MISRON said...

Syukur, semoga kerja saudara diberkati Allah jua. Seronok berada di Mekah kan? Tengok solat Jumaat di Mekah dalam blog sdr begitu teruja....

manzlie said...

salam cikgu mas..

mekasih atas pertolongan cikgu tuh..harap semua oang leh contct kat email cikgu nohh

waslam

manzlie said...

salam abanag sulung

ohh orang kucnig rupanyer..alhamdulilah...

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah..syukur nikmat


waslam

manzlie said...

salam Misron..

alhamdulilah...memag seronok tengok soalt jumaaat disini..meriah sungguh

waslm

cikgu mas said...

salam

ooh abg sulung orang Kuching rupanya...jauh tu..

CM tak pernah sampai kuching..

ok..zie boleh sangat2 join project,zie email CM yerr...tak ketinggalan pun baru mula fasa pertama..

hmmm,zie orang mana pulakk,???kalau dekat Klang Valley ni,boleh ajer dating dgn CM..zie habaq jer kt mana,hehehe..sudi ker??

abangsulung said...

Salam CL,

Tabik..Pak Itam, dia top commentator sekarang ni. Zie, kejar dr belakang..

cikgu mas said...

salam

oooh yer,lupa nk ucap tahniah,follower PDKM cecah 600 org dah...bertambah meriah kita disini...

Zie said...

Salam CL & CM,
Zie kat KL dekat dgn Panda Comel.. La ni dalam perjalanan balik kampung.. hehehe..

abangsulung said...

Salam CM,
CM, sekarang tak jauh. Subuh Solat kat Kuching, Pukul 10 makan nasi kandak kat jln masjid india,KL. Solat Asar dah ada kat Kuching balik. Airasia kan banyak & murah. rm30 dah sampai ke KL.

Byk teman-teman dr semenanjung, kadang2 pegi pagi balik petang sekarang ni. Tup..tup esok dah ada sini balik.

Zie said...

Salam CL,
Kurma tu abang samad yang bungkus kecil2 ke atau dah beli siap bungkus... moga usaha CL sentiasa diberkati Allah SWT. teruskan beramal...

abangsulung said...

Zie,
Mmg ada yang dah siap bungkus cam tu. Tp sebiji-sebiji.

rosli said...

Salam CL dan rakan2,

Tahniah untuk semua geng2 PDKM dan terutama CL yang terlibat dengan projek kurma, nanti saya akan email CM untuk join sama dlm projek kurma ni. Projek yg sgt bermenafaat. Amin.

abangsulung said...

Dekat-dekat nak Kemuncak Haji, pasti sibuk tuan punya blog ni.

Minta ampun, kita buat riuh kat sini.

Asnija said...

Salam Cik Lie,
Alhamdulillah projek ni dah berjalan...bagi ihak CL n CM, mintak maaf kat Kak S...asal mula projek ni kecil-kecilan je kan...camner boleh terlupa Kak S nih...sori selori...jangan merajuk ye Kak S...buat teman-teman PDKM yang baru pun sori juga selori, takpe,CL dah sanggup untk siri-siri berikut nyer...alhamdulillah...

ps: adoii...penat nyer hari ni CL...penat giler...Mas meh datang rumah akak picit kaki akak nih meh...nanti akak upah karipap pusing...fresh nih...

cikgu mas said...

Salam..

amboii kak nija,aura datin tetap ada bibik dah balik dia ajak kawan pi urut kaki,ni...ramai yer yg mengadu letih dgn CM ni,cam tahu-tahu jer CM ni pandai mengurut... boleh jer kak nija mas urutkan kaki tapi upahnya mahal loor,mas nk pengerasnya yg namakan Ford tu,letih arr pandu pesona..hehehe

projek esok jgn lupa...tapi towkey kedai lorenzo kata semua barang dia dah clerance stok..akak dok atas tikar jer ler yerrr...tak sabar menanti tetamu pertamaku..

Abang Aji said...

salam cl.
syukur kerana cl dah dapat melaksanakan amanat tu..
tahniah kerana mampu meluangkan masa gitu.walaupun kesibukan dgn tugas.

Abang Aji said...

salam cl,
walaupun tugas nampak kecil, tapi tak semua orang mampu melaksanakan..ade ke jemaah yang kenal cl masa mengagihkan kurma tu...

Zie said...

Salam CL,
Zie nak derma kurma gak... nanti email pada CM ye..

Andak Ros said...

Nanti klu ada "apa2 projek akhirat" ni. buat la iklan... Mungkin aka dah tertinggal yg dulu.. nak join yg lain la klu bolih...

ijoismart said...

Nanti sy pun nak emel CM jugak. Mai semua kita mesej CM utk buat kebajikan ni.

ijoismart said...

Musibah taun pulak melanda kat Terengganu. Ada sj pesakit baru masuk hospital. Serius juga ni. Doakan utk elak musibah ini.

abangsulung said...

Salam CL,
Lari dr tajuk sikit:

Berlinang juga airmata tengok jemaah kita yang terkandas tak dpt berangkat ke tanah suci dlm berita TV3 tadi. Terutama mak cik2 & pak cik2 yg dah berusia tu.. Bayangkan tu mak bapak kita.. Sedangkan wukuf cuma tinggal beberapa hari lagi.

rezeki said...

salam cl,

tarakkkkk ngeh,ngeh,ngeh

firstly tahniah pd ayahanda tersayang yg sapu bersih pingat kali ni
ni kategori MSV

alhamdulillah, cl dpt merealisasikan projek kecil-kecilan tu sebagai satu cara beribadah melalui amal jariah

p/s pak itam lambat sikit psl halau ayam hutan kak ngah masuk reban, hari ni ayam hutan ni kedegag betui keh,keh,keh

cm, cheq pun org kucing jugak, tapi kucing , johor hehehe

rabiatul said...

betul tu abg sulung baru je tgk kt buletin utama tadi n terus teringat nak share kat blog ni..paling sedih bila mak cik tu cakap...sayu..berlinang air mata dia. kalu saya di tempat dia pun x daat bayang bagaimana perasaannya tapi mungkin ada hikmah di sebalik segala2nya..doakan semoga rezeki mereka pulak mungkin di lain hari n untuk kami semua juga..terima kasih...

hilmyiskandar said...

Salam.

Alhamdulillah, memang dinanti2kan orang sedekah kurma dipintu masuk MH, bukan apa makan 3 @ 4 biji kenyangnya sukar digambarkan, terutama kurma yg disalut dgn jelly. Orang memberi kita merasa, mudah2an diberkati Allah. Tugasan paling Istimewa.

Amin.

tq.

abangsulung said...

Salam Rabiatul,

Part Mak Cik tu bercakap lah tak leh tengok, kesian benar..

abangsulung said...

Salam Rezeki,

Pak Itam Rahman pun orang kucing jugak, cuma bezanya saya kuching. Asalnya perkataan cina - khoo ching.

Nanti nak blajar bela ikan dengan pak itam.

::Si DieR:: said...

salam....nice....pengikot da rmi.....600 tu!! follow la sye kalau ade kesempatan mse....wslm

Zie said...

Salam Rezeki,
Ayam utan biasanya tak berebanlah.. dia tidoq atas pokok je...
Ampun maaf CL... rumah CL riuh!

silversarina said...

Syukur amanah dah disempurnakan . Kalau next project harap sampai maklumat pada semua pembaca , boleh jugak akak join InsyaAllah.

rezeki said...

salam zie,

ni ayam hutan dh masuk islam punye , dia punya reban ikut mahram keh,keh,keh

rezeki said...

salam cl,

abg sulung, saya tak penah lagi pi kuching, ingat satu hari nk pi la, mrs dh sampai sana .

abangsulung said...

Zie,
Mana tak riuh,orang buat kenduri nak hantar tuan rumah pergi haji.

Noor said...

Salam

wah pak itam cheq nie.. pantang bersiaran.. berderet komen.. aik?? ayam utan cheq ketegag ka?? jenuh antaq p skolah.. tak makan ajaq sungguh.. 'ini boleh mendatangkan kemarahan'.. ngeh ngeh ngeh

psstt.. cheq pun orang kuching.. kucing siam.. montel sehhh!

abangsulung said...

Salam CL,
Tumpang sembang rumah CL jap.

Mai lah Kuching, saya bawa ke kampung orang johor disini.

Zie said...

Salam...
CR, kita sembelih ayam kak ngah tu ye.. buat kenduri CL berhaji. Orang pompuan sembelih boleh tak ayam tu.. ke abang sulung sembelihkan

nailofar09 said...

salam, tuan rumah bz...kita tolong2la..wat ceria, abg long org kucing?...saya prnh pegi, 2004..best larr...pg pasar satok...kami duk hilton, smpt ke samarahan mlawat tmpt proses sagu ada gak g kilang bubur pedas...nak pg lg...lum puas. Jomm kita wat rombongan cik kiah...maaf CL...tumpang sembng kt sini...:)

9w2lcd-musa said...

salam CL, 1st ..tahniah ayahanda...
waduhh..melihatkan ini kurma teringatkan aku pada ajwa....
just for ur info...lama dah teman cari blog camni...bermanaafat sungguh..semoga Allah memberkati usaha anda abg CL..apa kata kita buat PDKM punya fan club...nanti kita boleh buat gathering..jemput CL sekali sebagai perasmi...kepada Cikgu Mas ..minta sms teman no hp mike to 016-5601060...tq

abangsulung said...

Salam,

Bab-bab sembelih ni barangkali pak itam boleh, saya tolong pegang je. Takut tengok darah..

Atikah said...

Salam....

Alhamdulillah, semoga segala usaha yang dilakukan mendapat rahmat Allah...

tahniah ayahnda... sapu bersih pingat tuh...

Abg sulung, wah... profile gambar dah ada warna... he.. he... Abg sulung org kucing ya... nanti p sana leh ler contact abg sulung ya... bwk p jalan2... :)

Abang Aji said...

salam cl,
tadi berita menyiarkan seramai 30 orng jemaah haji malaysia tak dapat menunaikan haji pd tahun ni. kesian mereka dah dua menunggu di kelana jaya tapi nama tak dipanggil untukke tanah suci.
kesian mereka. agaknya belum ade rezeki la gamaknya...

S said...

salam,

dak aih tak marah aih kat dik CM ngn Nija.
saja ja nak melawak.
nanti kalau ada rezeki sampailah giliran kak S tu.

buatlah yang terbaik. kak S sokong 100%, jangan ghisau. tak merajuk aih. ngeh ngeh ngeh.

rezeki said...

salam zie

ayam hutan kak ngah tak cukup haul lagi ngeh,ngeh,ngeh

abangsulung said...

Salam Atikah,

Tadi, duduk takde buat apa.. ambik watercolor sapu-sapu, tu jd berwarna.

Jalan-jalan takde masalah. Pergi serikin(pekan sempadan Malaysia Indonesia) banyak jual barangan Indonesia dengan harga murah.

manzlie said...

salam abang sulung..

laa nih abg sulung lak dah tapi top comentator (22)..
taniah..

waslam

manzlie said...

salam cikgu mas....

mekasih..dah ramai kan follwer pdkm..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam zie..

ohhh dudk dgn panda yer kat situ..bagus lah..area orang kayo gayo tuh..oklah jadi GPK - group pompuan kayo..jadi ahli daftar dgn cikgu mas..

waslam

manzlie said...

salam abang sulung..

everyone can fly....

waslam

manzlie said...

salam zie..

aiikk , teriangt pada samad..?/

dah siap bungkus tuh..

waslam

manzlie said...

salam rosli..

meaksih atas sokongan anda tuh..

waslam

manzlie said...

salam datin asnija..

amboi offer karipap pusing kat cm jer yer..kat cheq takda kaa..

waslam

manzlie said...

salam abang aji..

alhamdulilah berjalan dgn lancar..kebanayakan jemaah turki dan pakistan yang amik tuh...

waslam

manzlie said...

salam zie..

alhamdulilah..syukur..

waslam

manzlie said...

salam andak ros

dah publish kat next entry..alhamdulilah

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

mekasih atas keprihatinan mu ituh

waslam

manzlie said...

slam abag sulung...

takpa ..asalkan kita semua berkongsi cerita ..sian pada mereka kan..semoga tahun depan mereka akan dtg jau..insyalah

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

alahmdulilah..berkat doa dari suadara jugak..

waslam

manzlie said...

salam rabiatul..

marilah kita doakan mereka...amin..

waslam

manzlie said...

salam hilmy..

benar kat mu ituh...alhamdulilah dapt makan sebanayk tuh kan..

waslam

manzlie said...

slam si dier..

alahamdulilah...mekasih atas sokongan mu ituh

waslam

manzlie said...

salam ijoi..

marilah kita doakan supaya di jauhkan dari penyakit taun tuh..

waslam

manzlie said...

salam kak sarina..

alhamdulilah...semoga kita mendapt keberkatannyer..

waslam

manzlie said...

salam rezeki...

pegi lah kuching..best tau..ada macam macam makananyang best..kat tepi sungai tuh

waslam

manzlie said...

salam kak noor..

aikk dah mendatangkan amrah?
pernah dengar dailog tuh tapi di mana yerrr..

waslam

manzlie said...

salam nailofar..

takpa tak kisah...go ahead..

waslam

manzlie said...

salam musa..

ok gak tuh..aorite ananti kita baut yer..insyalah

waslam

manzlie said...

salam abang aji..

ye lah..siankan..

waslam

9w2lcd-musa said...

ok,tq cl...teman menunggu..kita jadikannya kenyataan...klu perlukan apa2 pertolongan..sound je teman at musabinyusuf@gmail.com atau musabinyusuf@yahoo.com